Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxis współczuję
    pewnie i tak zaraz by wyparowało ale rozumiem że nie chciałaś
    ja też nie toleruję alkoholu w ciąży, choć dziś właśnie przy grillu po raz pierwszy umoczyłam usta a tak to raczę się warką 0%
    ale najeść się najadłam tylko u nas to ja zawsze obsługuję grilla, bo uwielbiam więc wiem co jadłam ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 - Mi sie wydaje ze innym dookola chodzi o to zeby nie popadac w paranoje. Bo jesli ciaza przebiega bez problemow i nie jest zagrozona, to nawet trzeba sie ruszac, nie mozna lezec caly dzien bo to jeszczw gorzej dla nas i dla maluszka. Wiadomo ze nie bedziemy od razu biegac w maratonie, dzwigac czy skakac :) ale musimy zyc normalnie. I moze bardziej o to im chodzilo, a nie zeby Ci dopiec. Chociaz nie wiem jaki byl ton wypowiedzi. Z moich znajomych ktore maja dzieci, to wszystkie te ktore byly aktywne cala ciaze nie mialy problemu z porodem, szybciutko poszlo :) a z kolei te co wlasnie oszczedzaly sie do tego stopnia ze lezaly i robily podstawowe czynnosci mimo ze czuly sie dobrze to jednak mowily ze bardzo sie nameczyly. Mi sie wydaje ze cos w tym jest. Mam nadzieje, ze bede mogla znalezc sie wsrod aktywnych bo wiadomo kazda ciaza jest inna.

Alexxis a co do tego grila to wiadomo mogli Cie wkurzyc bo nie licza sie z Twoim zdaniem, ale uwierz mi mieso na grilu polane piwem zanim sie zrobi traci caly alkohol jakim zostalo polane. Zostaje tylko aromat a % nie znajdziesz nawet kawaleczka :) wiec mozesz smialo zjesc na pewno nie zaszkodzi :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam schizy i mimo ze mam ochotę na smak piwa to nie wypije tego 0%...no po prostu nie mogę

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzielam raz piwo bezalkolowe a tam na puszce bylo napisane drobnym drukiem ze alkohol jest, tylko bardzo niwwiele provpcent albo 1% albo troche mniej

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam ze alkohol z tego piwa odparował ale to nie zmienia faktu ze należy się liczyć ze zdaniem czy smakiem wszystkich gości i tyle.
    Jeżeli chodzi o dogadywanie to nie ma co się przejmować i brać do siebie. Ja owszem jestem z tych co chcą pracować do porodu ale "chcą", jeżeli będzie jakiekolwiek przeciwskazanie to pójdę na L4 i nikomu nic do tego, każda z nas jest odpowiedzialna za swoją ciążę i każda samodzielnie ( no z udziałem lekarza) podejmuje decyzje i nikomu nic do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 22:20

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie bardziej szkodliwe sa te wszystkie mcdonaldy i inne chipsy gdzei jest taka masa chemii ze lepiej nie myslec jak zle wplywaja na organizm. lepiej wypic to bezalkoholowe piwko 0% :) ale to jest oczywiscie to moje zdanie, pid zadnym pozorem nie namawiam :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79, no wlasnie o to mi chodzilo, ze ja tez chce byc aktywna na tyle na ile bede mogla :) ale nigdy nie wiadomo co po drodze wypadnie, wiadomo jak nie mozna to nie mozna i trzeba wtedy odpoczywac to nie podlega dyskusji :)

wg USG 3fbf22ea43.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie bardzo staram sie zdrowo jesc, zero mc cz kfc...

Nel@ lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maz zakazuje jakiejkolwiek kawy czy mcdonalda ale mam wrazenie ze orzesadza. Myslicie ze wmcdonakdxie sa jakies szkodliwe dubstancje?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkodliwe pewnie nie bo byłyby zabronione ale to takie puste kalorie, nic odżywczego
    a co jest złego w dobrej kawie 1-2 razy dziennie? jak nie masz problemu z ciśnieniem to spokojnie możesz się napić jak masz ochotę :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mcdonald ma chyba wiećej chemii niz miesa :P hehe. Co do kawy to ja pije bo mam niskie cisnienie i dzieki temu przestaje mnie bolec glowa. Mi lekarz mowil ze mozna 2 dziennie rozpuszczalne bez problemu.

wg USG 3fbf22ea43.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawe pije rano, zwykla rozpuszczalna a popoludniu inke. Maka tez czasami zjem ale bardziej frytki czy kartofelki, za kanapkami nie przepadam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy z Lila przybralam 23 kg ale startowalam z duza niedowaga. W sumie tak samo jak teraz ;) tylko ze w tej ciazy mam dopiero +1kg no ale jest czasu mniej na jedzenie i jestem bardziej aktywna

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kawie nie ma nic złego, mozna pic :) ja nie pije bo kompletnie mnie od niej odrzuciło! Ostatnio jadłam pycha ciacho ale było mega słodkie wiec zrobiłam do niego kawe i mimo, ze mdłości mi juz minęły to tak mi sie cofnęło, ze zrezygnowałam z jej picia haha ;)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    A ja tez Wam cos opowiem, bo nie wiem jak do tej sytuacji sie oodniesc.
    bylam u tesciow z mezem i jego brat do mnie ze nie moge skakac na trampolinie ( z powodu ciazy) a jego tata ze kobiety w ciaxy kiedys pracowaly w polu i nic im nie bylo i podal przyklad babci meza. Dodam ze ja od 6 tyg. ciazy jestem na zwolnieniu bo pracuje w szpitalu i walczylam z grzybica od poczatku ciazy. Potem mama meza dopowiedziala ze ona w ciazy duzo pracowala i jej mama duzo pracowala bedac z nia w ciaxy i do tej pory jej to zostalo. I tak sibie w tamtym momencie pomyslalam ze moze to jakies do mnie sa aluzje... jak myslicie? I za chwile maz dodal komentarz ze :" to nasze dziecko w takim razie bedzie malo robic" ( w domysle bo ja w ciazy malo pracuje ) a tesviowe sie zasmiali. Co o tym myslicie?

To zależy od tonu wypowiedzi, mogą to być historie własne, odnoszące się do ciąży lub właśnie jakieś aluzje. Moja mama często mi powtarza, że jak była ze mną w ciąży, to wózek z moim bratem nosiła i wszystko robiła, nie pomyślała nawet o leżeniu. I to jest aluzja do mojego L4 i małej aktywności jakiejkolwiek ;) Ja źle się czuję i wolę poodpoczywać, niż się przeforsować i pluć sobie w brodę, gdyby coś się wydarzyło.

Pierwszy trymestr jest najtrudniejszy i najważniejszy i jeśli kobieta czuje, że musi zwolnić, to nikomu nic do tego, tu chodzi o życie dziecka. Elcia, nawet gdybyś wyczuła, że jakieś aluzje do Ciebie mają, to olej to po prostu, Ty i lekarz wiecie najlepiej co dla Twojego dzieciątka jest najlepsze :)

cudek2 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela, ja 2/3 ciąży musiałam leżeć, bo 1 trymestr, a potem 3 i poród poszedł mega gładko. Nie ma reguły :) A takich docinków bym nie słuchała, szczególnie od facetów, którzy nie mają pojęcia jak to jest być w ciąży!

Chemia jest teraz w większości jedzenia, nawet wydawać by się mogło, że eko i bio zdrowe, ale nieraz i tak naszpikowane. Moi znajomi mają eko gospodarstwo, ale sami przyznają, że sąsiad obok pryska, a chemia przechodzi w glebie nawet kilka kilometrów i nie da się całkowicie jej uniknąć. A alkohol to co innego, ale ja to jestem ogromną przeciwniczką, to może dlatego.

cudek2, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - co do grilla i piwa - to moim zdaniem wyparuje alco %.
    A w kwestii McDonalda- na studiach pracowałam chwilę w macu. "Wołowina" na grillu głęboko mrożona jest smażona 40s. Ile tam jest mięsa w takim razie? Jak już coś musicie zjeść z maca - to lepiej potrawy z kurczaka.
    A co do aktywności - to jak na genetycznych wszystko będzie ok, to wsiadam codziennie na rowerek treningowy. Dobrze się czuje ale lekarz zalecił zwolnienie. Bez pracy to miałabym za mało aktywności i może przez to problemy z bezsennością;)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bym wolała jednak wołowinę :P O kurczaku też niejedno słyszałam. Ale kto by się tym w ogóle przejmował?! :P Ja tam dzisiaj uderzam na nową kanapkę :D

cudek2 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z maca marzą się lody Lodowe Marzenie z polewą czekoladową :))) i chyba na dzień dziecka się na nie skuszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 08:46

cudek2, polkosia lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami w drugim trymestrze. Mimo brzuszka i calej mega otoczki nadal nie moge uwierzyć że we mnie rozwija się mały człowieczek. W czwartek wizyta, nie moge się doczekać;)

Co do kawy to nie pije nawet łyczka, mam problemy z wysokim ciśnieniem i biore dopegyt. Tyle ze chyba mój ciśnieniomierz swiruje bo ciagle mam okolo 140/90, jak ktos mierzy po mnie to ma ok, wczoraj zmierzylam na lewej rece i jak zwykle wysokie i odrazu na prawej i bylo 125/82. Posprawdzam go jeszcze, sprobuje zmienic baterie a jak dalej bedzie cos nie tak to pojdzie w smietnik.

cudek2 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ