X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naleśników - uwielbiam krokiety z parówką i serem <3 tylko ja robie tak, że smaruje nalesnika lekko ketchupem na na środek kłade kawałek żóltego dera i 1/3-1/2 parówki tak żeby zajmowała 1/3 długosci naleśnika, składam, panieruję i tadam :D

baranosia, Nel@ lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny Was to nadrobić :D
    Mam nadzieję, że temat wózków jeszcze się tu przewinie bo jestem zielona :)
    Witam się w 17 tyg :) Właśnie pojawiła mi się kreska pod pępkiem hihi jeszcze blada ale jest hihi :) ruchów narazie nie czuję,ale czekam z niecierpliwością
    Byłam u endokrynologa niestety znów zwiększyła mi dawkę ;/
    co do kredytu i budowy to mąż buduje dom i mamy się wprowadzić jak urodzę haha czaicie jak ja z tym brzuchem będę po sklepach latać i dom wyposażać? :D hihihi szaleństwo
    Brzuszek rośnie i rośnie pochwalę się Wam w weekend :)
    nie wiem czy pisałam już ale ja na dzień dobry schudłam 4 kg i póki co przytyłam 1,5 kg dopiero :P
    Buziaczki dla wszystkich koleżanek :*

emilkazozz, Werix lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokardka ja będę urządzać mieszkanie i się przeprowadzać z kilkumiesięcznym maluchem, wolałabym chyba z brzuchem ale z dwojga złego i tak wolę to robić na macierzyńskim niż chodząc do pracy :)
    damy radę

Kokardka44 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Wam! My mamy dom po moich rodzicach, już prawie 30-letni, chociaż po generalnym remoncie, ale zero przestrzeni w środku, a mi się marzą wielkie okna i wielkie metraże, haha :D Ale to dopiero za 5-10 lat.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przeprowadzka przy dobrych wiatrach w listopadzie :P Juz to widze :D a mąz przy wykończeniówce w swoim żywiole ;) dzisiaj byliśmy po kilka łazienkowych rzeczy i bedzie działał :D

emilkazozz lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie przeprowadzalismy i urzadzalismy z roczniakiem i 3latkiem. To byl hardcore! Nie bylo Nikogo w pobliżu do pomocy :) Z perspektywy czasu zastanawiam sie jak my to wszystko ogarnelismy.
    Nulka - sliczny maluszek i ladny ma domek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:13

emilkazozz lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analizowałam dziś swój brzuch :D i stwierdzam że jest zupełnie inny niż w 1 ciąży, jakoś wyżej czy co
    wtedy juz w 12 tyg mam zdjęcia w spodniach ciążowych i pamiętam że szybko przestałam się dopinać w normalnych a teraz nadal chodzę w swoich zwykłych jeansach, co prawda z niskim stanem, te wysokie już musiałam odłożyć ale w tych z niskim dopinam się bez problemu i nawet mnie nie cisną
    wtedy mi chyba bardziej poszło w biodra teraz na razie tylko w brzuch wszystko

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny muszę trochę SPAMu wprowadzić. Dziś kończy się zbiórka na operację Emilka, którą od dawna śledzę i wspieram w miarę możliwości. Nie wyobrażam sobie co czuje matka chorego dziecka więc jeśli któraś z Was może to proszę niech wesprze Emila przelewem, smsem bądź modlitwą <3

https://www.siepomaga.pl/emil

Wow, udalo im sie zebrac cala kwote:) Az powraca wiara w ludzi :)

Izieth lubi tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Wow, udalo im sie zebrac cala kwote:) Az powraca wiara w ludzi :)
    a 2 godziny temu brakowało 260000 wow... :)
    Pomyśleć, że życie dziecka jest warte tak dużo, a za razem tak niewiele

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:50

Elcia89 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie weszłam z 10 min temu sprawdzić jak tam zbiórka i tak odświeżałam co chwilę, super :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, długo nie pisałam, bo jakoś nie było kiedy :) już po prentalnych i wszystko jest idealnie. Dzidziuś ma już 7,21cm i 60g! :D nie uwierzycie, ale puścił bąka do "kamery" haha, będzie co wspominać. No i na 90% najprawdopodobniej chłopak, choć nie obraziłabym się jak by cos się w tej kwestii zmieniło, marzyła nam się córeczka :) fikał na badaniu tak bardzo, że nic dziwnego, że wszystko mnie ciągle boli.

Mam do Was jeszcze pytanie, moze akurat któraś z Was posiada detektor tętna płodu i mogłaby się wypowiedzieć co sądzicie na ten temat? Bo mam dylemat czy kupić czy nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 23:00

Nulka, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bracia, gratulacje :)

Odetchnęłam z ulgą, jak zobaczyłam, że udało się zebrać te pieniądze :) Poruszyła mnie ta historia.

Też cały czas zastanawiam się nad detektorem...

Przez Was będą za mną chodzić naleśniki, ale raczej na słodko ;)

Od wczoraj kłuje mnie w dole brzucha, blisko pachwin i zastanawiam się z czego to i czy powinnam się martwić? Kłuje mocno i przechodzi, później znowu. Nie umiałam się ułożyć w nocy, żeby nie bolało, dopiero Nospa pomogła. Zastanawiam się, czy może to mieć związek z jelitami? Wczoraj przy tych przygodach 6 razy biegałam do WC. Nie wiem co o tym myśleć...

Barcia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myśle ze kuje bo miednicą sie rozluźnia. Tez mam czasem takie bóle. Choć wczoraj dopadla mnie rwa :/ i tez wiem kiedy młody porządnie fika - mam wtedy cały brzuch poturbowany i obolały.
    Dziś w końcu przespana noc ale ide jeszcze zamknąć oko ;)
    Ah. I wczoraj wieczorem przeżyłam zawał. Podcieram sie a tam trochę krwi. Jeszcze raz - kropelka. I ta chwila wkurwu ze wcześniej zacielam sie przy depilacji... Kobieta potrafi.

Izieth lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch też wylazł, jak się objem to mam wrażenie że zaraz pęknę. Chodzę tylko w legginsach z panelem bo w spodnie się nie mieszczę. Nie wiem,ile utyłam bo moja waga jest do kitu, ale za tydzień wizyta i wtedy mnie zważą na profesjonalnej. Niestety dalej mam mdłości, chociaż już mniejsze. Czy Was też tak suszy? Ja co chwilę mam pustynię w ustach, chociaż ciągle piję! Nawet w nocy budzę się do picia!

Ruchów jeszcze nie czuję. Raz mi się wydawało że coś mnie musnęło, ale to pewnie moje przywidzenia.

Wywołałam ostatnio 200 zdjęć i kupiłam album, wiedząc że potem mały/-a będzie gwiazdą i nie będę miała czasu na porządkowanie naszych fotek.

Ja tez wprowadzan się jakoś w październiku lub listopadzie. Mam nadzieję ze bobas nie wpadnie na pomysł wczesniejszego wyskoczenia!

guerretenshi lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na prenatalne, proszę trzymajcie kciuki ;)

Magduullina, emilkazozz, polkosia, guerretenshi, kalina123, Izieth, milky way, Nel@, Chamomilla, palma, Nulka, cudek2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane wizamy się w 2 trymestrze:) kamień z serca.... trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja jutro idę na usg :) ja z prenatalnych zrezygnowalam z synkiem nie robiłam teraz tez się nie wybieram co będzie mialobyc i tak będzie...

Okciakowa lubi tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w ten piekny sloneczny dzien.

j36regz209hdv9cb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BARCIA- ja mam detektor z poprzedniej ciazy. Wtedy uzywalam, bo sie jakos bardziej martwilam. W tej jeszcze nie uzylam, ale ma i pewnie sie skusze. Kiedy? Wtedy, gdy ruchy nie beda jeszcze codzienne. Tak poprostu na minutke, zeby sie nie martwic... teraz w sumie nawet nie mam kiedy go wyjąc. Synek jak widzi jakis gadzet nowy, to sie niezle napala...a jak gadzet ma kabel, to najwieksza mozliwa gratka :D zreszta...od razu by bylo- ooooo co ona tam robi, pokaz pokaz. I tak nm wlasnie znalazla tetno, cos tak czuje :DDDD
    Sa tego plusy... jest 15tydzien ciazy, a ja sie zastanawiam jak to mozliwe, ze juz przeszlo 1/3 za mna!
    Reasumujac dywagacje na temat detektora- moim zdaniem warto miec, dla sw spokoju. Ja tam sw spokoj uwielbiam.

polkosia, Barcia, emilkazozz lubią tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    A myśle ze kuje bo miednicą sie rozluźnia. Tez mam czasem takie bóle. Choć wczoraj dopadla mnie rwa :/ i tez wiem kiedy młody porządnie fika - mam wtedy cały brzuch poturbowany i obolały.
    Dziś w końcu przespana noc ale ide jeszcze zamknąć oko ;)
    Ah. I wczoraj wieczorem przeżyłam zawał. Podcieram sie a tam trochę krwi. Jeszcze raz - kropelka. I ta chwila wkurwu ze wcześniej zacielam sie przy depilacji... Kobieta potrafi.

Dzięki, trochę mnie uspokoiłaś, tym bardziej że na razie nie boli :)

Aż mi się gorąco robiło, jak czytałam o tej krwi ;) Dobrze, że skojarzyłaś z tą depilacją ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codziennie takie głupie sny że aż wstyd je pamiętać :D

Welcome 16 tc <3

milky way, Nel@, Nulka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ