X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam salatke z Maka. Z sosem tusiaca wysp, najchetniej jadlabym 2 dziennie...
    Nienawidze kawy, ale jak zrobie sobie mrozona, to co innego, duuuzo lodu i pycha jest. Ale jak w takie zimno pic zimna kawe?
    Nienawidze herbaty i miodu (ja-herbaciany i miodowy potwor), pije tylko malinowa z herbapolu :)

Tak mi dzisiaj niedobrze...a jeszcze maly nam w nocy ostatnio tak nie spi.... 4 rano, on oczy wielkie, usmiech siedmiozębny, gotowy do zabawy. Chodze jak zombiak...
    Czekam na lepsze czasy :D

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo salatka z Maka <marzyciel>
    Na studiach chodzilam z przyjaciolka na nocne salatki do McDonald's - po imprezie :) To byly czasy....
    Jestem salatkowym potworem w ogóle. Moglabym jesc non stop. Czy w ciazy, czy nie... uwielbiam.

milky way lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, u nas pobudka między 4 a 5 to standard :D Mamy tak od miesiąca. Niezależnie jak późno dziecko zaśnie, to i tak wstanie przed lub o 5... Dlatego kładę ją już o 18 :D Ale przynajmniej wieczór leniwy. Gorzej z pobudką rano... :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przychodzę do Was z pytaniem bo niepokoi mnie moje dzisiejsze samopoczucie...czuje sie senna, ale nie ma mowy o zaśnięciu bo gdy tylko zamykam oczy to jestem pobudzona, strasznie szybko bije mi serce, bolą mnie mięśnie jakby jakas grupa mnie brała i ogólnie czuje sie jakas rozbita....

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:

Tak mi dzisiaj niedobrze...a jeszcze maly nam w nocy ostatnio tak nie spi.... 4 rano, on oczy wielkie, usmiech siedmiozębny, gotowy do zabawy. Chodze jak zombiak...
    Czekam na lepsze czasy :D

Mój 9 zębowy słodziak wstał o 5:03. Zmiana pieluchy, mleko. Modle się, żeby zasnal. Boże. Chociaż godzinkę jeszcze. Dziś mąż wysłał mnie do salonu i spal z małym. Obudził go 4 razy. Ja słyszałam dwa. Troszkę więcej pospałam -chłopcy dali radę, ale mój mąż rano wyglądał jakby nie spal 5 dni. Biedny. .. dobrze wiedzieć, że nie tylko ja czuję się do kitu, że opadam z sił, że mi niedobrze, że nie tylko ja marudze rano i popołudniu. .. - chociaz współczuję Wam tego samopoczucia.
    Mnie obecnie już naciaga i się zastanawiam, czy lyknac leki, czy poczekać na pawia w technikololorze. . . To ci dylemat :/
    Alexiss a jakie masz ciśnienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 05:42

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek2 ja szczerze podziwiam Ciebie i pozostałe kobietki, które już mają dzieci, ja cały dzień jestem słaba i przede wszystkim leżę, ledwo z psem na spacer wyjdę. Chyba nie dałabym rady z dzieckiem, a Ty masz lepsze i gorsze dni, ale dajesz radę, a przecież opieka nad takim maluchem wymaga sporo energii :)

Czy Was też brzuch boli? Wczoraj miałam jakiś taki napompowany brzuch, kłuje, piecze tak jakby, nie wiem, czy powinnam się martwić?

cudek2, Werix lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Dziewczyny przychodzę do Was z pytaniem bo niepokoi mnie moje dzisiejsze samopoczucie...czuje sie senna, ale nie ma mowy o zaśnięciu bo gdy tylko zamykam oczy to jestem pobudzona, strasznie szybko bije mi serce, bolą mnie mięśnie jakby jakas grupa mnie brała i ogólnie czuje sie jakas rozbita....
    A zapewniasz organizmowi odpowiednie nawodnienia? Ja czasami mam podobnie jak za mało piję. Bądź faktycznie jakieś chorobsko chce Cię dopaść.

polkosia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi troche tych Waszych dolefliwości, to będę spokojniejsza, bo narazie to się boję, a podglad brzuszka robię dopiero 8.06 czyli w 11tyg1dniu, bo nie chcę maleństwa naświetlać. Co ma być, to i tak będzie, ale dolegliwości ciażowe by mnie uspokajały, a póki co, to nawet mdłości z rana jakoś tak zelżały, chociaż i tak nie były silne, kończyło się na jednym pawiu i potem jak ręka odjal :) a teraz to ja żyję normalnie, jem normalnie, tylko zasypiam wcześnie :)

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny u mnie dziś w końcu słonecznie :)
    Wizytującym dzisiaj cierpliwości i powodzenia życzę!
    Jadę dziś do moich dzieciaczków do przedszkola w odwiedziny, bo już rodzice spotykają mnie na mieście i męczą, że dzieci o mnie pytają ;)

Szarlotka możesz mnie wpisać na prenatalne na 2.06 :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie akurat wczoraj piłam dużo wody jak nigdy, a ciśnienia nie mierzyłam, nawet w sumie o tym nie pomyślałam...

Jutro moja wizyta, już cała jestem w skowronkach na tą myśl :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Właśnie wcinam bułkę z nutella i dżemem truskawkowym. Mogę jeść truskawki kilogramami! <3
    Dziś po pracy zrobię żeberka pieczone z rękawa. Czuje ze wciągne je nosem :D gorzej z kością ogonową. Was tez tak boli? Po całym dniu w pracy ledwo do domu wracam i kuleje tak bardzo mnie boli :/

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo
    ktoś dzisiaj wizytuje? to powodzenia :)

co do dolegliości mi już wszystko minęło :) jedynie jak wrócę z pracy to potrzebuję z godzinkę poleżeć,czasem przysnę ale wieczorem już mam normalną energię co mnie cieszy bo w końcu będę mogła ruszyć na jakiś fitness :) wczoraj moja mama była na zumbie i mówi że tańczy laska w 6 miesiącu, myślałam że się nie powinno, ale poczytałam i nawet moźna tylko bez podskoków :) ja przed ciążą byłam ostro wkręcona w zumbę i tak mi żal było zrezygnować :( muszę podpytać lekarki we wtorek
    fitnessy dla cięźarnych na razie nie dla mnie bo oferty najbliższych z 10 klubów mają zajęcia w godz 10-11.30 świetne godziny nie ma co, popołudniami nie ma nic więc się obraziłam ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia -
    rozumiem - mi też będzie ciężko zostawić moje dzieciaczki;) pewnie też będę je odwiedziła. A lekarz i położna dosyć wyraźnie wypowiedzieli się w kwestii mojego zwolnienia - powinnam już dawno na nim być. Miałam się zastanowić do kolejnej wizyty i chyba od czerwca już nie wrócę do pracy. Brakuje mi sił, 8 h w przedszkolu sprawia że w domu nie mam ochoty i siły kiwnać palcem. No i czuje że w weekendy kiedy więcej odpoczywam noe doskwierają mi te bóle i kłucia macicy. Poszłaś na zwolnienie od razu?

f2w3vfxms6mp9lea.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja truskawki też już zaczynam w coraz większych ilościach, dobrze że ceny już coraz znośniejsze :) i szparagi się zaczynają i pachnące pomidory, piękny czas :)

a na ból może jakieś ćw rozciągające, pilates, stretching albo coś cię uciska skoro pisałaś że promieniuje do nogi

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka u lekarza wylądowałam w 6tyg i od razu dał mi zwolnienie. Moja dyrektorka pierwszą ciążę straciła prawdopodobnie przez pracę więc informację o mojej ciąży przyjęła dobrze i kazała mi od razu iść na l4 i nie wracać do pracy.

Kalina też jestem miłośniczką zumby i moja instruktorka powiedziała mi że zumba w ciąży nie jest polecana i kazała mi odpuścić.

emilkazozz lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emilkazozz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    gorzej z kością ogonową. Was tez tak boli? Po całym dniu w pracy ledwo do domu wracam i kuleje tak bardzo mnie boli :/
    mam podobnie, ale ból jest do wytrzymania i nie codziennie -może skonsultuj to z lekarzem. Znajoma w jest teraz 20 tygodniu ciąży dowiedziała się na przełomie 16/17 że ma dyskopatie ciążowa. Podobno 10% kobiet ma to "szczęście" .

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja mam dzisiaj wizytę u "cudownego" pana z NFZ. Muszę resztę badań i cytologię wywalczyć. Trzymajcie kciuki :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągle męczy ta gula w gardle :/

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tamtego tygodnia juz nie miałam objawów, czułam sie swietnie i byłam szczęśliwa...ale wczoraj znow wróciło, jestem ospała, niedobrze mi i wszystko mnie boli..nie wiem czy właśnie nie łapie mnie jakieś przeziębienie bo mam katar i pobolewa mnie gardło :(

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Cześć. Właśnie wcinam bułkę z nutella i dżemem truskawkowym. Mogę jeść truskawki kilogramami! <3
    Dziś po pracy zrobię żeberka pieczone z rękawa. Czuje ze wciągne je nosem :D gorzej z kością ogonową. Was tez tak boli? Po całym dniu w pracy ledwo do domu wracam i kuleje tak bardzo mnie boli :/

Kość ogonowa nigdy mnie nie bolała, za to spojenie rwie tak, że chodzić nie mogę. Pomaga mi siedzenie okrakiem na miękkiej kanapie. Jak z Klementynką bawię się na podłodze, to potem ledwo wstaję, a z miękkiej kanapy jakoś idzie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ