X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz dowiem sie czy wychodzę, trzymajcie kciuki dziewczyny bo inaczej tu zwariuje! :);)

AniaKami, polkosia, Isia86, Werix, emilkazozz, zarębinka, palma, paradise, Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi, Nulka, dora13 lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super opis tego, co właśnie teraz czuję! Tak mi się chce wymiotować, że zaraz padnę. A myślałam, że mam to już z głowy :/

17u9ha00otchcgqb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Przesyłam trochę pozytywnej energii bo dziś mam świetny humor i wspaniale się czuje mimo pobudki o 5:30. Chyba dolegliwości pierwszego trymestru odeszły w niepamięć!

Nulka, faktycznie odwalił - mój na szczęście chociaż tym się zajmuje. Czasami moja mama nam pomogą i też ją kąpie kiedy M. ma nockę w pracy. Chodziarz czasami mój też jest bezmyślny - ostatnio chciał w samochodzie zapalić papierosa a oprócz mnie była jeszcze moja siostra w bardziej zaawansowanej ciąży ;) cóż - staram się skupiać na jego zaletach w takich chwilach, bo inaczej to byśmy chyba tydzień mieszkali razem a tydzień osobno ;) ty też staraj się aby pamiętać o chwilach w których jest super - bo jak będziesz chodziła taka napięta to o awanturę nie trudno - a za 3-4 tygodnie i tak nikt nie pamieta o co poszło ;)
    Oczywiście nie mówię, żeby tylko go chwalić - facet przecież trochę jak dziecko - raz na jakiś czas trzeba mu dać opier *** ;)

milky way lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez roznie bywa ale od kiedy jestem w ciazy kapanie malej na szczescie msm z glowy ;) Wgl w poprzedniej ciazy duzo leniuchowalam, obiadalam sie, wyczytywalam kazdy sygnal z organizmu a teraz ta ciaza jakos leci mi jak torpeda, ciagle w ruchu..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to się zaczynam martwić trochę jak to będzie z tym ojcostwem,żeby chociaż trochę ogarnął ten temat,ale mamy w domu prawie 2-letnia dziewczynkę i tak czasem podpatruje mojego męża jak się zachowuje w stosunku do niej i czasem to aż chce mi sie płakać jak ja tuli albo całuje. Mam nadzieje że co do naszego dzieciaczka też będzie tak samo czuły i troskliwy

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja mam ochotę dziś zrobic test na płeć dziecka z sodą:D

polkosia, guerretenshi lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuścili mnie, teraz czekam do 11 na wypis i uciekam haha :D
    Przepisali mi duphaston

anna123, zarębinka, palma, baranosia, milky way, Nulka, Nel@, Izieth, katek88, dora13 lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. w opisie przy tygodniu ciąży pisze żeby omówić kwestie badań prenatalnych? ale jakich? tych drugich co są koło 20-tego tygodnia? czy program uważa te badania jako za te pierwsze...???

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Wypuścili mnie, teraz czekam do 11 na wypis i uciekam haha :D
    Przepisali mi duphaston

To dobrze,bo nie ma jak to w domu :)

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) witam Was miłym akcentem.... Kawy !
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8111b36caf4.jpg
    Tęskniłam za nią jak cholera :D
    Humor tez mam dobry bo przypomniałam sobie jak pyszna jest bułka z serem, pomidorem i majonezem. Zajadam sie <3
    Zarebianka zdjęcie wziąz mnie zwala z nóg. Chce już zobaczyć moje maleństwo :(
    Alexis wracaj już do domu. Starczy tego szpitala :*

Od wczoraj jest chłodniej i w końcu na dworze do wytrzymania. Oby przez weekend była pogoda. W końcu w piątek grają Alphaville !
    Wgl. Lepiej sobie darować karuzele w tym roku, nie ?

zarębinka, Izieth lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, próbuj, ale niestety wynik zależy od tego, co zjadłaś na wieczór :P Zależy od odczynu moczu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzińdybry :D

Faceci to trudny temat. Ale bezapelacyjnie temat bez którego żyć się nie da ;)

U nas na tapecie temat pt.: "łóżko piętrowe" :) Tobiaszek suszy głowę, żeby już je kupić no bo przecież dzidziuś będzie mieszkał z Nim w pokoju a na jednym łóżku PRZECIEŻ spać nie będą w związku z tym koniecznie JUŻ musi zostać wymienione obecne na piętrowe :)ech, faceci ... ;)

A u mnie zatkany nos. Nie nieżyt, nie sienny a ciążowy zapchany nos.

Nadrabiając forumowe wydarzenia wczoraj pokazałam Wam Dziecia oraz pozwoliłam sobie dopisać się do tabelki, tak dziś jeszcze chciałam zaprezentować brzuszek :)

1e5b5e596422872f.jpg

To zdjęcie z dziś sprzed kilku minut. Wieczorem jest jeszcze większy :)

Jak mnie mdłości odpusciły to zaczęłam jeść dosłownie wszystko łacznie ze słodyczami.
    Od wczoraj mocne postanowienie - słodyczy i innych badziewi- noł. W poprzedniej ciąży przytyłam 27 kg. W tej będę mądrzejsza :)

cati, Izieth, paradise lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma jutro tez sobie zrobię :D Damian sie ze mnie śmieje ze moja historia na YouTube jest zapchana ciąża, małymi dziećmi itp. Zakochalam sie w chłopczyku o imieniu Hendrix.
    Co do radzenia sobie z ojcostwem to biorę go za fraku ze sobą do szkoły rodzenia. W końcu oboje jesteśmy w ciazy i oboje będziemy zmagać sie z nowa rzeczywistością :D

Szczęśliwa Mamusia, milky way lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka ładny brzuszek a to Twoja pierwsza ciąża?

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi jaaaaaaaaaaaaaakaaaaaaa kawa :O
    A bułka z majonezem (kieleckim) i pomidorem powinna zostac nominowana do nagrody Nobla ;)))

Czekam na koleżankę, która ma wpaść i chyba też wypiję z nią małą czarną :)

milky way, Izieth, guerretenshi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    zarębinka ładny brzuszek a to Twoja pierwsza ciąża?

Druga :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, polecam Ci jeszcze bardzo ciekawy sposób. Znany już od 2250 p.n.Chr. Należy codziennie oddawać mocz na ziarna pszenicy i jęczmienia. Jeżeli najpierw zacznie kiełkować pszenica, to urodzi się chłopiec, jeżeli jęczmień, to dziewczynka. Proste i sprawdzone, ponieważ jak się okazuje metoda ta ma 85% sprawdzalności. Wykazał to 1939 dr J. Manger :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:18

Szczęśliwa Mamusia, milky way lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd wróciłam do picia rano kawy rozpuszczalnej z jednej łyżeczki to zaczęłam się znów lepiej czuć,już mam w końcu ciśnienie w porządku i głowa nie mogli.Jestem jak nowa a popołudniu inka z błonnikiem :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja dzisiaj na śniadanie jem płatki z mlekiem (czekam aż mąż przyniesie do łóżka ;p)

guerretenshi co do karuzeli ja w tym roku odpuszczam a miałam w planach w tym roku Energylandie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Podjęłam decyzję, że odpuszczam obronę w czerwcu i zostawiam ją na wrzesień. Podobną decyzję podjęło jeszcze kilka dziewczyn mama mnie popiera, mąż neguje no nic jakoś to będzie :)

Edit. O masakra to już 15tc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:37

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ