X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie powiedziałam w pracy, wielka ulga :) dramatu na szczęście nie było, spodziewałam się że będzie gorzej, ale przyprawiłam szefa o lekki ból głowy ;) musimy teraz ustalić jakiś plan działania
    najważniejsze że to już za mną :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam tą ulgę gdy powiedziałam w pracy, chociaz szefowa sie domyślała jak ciagle latałam wymiotować do toalety ;) jest dla mnie teraz zdecydowanie bardziej wyrozumiała :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dziś na nic siły. Myślami jestem u lekarza...
    Dobrze że mama mieszka 300m obok to wprosimy się z mężem na obiad, bo nie w głowie mam dziś gotowanie

Elcia89, emilkazozz lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze tydzień do wizyty, boję się że lekarz nie zrobi Usg i będę musiała do prenatalnych czekać żeby zobaczyć kruszynkę. Jak to jest? Ile razy lekarz Musi zrobić Usg minimum? Czy teraz między 11-13 tygodniem to jest obowiązkowe?

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja też się boję że dziś nie będzie usg bo jak ostatnio mówiłam że wezmę męża to lekarz powiedział że nie na każdej wizycie można podglądać maleństwo - lub coś podobnego. Idę prywatnie więc nie wyjdę dziś z gabinetu dopóki nie pokaże mi maleństwa!

Nulka, cudek2, emilkazozz lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie uprze to nie musi. Musi na nfz zrobic trzy. Prenatalne, polowkowe i ok30tc

Zawsze mnie zastanawialo co to za wielka łaska sonde przylozyc na minute do brzucha?
    Nie poszlabym na nfz... niestety kojarzy mi sie to z partactwem i bylejakoscia,choc sa oczywiscie wyjatki od tej smutnej reguly..

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczescie ze chodzę prywatnie to chociaz co miesiąc widzę maleństwo :) a zastanawiałam sie nad chodzeniem na NFZ jednak za bardzo bałam sie haha, nie mam zaufania do tych lekarzy od kiedy powiedzieli mi, ze nigdy nie bede miała dzieci :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście mam uraz bo byłam u ginekologa prywatnie i widział serduszko, byłam wtedy bo na poczatku na NFZ był widać tylko sam pęcherzyk, miałam zrobic betę i zarejestrować sie na wizytę...miała ona byc dopiero miesiąc pozniej, nie wytrzymałam i poszłam prywatnie, tam juz było widać serduszko i wszystko pięknie...tydzien pozniej miałam wizytę na NFZ, chciałam właśnie chodzic do tego lekarza, ale jak znow mi powiedział, ze nic nie ma w pęcherzyku to stwierdziłam, ze bede chodzic prywatnie dla mojego świetego spokoju :) po prostu myśle, ze zalezy od przychodni i lekarza

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia ja też wizytę mam 24 i już nie mogę się doczekać. Nie jest to moja pierwsza wizyta więc z całą szczerością podziwiam cię, że tyle dalas radę wytrzymać :)

• karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jutro prenatalne z samego rana zobaczymy co tam wyczytaja :)

hchy9n73gkndckeu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarzy na NFZ to u mnie w przychodni ginekolog nawet nie potrafi odróżnić owulacji od ciąży na usg, bo kiedyś w połowie cyklu stwierdził że spodziewam się dziecka.... żenada po prostu

• milky way Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia,dokladnie,zalezy na kogo sie trafi... przeciez sa i madrzy lekarze przyjmujacy na nfz, nie maco tez generalizowac. Jednak niestety... czesto ten madry lekarz ma tak do dupy sprzet,ze nie przeskoczy tego, ze poprostu nic nie widac.
    Bylam w poprzedniej ciazy na izbie przyjec w 11tc, poniewaz zaczelam plamic. Stan przedzawalowy,no i jade.
    A na izbie babka mi mowi: no sprawdzmy tu,w ambulatorium, ale taki mamy sprzet..... hmmmm no nie,nie ma serduszka. ,znaczy no...nie widac, chodzmy na oddzial.dopiero na oddziale full wypas i co- maluszek elegancki fikal koziolki. Babka mowi- ooo mama ma zawal serca a dziecko sie swietnie bawi :D
    No ale co.... to po cholere im taki zlom... nie ma kasy i tyle, nie przeskoczy sie tego. Sluzba zdrowie jest koszmarnie niedofinansowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:12

• Nulka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ i USG mam na każdej wizycie lekarz rzeczowy odpowiada na pytania. Dziś z nim gadałam tak ogolnie o prenatalnych o mowi ze podobnie jak js zna mnóstwo młodych kobiet które mimo młodego wieku rodzi chore dzieci więc on wysyła każdą :) wiadomo jak ktoś nie chce to nw siłę nie uszczesliwia :P Za to mam znajomą ktora całą ciążę chodziła prywatnie. Pod koniec wylądowała w szpitalu na patologii bo miała skurcze. Podczas USG pani doktor jej się spytala czy wie że "płód jest uszkodzony" okazało się że przez całą ciążę lekarz nie zauważył ze mały ma rozszczep kręgosłupa i wodoglowie... Nie piszę tego by was straszyć ale by pokazać że to że prywatnie to też nie znaczy ze jest och i ach
    Chodziłam swego czasu prywatnie by dojść do tego czemu mam rozregulowane cykle. Przebadano mnie wzdłuż i wszerz i co chwile zmieniano diagnozę albo nie mogąc jej do konca postawić. Stwierdzono tylko ze naturalnie to ja w ciążę nie znajdę. Wróciłam do mojego na NFZ zadnej z diagnoz nie potwierdził polecił pewien ziolowy lek który mnie wyregulowal (aż do ostatniego cylku a tu sie raczej przez stres obsuwa zrobiła) no i jestem w ciąży bez żadnych wspomagaczy ; )

emilkazozz lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka jasne, ze prywatnie to nie znaczy dobrze. To by bylo zbyt proste. Mowie tylko, ze prywatnie lekarze maja wieksze mozliwosci ze wzgledu na lepszy sprzet, ktorym dysponuja.
    Wiadomo, jak głąb niedouczony to nic nie pomoze, nawet sprzet rodem z NASA. Jedynie ci nfztowi maja czesto duzo gorzej, bo nie maja na czym pracowac. Ot,cala tajemnica.

cudek2, emilkazozz lubią tę wiadomość

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam dziewczyny powiem, ze mam szczescie bo moj kochany jest kucharzem we Włoskiej restauracji, jeden telefon i mam pyszny makaron z sosem pomidorowym, mniam :)

polkosia, Nel@, baranosia, milky way, Dotty84 lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci dobrze :))) narobiłaś mi smaku na pizzę - nie ma to jak ciąg skojarzeń jedzeniowych w ciąży :D

polkosia lubi tę wiadomość

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzęt rodem z NASA :D Hahaha, padłam! :D Dobre, dobre :D

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie pizza juz przejadła, wręcz nie mogę na nia juz patrzeć hahah :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam na jednym wątku o frytkach zachciało mi się frytek i już mąż dostał sygnał, teraz piszecie o pizzy i ja już nie mogę się zdecydować czy pizza czy frytki :)

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pizza z frytkami hahah ;)

cindi88, chiara, milky way lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ