Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zjadlam dziś tyle zelkow ze to kosmos. Kość ogonowa boli jak nawiedzona do tego zaczął doskwierac bol w pośladkach i miednicy. Jupi. Zaraz ide kupić kalafior i składniki do pomidorowki. Cały dzien o nich myśle.
Kokardka44, milky way lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Udało mi się dostać dziś do endokrynolog , Pani zwiększyła mi euthyrox do 75 i 15.06 mam wizytę kontrolną
Nawpieprzałam się dziś tak, że brzuch mi zaraz pęknie hihi
Dawno nie jadłam sałaty ze śmietana a dziś ją pochłonęłam i marcheweczkę i schab z porami
i pomidorówkę a na deser truskawki
szaleństwo
Ja do smarowania dostałam od rodziców Elancyl, ale ginekolog mówil, że każdy krem będzie dobry ważne aby nie uczulałJa się już smaruję profilaktycznie brzuch cycki i pośladki
bo mam skłonność do rozstępów ( za szybko rosłam i mam na kolanach i na piersiach z boku)
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
A ja dzisiaj wyciagnelam meza 30 km od domu do macdonalda bo juz mi sie snil po nocach heheheh;)
Faceci maja przerabane z nami;)cudek2 lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Elcia89, w sumie W oczekiwaniu na dzieco była nudna (większość info można spokojnie znaleźć w necie i śledzić kolejne tygodnie np. tu: https://parenting.pl/portal/12-tydzien-ciazy), ale Pierwszy rok życia dziecka może być. Do tego Języka niemowląt, a jak ktoś lubi alternatywne sposoby wychowywania to Poradnik zielonych rodziców.
A propos alternatywy: myślała któraś z Was o używaniu pieluch wielorazowych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:30
-
Pysia87 wrote:Jejku, Wy macie zachcianki, a ja nic
póki co, nie było jeszcze takiego uczucia, że musze coś zjeść, bo tak
ani fastfoody, ani zdrowe...
Ja też nie miałam, wręcz nie mogłam do tej pory patrzeć na jedzenie...Teraz mam ochotę na słodycze i chińskie żarcie haha -
Werix, moja koleżanka zachwycona używa, ale ja mam masę zwykłego prania, a co tu jeszcze te wkłady prać... Dla mnie odpada. Szczególnie teraz, kiedy przy rozszerzaniu diety te zapachy naprawdę są gorsze
Bo jeszcze takie kupki noworodka to pół biedy.
Ja mam skłonność do rozstępów, ale smarowanie jednak trochę pomogło - nowe się nie pojawiły, więc moim zdaniem warto się smarowaćJa teraz tylko po kąpieli zwykłym balsamem, ale po 4 miesiącu zmienię na Tołpę.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Witajcie drogie Mamusie
Jestem ktosiem mieszkającym w brzuszku mojej mamusi. Mam już 3,2cm dziś pięknie machałem dla mamy na USG aż się biedna popłakała
Lekarz mówi, że mam 10 tyg i 4 dni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47b30daccf9e.jpg
P.S jestem troszkę niewyraźny, bo Pan doktor sprawdzał mnie tylko przez brzuszek mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:47
polkosia, Nel@, chiara, milky way, Kokardka44, Polarisa90, palma, cudek2, emilkazozz, dora13, Chamomilla, Szarlotka123, RedLady, Nulka, Izieth, Isia86, Pysia87, cindi88, Kaczorek, Werix, paradise, monaaa85, Krakuska lubią tę wiadomość
-
Pysia87 wrote:Jejku, Wy macie zachcianki, a ja nic
póki co, nie było jeszcze takiego uczucia, że musze coś zjeść, bo tak
ani fastfoody, ani zdrowe...
Mam tak samo jak Ty, na nic nie mam szczegolnej ochoty, w ogole brak apetytu i jem na sile zeby cokolwiek zjesc. Nie wiem czemu skoro mnie nie mdli ani nic. A przed ciaza moglam jesc i jesc. -
Pierwszy rok zycia dziecka... boze jakoe nudy... rozne nudy bylam zmuszona czytac, ale to to poprostu jakjakas encyklopedie bym przyswajala. Nie dalam rady
Za to polecam BARDZO:
W Paryzu dzieci nie grymasza. Rety jaka zajebista ksiazka. Laska ze stanow przeprowadza sie do Paryza i pokazuje roznice w wychowywaniu dzieci. Sporo z niej zaczerpnelam dla siebie, tak w ogole! Napisana nie jak poradnik tylko jako zwykla beletrystyka.
I super ksiazka Najszczesliwsze jemowle w okolicy. Przeczytalam troche wybiorczo, duzo o tym samym, ale duzo o usypianiu- oooooooo jak nam to pomooogloooo... dzieki tej ksiazce nie mielismy problemow z placzem i usypianiem i niby-kolkami. Bo dr Karp ma na ten temat swoja teorie
U nas sie sprawdzilo, ale bo ja wiem, moze to przypadek?
W oczekiwaniu na dziecko jeszcze mam, ale nuda mega.emilkazozz lubi tę wiadomość
-
ja do polecenia z książek mam:
- o spaniu, porady na każdy wiek, niestety mam tylko pdf i nie ma po polsku "good night sleep tight"
- o wychowaniu "kiedy pozwolić, kiedy zabronić" to dla trochę starszych dzieci, tak od 2 r.ż.
jeszcze mam jedną polecaną o wychowywaniu rodzeństwa ale nie pamiętam tytułu, muszę kupić -
cudek2 wrote:Szczęśliwa mama - dzięki.
Kurde, to ja chyba faktycznie jestem do bani, skoro Ty sobie radzisz z trójka, a ja nie mam dziś sil, żeby zająć się synkiem. ;( masakra. ... -
dziewczyny, przychodzi godzina 18 i ja jestem jak dętka. wszystko źle, śmierdzi, głowa boli, niedobrze, wymioty, marudzenie. Normalnie jakby mnie ktoś o 180 stopni obrócił
Już wspominałam, smaruję się Bielendą Sexy Mama. Rozstępy z pewnością będą (rodzinne), ale może mniejsze? (z nadzieją w głosie).
Przez ostatnie 2 tygodnie strasznie ciągnie mnie do niezdrowego - coca cola, czekolada, mcdonald. Aż się przeraziłam, bo zawsze (przed ciążą) zaczynałam dzień od zielonego smoothie. A teraz bez kanapki z pomidorem się nie obejdziei ketchupem
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Dobry wieczór.
Wpadam zobaczyc co u Was, jak zwykle poniewczasie
Z ksiazek polecam Jak mowic, zeby dzieci nas sluchaly, jak sluchac, zeby dzieci do nas mowily.
W Paryzu dzieci nie grymasza mam na Kindle - musze sie w koncu za nia zabrac...
Brzuch w obydwu ciazach smarowalam Fissanem. Serdecznie polecam. Codziennie z moim M wlaczalismy sobie wieczorem film, a ja przez caly seans masowalam brzuch
Musze znowu zaczac.
Samopoczucie codziennie spada mi po poludniu ok 16 (przynajmniej w pracy jakos funcjonuje). Niedobrze mi na sama mysl o czymkolwiek do jedzenia, drazni KAZDY zapach!
Blee...
Tym milym akcentem zycze dobrej nocki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 22:13
...więc teraz serca mam dwa...