X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz dowiem sie czy wychodzę, trzymajcie kciuki dziewczyny bo inaczej tu zwariuje! :);)

AniaKami, polkosia, Isia86, Werix, emilkazozz, zarębinka, palma, paradise, Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi, Nulka, dora13 lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super opis tego, co właśnie teraz czuję! Tak mi się chce wymiotować, że zaraz padnę. A myślałam, że mam to już z głowy :/

17u9ha00otchcgqb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Przesyłam trochę pozytywnej energii bo dziś mam świetny humor i wspaniale się czuje mimo pobudki o 5:30. Chyba dolegliwości pierwszego trymestru odeszły w niepamięć!

Nulka, faktycznie odwalił - mój na szczęście chociaż tym się zajmuje. Czasami moja mama nam pomogą i też ją kąpie kiedy M. ma nockę w pracy. Chodziarz czasami mój też jest bezmyślny - ostatnio chciał w samochodzie zapalić papierosa a oprócz mnie była jeszcze moja siostra w bardziej zaawansowanej ciąży ;) cóż - staram się skupiać na jego zaletach w takich chwilach, bo inaczej to byśmy chyba tydzień mieszkali razem a tydzień osobno ;) ty też staraj się aby pamiętać o chwilach w których jest super - bo jak będziesz chodziła taka napięta to o awanturę nie trudno - a za 3-4 tygodnie i tak nikt nie pamieta o co poszło ;)
    Oczywiście nie mówię, żeby tylko go chwalić - facet przecież trochę jak dziecko - raz na jakiś czas trzeba mu dać opier *** ;)

milky way lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez roznie bywa ale od kiedy jestem w ciazy kapanie malej na szczescie msm z glowy ;) Wgl w poprzedniej ciazy duzo leniuchowalam, obiadalam sie, wyczytywalam kazdy sygnal z organizmu a teraz ta ciaza jakos leci mi jak torpeda, ciagle w ruchu..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to się zaczynam martwić trochę jak to będzie z tym ojcostwem,żeby chociaż trochę ogarnął ten temat,ale mamy w domu prawie 2-letnia dziewczynkę i tak czasem podpatruje mojego męża jak się zachowuje w stosunku do niej i czasem to aż chce mi sie płakać jak ja tuli albo całuje. Mam nadzieje że co do naszego dzieciaczka też będzie tak samo czuły i troskliwy

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja mam ochotę dziś zrobic test na płeć dziecka z sodą:D

polkosia, guerretenshi lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuścili mnie, teraz czekam do 11 na wypis i uciekam haha :D
    Przepisali mi duphaston

anna123, zarębinka, palma, baranosia, milky way, Nulka, Nel@, Izieth, katek88, dora13 lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. w opisie przy tygodniu ciąży pisze żeby omówić kwestie badań prenatalnych? ale jakich? tych drugich co są koło 20-tego tygodnia? czy program uważa te badania jako za te pierwsze...???

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Wypuścili mnie, teraz czekam do 11 na wypis i uciekam haha :D
    Przepisali mi duphaston

To dobrze,bo nie ma jak to w domu :)

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) witam Was miłym akcentem.... Kawy !
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8111b36caf4.jpg
    Tęskniłam za nią jak cholera :D
    Humor tez mam dobry bo przypomniałam sobie jak pyszna jest bułka z serem, pomidorem i majonezem. Zajadam sie <3
    Zarebianka zdjęcie wziąz mnie zwala z nóg. Chce już zobaczyć moje maleństwo :(
    Alexis wracaj już do domu. Starczy tego szpitala :*

Od wczoraj jest chłodniej i w końcu na dworze do wytrzymania. Oby przez weekend była pogoda. W końcu w piątek grają Alphaville !
    Wgl. Lepiej sobie darować karuzele w tym roku, nie ?

zarębinka, Izieth lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, próbuj, ale niestety wynik zależy od tego, co zjadłaś na wieczór :P Zależy od odczynu moczu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzińdybry :D

Faceci to trudny temat. Ale bezapelacyjnie temat bez którego żyć się nie da ;)

U nas na tapecie temat pt.: "łóżko piętrowe" :) Tobiaszek suszy głowę, żeby już je kupić no bo przecież dzidziuś będzie mieszkał z Nim w pokoju a na jednym łóżku PRZECIEŻ spać nie będą w związku z tym koniecznie JUŻ musi zostać wymienione obecne na piętrowe :)ech, faceci ... ;)

A u mnie zatkany nos. Nie nieżyt, nie sienny a ciążowy zapchany nos.

Nadrabiając forumowe wydarzenia wczoraj pokazałam Wam Dziecia oraz pozwoliłam sobie dopisać się do tabelki, tak dziś jeszcze chciałam zaprezentować brzuszek :)

1e5b5e596422872f.jpg

To zdjęcie z dziś sprzed kilku minut. Wieczorem jest jeszcze większy :)

Jak mnie mdłości odpusciły to zaczęłam jeść dosłownie wszystko łacznie ze słodyczami.
    Od wczoraj mocne postanowienie - słodyczy i innych badziewi- noł. W poprzedniej ciąży przytyłam 27 kg. W tej będę mądrzejsza :)

cati, Izieth, paradise lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma jutro tez sobie zrobię :D Damian sie ze mnie śmieje ze moja historia na YouTube jest zapchana ciąża, małymi dziećmi itp. Zakochalam sie w chłopczyku o imieniu Hendrix.
    Co do radzenia sobie z ojcostwem to biorę go za fraku ze sobą do szkoły rodzenia. W końcu oboje jesteśmy w ciazy i oboje będziemy zmagać sie z nowa rzeczywistością :D

Szczęśliwa Mamusia, milky way lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka ładny brzuszek a to Twoja pierwsza ciąża?

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi jaaaaaaaaaaaaaakaaaaaaa kawa :O
    A bułka z majonezem (kieleckim) i pomidorem powinna zostac nominowana do nagrody Nobla ;)))

Czekam na koleżankę, która ma wpaść i chyba też wypiję z nią małą czarną :)

milky way, Izieth, guerretenshi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    zarębinka ładny brzuszek a to Twoja pierwsza ciąża?

Druga :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, polecam Ci jeszcze bardzo ciekawy sposób. Znany już od 2250 p.n.Chr. Należy codziennie oddawać mocz na ziarna pszenicy i jęczmienia. Jeżeli najpierw zacznie kiełkować pszenica, to urodzi się chłopiec, jeżeli jęczmień, to dziewczynka. Proste i sprawdzone, ponieważ jak się okazuje metoda ta ma 85% sprawdzalności. Wykazał to 1939 dr J. Manger :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:18

Szczęśliwa Mamusia, milky way lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd wróciłam do picia rano kawy rozpuszczalnej z jednej łyżeczki to zaczęłam się znów lepiej czuć,już mam w końcu ciśnienie w porządku i głowa nie mogli.Jestem jak nowa a popołudniu inka z błonnikiem :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja dzisiaj na śniadanie jem płatki z mlekiem (czekam aż mąż przyniesie do łóżka ;p)

guerretenshi co do karuzeli ja w tym roku odpuszczam a miałam w planach w tym roku Energylandie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Podjęłam decyzję, że odpuszczam obronę w czerwcu i zostawiam ją na wrzesień. Podobną decyzję podjęło jeszcze kilka dziewczyn mama mnie popiera, mąż neguje no nic jakoś to będzie :)

Edit. O masakra to już 15tc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:37

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ