X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam położnej (ale trafiłam na idealną), ale tym razem raczej będę brała. Chciałam tą samą. Tylko u nas to ze 2 tysiące trzeba dać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 09:02

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina o 16:15 dopiero :( znowu cały dzień będzie się dłużył

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    branosia życze żeby udało się ustalić czy dziewczynka czy chłopiec. u mnie na jednym usg był chłopak, na drugim stwierdził lekarz że dziewczynka, a a następnym nie dało się zaglądnąć wiec też nie wiem. ja mam wizyte za tydzień w środe. może się uda zobaczyć... taki bym miała prezent urodzinowy, poznać płeć dziecka.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Kalina o 16:15 dopiero :( znowu cały dzień będzie się dłużył

ja też zawsze czekam do takich godzin
    znam ten ból, tylko że ja w pracy to zawsze się czymś zajmę
    znajdź sobie jakieś wciągające zajęcie to szybciej minie :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje jutro 9.30!
    I dzien dobry w 17 tygodniu!

Ale leci czas!

cudek2, Izieth, Nulka lubią tę wiadomość

• Perl Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a czy któraś z was będzie sobie robić usg 3d?? i jeśli tak to kiedy polecacie, który tydzień jest na to najlepszy? mój lekarz mówił że najlepiej jest robić między 20 a 22 tyg. no i ile u was takie usg kosztuje> w moim mieście to koszt 200zł

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 19 tygodniu :O :D łoooo czas leci jak nie wiem

trzymam kciuki z wizytujące <3
    u mnie dziś znowu gorąco :)
    dziewczyny wychodząc na słońce, siedząc na plazy nad zalewem trzeba sie całą smarować filtrem ? jak wysokim ewentualnie?

cudek2 lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perl ja chce isc ale na 4d i gdzies po 26tygodniu :D zeby dziecko juz tak ładnie wyglądało i bede mogla dojrzeć do kogo podobne :P
    u nas do 250zl to kosztuje

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perl ja osobnego robić nie będę bo pewnie na połówkowym mi przełączy, na prenatalnym mi przełączył i nagrał całość to na połówkowym pewnie też :) jak chcesz zrobić dodatkowe usg tylko dla widoku 3d/4d to lepiej koło 26tyg bo wtedy maluch jest ładniejszy a jeszcze nie za duży i wszystko ładnie widać
    ja nic nie płacę bo mam w pakiecie ale koszt w cenniku to chyba 220 zł

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma zależy jak reagujesz na słońce
    ja dobrze, zresztą byłam już trochę opalona więc teraz na plaży się smarowałam cała 10, tylko twarz i ramiona 30
    brzuch miałam zakryty kostiumem ale też 10 smarowałam, na głowę kapelusz
    nie siedziałam na plaży w najgorszym słońcu między 12 a 16

palma lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 3D kilka razy, ale najlepiej buzia wyglądała w 32 tygodniu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4ff9c7b61d7.jpg

Wcześniej robiłam ze 3x i nie było tak ekstra widać :)

Okciakowa, cudek2, Barcia, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie mysle zeby sobie 15 kupic, brzuch zakrywać i kapelusz na głowe przyodziać :D bo mój D sobie wymyślił ze na weekend jedziemy na Okuninke więc musze się przygotować :D nie chce sobie problemów narobić.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie rozmawialam o poloznej z mezem ale chyba bylabym sklonna wziasc bo to nasza pierwsza ciaza i nie wiem czy sobie poradze. Nie mam pojecia jakie u nas sa ceny. W mojej klinice pracuja polozne a jedna nawet w szpitalu w ktorym chcialabym rodzic.

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuję fasolową od kilku dni za mną chodzi! ;)

guerretenshi, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Ale jestem zła :/
    Mama mnie wkurzyła...
    Ale poklei. Od października przeprowadzamy się do teściów. Nie zamierzam tam długo mieszkać ale pewnie ze 3 lata wyjdzie bo chcemy odłożyć trochę kasy i kupić mieszkanie. Robimy tam teraz remont w całym domu, ale dla nas właściwie będzie 1 pokój. Obok będzie wspólny salon a po drugiej stronie kuchnia i pokój teściów. A mama do mnie żebym w salonie zrobiła sobie aneks kuchenny boi jak ja będę gotowała... Noż kurr... Nie dość, że finansujemy cały remont, teściowej ciągle coś nie pasuje to mi teraz jeszcze mama z siostrą pieprzą, żebym sobie aneks kuchenny dodatkowo roniła. To nie kosztuje tysiąca złotych. A jeszcze musimy samochód zmienić przed narodzinami bo mamy mały trzy drzwiowy :/ A tak naprawdę zależy nam, żeby jak najwięcej odkładać i jak najszybciej się wyprowadzić. Jeszcze się nie wprowadziłam a już jestem zła... Czy ja już nie będę mogła sobie coś pójść ugotować do wspólnej kuchni bo jest po stronie teściów? I jeszcze mi ciągle moja rodzina suszy głowę, że mam salon umeblować bo jest po "mojej" stronie. Jak dla mnie to może ten pokój stać pusty i tak już kupę kasy w ten remont wwaliliśmy. I jeszcze się mama pyta czy chociaż sobie osobną lodówkę kupuje. A co w jednej nie możemy rzeczy trzymać? I tak już mój mąż połowę produktów spożywczych kupuje bo mieszka z rodzicami. Jestem wściekła... Już mi się wcale nie chce przeprowadzać...

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Endżusia Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój sobie teraz wymyślił, że panele i terakotę będzie w całym domu wymieniał. Litości... Panele kładliśmy 2 miesiące temu, a jemu już nie pasują... Kurwicy dostanę znowu żyjąc w remoncie, zwłaszcza w ciąży...

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam na allegro masę różnych ciuszków oczywiście uniwersalnych i kocyk minky ocieplany :) teraz tylko czekać na kuriera :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koska o matko bez sensu ci dokładają problemów :/ już samo to że musisz tam zamieszkać jest obciążające
    a jakie masz relacje z teściami? ja mam dobre ale w życiu bym nie mogła z nimi mieszkać
    my teraz od 10 miesięcy mieszkamy z moimi, jeszcze rok, dokładnie z tych samych powodów co wy - szkoda kasy na wynajem
    ja jestem u siebie więc luz, na szczęście mój mąż z moimi rodzicami żyje ok i woli mieszkać z nimi niż ze swoimi :D ale i tak raz na jakiś czas są małe spięcia, głównie o wychowanie synka/wnuka ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska88 widzisz kazdy jest inny ja znow z mezem z natury jestem tska ze wszystko wolimy miec swoje.Mieszkam u meza z tesciowa (cudowna jest). Jest jeszcze brat meza z zona i 2-letnia corka. Mieszkamy w pietrowym domu ale kazdy ma jeden tylko pokoj. Wszyscy spimy na gorze a na dole jest kuchnia lazienka taki maly pokoik dzienny dla tesciowej i pokoj gdzie wszyscy przyjmujemy gosci.Na poczatku mnie to draznilo bo ciezko sie pomiescic w jednym pokoju a teraz z dzieckiem nie wiem jak to bedzie ale juz na samym poczatku po slubie chcialam miec pare rzeczy swoich m.in. wlasna pralke,odkurzacz i zelazko.

j36regz209hdv9cb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy wynajmować, nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami moimi albo mojego D, dla mnie to nie życie. Chcemy się usamodzielnić co nie oznacza ze pomocy nie przyjmiemy bo wiadomo zycie osobno wyglada inaczej, jak to ja mówie chce mieć ten komfort chodzenia bez ubrań po domu, a nie ciągle się pilnować. Znaleźliśmy fajne mieszkanie blisko naszych rodziców moich oczywiscie blizej :D i wychodzi ze płaciclibyśmy tylko za czynsz i opłaty czyli jakies 800zl góra, ale w zamian za to mamy wyremontować mieszkanie za jakies 12 tys. I tak myślismy czy nam się opłaca. Inne mieszkania są 1600zl w góre z opłatami itp. Więc chyba będziemy woleć tu wydać te parenaście tysiaków na remont ale tak naprawde nie będziemy tej pani dawac hajsu za uzywanie mieszkania tylko za same opłaty. A tym bardziej że w kazdym jednym mieszkaniu trzeba bd zrobic delikatny remont, odmalować sciany itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 11:22

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ