X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naleśników - uwielbiam krokiety z parówką i serem <3 tylko ja robie tak, że smaruje nalesnika lekko ketchupem na na środek kłade kawałek żóltego dera i 1/3-1/2 parówki tak żeby zajmowała 1/3 długosci naleśnika, składam, panieruję i tadam :D

baranosia, Nel@ lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny Was to nadrobić :D
    Mam nadzieję, że temat wózków jeszcze się tu przewinie bo jestem zielona :)
    Witam się w 17 tyg :) Właśnie pojawiła mi się kreska pod pępkiem hihi jeszcze blada ale jest hihi :) ruchów narazie nie czuję,ale czekam z niecierpliwością
    Byłam u endokrynologa niestety znów zwiększyła mi dawkę ;/
    co do kredytu i budowy to mąż buduje dom i mamy się wprowadzić jak urodzę haha czaicie jak ja z tym brzuchem będę po sklepach latać i dom wyposażać? :D hihihi szaleństwo
    Brzuszek rośnie i rośnie pochwalę się Wam w weekend :)
    nie wiem czy pisałam już ale ja na dzień dobry schudłam 4 kg i póki co przytyłam 1,5 kg dopiero :P
    Buziaczki dla wszystkich koleżanek :*

emilkazozz, Werix lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokardka ja będę urządzać mieszkanie i się przeprowadzać z kilkumiesięcznym maluchem, wolałabym chyba z brzuchem ale z dwojga złego i tak wolę to robić na macierzyńskim niż chodząc do pracy :)
    damy radę

Kokardka44 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Wam! My mamy dom po moich rodzicach, już prawie 30-letni, chociaż po generalnym remoncie, ale zero przestrzeni w środku, a mi się marzą wielkie okna i wielkie metraże, haha :D Ale to dopiero za 5-10 lat.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przeprowadzka przy dobrych wiatrach w listopadzie :P Juz to widze :D a mąz przy wykończeniówce w swoim żywiole ;) dzisiaj byliśmy po kilka łazienkowych rzeczy i bedzie działał :D

emilkazozz lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie przeprowadzalismy i urzadzalismy z roczniakiem i 3latkiem. To byl hardcore! Nie bylo Nikogo w pobliżu do pomocy :) Z perspektywy czasu zastanawiam sie jak my to wszystko ogarnelismy.
    Nulka - sliczny maluszek i ladny ma domek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:13

emilkazozz lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analizowałam dziś swój brzuch :D i stwierdzam że jest zupełnie inny niż w 1 ciąży, jakoś wyżej czy co
    wtedy juz w 12 tyg mam zdjęcia w spodniach ciążowych i pamiętam że szybko przestałam się dopinać w normalnych a teraz nadal chodzę w swoich zwykłych jeansach, co prawda z niskim stanem, te wysokie już musiałam odłożyć ale w tych z niskim dopinam się bez problemu i nawet mnie nie cisną
    wtedy mi chyba bardziej poszło w biodra teraz na razie tylko w brzuch wszystko

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny muszę trochę SPAMu wprowadzić. Dziś kończy się zbiórka na operację Emilka, którą od dawna śledzę i wspieram w miarę możliwości. Nie wyobrażam sobie co czuje matka chorego dziecka więc jeśli któraś z Was może to proszę niech wesprze Emila przelewem, smsem bądź modlitwą <3

https://www.siepomaga.pl/emil

Wow, udalo im sie zebrac cala kwote:) Az powraca wiara w ludzi :)

Izieth lubi tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Wow, udalo im sie zebrac cala kwote:) Az powraca wiara w ludzi :)
    a 2 godziny temu brakowało 260000 wow... :)
    Pomyśleć, że życie dziecka jest warte tak dużo, a za razem tak niewiele

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:50

Elcia89 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie weszłam z 10 min temu sprawdzić jak tam zbiórka i tak odświeżałam co chwilę, super :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, długo nie pisałam, bo jakoś nie było kiedy :) już po prentalnych i wszystko jest idealnie. Dzidziuś ma już 7,21cm i 60g! :D nie uwierzycie, ale puścił bąka do "kamery" haha, będzie co wspominać. No i na 90% najprawdopodobniej chłopak, choć nie obraziłabym się jak by cos się w tej kwestii zmieniło, marzyła nam się córeczka :) fikał na badaniu tak bardzo, że nic dziwnego, że wszystko mnie ciągle boli.

Mam do Was jeszcze pytanie, moze akurat któraś z Was posiada detektor tętna płodu i mogłaby się wypowiedzieć co sądzicie na ten temat? Bo mam dylemat czy kupić czy nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 23:00

Nulka, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bracia, gratulacje :)

Odetchnęłam z ulgą, jak zobaczyłam, że udało się zebrać te pieniądze :) Poruszyła mnie ta historia.

Też cały czas zastanawiam się nad detektorem...

Przez Was będą za mną chodzić naleśniki, ale raczej na słodko ;)

Od wczoraj kłuje mnie w dole brzucha, blisko pachwin i zastanawiam się z czego to i czy powinnam się martwić? Kłuje mocno i przechodzi, później znowu. Nie umiałam się ułożyć w nocy, żeby nie bolało, dopiero Nospa pomogła. Zastanawiam się, czy może to mieć związek z jelitami? Wczoraj przy tych przygodach 6 razy biegałam do WC. Nie wiem co o tym myśleć...

Barcia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myśle ze kuje bo miednicą sie rozluźnia. Tez mam czasem takie bóle. Choć wczoraj dopadla mnie rwa :/ i tez wiem kiedy młody porządnie fika - mam wtedy cały brzuch poturbowany i obolały.
    Dziś w końcu przespana noc ale ide jeszcze zamknąć oko ;)
    Ah. I wczoraj wieczorem przeżyłam zawał. Podcieram sie a tam trochę krwi. Jeszcze raz - kropelka. I ta chwila wkurwu ze wcześniej zacielam sie przy depilacji... Kobieta potrafi.

Izieth lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch też wylazł, jak się objem to mam wrażenie że zaraz pęknę. Chodzę tylko w legginsach z panelem bo w spodnie się nie mieszczę. Nie wiem,ile utyłam bo moja waga jest do kitu, ale za tydzień wizyta i wtedy mnie zważą na profesjonalnej. Niestety dalej mam mdłości, chociaż już mniejsze. Czy Was też tak suszy? Ja co chwilę mam pustynię w ustach, chociaż ciągle piję! Nawet w nocy budzę się do picia!

Ruchów jeszcze nie czuję. Raz mi się wydawało że coś mnie musnęło, ale to pewnie moje przywidzenia.

Wywołałam ostatnio 200 zdjęć i kupiłam album, wiedząc że potem mały/-a będzie gwiazdą i nie będę miała czasu na porządkowanie naszych fotek.

Ja tez wprowadzan się jakoś w październiku lub listopadzie. Mam nadzieję ze bobas nie wpadnie na pomysł wczesniejszego wyskoczenia!

guerretenshi lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na prenatalne, proszę trzymajcie kciuki ;)

Magduullina, emilkazozz, polkosia, guerretenshi, kalina123, Izieth, milky way, Nel@, Chamomilla, palma, Nulka, cudek2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane wizamy się w 2 trymestrze:) kamień z serca.... trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja jutro idę na usg :) ja z prenatalnych zrezygnowalam z synkiem nie robiłam teraz tez się nie wybieram co będzie mialobyc i tak będzie...

Okciakowa lubi tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w ten piekny sloneczny dzien.

j36regz209hdv9cb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BARCIA- ja mam detektor z poprzedniej ciazy. Wtedy uzywalam, bo sie jakos bardziej martwilam. W tej jeszcze nie uzylam, ale ma i pewnie sie skusze. Kiedy? Wtedy, gdy ruchy nie beda jeszcze codzienne. Tak poprostu na minutke, zeby sie nie martwic... teraz w sumie nawet nie mam kiedy go wyjąc. Synek jak widzi jakis gadzet nowy, to sie niezle napala...a jak gadzet ma kabel, to najwieksza mozliwa gratka :D zreszta...od razu by bylo- ooooo co ona tam robi, pokaz pokaz. I tak nm wlasnie znalazla tetno, cos tak czuje :DDDD
    Sa tego plusy... jest 15tydzien ciazy, a ja sie zastanawiam jak to mozliwe, ze juz przeszlo 1/3 za mna!
    Reasumujac dywagacje na temat detektora- moim zdaniem warto miec, dla sw spokoju. Ja tam sw spokoj uwielbiam.

polkosia, Barcia, emilkazozz lubią tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    A myśle ze kuje bo miednicą sie rozluźnia. Tez mam czasem takie bóle. Choć wczoraj dopadla mnie rwa :/ i tez wiem kiedy młody porządnie fika - mam wtedy cały brzuch poturbowany i obolały.
    Dziś w końcu przespana noc ale ide jeszcze zamknąć oko ;)
    Ah. I wczoraj wieczorem przeżyłam zawał. Podcieram sie a tam trochę krwi. Jeszcze raz - kropelka. I ta chwila wkurwu ze wcześniej zacielam sie przy depilacji... Kobieta potrafi.

Dzięki, trochę mnie uspokoiłaś, tym bardziej że na razie nie boli :)

Aż mi się gorąco robiło, jak czytałam o tej krwi ;) Dobrze, że skojarzyłaś z tą depilacją ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codziennie takie głupie sny że aż wstyd je pamiętać :D

Welcome 16 tc <3

milky way, Nel@, Nulka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ