Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Werix ja jak się przeciągam to czuje ze nie moge do końca tego zrobic w sensie wyluzować się bo jakaś kula w brzuchu mi przrszkadza. Wiem dziwne.
Ja wracam z badań dziwne ze tylko mocz musiałam oddac.
Ja jak na razie chodze w samych leginsach albo spodenkach które są z gumkami więc się mieszczę.
Barcia u mnie tez mniejszy apetyt dosłownie jem na siłę. Myślę ze to od upałów.aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualnyKoska 88 wrote:Chciałam sobie dzisiaj cos kupić na wyprzedażach. No i niestety zlazilam sie, zmęczyłam i nic nie mam
h&m mama tylko w łomiankach, Jankach i na Targówku. Szkoda tylko, ze na stronce tego nie było:/ szukam jeszcze sukienki na wesele do koleżanki ale nie moge nic sensownego znaleźć
jestem zmęczona i zła....
I witam się z Wami oficjalnie bo cichaczem co dzień Was podczytujęBrzuchatka z krainy deszczowców
gratuluję udanych wizyt i ślicznych brzuszków
Koska 88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach i na egzaminach
a ja muszę się Wam pochwalić, bo dziś pierwszy raz w życiu zrobiłam pierogi ruskie
dwie godzinki i 39 sztuk pierogensów (trochę już ubyło). Żaden nawet mi się nie rozleciał
a przepis mam od mojej babci, która robi najlepsze pierogi na świecie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49b41b79fe31.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/114df364e58b.jpg
ahhhBarcia, Nel@, Chamomilla, cudek2, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
cudek2 wrote:Isia 86 - czy przepis to rodzinny sekret, czy możesz go tu napisać?
jedyny problem, że ilościowo co czego to jest na tak zwane "oko", ale w przybliżeniu postaram się napisać.
farsz to tak:
- dwie kostki twarogu półtłustego Piątnicy (łącznie 500 gram);
- ziemniaki (wagowo niestety nie powiem ile, bo właśnie to tak na oko wyszłopowiedzmy ok. 15 średnich)
- przyprawa warzywko lub coś w ten deseń - to tak do smaku, kto ile uważa
Zmielić twaróg i ziemniaki, doprawić ziemniaki i wymieszać z twarogiem.
No i najważniejsze ciasto:
- mąka typ 450 (zwykła tortowa może być) ok. 700 gram
- trochę margaryny Kasi (taki pasek na 1 cm) - dzięki niej ciasto jest mięciutkie i rozpływa się w ustach - to chyba jest ten tajemny składnik babci, który powoduje, że pierogi są mistrzowskie
- gorąca woda, najlepiej przegotowana żeby rozpuściła się margaryna.
No i to ugnieść żeby ciasto było jednolite i miękkie.
Wody trzeba dodawać stopniowo w zależności jak ciasto będzie tego potrzebowało.
Ot i tyle
aaa i my z babcią robimy bez używania wałkatakie kuleczki się robi (średnicy ok. 2 cm, w zależności, jak duże mają być pierogi), a później ręcznie się je rozgniata na takie kółka, w które pakujemy farsz
Smacznego!mam nadzieję, że jest to zrozumiałe co napisałam, bo stwierdziłam, że nie mogłabym pisać książek kucharskich
Chamomilla, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, Izieth lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Witam się w tak ponurym dniu jak dzisiaj mam pytanie czy wy też się tak pocicie ?? Ja już nie wiem co mam robić ciągle wydaje mi się ze jestem spocona i śmierdząca maż się śmieje że co mnie widzi to ja się kąpie albo psikam . a tu w weekend mamy wesele i tam sie już co chwile nie wykąpie jakaś choroba mnie dopadła natręctwo mycia .