X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotty na pewno wynik będzie dobry a potem już tylko spokój :) no i płeć znana, super zazdroszczę :)

co do rozstępów to się zgadzam :) nie ma co szaleć z drogimi kosmetykami bo nie daje to gwarancji sukcesu niestety

82doroeqdnooy9dr.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way mam dokładnie to samo z Palmersem! Odrzuca mnie jak tylko sobie o tym pomyśle brrr.. Teraz używam oliwki bez zapachu. Poczekam do 4 miesiąca i wypróbuję ziaje bo jestem ich fanką

milky way lubi tę wiadomość

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam dziś tyle zelkow ze to kosmos. Kość ogonowa boli jak nawiedzona do tego zaczął doskwierac bol w pośladkach i miednicy. Jupi. Zaraz ide kupić kalafior i składniki do pomidorowki. Cały dzien o nich myśle.

Kokardka44, milky way lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Udało mi się dostać dziś do endokrynolog , Pani zwiększyła mi euthyrox do 75 i 15.06 mam wizytę kontrolną :) Nawpieprzałam się dziś tak, że brzuch mi zaraz pęknie hihi :) Dawno nie jadłam sałaty ze śmietana a dziś ją pochłonęłam i marcheweczkę i schab z porami :D i pomidorówkę a na deser truskawki :D szaleństwo :D
    Ja do smarowania dostałam od rodziców Elancyl, ale ginekolog mówil, że każdy krem będzie dobry ważne aby nie uczulał :) Ja się już smaruję profilaktycznie brzuch cycki i pośladki ;) bo mam skłonność do rozstępów ( za szybko rosłam i mam na kolanach i na piersiach z boku)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wyciagnelam meza 30 km od domu do macdonalda bo juz mi sie snil po nocach heheheh;)

Faceci maja przerabane z nami;)

cudek2 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • milky way Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez w ciazy uwielbiam zelki poczwornie! Zawsze Haribo, glownie czerwone, ale kurcze w Smyky ostatnio zlapalam SmiejZelki ! Boze jakie to dooobreeeeee!

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zjadłam knopersa, batona papite(poczyłam dzieciństwo heheh), czekoladę i żelki :) A teraz jeszcze złapała mnie faza na owoce...

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama - dzięki.
    Kurde, to ja chyba faktycznie jestem do bani, skoro Ty sobie radzisz z trójka, a ja nie mam dziś sil, żeby zająć się synkiem. ;( masakra. ...

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Wy macie zachcianki, a ja nic :P póki co, nie było jeszcze takiego uczucia, że musze coś zjeść, bo tak :) ani fastfoody, ani zdrowe...

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89, w sumie W oczekiwaniu na dzieco była nudna (większość info można spokojnie znaleźć w necie i śledzić kolejne tygodnie np. tu: https://parenting.pl/portal/12-tydzien-ciazy), ale Pierwszy rok życia dziecka może być. Do tego Języka niemowląt, a jak ktoś lubi alternatywne sposoby wychowywania to Poradnik zielonych rodziców.

A propos alternatywy: myślała któraś z Was o używaniu pieluch wielorazowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:30

17u9ha00otchcgqb.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Jejku, Wy macie zachcianki, a ja nic :P póki co, nie było jeszcze takiego uczucia, że musze coś zjeść, bo tak :) ani fastfoody, ani zdrowe...

Ja też nie miałam, wręcz nie mogłam do tej pory patrzeć na jedzenie...Teraz mam ochotę na słodycze i chińskie żarcie haha :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, moja koleżanka zachwycona używa, ale ja mam masę zwykłego prania, a co tu jeszcze te wkłady prać... Dla mnie odpada. Szczególnie teraz, kiedy przy rozszerzaniu diety te zapachy naprawdę są gorsze :P Bo jeszcze takie kupki noworodka to pół biedy.

Ja mam skłonność do rozstępów, ale smarowanie jednak trochę pomogło - nowe się nie pojawiły, więc moim zdaniem warto się smarować :) Ja teraz tylko po kąpieli zwykłym balsamem, ale po 4 miesiącu zmienię na Tołpę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie drogie Mamusie :)
    Jestem ktosiem mieszkającym w brzuszku mojej mamusi. Mam już 3,2cm dziś pięknie machałem dla mamy na USG aż się biedna popłakała :)
    Lekarz mówi, że mam 10 tyg i 4 dni :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47b30daccf9e.jpg
    P.S jestem troszkę niewyraźny, bo Pan doktor sprawdzał mnie tylko przez brzuszek mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:47

polkosia, Nel@, chiara, milky way, Kokardka44, Polarisa90, palma, cudek2, emilkazozz, dora13, Chamomilla, Szarlotka123, RedLady, Nulka, Izieth, Isia86, Pysia87, cindi88, Kaczorek, Werix, paradise, monaaa85, Krakuska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, żelki są bardzo dobre w ciąży! Na te wszystkie rozluźnione kości i spojenie mogą trochę pomóc :)

milky way, cindi88 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:

Mam tak samo jak Ty, na nic nie mam szczegolnej ochoty, w ogole brak apetytu i jem na sile zeby cokolwiek zjesc. Nie wiem czemu skoro mnie nie mdli ani nic. A przed ciaza moglam jesc i jesc.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy rok zycia dziecka... boze jakoe nudy... rozne nudy bylam zmuszona czytac, ale to to poprostu jakjakas encyklopedie bym przyswajala. Nie dalam rady :D
    Za to polecam BARDZO:
    W Paryzu dzieci nie grymasza. Rety jaka zajebista ksiazka. Laska ze stanow przeprowadza sie do Paryza i pokazuje roznice w wychowywaniu dzieci. Sporo z niej zaczerpnelam dla siebie, tak w ogole! Napisana nie jak poradnik tylko jako zwykla beletrystyka.
    I super ksiazka Najszczesliwsze jemowle w okolicy. Przeczytalam troche wybiorczo, duzo o tym samym, ale duzo o usypianiu- oooooooo jak nam to pomooogloooo... dzieki tej ksiazce nie mielismy problemow z placzem i usypianiem i niby-kolkami. Bo dr Karp ma na ten temat swoja teorie
    U nas sie sprawdzilo, ale bo ja wiem, moze to przypadek? ;D
    W oczekiwaniu na dziecko jeszcze mam, ale nuda mega.

emilkazozz lubi tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do polecenia z książek mam:
    - o spaniu, porady na każdy wiek, niestety mam tylko pdf i nie ma po polsku "good night sleep tight"
    - o wychowaniu "kiedy pozwolić, kiedy zabronić" to dla trochę starszych dzieci, tak od 2 r.ż.

jeszcze mam jedną polecaną o wychowywaniu rodzeństwa ale nie pamiętam tytułu, muszę kupić :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Szczęśliwa mama - dzięki.
    Kurde, to ja chyba faktycznie jestem do bani, skoro Ty sobie radzisz z trójka, a ja nie mam dziś sil, żeby zająć się synkiem. ;( masakra. ...
    Cudek, nie gadaj takich rzeczy!!! Masz prawo się źle czuć. Mało tego - nie oceniaj się tak krytycznie - nikt nie był na twoim miejscu więc nie wiemy jak się czujesz -ale większość z nas jest lub niebawem będzie mamą- i wiemy jedno, że każda z nas chce jak najlepiej dla swojego potomstwa ale też mamy prawo mieć gorsze dni. Głowa do góry! ;)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, przychodzi godzina 18 i ja jestem jak dętka. wszystko źle, śmierdzi, głowa boli, niedobrze, wymioty, marudzenie. Normalnie jakby mnie ktoś o 180 stopni obrócił :/

Już wspominałam, smaruję się Bielendą Sexy Mama. Rozstępy z pewnością będą (rodzinne), ale może mniejsze? (z nadzieją w głosie).

Przez ostatnie 2 tygodnie strasznie ciągnie mnie do niezdrowego - coca cola, czekolada, mcdonald. Aż się przeraziłam, bo zawsze (przed ciążą) zaczynałam dzień od zielonego smoothie. A teraz bez kanapki z pomidorem się nie obejdzie :P i ketchupem :D

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór.
    Wpadam zobaczyc co u Was, jak zwykle poniewczasie ;)
    Z ksiazek polecam Jak mowic, zeby dzieci nas sluchaly, jak sluchac, zeby dzieci do nas mowily.
    W Paryzu dzieci nie grymasza mam na Kindle - musze sie w koncu za nia zabrac...
    Brzuch w obydwu ciazach smarowalam Fissanem. Serdecznie polecam. Codziennie z moim M wlaczalismy sobie wieczorem film, a ja przez caly seans masowalam brzuch :)
    Musze znowu zaczac.
    Samopoczucie codziennie spada mi po poludniu ok 16 (przynajmniej w pracy jakos funcjonuje). Niedobrze mi na sama mysl o czymkolwiek do jedzenia, drazni KAZDY zapach!
    Blee...
    Tym milym akcentem zycze dobrej nocki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 22:13

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ