X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami moje Kochane :*
    Wczoraj mieliśmy dzień dla rodziny. Jeżdżenia kupę bo najpierw teściowie potem wszyscy u mnie ale już rodzina jest poinformowana. Ku mojemu zdumieniu wszyscy się ucieszyli :D
    Bardzo męczące dwa dni za mną. Chciałam się w końcu wyspać to o 7 pobudka i.. zero spania.
    Nulka, współczuje reakcji Twojej mamy ale może teraz spojrzy na to jednak inaczej?
    baranosia, jesteś zapisana :)
    Kto dzisiaj wizytuje? Trzymam za nie mocno kciuki!
    Kochane, powiedzcie mi.. co ze szkołą rodzenia?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do SR chodziliśmy jakoś na przełomie 2 i 3 trymestru, podobno im później, tym lepiej, bo wiedza na świeżo, ale ja nie chciałam z mega brzuchem chodzić, szczególnie, że sporo ćwiczeń tam było.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Made Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo już mam dość. Macie jakiś sprawdzony jadłospis dla kobiet w ciąży? Nie mam w ogóle pomysłu co jeść. Mieszkam sama więc nikt dla mnie nie ugotuje obiadu ani nie zrobi jedzenia. Jakbym miała jakiś jadłospis to moze byłoby mi łatwiej wiedząc co dziś powinnam jeść...

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam ze jakoś w 20 tygodniu najlepiej sie zorientować. Mama mojego byłego w Szczecine prowadzi bardzo dobra ale głupio byłoby mi do niej iść :/.
    Przykro mi Nulka ze takie przeboje miałaś z mama. My rodziców zaczęliśmy nastawić od momentu decyzji ze chcemy dziecko. A mamy 21 lat (no ja dopiero w lipcu skończę). Moja mama ciagle mi mówiła ze niedamy sobie rady i to będzie głupota. Ale jak sie dowiedziała o ciąży to ryczała ze szczecia a ja razem z nią. Nie zawsze musi być zle :)
    Pędzę do pracy. Krzyż już mnie boli. Normalnie wybiorę sie w niedziele na basen zeby sobie ulżyć trochę.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane. Ja dziś znowu ledwo żywa bo rano trzeba było wstać na badania.
    Zajrzałam dziś do karty ciąży i tydzień temu lekarz mi wpisał ze był to 11 tc więc czyżby dzis byl 12 tc ten wyczekiwany:D
    Dzwonili do mnie z przychodni czy chce wizytę przełożyć bo lekarza nie bedzie przez jakis czas. I takim o to szczesciem jutro zobacze maluszka;* ciekawe ile urósł bo dlugo był nie mierzony: )
    Jade na kolokwium więc trzymajcie kciuki żeby dało sie cos ściągnąć heh.
    Miłego dnia

Szarlotka123, guerretenshi, cudek2, Nulka, milky way lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście już tą wątpliwą przyjemność mam za sobą
    my chodziliśmy w szpitalu na bezpłatną, one chyba są finansowane przez miasto a program jest narzucony przez min. zdrowia i jest taaak nuuudny
    sama ta położna co prowadziła mówiła że one chętnie by to inaczej poprowadziły ale nie bardzo mogą
    w prwatnych pewnie jest fajniej
    fajna była jedynie ta część z ćwiczeniami ale ja już wtedy wiedziałam że będę mieć cc więc na grzyba mi było oddychanie ale chociaż można się było trochę porozciągać :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam zamiar iść do Kliniki na bezpłatną.
    Jest napisane, że 19-21 tc.
    Miłego dnia, pracy i, żeby dało się zgapiać :D
    Ja się zabieram za mój serial :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 10:45

• Endżusia Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, ja mam 20 lat, a narzeczony 23 ciąża nie była planowana, ale rodzice pomarudzili trochę że za wcześnie, ale teraz się cieszą, w końcu i tak sami się już utrzymujemy. Za to moja mama miała przerąbane jak zaszła ze mną w ciążę, też miała 20 lat i babcia kazała jej usunąć i koniec, rodzice wygonili ich z domu i musieli sami sobie radzić. Ale jak się urodziłam to babcia zakochała się we mnie i byłam jej oczkiem w głowie. Pomagała później rodzicom jak mogła. Dopiero niedawno dowiedzialam się o tej historii i byłam w szoku, bo babcia taka kochana dla mnie :)

Nasi rodzice różnie reagują, a i tak za wnuki życie by oddali :)

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj jest tak strasznie duszno...i nadal bolą mnie te mięśnie

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodziłam jakoś od 28 tyg i chyba było 5 spotkań raz w tygodniu
    zalecali rozpocząć 28-30 tydz.

82doroeqdnooy9dr.png
  • kwiatuszek12345 Znajoma

Wysłany: 19 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    ja po wizycie :-) maleństwo ma 5,53 cm, NT 1,1 :-) prawie cały czas się wierciło ;-)
    Trzymam kciuki za następne wizytujace :-)

kalina123, palma, sylwia92, AniaKami, Werix, Nulka, Szarlotka123, polkosia, Izieth, Pysia87, cudek2, milky way, Chamomilla, Isia86, Nel@, RedLady, dora13 lubią tę wiadomość

3i49tv73p46hhwfy.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :) jak ja już bym chciała mieć takie wieści

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 23 lata (no dobra w lipcu 24 urodziny :D) a mąż o 4 lata starszy. Po ślubie jestesmy prawie 3 lata, a razem prawie 7 :) u nas rodzice bardzo się ucieszyli o ciąży, teściową trzyma kciuki za dziewczynkę bo sama ma dwóch synów, a ja myślę że będzie chłopiec bo ciągle jem kwaśne i ostre :)

• Nulka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa tez się mega ucieszyła. Mówi że mamy jej koniecznie dać znać co będzie. Jak moje przeczucia sie sprawdzą to ona oszaleje ze szczęścia :D ale moja mama spędza misen z powiek :P Ja już tak bym chciała wszystkim mówić ale przez to że ona nie wie milcze... a może już jej powiedzieć. .. nie wiem może faktycznie jeszcze ten tydzień poczekam... wczoraj bylam taka szczęśliwa po wizycie że chciałam do niej zadzwonić po czym sobie uświadomiłam że nie mogę

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja juz po wizycie. Pobrał mi cytologię. Wyniki krwi mam w pozadku tylko hematokryt trochę za niski, ale ja mam z tym zawsze problemy, a jeszcze teraz jak prawie mięsa nie jem i wymiotuje to nic dziwnego. Zmieniłam lekarza prowadzącego z NFZ na polecana babkę ale wizyta dopiero 13.06. Początkowo recepcjonistka nie chciała mnie do niej umówić bo powiedziała, ze ma juz za dużo pacjentek ale jak jej powiedziałam u kogo teraz jestem to sie zlitowała :) jutro idziemy podglądać dziecia na prenatalnych :) juz sie nie moge doczekać :)

Nulka, cudek2, milky way lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i rodzice i teściowie bardzo sie ucieszyli jak powiedzieliśmy o ciazy. Tylko, ze ja mam prawie 28 a mój maz 35 lat i to będzie nasze pierwsze. A poza tym staraliśmy sie 11 cykli i marne były szanse na powodzenie. No i oczywiście zaraz rozgadani dalszej rodzinie bo nie pomyśleliśmy o tym żeby im zabronić. Ale z dwojga złego wole taka reakcje. Ja od października przeprowadzam sie do teściowej wiec nie wyobrażam sobie tego, gdyby inaczej zareagowała.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyszła teściowa tez bardzo dobrze zareagowała na ciąże, ale teraz mam z nia duzy spór...Moj narzeczony pracuje u mamy, no i akurat teraz ona zabrała mu godziny przez co mamy mniej pieniedzy i musi pracować na południe..wielką łaską jest puszczenie go na godzinkę zeby mogl pójść ze mna do ginekologa...

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Moja przyszła teściowa tez bardzo dobrze zareagowała na ciąże, ale teraz mam z nia duzy spór...Moj narzeczony pracuje u mamy, no i akurat teraz ona zabrała mu godziny przez co mamy mniej pieniedzy i musi pracować na południe..wielką łaską jest puszczenie go na godzinkę zeby mogl pójść ze mna do ginekologa...
    No to dziwne faktycznie :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice i tesciowie napewno oszaleja ze szczescia :) a jakby byla dziewuszka to wogole chyba mega euforia bo u nas sami faceci wiecznie :D
    My jutro ruszamy na wakacje, takze szybciej mi czas zleci do 01.06!

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ah,mialam pytac, czy ktoras z Was przyjmuje Acard 75?
    Mi gin przepisal ze wzgledu na dwa niepowodzenia... no biore,bo przeciez gin ze mnie zaden, ale co lykam, to mam wyrzuty sumienia,ze szkodze maluchowi... no ale przeciez gin wie co robiz drugiej strony... doswiadczony facet i nie jestem jego pierwsza pacjentka.
    Eh eh takie dylematyyyyyy!

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ