X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxis współczuję
    pewnie i tak zaraz by wyparowało ale rozumiem że nie chciałaś
    ja też nie toleruję alkoholu w ciąży, choć dziś właśnie przy grillu po raz pierwszy umoczyłam usta a tak to raczę się warką 0%
    ale najeść się najadłam tylko u nas to ja zawsze obsługuję grilla, bo uwielbiam więc wiem co jadłam ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 - Mi sie wydaje ze innym dookola chodzi o to zeby nie popadac w paranoje. Bo jesli ciaza przebiega bez problemow i nie jest zagrozona, to nawet trzeba sie ruszac, nie mozna lezec caly dzien bo to jeszczw gorzej dla nas i dla maluszka. Wiadomo ze nie bedziemy od razu biegac w maratonie, dzwigac czy skakac :) ale musimy zyc normalnie. I moze bardziej o to im chodzilo, a nie zeby Ci dopiec. Chociaz nie wiem jaki byl ton wypowiedzi. Z moich znajomych ktore maja dzieci, to wszystkie te ktore byly aktywne cala ciaze nie mialy problemu z porodem, szybciutko poszlo :) a z kolei te co wlasnie oszczedzaly sie do tego stopnia ze lezaly i robily podstawowe czynnosci mimo ze czuly sie dobrze to jednak mowily ze bardzo sie nameczyly. Mi sie wydaje ze cos w tym jest. Mam nadzieje, ze bede mogla znalezc sie wsrod aktywnych bo wiadomo kazda ciaza jest inna.

Alexxis a co do tego grila to wiadomo mogli Cie wkurzyc bo nie licza sie z Twoim zdaniem, ale uwierz mi mieso na grilu polane piwem zanim sie zrobi traci caly alkohol jakim zostalo polane. Zostaje tylko aromat a % nie znajdziesz nawet kawaleczka :) wiec mozesz smialo zjesc na pewno nie zaszkodzi :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam schizy i mimo ze mam ochotę na smak piwa to nie wypije tego 0%...no po prostu nie mogę

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzielam raz piwo bezalkolowe a tam na puszce bylo napisane drobnym drukiem ze alkohol jest, tylko bardzo niwwiele provpcent albo 1% albo troche mniej

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam ze alkohol z tego piwa odparował ale to nie zmienia faktu ze należy się liczyć ze zdaniem czy smakiem wszystkich gości i tyle.
    Jeżeli chodzi o dogadywanie to nie ma co się przejmować i brać do siebie. Ja owszem jestem z tych co chcą pracować do porodu ale "chcą", jeżeli będzie jakiekolwiek przeciwskazanie to pójdę na L4 i nikomu nic do tego, każda z nas jest odpowiedzialna za swoją ciążę i każda samodzielnie ( no z udziałem lekarza) podejmuje decyzje i nikomu nic do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 22:20

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie bardziej szkodliwe sa te wszystkie mcdonaldy i inne chipsy gdzei jest taka masa chemii ze lepiej nie myslec jak zle wplywaja na organizm. lepiej wypic to bezalkoholowe piwko 0% :) ale to jest oczywiscie to moje zdanie, pid zadnym pozorem nie namawiam :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79, no wlasnie o to mi chodzilo, ze ja tez chce byc aktywna na tyle na ile bede mogla :) ale nigdy nie wiadomo co po drodze wypadnie, wiadomo jak nie mozna to nie mozna i trzeba wtedy odpoczywac to nie podlega dyskusji :)

wg USG 3fbf22ea43.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie bardzo staram sie zdrowo jesc, zero mc cz kfc...

Nel@ lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maz zakazuje jakiejkolwiek kawy czy mcdonalda ale mam wrazenie ze orzesadza. Myslicie ze wmcdonakdxie sa jakies szkodliwe dubstancje?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkodliwe pewnie nie bo byłyby zabronione ale to takie puste kalorie, nic odżywczego
    a co jest złego w dobrej kawie 1-2 razy dziennie? jak nie masz problemu z ciśnieniem to spokojnie możesz się napić jak masz ochotę :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mcdonald ma chyba wiećej chemii niz miesa :P hehe. Co do kawy to ja pije bo mam niskie cisnienie i dzieki temu przestaje mnie bolec glowa. Mi lekarz mowil ze mozna 2 dziennie rozpuszczalne bez problemu.

wg USG 3fbf22ea43.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawe pije rano, zwykla rozpuszczalna a popoludniu inke. Maka tez czasami zjem ale bardziej frytki czy kartofelki, za kanapkami nie przepadam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy z Lila przybralam 23 kg ale startowalam z duza niedowaga. W sumie tak samo jak teraz ;) tylko ze w tej ciazy mam dopiero +1kg no ale jest czasu mniej na jedzenie i jestem bardziej aktywna

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kawie nie ma nic złego, mozna pic :) ja nie pije bo kompletnie mnie od niej odrzuciło! Ostatnio jadłam pycha ciacho ale było mega słodkie wiec zrobiłam do niego kawe i mimo, ze mdłości mi juz minęły to tak mi sie cofnęło, ze zrezygnowałam z jej picia haha ;)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    A ja tez Wam cos opowiem, bo nie wiem jak do tej sytuacji sie oodniesc.
    bylam u tesciow z mezem i jego brat do mnie ze nie moge skakac na trampolinie ( z powodu ciazy) a jego tata ze kobiety w ciaxy kiedys pracowaly w polu i nic im nie bylo i podal przyklad babci meza. Dodam ze ja od 6 tyg. ciazy jestem na zwolnieniu bo pracuje w szpitalu i walczylam z grzybica od poczatku ciazy. Potem mama meza dopowiedziala ze ona w ciazy duzo pracowala i jej mama duzo pracowala bedac z nia w ciaxy i do tej pory jej to zostalo. I tak sibie w tamtym momencie pomyslalam ze moze to jakies do mnie sa aluzje... jak myslicie? I za chwile maz dodal komentarz ze :" to nasze dziecko w takim razie bedzie malo robic" ( w domysle bo ja w ciazy malo pracuje ) a tesviowe sie zasmiali. Co o tym myslicie?

To zależy od tonu wypowiedzi, mogą to być historie własne, odnoszące się do ciąży lub właśnie jakieś aluzje. Moja mama często mi powtarza, że jak była ze mną w ciąży, to wózek z moim bratem nosiła i wszystko robiła, nie pomyślała nawet o leżeniu. I to jest aluzja do mojego L4 i małej aktywności jakiejkolwiek ;) Ja źle się czuję i wolę poodpoczywać, niż się przeforsować i pluć sobie w brodę, gdyby coś się wydarzyło.

Pierwszy trymestr jest najtrudniejszy i najważniejszy i jeśli kobieta czuje, że musi zwolnić, to nikomu nic do tego, tu chodzi o życie dziecka. Elcia, nawet gdybyś wyczuła, że jakieś aluzje do Ciebie mają, to olej to po prostu, Ty i lekarz wiecie najlepiej co dla Twojego dzieciątka jest najlepsze :)

cudek2 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela, ja 2/3 ciąży musiałam leżeć, bo 1 trymestr, a potem 3 i poród poszedł mega gładko. Nie ma reguły :) A takich docinków bym nie słuchała, szczególnie od facetów, którzy nie mają pojęcia jak to jest być w ciąży!

Chemia jest teraz w większości jedzenia, nawet wydawać by się mogło, że eko i bio zdrowe, ale nieraz i tak naszpikowane. Moi znajomi mają eko gospodarstwo, ale sami przyznają, że sąsiad obok pryska, a chemia przechodzi w glebie nawet kilka kilometrów i nie da się całkowicie jej uniknąć. A alkohol to co innego, ale ja to jestem ogromną przeciwniczką, to może dlatego.

cudek2, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - co do grilla i piwa - to moim zdaniem wyparuje alco %.
    A w kwestii McDonalda- na studiach pracowałam chwilę w macu. "Wołowina" na grillu głęboko mrożona jest smażona 40s. Ile tam jest mięsa w takim razie? Jak już coś musicie zjeść z maca - to lepiej potrawy z kurczaka.
    A co do aktywności - to jak na genetycznych wszystko będzie ok, to wsiadam codziennie na rowerek treningowy. Dobrze się czuje ale lekarz zalecił zwolnienie. Bez pracy to miałabym za mało aktywności i może przez to problemy z bezsennością;)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bym wolała jednak wołowinę :P O kurczaku też niejedno słyszałam. Ale kto by się tym w ogóle przejmował?! :P Ja tam dzisiaj uderzam na nową kanapkę :D

cudek2 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z maca marzą się lody Lodowe Marzenie z polewą czekoladową :))) i chyba na dzień dziecka się na nie skuszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 08:46

cudek2, polkosia lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami w drugim trymestrze. Mimo brzuszka i calej mega otoczki nadal nie moge uwierzyć że we mnie rozwija się mały człowieczek. W czwartek wizyta, nie moge się doczekać;)

Co do kawy to nie pije nawet łyczka, mam problemy z wysokim ciśnieniem i biore dopegyt. Tyle ze chyba mój ciśnieniomierz swiruje bo ciagle mam okolo 140/90, jak ktos mierzy po mnie to ma ok, wczoraj zmierzylam na lewej rece i jak zwykle wysokie i odrazu na prawej i bylo 125/82. Posprawdzam go jeszcze, sprobuje zmienic baterie a jak dalej bedzie cos nie tak to pojdzie w smietnik.

cudek2 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ