Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wczoraj byłam na wizycie.
Już wszystko ok, ciąża przebiega prawidłowo, polip jest ale nie groźny, dostałam serie badań do zrobienia i zapisałam się na badania prenatalne 16.06, o których jeszcze mało wiem. W sumie muszę poczytać na czym w ogóle polegają. Ale najważniejsze: Dzidziuś 2,5 cm, nóżki i rączki już są, krótkie ale są! słyszeliśmy serduszko 170 uderzeńMąż widzi już podobieństwo ja jeszcze nie dostrzegam;p Powiem szczerze, że nie spodziewałam się jaki to cud! Takie małe własne.
DZIEWCZYNY powiem wam tyle: zdolne z nas istoty jak w sobie potrafimy z takiej kuleczki- pęcherzyka stwarzać rączki, serduszka itp. Nie wiem jak wy ale ja jestem pod wrażeniem
Po 3 tygodniach odpoczywania wyszłam do świata i razem z mężem patrzyliśmy za wózkami, w galerii za małymi bucikami;p Jak nie byłam w ciąży to patrzyliśmy za dziećmi a teraz już myślę, że przeszliśmy do kolejnego etapu;p
Werix współczuje złego samopoczucia i mam nadzieje, że to jednak już końcówka tych wymiotów. Moja mama 12 lat temu wymiotowała całą ciąże, a jak usłyszała piosenkę Jeden Osiem L "ile dałbym by zapomnieć", po której w ciąży wymiotowała to nawet po porodzie jej się zdarzyło;p Do dziś nie może jej słuchać;p
Ja mam okropne mdłości ale nie wymiotuję, chociaż ciężko mi się ruszyć z łóżka jak mam takie roszady w brzuchu. I zrobiłam się strasznie nerwowa, znacie jakieś techniki relaksacyjne?
Werix, Szarlotka123, Nulka lubią tę wiadomość
Spragniona malusińskich stópek
-
Werix wrote:
A jak tam wasze objawy? Ja zaczynam 13sty tydzień a mdłości zamiast odejść w niepamięć powróciły
Wczoraj pierwszy raz nie zwróciłam kolacji. . Może dlatego, że wcisnelam po niej pół paczki chrupek orzechowych. . .
Rano lekko mnie zmroczyło - naciagnelo, ale na siłę wcisnelam do ust rogalika i jakoś bez rzygu się obeszło. Pobolewa mnie podbrzusze. Cycki jakby przeszły. Oczywiście nie wiem, czy to dobrze czy źle. No nie dogodzisz babie w ciąży;) -
Szarlotka123 wrote:cudek to się tak wydaje ale jak chcesz spać a on śpiewa na cały dom z samego rana to już nie jest tak fajnie
Błhaha! Przypomniał mi się serial Alternatywy 4 i słynna śpiewaczka operowa i jej bidny mąż
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c5b3b2f0c0a.jpgSzarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Izieth wrote:Ja przez chwilę myślałam, że mdłości mi przechodzą, ale wygląda na to, że jeszcze się nasilają, brzuch też cały czas pobolewa. Ciekawe kiedy faktycznie objawy ustępują i można cieszyć się ciążą?
-
guerretenshi wrote:Oj bardzo bym chciała zeby już nic nie dolegało. Moc sie wyspać. Wieczorem nie męczyć sie z mdlosciami, nie latać ciagle siku oraz nie mieć bez przerwy Sahary w ustach. Jednakże ten bol krzyża powala wszystko. Idziesz sobie i nagle bol Cię zgina o 90 stopni. Wczoraj wieczorem jak mi weszło to gdyby nie blat przede mną lezalabym na podłodze.
Mam identycznie, bolą mnie okolice prawej nerki i kręgosłup w tych okolicach, ide ide i nagle BUM wygina mna i nie mogę ustać na nogach, zawsze wtedy musze sie czegos złapać...Jednak ja to z powodu moich problemów z kręgosłupem, teraz w ciazy po prostu jeszcze sie to nasiliło
A mi dzisiaj głowa pęka i to okropne kołatanie serca, nie wiem o co chodzi, ale dobrze ze dzisiaj ide na wizytę to podpytam -
Ja już po, ale zdjęcia nie mam bo doktor zatrzymał sprzęt na samej główce; ( chciałam cale ciałko ale nie wyszlo.
No więc bubu ma 5,2 cm i jest to 12t2 d wiec trochę podgonilam no i termin też sie zmienił na 30.11 ale ja się trzymam starego. Więc Szarlotko jak możesz to wpisz mnie na 3.12jestem happy bo w koncu to już 13 tydzien huuuraaaa!
baranosia, Szarlotka123, dora13, Izieth, polkosia, milky way, Nel@, Nulka, kwiatuszek12345, cudek2, Isia86, Werix, RedLady, monaaa85 lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
baranosia wrote:Palma cudowne wieści, a dzidzia jaka już duża!
ale dobrze niech rosną w siłę
Szarlotka123, milky way lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualnyJa wizytę mam dopiero na Czerwiec albo 30.05
Ale już po prenatalnych się nie martwię, wierze, że będzie już tylko dobrze
Palma, super wieści!
Hahahaha, cudek..
U nas jednak mój K umie śpiewaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:20
palma, Nulka, cudek2, milky way lubią tę wiadomość
-
Kalina nie nie, pytałam lekarza o przeziernosc to powiedział ze u nich w przychodni w soboty się robi, i że mam sie zapisać na przyszła sobotę. Wtedy jest ten lekarz co wykonuje genetyczne. Wiec muszę zapytać ile to kosztuje i sie zapisać: )aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)