Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam od rana nerwa bo nie moge mojej ulubionej bluzki znalezc. Co jakies rzeczy przekladalam to ja widzialam bo to letnia byla a teraz za chiny nigdzie jej nie ma. Straszne mam ostatnio problemy z pamiecia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:32
-
A ja siedze w szkole i strasznie samotnie sie czuje...Juz nie dogaduje sie z moimi przyjaciółkami bo one po prostu nie rozumieją, ze juz myśle innymi kategoriami niz one, nawet juz nie mam ochoty słuchać o tych wszystkich rzeczach ktore gadają bo wydają mi sie takie strasznie płytkie...Trochę zle mi z tym, ze nikt nie rozumie mojego obecnego stanu, mam 19 lat i osoby w moim wieku raczej myślą o zupełnie czym innym niz ja teraz...Teraz tylko dogaduje sie z osobami z którymi nawet nigdy nie rozmawiałam..a moje "przyjaciółki" nie rozumieją ze nie chce biegać z nimi za chłopakami bo po pierwsze mnie to nie interesuje a po drugie nawet juz nie mam na to siły
-
Hej Kochane.
Ja dzisiaj wstałam z myślą o pysznej jajeczniczce z cebulką i szczypiorkiem, ze ślinką poszłam do kuchni a tu się okazuje, że nie ma jajek
Zrezygnowałam i zrobiłam sobie zdrowe kanapeczki
Alexxis, zmieniają Ci się priorytety powoli, jesteś młodziutka więc Twoi rówieśnicy mają w głowie co innego
Nel@, współczuje. Ja na noc tylko płatki z mlekiem bo się ciągle głodna robię. -
Alexxis, za pare lat "przyjaciółki" zrozumieją że rodzina jest najważniejsza i będą Ci zazdrościć że masz już maluszka
nie każdy tak szybko dorasta psychicznie do stabilizacji. Ja w Twoim wieku byłam podobna, czekałam tylko na to żeby na studiach mieć trochę luźniej (bo jednocześnie pracowałam) żeby zacząć starania o dziecko. Właściwie to był chyba mój większy cel niż skończenie szkoły. Nie goniłam nigdy za "hulaszczym życiem towarzyskim", bo aż tak mnie to nie kręciło jak moje koleżanki.
No i samo to, że wzięłam ślub w wieku 21 lat (wcale nie tak super wcześnie) był takim zaskoczeniem dla koleżanek - "po co się od razu tak więzić na lata". A dla mnie to nie była uwięź tylko naturalna kolej rzeczy, tym bardziej że od paru lat znałam swojego wybranka i tylko wyczekiwaliśmy tego ślubu.
Z mojej najbliższej studenckiej paczki tylko jedna dziewczyna jak do tej pory wziela ślub i szczerze powiedziała mi, że takie wspólne życie jest o wiele lepsze itp. i że teraz wziełaby ślub wczesniej, bo mieszkanie na odległość, a razem to zupełnie inna bajka.
Ale z drugiej strony jak ktoś nie jest pewien i ma źle wybrać partnera to lepiej niech się nie spieszy...
Nie przejmuj się, szczerze powiedziawszy Alexxis zazdroszcze Ci, że jesteś tak młoda i będziesz już miała dziecko, też bym chciała tym bardziej że w wieku 20 lat czułam już że jestem gotowa do macierzyństwa -
Powodzenia Alexxis na zawodowym
! Jakiego technika robisz ? Ja w tamtym roku pisałam, ale jestem ostatnim rocznikiem starej podstawy. Gdybym miała być nowa to poszłabym do liceum.
Nela, ja tak mam po płatkach od 6 lat. Dlatego jem je zawsze kiedy dopada mnie zastój
Okciakowa jak ja Ci zazdroszczę chęci na jejecznice. Mnie do tek pory mdli jak czuje jej zapach. Damian bardzo poszkodowany z tego powodu.
Jadę już do pracy. Libido mi szaleje. Sny podczas dosypiania miałam tak bujne ze aż zła jestem ze Damian do pracy poszedłale wynagrodzilam sobie to grzankami z nutella. Do tego włączyłam sobie "położne" i co chwile rycze na tym. A już od dziś odliczam 2 ostatnie tygodnie pracy. Trochę sie boje jak sobie poradzimy finansowo ale jestem szczęśliwa ze nie będę musiała oglądać więcej twarzy szefa idioty
a przede wszystkim zacznę pełna para przygotowania na koniec listopada
-
Alexxis wrote:Chodzę do 3 klasy technikum, za rok bede miała indywidualne wiec teraz musze dotrwać do końca roku...Jeszcze jutro egzamin zawodowy
-
alexis wiesz trochę trudno im się dziwić
mało kto w wieku 19 lat jest w stanie wyobrazić sobie ciążę i dziecko
ja w tym wieku wiedziałam że kiedyś chcę mieć dziecko ale to było tak odległe i abstrakcyjne że nawet sobie tym głowy nie zaprzątałam mimo że dość szybko się ustatkowałam, typem imprezowym i latającym za chłopakami nigdy nie byłam
rozumiem że jest ci przykro, jeśli to dobre koleżanki to powinny chociaż w minimalnym stopniu się zainteresować
i tak jak polkosia pisze, młode macierzyństwo też ma swoje plusyno i masz forum
głowa do góry
-
Mnie się dzisiaj śnił Nowy Jork.. Za dużo Seksu w wielkim mieście się naoglądałam haha.
Wczoraj oglądałam na Street View, nie wiem co mnie tak napadło
guerrenteshi, ja ogólnie też miałam wstręt przez jakiś czas a teraz.. samo mnie naszło
I na musztardę ostatnio często. -
nick nieaktualnyno i rozpoczęłam drugi trymestr
zgadzam się z Kaliną, rzadko się zdarza teraz żeby dziewiętnastolatka chciała mieć dziecko, ale to indywidualna sprawa, kiedyś 19 lat to był normalny wiek do zakładania rodziny. ja tez zawsze wiedziałam ze chce mieć dzieci ale jak sobie przypomnę siebie w wieku 19 lat... to jednak jeszcze bylam nie gotowa, przede wszystkim nie miałam chłopaka
swojego męża poznałam jak miałam 25 lat, w tym roku koncze 32, malzenstwem jesteśmy 5 lat, o dziecko zaczelismy się starac po roku od slubu, trochę się zeszło bo były problemy ale w sumie dobrze jest jak jest bo te nasze starania bardzo nas do siebie zblizyly, zdążyliśmy kupic i urządzić miezkanie. gdybym zaszla w ciaze zaraz po slubie to pewnie dalej bysmy mieszkali kątem u moich rodziców, a te mieszkanie z rodzicami to nie zawsze było różowe bo jestemy dorośli mamy swoje zdanie i nie zawsze chcieliśmy wszystko robic tak jak podobalo się rodzicom, a to jednak ich dom i oni decydowali i takie spiecia odbijaly się na naszym zyciu malzenskim, wiec gdybym od razu zaszla w ciąże to pewnie byłabym teraz sfrustrowana młodą matka czepiającą się o byle gó... męża.
tak wiec ogólnie uważam że nic nie dzieje się bez przyczyny, jednym jest pisane wczesne macierzyństwo innym trochę późniejsze, ale jedno i drugie jest dobre, czasem jest lepiej, czasem gorzej ale nie jesteśmy już same bo mamy nasze maleństwa -
Cieszę sie ze bede młoda mama, urodzę miesiąc przed moimi 20 urodzinami
dobrze ze bede miała te indywidualne bo nie wytrzymałabym słuchając tych bzdur hahah
W technikum jestem na profilu cyfrowe procesy graficzne wiec taki trochę grafik ze mnie hahmam juz jedna kwalifikacje za sobą, jeszcze mam dwie przed sobą
Jutro teoria a w następnym tygodniu praktyka, no i jeszcze ostatni egzamin w styczniu
Okciakowa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ja nigdy nie zapomnę jak w technikum planowaliśmy z moim obecnym mężem cichy ślub cywilny bez rodziców - tylko my i świadkowie. Haha jak sobie to teraz przypomnę to aż mi wstyd
bo ślub był zaplanowany, była złość że nie można szybciej tylko trzeba czekać 31dni ale zupełnie nie mieliśmy planu gdzie będziemy mieszkać z czego żyć no kompletna dziecinada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 11:04
Chamomilla, Nel@ lubią tę wiadomość
-
A ja mam pytanko...z badania prenatalnego mam w badaniu doppler płodu takie wyniki:
Prędkość skurcz. -45,51 cm/s
Prędkość rozk. -33,12 cm/s
TAmaks -30,94 cm/s
Fala A -5,87 cm/s
PVIV 1,19
PIV 1,28
PLI 0,87
S/A 7,74
A/S 0,13
D/A 5,64
HR 166u/min
Interesuje mnie jakie Wy miałyście wartości (ujemne czy dodatnie) szczególnie tych pierwszych wartości, bo z tego co wiem to fala nie powinna być ujemna ;/