X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Czas minął szybko. Wczoraj swojemu D powiedziałam ze już walnely 2 miesiące odkąd wiemy o bąbelku. I nawet nie wiemy kiedy. To te kolejne 6 równie szybko strzeli. 2 jeszcze w pracy, kolejne dwa na ogródku u teściowej a dwa ostatnie spiac oraz robiąc zakupy. To wcale nie tak dużo w sumie.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znow mnie boli macica. A tylko leżę. Może dziecko jest jakoś ciekawie ułożone i mnie naciska lub szybko rośnie. Nagle czekanie do wtorku zamienia sie w koszmar :/

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic nie boli nie kłuje i też mnie to martwi...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z jednej strony chcę żeby szybko leciało ale z drugiej nie chcę znowu jesieni, zimy, tej szarugi więc niech to lato trwa jak najdłużej :)
    boję się tej zimy z niemowlakiem
    wiosenne dziecko jest super, całe dnie spędzaliśmy na powietrzu, nie trzeba się ubierać teraz już tak fajnie nie będzie
    gdyby moja ciąża biochemiczna była normalna to za jakieś 2 tyg bym rodziła :) marzyłam żeby być do tego czasu w ciąży bo jakoś łatwiej mi o tym myśleć ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez objawów nie ma, tylko czasem cos zakuje w podbrzuszu. Wczoraj wieczor przeplakany, rano nie moglam spac z tego wszystkiego wstalam przed 6.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu chyba będę miała lepszy dzien. Co prawda rano wymiotowałam ale teraz jest całkiem ok. Byłam na badaniach krwi zleconych przez lekarza na NFZ. Ten baran dał mi tylko morfologię i mocz ogólny :/ do tej pory powinnam mieć juz dużo więcej badań zrobionych. Jak do niego pójdę w przyszły czwartek to z rozpiska z ich strony co powinnam mieć zrobione do 10 tyg. A juz jestem w 11. I niech mi baran zleca. Dobrzez, ze tsh i glukozę miałam od endokrynolog zlecone i w środę będę wiedziała jak z tarczyca stoję.
    Miłego dnia dziewczynki :)
    PS. Dziewczyny objawy juz nam mogą ustępować wiec sie nie martwcie na zapas. Zreszta ja juz wcżesniej tak miałam, ze trafiały mi sie dni prawie bezobjawowe a pózniej znowu masakra.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie przeraża zima z niemowlakiem. Ani wyjść ani nic, a na pewno łatwiej byłoby na świeżym powietrzu. Choć z drugiej strony w lato maleństwo będzie już raczkujące prawie ;)

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.... I zapomniałam napisać, ze sobie przełożyłam usg genetyczne na 20 maja jednak. 4 razy zmieniałam. Juz mi było wstyd dzwonić :) ale płace to wymagam :) jeszcze tydzień i jeden dzien i w końcu zobaczę swojego ktoska :)
    A co do imion to narazie dogadaliśmy sie, ze dziewczynka będzie Kornelia. Na chłopca nie mamy pojęcia a ja tak trochę podświadomie chłopca czuje. Moja mama na użytek mojej siostrzenicy nazwała dziecko w brzuszku Filipek :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzisiaj dorwał ból macicy. Takie kłucie z jednej i zaraz drugiej strony. Tak mnie bolało jak dzieciątko leżało na głowie ale z tego co wyczułam to ma inną pozycję. Może jak się rusza to tak jest? Niech rośnie bo do Wtorku musi mieć co najmniej 4,5 cm. ;)

• Aga. Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam ze jak objawy nie miną do 10 tygodnia to często utrzymują się do 16 - i uwaga, u mojej siostry się to sprawdziło!
    Ja też czuje ze dzisiejszy dzień będzie lepszy, wypije herbatkę i podejmuje próbę pójścia po bułki :D
    Jutro rano mam lekarza, mój Mąż się uparł że idzie ze mną bo to niesprawiedliwe że ja widziałam nasze Dziecko a On nie :D

Koska 88, cudek2 lubią tę wiadomość

cd9bvfxmflz35nej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja na 13 mam wizytę. Zobaczę jak tam się ma mój Bąbelek i może lekarz założy kartę ciąży :)

Nulka, AniaKami, cudek2 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sylwia :*
    Moja wizyta już coraz bliżej - 18.05

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Jestem całkiem nowa, rzadko uczestniczę w forach, jestem bardziej czytelnikiem;)
    Jednak po raz pierwszy będę mamą i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa, co za tym idzie chętnie podzielę się swoimi objawami,skorzystam z doświadczenia troche "starszych ciążowo" koleżanek.
    Jestem w 7tc 5dc.
    Wylądowałam już w szpitalu i tam właśnie dowiedziałam się o forum.
    Planowane wyjście Brylancika na 24 grudnia, przynajmniej dotychczasowe USG tak wskazuje;)
    Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy:)

baranosia, Aga., palma, emilkazozz, Izieth, Szarlotka123, Nulka, cudek2, RedLady, monaaa85 lubią tę wiadomość

Spragniona malusińskich stópek
    oar83e3k8k3in6r2.png
  • Aga. Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 grudnia ❤ piękna data!

cd9bvfxmflz35nej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzisiaj kiepsko czuje, a mam tyle roboty w biurze, ze nie wiem w co rece wlozyc:( Echh...

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brylancik wrote:
    Witam,
    Jestem całkiem nowa, rzadko uczestniczę w forach, jestem bardziej czytelnikiem;)
    Jednak po raz pierwszy będę mamą i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa, co za tym idzie chętnie podzielę się swoimi objawami,skorzystam z doświadczenia troche "starszych ciążowo" koleżanek.
    Jestem w 7tc 5dc.
    Wylądowałam już w szpitalu i tam właśnie dowiedziałam się o forum.
    Planowane wyjście Brylancika na 24 grudnia, przynajmniej dotychczasowe USG tak wskazuje;)
    Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy:)
    Witamy i gratulujemy :) a co sie stało, ze w szpitalu wylądowałas? Mam nadzieje, ze juz wszystko ok :)
    Aga mi moja Ginka tak mówiła, ze objawy przechodzą albo do 10 tyg albo do 16 i mojej mamie tez sie sprawdzało.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy już prawie ustały i mam nadzieję że jest wszystko ok i to po prostu już ten czas

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach. I witam w naszym gronie.
    Poczytam w internetach i chyba jednak dziecko faktycznie dostało kopniaka i ładnie rośnie, bo od wczoraj dokucza mi tez ból krzyża oraz kości posladkowych. Chociaż myśl ze maluszek kopie oraz sie rozpycha przez co boli macica jest przyjemniejsza. Ale nie ma co sobie wkręcać :p
    Poproszę dziś o dostawę ślicznych zdjeć. Tak dobrze sie od nich robi.
    A dziecko zima mnie nie stresuje. I tak mam wtedy tryb niedźwiedzia i Damian wszystko robi. Wiec my z Bablem zaszyjemy sie pod kocykiem a inni beda o nas dbać :D
    Miłego i ciepłego dnia wszystkim.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę że urodzę na święta :) potem są dla mnie dwa najgorsze miesiące w roku - styczeń i luty, gdzie jestem nie do życia. A tak ja dojdę do siebie maluszek też. To będzie piękny czas :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam manię oglądania się na każdy wózek na mieście ;)

guerretenshi, AniaKami lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ