X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby bylo to tylko mozliwe to chcialabym miec jak najwiecej swojego miejsca i rzeczy bo ciezko mi jest sie zaklimatyzowac w nie swoim domu ale kuchnie mamy wspolna z tego wzgledu ze ustalilismy z tesciowa ze skoro jest w domu to ona bedzie gotowac wspolne obiady bo to juz duze zaoszczedzenie na jedzeniu a i tak wszystko jemy to samo.

j36regz209hdv9cb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co najważniejsze to mieszkanie jest 3 pokojowe więc mojemu D pasuje bo będzie duże, i jest na 2 piętrze wiec z wózkiem wygodniej. A inne mieszkania to np 2 pokoje i 4 piętro :(

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie z tym gotowaniem wyszlo od tesciowej wiec nam to wszystkim na reke.

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma ja na dłuższą metę czy na stałe też sobie nie wyobrażam, ale z uwagi na duże zaoszczędzenie jestem w stanie się 2 lata przemęczyć
    od 9 lat mieszkaliśmy sami, ale nadszedł czas zmiany na większe, sprzedaliśmy stare i kupiliśmy nowe ale musimy czekać na nie 2 lata
    jak mam przez 2 lata wynajmować i płacić min 2tys miesięcznie to wolę te 50 tys odłożyć na wykończenie nowego - decyzja była prosta ;)

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa no własnie kalina w takiej sytuacji to nic dziwnego, kazdy by tak postąpił :D

kalina123 lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieszkanie w Wawie, ale mój mąż nie przeprowadzi się tutaj bo u teściów mamy gospodarstwo. Już jestem słomianą wdową bo widzimy sie raz lub dwa w tygodniu + weekendy. nie zamierzam sama wychowywać dziecka. Chcę, żeby J się zaangażował a przeprowadzka moim zdaniem jedyne wyjście żeby go do tego zmusić. Ja nienawidzę gotować. Teściowa o tym wie. Generalnie jest spoko ale ostatnio przy tym remoncie nas wkurza też ciągle. Dla mnie jest miła i nigdy nic złego mi nie powiedziała ani J na mnie ale jego się czepia np. że na "naszej" stronie ładniej remont roni :/ Jeśli będę musiała to będę coś gotowała. Na pewno dziecku jakieś zupki. Jeśli będzie bardzo źle to się wyprowadzimy albo do Wawy albo jak znajdę tam jakąś pracę to wynajmiemy mieszkanie. Ale szkoda byłoby mi wydawać przynajmniej 1000 miesięcznie za wynajem zamiast to odkładać tym bardziej, że i tak płacimy rachunki za dom teściów. A tak właściwie to jest już nasz bo jest na nas przepisany. Mamy strasznie duże koszty bo mieszkanie w wawie, dom na wsi i jeszcze jakbym miała do tego doliczyć wynajem to słabo :/ Tym bardziej, że nie wiem co będzie z pracą u mnie a macierzyńskiego będę miała tyle co kot napłakał :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja nie miałam położnej (ale trafiłam na idealną), ale tym razem raczej będę brała. Chciałam tą samą. Tylko u nas to ze 2 tysiące trzeba dać...

Żartujesz??? Gdzie Ty mieszkasz? :) W stolicy 500-1000 max za położna.
    Trzymam kciuki, żeby wyniki jednak wcześniej przyszły! Bedą dzwonić? Czy pocztą/kurierem?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Żartujesz??? Gdzie Ty mieszkasz? :) W stolicy 500-1000 max za położna.
    Trzymam kciuki, żeby wyniki jednak wcześniej przyszły! Bedą dzwonić? Czy pocztą/kurierem?

3 lata temu na madalińskiego była cena 1500 albo 2000 (2 tys chyba ze znieczuleniem, wtedy jeszcze nie było bezpłatne dla każdego)
    teraz nie wiem bo zniknęła ta pozycja z cennika ale wiem że jest taka opcja bo koleżanka w listopadzie brała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 11:44

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, chyba zależy od szpitala. Na Żelaznej 1500 zł płaciła w kwietniu siostra mamy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na Madalińskiego dwójka na pewno, koleżanka brała w zeszłym roku.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyników mają zadzwonić, że są i dopiero będę mogła pojechać odebrać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dotty, chyba zależy od szpitala. Na Żelaznej 1500 zł płaciła w kwietniu siostra mamy.

chyba że chcesz położną gwiazd to wtedy 3 tys :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • Okciakowa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Koska, masakra.. Tyle problemów i Ci jeszcze dowalają.. My na szczęście jesteśmy samodzielni pod tym względem.
    U mnie już 19 tydzień.. Zaraz będe dzwonić się zapisać do Szkoły Rodzenia ;)
    Już się nie mogę doczekać Wtorku..

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet poród w Medicover rozważam, wszystko ze względu na to, że jeśli urodzę bez komplikacji, to chcę jeszcze tego samego dnia wyjść do domu, do Klementynki.

Dotty84 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja to nawet poród w Medicover rozważam, wszystko ze względu na to, że jeśli urodzę bez komplikacji, to chcę jeszcze tego samego dnia wyjść do domu, do Klementynki.

Tez rozważałam przy pierwszym porodzie, ale zniechęcił mnie brak opieki neonatologicznej...Gdyby (tfu, tfu) coś sie działo z maluchem to wtedy przewożą go i tak do jakiegoś szpitala publicznego

polkosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa powiedziała, że fundnie poród w Medicover, dlatego byłam zdecydowana, ale jak przyszło co do czego, to stwierdziła, że za dużo kasy (zarabia kilkanaście tysi miesięcznie) i zaczęłam chodzić na Żelazną. Tak było super tam, że tylko ten szpital rozważam teraz, ale niestety ciężko z miejscami :( Może jak będę miała tam położną, to jakoś się uda...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Tez rozważałam przy pierwszym porodzie, ale zniechęcił mnie brak opieki neonatologicznej...Gdyby (tfu, tfu) coś sie działo z maluchem to wtedy przewożą go i tak do jakiegoś szpitala publicznego

z tego względu nigdy bym się nie zdecydowała na poród w prywatnym szpitalu
    wg mnie bezpieczeństwo dziecka jest na 1 miejscu, na 2 moje a dopiero potem moja wygoda
    dlatego też rozważam teraz poród w szpitalu z fatalnymi warunkami ale za to ze świetną opieką

Dotty84, michaela, Izieth, milky way lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się środowo :)

Ja jak niektóre z Was pisały nie wyobrażam sobie mieszkania ani z teściami ani z rodzicami.. już teraz jak pojedziemy do rodzinnego miasta to pmimo tego że mamy super stosunki to po kilku dniach chce mi się wracać do siebie. Z domu wyprowadziłam się jak wyjeżdżałam na studia czyli 9 lat temu i chyba już się odzwyczaiłam od mieszkania razem.

Odnośnie kemu z filtrem - ja mam bzika i 50 w ciąży jest dla mnie musem. Może dlatego że mam bardzo dużo znamion i pieprzyków.

Jeżeli chodzi o położną to też się zastanawiam. Na najbliższej wizycie zapytam lekarza o szkołę rodzenia i jeżeli nie będzie przeciwskazań to też dzwonię się zapisać i mam nadzieję że się tam czegoś dowiem.

W ogóle to jestem w szoku jeżeli chodzi o tutejsze szpitale.. przez ostatnie 8 lat mieszkałam w Warszawie i tam większość moich znajomych rodzi i tam też miałam praktyki na studiach, więc jestem "przyzwyczajona" do tamtejszych standardów..
    Tutaj niby miasto wojewódzkie, szpital kliniczny, a nie ma możliwości ZZO, nie pobierają krwi pępowinowej, z położną można się dogadać ale na boku... ludzie przecież mamy XXI wiek :(

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w mieście też krąża słabe opinie i porodówce pomimo ze niedawno ją odnowili i warunki super, to wszyscy na opiekę narzekają i ja jestem raczej zdecydowana rodzić w Kozienicach gdzie ordynatorem jest mój lekarz prowadzący i jednoczeście znajomy więc raczej tam sie zdecydujemy :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten upalny dzień ja juz basen z synkiem zaliczyłam teraz obiad i paranie robie dzisiaj wizyta już sie stresuje ale przy robocie nie ma czasu na myślenie w piątek za to zabieram synka na cały tydzień do Wrocławia a mąż stwierdził że bierze się za malowanie ścian puki nas nie będzie bo już są dla niego brudne a dopiero co rok temu malował ale ten typ tak ma ;-) My na razie mieszkamy sami prze 3 lata ja mieszkałam w domu zupełnie sama ale od miesiąca mam już męża z powrotem wiec rodzinka w komplecik a za jakieś parę lat ma z nami zamieszkać teściowa ale ona ma swój osobny azyl tak naprawde jedynie kuchnie będziemy mieć wspólna i podwórko .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ