X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo młodych mam widzę :) Ja w tym roku też 29, ale z tego co pamiętam, to z rocznika 87 było nas tu sporo ;)

U mnie dziś i wczoraj takie mdłości, że ledwo funkcjonuję...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jeszcze nikomu z rodziny nie mowilismy, bo moj maz sie uparł, ze powiemy w jego urodziny, ktore sa pod koniec czerwca. To bedzie juz jakis 13/14 tydzien, wiec nie wiem czy sprawa nie wyjdzie na jaw wczesniej ;) No ale brzucha jeszcze praktycznie nie mam, wiec moze sie uda. Najgorzej, ze mamy po drodze duzo imprez rodzinnych alkoholowych, wiec trzeba bedzie ostro kombinowac. Juz w zeszla sobote bylam na imprezie i nie pilam, bo "rano mam jazdy doszkalajace" ;)

milky way, Alexxis lubią tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia, ale masz historie... dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo! 17 lat, kurcze, wtedy to ja myslalam tylko o imprezach :)

Ja po 12 latach znajomosci i narzeczenstwa ucieklam niemalze sprzed ołtarza :D ciesze sie,bo mimo,ze w sumie facet byl w porzadku, tylko straszliwie smutny, to kompletnie do siebie nie pasowalismy. Na przestrzeni tych 12 lat okazalo sie ze zupelnie nasze drogi sie rozeszly... no bywa. Mam nadzieje ze tez sobie poukladal zycie i znalazl kogos dla siebie :) teraz jestem taaaaaaaaaaka szczesliwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:05

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówiłam, ze nie pije bo jestem na diecie haha :D

milky way, Kushina lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja so Szkoly rodzenia chodzilam okolo 30tc. Nie chcialam potem z duzym brzuchem sie tam przewalac. Chodzilam do przyszpitalnej,tam gdzie chcialam rodzic. Sa tego plusy- poznaje sie polozne z tego szpitala,samo miejsce, pokazuja porodowke, mozna sie oswoic. A jak wiadomo-jak sie czlowiek tak oswoi to i strach mniejszy.
    Mialam chodzic do takiej wypasionej och ach nie wiem chyba z 600pln kosztowala, bez sensu no megaduzo chyba..., ale co z tego- oni zwiedzali inny szpital, a polozna tez byla skadstam...i zrezygnowalam i nie zaluje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:16

• milky way Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak juz na chrzest malego,w kwietniu sie okazalo ze beta 1600, bylismy u tesciow. A oni zawsze to naleweczka pyszna,a to likierek,a tu nagle- nie? Nie pijesz? Jeden dzien, drugi, trzeci, zawsze ktostam z czyms przyszedl, a to moja rodzi ka dojechala,no i nasze mamy juz tak dziw ie podejrzliwie na mnie patrzyly :D bo ja tam naleweczki malinkowej nie odmowie raczej, wszyscy wiedza...
    Pozniej moja mama zaprosila nas na piwko, ja tez sie wykrecilam, pozniej moj brat na urodziny, tez JA PROWAAAADZEEE, pelno imprez jakis sie napatoczylo akurat no i tak chyba czekaja,az przemowie, a tu jeszcze dobre dwa tygodnie ! Pewnie sie zastanawiaja o co mi chodzi :D

cudek2 lubi tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Ja mam 23 lata (no dobra w lipcu 24 urodziny :D) a mąż o 4 lata starszy. Po ślubie jestesmy prawie 3 lata, a razem prawie 7 :) u nas rodzice bardzo się ucieszyli o ciąży, teściową trzyma kciuki za dziewczynkę bo sama ma dwóch synów, a ja myślę że będzie chłopiec bo ciągle jem kwaśne i ostre :)
    Ja tak w sumie 24 na samym końcu października :P ale jakby nie było w momencie porodu będę mieć 24

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sierpniu 35 buuu....
    Męża poznałem na czacie haha!
    Także jesteśmy małżeństwo internetowe.
    Za chwilę 10 lat po ślubie.
    Najpierw klikalismy przez tydzień. Potem już telefon i setki smsow, po 3 tyg spotkanie, po dwóch miesiącach od pierwszego klik wspólne wynajęcie mieszkania - dodam, że w innym mieście, więc wszystko rzuciłam, po miesiącu zaręczyny - już wiedzieliśmy, że to TO, no i po roku i 5 dniach od pierwszego spotkania w realu - ślub. Ot... taka historia.

cindi88, Izieth, milky way, Isia86, emilkazozz, chiara, Koska 88, Szarlotka123, dora13 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam właśnie klientke gdzie od słowa do słowa poleciła rodzic w Szczecinie w Zdrojach tylko i wyłącznie, ze mega położne, pokoje dwu osobowe z łazienkami, ciagle Ci pomagają i dobrze karmią. Oraz jeszcze poleciła położna Katarzynę Zamiele. Przyjmuje na Bolesława smialeglo. Oraz prowadzi szkole rodzenia na NFZ od 21 tc. Same pozytywne informacje dostałam i jakoś tak dobrze i pewnie sie poczułam.
    Jedzenia zelkow - dzien drugi.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    super :) jak ja już bym chciała mieć takie wieści

Ja tez bym chciala, tym bardziej ze jeden lekarz twierdzi ze jestem zle leczona, a drugi ze dobrze :( i mam wielkie obawy :/

f2wle6ydyez5rsng.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm aż się trochę staro poczułam ;) dziś jest pierwszy dzień od nie wiem kiedy jak poczułam odrobinę energii :)) pogoda też ładna więc spacerek był grany. No i wielkie odliczanie do poniedziałku :)

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Aha ah,mialam pytac, czy ktoras z Was przyjmuje Acard 75?
    Mi gin przepisal ze wzgledu na dwa niepowodzenia... no biore,bo przeciez gin ze mnie zaden, ale co lykam, to mam wyrzuty sumienia,ze szkodze maluchowi... no ale przeciez gin wie co robiz drugiej strony... doswiadczony facet i nie jestem jego pierwsza pacjentka.
    Eh eh takie dylematyyyyyy!

Ja biore acard 75 i do tego clexane. Acard bardzo czesto slyszalam ze jest brany w ciazy. W dawce 75 i 150 kwas acetylosalicylowy ma inne dzialanie niz Aspiryna gdzie jest go o wiele wiecej. Takze jesli o to chodzi to spokojnie, ale wydluza on czas krwawoenia wiec jesli sa plamienia to moze je lekko nasilac.

milky way lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Acard 75 i Clexane 0,4, Acard miałam zalecony jeszcze przed ciążą, dużo dziewczyn go bierze i na pewno nie jest szkodliwy :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, u nas podobnie. Znamy się z Sympatii, zamieszkaliśmy razem po 3 miesiącach znajomości, oświadczyny po 4, ślub po roku od pierwszego spotkania :D

milky way, Izieth, Isia86, emilkazozz, cudek2, dora13 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale supeer, zawsze sie zastanawialam, czy ludzie na Sympatii serio maja szanse zeby soe spotkac, dobrac i pokochac:D

Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez Wam opowiem moja dość długą historię. Zaszłam w ciążę w wieku 17 lat. Mama poleciała do mojego chłopaka i zażądała pieniędzy na aborcję. Chłopak zebrał, byłam u lekarza, byliśmy juz umówieni na zabieg za 2 tyg. Ale przed powiedziałam ze nigdzie nie pójdę i jeżeli nikt mi nie pomoże to oddam do adopcji ale urodzę i juz. Oczywiście miałam nadzieje ze przez ponad pół roku coś się wymyśli. Teściowa jak się dowiedziała to powiedziała ze ona pomoże i przeprowadziłam się do niej. Po 2 latach poszliśmy na swoje a mężulek okazał się być chorobliwie zazdrosnym damskim bokserem. Po pierwszej awanturze uciekłam z dzieckiem do mamy ale mnie odesłała z powrotem. Wytrzymałam 7 lat, dokończyłam studia, znalazłam prace i w końcu uciekłam do innego miasta. Założyłam nowy związek ale dzieci on nie chciał i po 8 latach stwierdziłam ze to nie to. Wyprowadziliśmy się z synkiem, kariera zawodowa mi się potoczyła mocno do przodu i nie planowałam juz nowego związku. Ale przyplątał się do mnie ( przez internet) młodszy o 4 lata chłopak i tak mi tyłek zawracał aż się umówiłam. No i po pół roku wprowadził się a po 2 latach stwierdziłam, ze chce dzidzie. I po prawie roku starań udało się- w końcu najmłodsza juz nie jestem.
    Zadzwoniłam do mamy i się pochwaliłam to usłyszałam "aha" i to na tyle - minęło 6 tyg nawet nie dzwoni, ale mam inne powody do szczęścia wiec się nie przejmuje. A synek 18 letni szczęśliwy ze będzie miał w końcu rodzeństwo

milky way, Koska 88, Nulka, Szarlotka123, dora13 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy macie romantyczne historie, aż zazdroszczę :) Ja mojego poznałam w pracy, 7 lat temu i do dzisiaj się nie oświadczył ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi- widze, ze tez jestes ze Szczecina :) co do szkoly rodzenia K. Zamieli- chodzilam w poprzedniej ciazy, ale wlasciwie jestem srednio zadowolona. poza tym po porodzie miala przyjechac na patronaze, ale byla taaaak zajeta, ze musialam inna kombinowac. rodzilam na pomorzanach i bardzo sobie chwale. tym razem tez tam bede rodzic. warunki mocno srednie, ale opieka mega, poza tym moja ginekolog bardzo polecala ze wzgledu na swietny personel lekarski i wyspecjalizowany oddzial, w razie "w".

ja prenatalne mam 2.06. z jedzeniem u mnie nie ma kompletnie problemu, jem wszystko i o kazdej porze :D

widze, ze sama mloda kadra tutaj w wiekszosci :D tak sobie mysle, ze ja w Waszym wieku mialam zupelnie inne "problemy zyciowe", zupelnie innego faceta i teraz, kiedy mam ustabilizowana sytuacje materialna nadal mam watpliwosci, czy damy rade. wtedy bylam takim swiezakiem i taka "dziewczynka", nie wyobrazam sobie byc wtedy w ciazy :)

u mnie mega duszno i goraco, pewnie wieczorem bedzie burza.

trzymam kciuki za wizytujace, bedzie dobrze!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia wow, ciężkie życie miałaś, ale ważne że z happy endem :)

u nas nuda, znamy się z klasy z liceum czyli już prawie 17 lat :D mieszkaliśmy w 1 bloku od 95 r. więc z widzenia znamy się jeszcze dłużej ;) ale nie byliśmy wtedy razem, po maturze ja się wyprowadziłam więc nasze drogi się rozeszły
    zgadaliśmy się zupełnym przxpadkiem już na studiach, ja pisałam smsa do kogoś innego a przypadkiem wysłałam do niego, on odpisał że to pomyłka ale co tam u mnie i tak zaczęliśmy gadać, że od ponad 12 lat jesteśmy razem :) w tym roku 6 rocznica ślubu :)

Izieth, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do oświadczyn to ja też jeszcze się nie doczekałam ;) po prostu stwierdziliśmy że mamy ochotę na ślub :)

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ