Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Prenalen faktycznie fajny i smaczny
Nulka, nie dziwię Ci się z tym porodem, jednak jak ktoś w rodzinie chory to inaczej się na to patrzy. Mój brat ma stwardnienie rozsiane i teraz niektóre rzeczy robię inaczej ze względu na jego chorobę. Ciekawe czy jutro poznasz płećO której badanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 19:01
Nulka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
hej dziewczęta niestety nie mam duo czasu by często was odwiedzać ale staram się czytać i być na bieżąco. U mnie leci czas szybko to już 13 tydzień :)brzusio już wystaje. Powodzenia wam wszystkim na prenatalnych. Ja miałam tylko USG prenatalne bo lekarz nie widzi wskazań do innych badań. Z dzidzią ok wszystko niestety nie wiem jeszcze jaka płeć ale poczekam do 16 czerwca na kolejna wizytę
Pozdrawia was wszystkie
A Tu moj Bałwanek w 12 tyg i 0 dni
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/66_YpXBPZzek86vrX7qgurExu6KwO9Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 20:04
Izieth, cudek2, polkosia, emilkazozz, Nulka, Szarlotka123 lubią tę wiadomość
-
Witam was ja dzisiaj cały dzień leżałam bo jakoś dziwnie pobolewał mnie brzuch obecnie tez co jakiś czas zakłuje ale jest lepiej a tez moj synuś wrócił od babci . Ponieważ stesknieni zabrali go ba cały dzień.
-
Czolem dziewczyny,wracamy do domku. Szkoda, na wakacjach czas tak szybko mija
W srode prenatalne, to juz doslownie zaraz! Tak sie ciesze... no i zaczynam lapac stressss, licze ze wszystko z maluchem jest dobrze!
Nawet chcialam, jak przyjedziemy, posluchac serduszka detektorem, no ale pomyslalam ze moze byc za wczesnie (11+5) i nie uslysze i do srody zwariuje
Odpuszczam!
-
polkosia wrote:Prenalen faktycznie fajny i smaczny
Nulka, nie dziwię Ci się z tym porodem, jednak jak ktoś w rodzinie chory to inaczej się na to patrzy. Mój brat ma stwardnienie rozsiane i teraz niektóre rzeczy robię inaczej ze względu na jego chorobę. Ciekawe czy jutro poznasz płećO której badanie?
-
Mój syn mi dzisiaj powiedział że on już się zastanowił i chce małego braciszka
Kushina, Isia86, Izieth, baranosia, polkosia, cudek2, brylancik lubią tę wiadomość
-
Nulka wrote:Mój syn mi dzisiaj powiedział że on już się zastanowił i chce małego braciszka
ja długo słyszałam, nawet jeszcze zanim w ciąży byłam, na pytanie kogo by chciał, zawsze mówił, że chce brata i siostręmiałam obawy że jeszcze wykracze
teraz już się mocno określił że woli siostrę
i widzę że kuma już o co chodzi z rodzeństwem, gada cały czas że on będzie starszy brat, że będzie podawał pieluchy, dzielił się zabawkami i nie będzie bił
wie że mama ma w brzuchu dzidzię ale codziennie każe mi ją wyjmować "tak tylko na chwilkę mi pokażesz i zaraz ją schowamy"nie kuma że tego nie da się ot tak wyjąć i schować
wczoraj zapytał czy dzidzia ma tam jakieś zabawki, no bo co ona tam robi
piękne są te przemyślenia 3 latkaKushina, Isia86, Izieth, baranosia, Nulka, guerretenshi, polkosia, cudek2, brylancik lubią tę wiadomość
-
kalina123 wrote:ja długo słyszałam, nawet jeszcze zanim w ciąży byłam, na pytanie kogo by chciał, zawsze mówił, że chce brata i siostrę
miałam obawy że jeszcze wykracze
teraz już się mocno określił że woli siostrę
i widzę że kuma już o co chodzi z rodzeństwem, gada cały czas że on będzie starszy brat, że będzie podawał pieluchy, dzielił się zabawkami i nie będzie bił
wie że mama ma w brzuchu dzidzię ale codziennie każe mi ją wyjmować "tak tylko na chwilkę mi pokażesz i zaraz ją schowamy"nie kuma że tego nie da się ot tak wyjąć i schować
wczoraj zapytał czy dzidzia ma tam jakieś zabawki, no bo co ona tam robi
piękne są te przemyślenia 3 latka
Ja się zaraz zbieram na uczelnie a później do lekarza. Trzymajcie kciukiSzarlotka123 lubi tę wiadomość
-
A ja od rana wk... Pojechałam na krew i mocz o 6:40, a okazało się, że Medicover otwarty od 8. Co za patologia!!! Wszystkie lab. od 6 czy 7 czynne, a tylko tam od 8. A tak mnie mdliło, że musiałam wracając zjeść bułkę, więc już dziś nie pojadę. No cudownie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Magia robienia badań. Pamietam ze ja jak robiłam krzywa cukrowa to sie okazało ze sama muszę kupić glukozę wiec czekanie na otwarcie apteki. Po krzywej miałam wizytę wiec znow czekanie. 5h naczczo to był hardcore.
Wczoraj byliśmy na bierzmowaniu. Damian był świadkiem chociaż wygladalismy jak do ślubu. Ja jestem niewierząca ale on tak. Jak powiedział ze przeprosił Boga za wszystkie moje łzy i obiecał mu ze więcej mnie nie zawiedzie to zrobiłam sie w końcu spokojna. Za długo sie rzucalismy na siebie nawzajem. Ale udało mu sie w końcu rozumieć ze potrzebuje go teraz bardziej.
Czas sie zbierać do pracy. Do tego mam czasami uczucie jakby ktoś mnie chwytał za macice i ciągnął z całej siły w dół. Brrr.
Miłego dnia i samych dobrych wieści na wizytach :*! -
Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj. Ja juz nie moge doczekac sie czwartku, akurat mam ostatni euthyrox z opakowania do wziecia w czwartek i tak odliczam tabletki;)
Wogole jakos te tabletki wyliczone co do dnia mam ostatnio. W sobote mialam ostatni dzien 12 tygodnia i ostatnia tabletke femibion 1. A zaczelam brac napoczete opakowanie z poprzedniej ciazy;)
Ta noc byla straszna, przebudzilam sie po 1 na siku i nie zasnelam do 4. Burza okropna, walilo strasznie. Mam tego pecha ze od paru lat boje sie burzy jak ognia. Kiedys piorun walnal w latarnie przed domem i poszlo wszystko na nasz dom, pospalalo pare rzeczy, byl taki huk... O zgrozo... Maz mnie musial dzisiaj w nocy uspokajac bo trzeslam sie jak galareta i ze strachu mialam lzy w oczach. A biedak po 6 wychodzil do pracy.
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Nulka i Kalina, fajnych macie tych synków. Słodkości takie;*
Dziewczyny ja w sobotę znow wylądowałam w szpitalu. Tym razem bardzo się wystraszyłam bo nie było plamienia tylko jakby ¼ szklanki krwi mi sie wylała, co przeżyłam. Najgorsze myśli mnie dopadły. Chwała Bogu wszystko na dobrej drodze maleństwo się rozwija poprawnie termin znów mi się przesunął o 2 dni. Mama chudnie maleństwo rośnie 4 cm, 153 uderzeń na min.Spragniona malusińskich stópek
-
cześć
ja po prenatalnych
mamy 58,4mm; serducho 160, przezierność 1,6mm. wiek ciąży z OM idealnie pokrywa się z usg. Nogi skrzyżowane, więc podglądania nie było, ale mamy kość nosową , 2 rączki, 2 nóżki, wszystko co trzeba na miejscu i w porządku - serducho, płuca i wszystkie tam parametry, przepływy itd.
Cudowny widok jak się dzidzia rączką bawi i macha i jak połyka płyn
zdjęcie wyszło niewyraźne, więc nie wiem, czy jest sens wrzucaćpolkosia, Werix, Jagodam, Nulka, kalina123, baranosia, cudek2, Izieth, Szarlotka123, Isia86, monaaa85, palma, dora13, RedLady, Kokardka44 lubią tę wiadomość
-
O rety, Brylancik, to się strachu najadłaś. Najważniejsze, że wszystko OK.
Basia, superKiedy następna wizyta?
Co do badań, to dziś miałam możliwość jedynie z rana jechać, bo zazwyczaj też koło 9-10 uderzam, ale tym razem się nie udało.brylancik lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn