X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się rozwinę :) na nk nasz wspólny znajomy miał zdjęcie i na nim był mój mąż, skomentowałam to zdjęcie że męskie party mąż odebrał to jako gejparty chciał zdobyć mój nr i mnie opierdzielic nie miał skąd mieć nr :p potem się spotkaliśmy niby byłam obiektem zakładu że ja za wysokie progi dla niego itp chciał mnie rozkochac w sobie i rzucić ale ze się zakochał w międzyczasie i tak sobie żyjemy 8 lat a od 3 małżeństwo ;)

cudek2, guerretenshi, Szarlotka123, Koska 88, milky way, Nulka lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    To ja się rozwinę :) na nk nasz wspólny znajomy miał zdjęcie i na nim był mój mąż, skomentowałam to zdjęcie że męskie party mąż odebrał to jako gejparty chciał zdobyć mój nr i mnie opierdzielic nie miał skąd mieć nr :p potem się spotkaliśmy niby byłam obiektem zakładu że ja za wysokie progi dla niego itp chciał mnie rozkochac w sobie i rzucić ale ze się zakochał w międzyczasie i tak sobie żyjemy 8 lat a od 3 małżeństwo ;)
    Błhaha haha! Zleje się;)

No to przez te historie z życia wzięte dużo sie o sobie dowiedziałysmy. Niektóre dziewczyny - naprawę podziwiam za siłę, wytrwałośc mimo tych czasem okropnych przeżyć. Kobiety to jednak niezwykle istoty.

Szarlotka123, milky way, Nulka lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, pamiętacie jak pisałyśmy o cytomegalii i antybiotyku? Ten antybiotyk to przy dodatnim GBS podają. Ja coś pomieszałam, ale potem pisałyście też, że się podaje, więc nie zagłębiałam się w temat, a teraz natknęłam się na wątek o GBS i faktycznie, to nie ma związku z cytomegalią. Dopiero co rodziłam, a już nic nie pamiętam :P

a właśnie ja potem też doczytałam że nic się nie podaje tylko dziecko musi być pod kontrolą i mieć szereg badań wykonanych zaraz po porodzie i później, ważne żeby już na porodówce lekarze wiedzieli że to dziecko z ciąży z cmv

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu! Oby nas to nie dotyczyło! Tfu tfu tfu!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, pomyliłam badania, także przepraszam za wprowadzenie w błąd :) Byłam pewna, że jest antybiotyk w związku z czymś dodatnim, bo sama miałam, ale to faktycznie chodzi o GBS, który robi się chyba jakoś pod koniec ciąży.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • palma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale historii to i ja opowiem: miałam kilku chłopaków ale tylko dwóch bardziej na poważnie, teraz to bardzo poważny związek. Z pierwszym byłam ponad dwa lata i nic z tego nie wyszło, rozstaliśmy się bo nagle się dowiedziałam ze złapała go (w końcu ) policja bo ma jakis wyrok. Od tamtej pory nie chciałam miec nikogo, było mi super samej bawiłam się itp. Potem na jednym ze spotkań z kolezankami pod bar przyjechała grupka motocyklistów i tam między nimi był mój D. On mówił ze od samego początku "leciał na mnie" - brzydko powiem :D, ja jakos nie bardzo, dałan mu numer ale nie wiem nawet dlaczego, zaczął mnie wkurzać nie lubiłam go, ale nie umiałam mu odmówić spotkania. I tak raz drugi trzeci zabrał mnie na jakąs przejażdżkę, nad wodą do 4 rano leżeliśmy w śpiworze, oglądaliśmy gwiazdy i gadaliśmy. A tu nagle się okazało że musi wyjechać do Włoch na 3 tyg. Baaardzo tęskniłam o wtedy zdałam sobie sprawe że go kocham. Przyjechał po tych 3 tyg z bukietem i tak od tamtej pory jestesmy razem. Ogólnie to zaraz będą dwa lata. Komuś moze sie wydawac ze krotko ale ja wiem ze to najwspanialszy czlowiek, który sie zawsze troszczył o mnie. Kocham go bardzo, nawet jak mysle o nas to plakać mi się chce ze szczęscia. Nigdy nie pozwolę by nas cos rozdzielilo,a wiadomo nie zawsze jest kolorowo. Ale my przyjęlismy strategie wspierania, zawsze bez względu na wszystko i wtedy wiemy że damy radę.

AniaKami, Szarlotka123, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piękne historię :) Przeczytałam wszystkie, przy niektórych się mega wzruszałam ( te hormony :D)
    To ja opowiem swoją.
    Mojego poznałam zupełnie przez przypadek. Jest solistą operowym.
    Moja babcia uczęszcza na Uniwerek III wieku i mają różne wyjazdy, w tym między innymi wyjazd do opery.. Pojechałyśmy z mamą razem z nimi na spektakl, w którym mój grał tytułową, główną postać. Może to głupio zabrzmi ale jak tylko wyszedł na scenę wiedziałam, że będzie mój :) Znalazłam go na fejsie, zaprosiłam do znajomych, on do mnie napisał, potem pierwsze randki, zamieszkanie, oświadczyny i teraz.. dzieciąto :)
    ewelelel witaj, wszystkie mamy takie obawy ale ważne, żeby się wspierać :)

kwiatuszek12345, kalina123, cudek2, polkosia, milky way, Nulka, dora13, Werix lubią tę wiadomość

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wszystkie te historie są piękne! Można byłoby o nich wszystkich stworzyć dobry film czy książkę haha ;)

Ja cała się telepie z ekscytacji...Jutro wizyta, mam nadzieje, że wszystko jest dobrze..Jeśli tak będzie, następnego dnia lecę na basen haha :)

Nulka lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ma jutro podglądanie :) jestem dobrej myśli i tylko sie cieszę, ze maluszka w końcu zobaczę :) mój J idzie ze mną pierwszy raz :) mam nadzieje, ze to prenatalne robi sie juz przez powłoki brzucha.

Nulka lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlotka wow :)

cudek2 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis ja tez bym na basen pochodziła ale boje sie infekcji bo z basenu często łapałam. Muszę zapytać gina czy w ciazy można probiotyk dopochwowy stosować. Wiecie cos o tym dziewczyny?

bl9cvcqgs911kctx.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dziewczyny teraz miałyście juz USG przez brzuch?
    ciekawa jestem jak to jutro u mnie będzie :P

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Ja tez ma jutro podglądanie :) jestem dobrej myśli i tylko sie cieszę, ze maluszka w końcu zobaczę :) mój J idzie ze mną pierwszy raz :) mam nadzieje, ze to prenatalne robi sie juz przez powłoki brzucha.

Niektore moje znajome mialy przez powloki brzuszne a inne jeszcze dopochwowo. Nie wiem od czego to zalezy od sprzętu czy od lekarza, nie mam pojecia :) ale tez mam nadzieje ze juz bedzie przez brzuch :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ode mnie tylko 5 lat starszy. 28 w tym roku, ja 23.
    Ja miałam przez brzuch już ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 20:51

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka!
    Kurde, ale bajer!
    To Ci może śpiewać pod balkonem arie! ;)
    Fajna historia.
    Mogłaś wtedy wtargnac na scenę, zarzucić mu chuste na głowę i wrzasnąc "mój ci on! " a ty tam przez fb ;)

polkosia, milky way, Szarlotka123, Nulka, emilkazozz, Werix lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prenatalne w 1 ciąży miałam jeszcze dopochwowo, teraz nie wiem bo lekarz inny

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    właśnie dziewczyny teraz miałyście juz USG przez brzuch?
    ciekawa jestem jak to jutro u mnie będzie :P

Ja dopiero prenatalne miałam przez brzuch, ale to ze względu na nadwagę. Teraz też pewnie tak samo.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam mowic- zalezy od ilosci tluszczyku na brzuchu. Ja chudzina to w noecalym 8 tc mialam przez brzuch.ale z synkiem prenatalne mialam przez brzuch a potem babka mowi ze nie moze znalezc kosci nosowej i zebym sie rozebrala.
    To bylo najdluzsze sciaganie spodni w moim zyciu!! :DDDDDD

cudek2 lubi tę wiadomość

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie miałam przez brzuch, ale możliwe, że jutro mi zrobi :) Zobaczymy, niby nie mam tak dużo tłuszczyku na brzuchu, trochę go jest, ale bardziej ten mój brzuszek jest właśnie twardy..Szczególnie na dole :)

Ja na basenie nic nie łapałam więc mam nadzieje, że i tym razem tak będzie! :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niby jestem szczupła, ale wydaje mi się że jutro jeszcze zrobi dowcipnie ;/

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ