Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! Wracam powoli z zaświatów hihi ten remont mnie tak pochłonął, że ni zaglądałam tu chyba z tydzień. Ścianka już stoi, ściany pomalowane, jeszcze tylko drzwi za 5tygodni przyjdą. I jest pokoik
Ostatnią wizytę miałam 14.06, ale głównie formalności. Usg szybkie, żeby tylko sprawdzić czy serce bije. Trochę byłam zawiedziona, bo liczyłam na jakieś określenie płci, jakiekolwiek zdjecie, ale lekarz powiedział, że to na badaniu polowkowym. Walczę z brakiem cierpliwości
Kupiłam sobie strój na basen dla kobiet w ciąży, w Decathlonie (czarny z różowym paskiem pod biustem - nabaji czy jakoś tak, bardzo wygodny). Dziś zaliczylam pierwsze pływanie i czułam się wspaniale. Generalnie wszelkie dolegliwości mi przeszły, apetyt wrócił ze zdwojoną siłą hehe i mam energię że mogę góry przenosić.
Nie zdążę chyba nadrobić tego tygodnia, mam nadzieję, że Was wszystko dobrze i czujecie się coraz lepiejSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Chamomilla, dobrze, że przytomny mąż i tak szybko złapał! Biedna
Izieth, jak wizyta?
Moje dziecko ząbkuje. Sranie jak siemasz, ból dziąseł, płacz, brak apetytu, aż mi schudła jużNocki zarwane, a ja bezsilna, nic nie działa...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny, dziękuję za kciuki, wszystko jest w porządku
Lekarka nadal obstawia dziewczynkę, napisała nawet w karcie "prawidłowe żeńskie narządy płciowe"
Dużo pomiarów robiła, ale nie wiem ile dzieciątko mierzy, a waży 175g
Poczułam wielką ulgę widząc jak mała się rusza, na jakiś czas mam spokój, zanim znów zacznę się stresować
Następne badanie 3.08 - drugie prenatalnepolkosia, kalina123, cudek2, RedLady, Chamomilla, Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
milky way wrote:Polkosia, my tako zwlazny zestaw mamy- wcieram dentinox, a jak jest juz serio kiepsko to daje Camilie.
Naprawde pomaga, a juz mamy 10 ząbkow za sobą!
Dopiero zamowiłam dzisiaj oba specyfiki, bo mam tylko CalgelA on daje ukojenie na kilka minut tylko...
Dzisiaj pierwszy raz dałam Paracetamol, ale bez efektu. Mam jeszcze Viburcol, zobaczę jak nocka...
Izieth, cudownieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 21:29
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, Calgel slaby, to po Dentinoxie powinno byc lepiej. My Camilie dawalismy na noc, bo sie krecil po lozeczku, ok 20, pozniej jak sie obudzil to ok 1. Mozna chyba z 6 na dobe dac ale nigdy takiej potrzeby nie bylo, pare razy dalam po 2 razy.
No i rozne szorstkie ciastka do jedzenia i sucharki takie z Holle. Szorowal sobie nimi dziasla. Aha mam tez taka szczoteczke do zebow, taka chyba Jordan, z taka pkragla rączką. Sawalam mu do zabawy i wpychal ja sobie włosiem do buzki.
Alexix, albo paracetamol, no albo kawa, bardzo mocna z duza iloscia cukru. Ja miewam czasem ok 90/70 puls ok 40 i jak mam taki zjazd to zaden paracetamol nie da rady, wtedy taka siekiera pomaga. Niedobrapolkosia lubi tę wiadomość
-
Baranosia- ale to normalne, dziecko sie kręci wokol pepowiny. Zakreca sie, odkreca, bawi sie nią. Ale jest na tyle gruba i spręzysta, ze nie udusi się, naprawde.
Malo tego, im bardziej zaawansowana ciaza, tym mu sie gorzej odkręcic. No i finalnie moze tak byc, ze i jest gdzies niedaleko szyji albo wrecz gdzies na szyji. I nadal nie jest to wskazanie do cc. Po to ktg przypięte do rodzącej pacjentki, zeby monitorować tetno dziecka i dopiero w raziw draki reagowac.
A skad wiem- bo moj synek taki zartownis, całą ciaze robil mi takie numeryna koniec byl dosc zaplątany i to nic, odplątal sie. Oczywoscoe zrobilam ogromny research w tym temacie plus zamęczalam gina i wszyscy mowią to, co napisalam Ci powyzej
baranosia lubi tę wiadomość
-
Chciałam Wam pokazać zdjęcia moich prac, ale nie chcą się wgrać
No nic jutro jeszcze raz spróbuje...
Co do mieszkania z rodzicami - my mieszkamy i jest ciężko no ale jeszcze trochęMamy w trójkę jeden pokój i nie jest tragicznie, ale i tak czekam na przeprowadzkę
USG 4d robiłam 23 tyg i ładnie było wszystko widać choć ponoć kilka tyg później byłoby lepiej - nie narzekam, a kosztowało mnie to 220 -
U nas 2h snu i marudzenie, marudzenie, dwa cycki zjedzone i marudzenie... Ale powoli zasypia, jak bujam. Biedna. Strasznie męczący czas. A przy dolnych jedynkach było tak pięknie, bezobjawowo.
Jutro czwartek, mam nadzieję, że zadzwonią z wynikami, bo już tak mi się dłuży...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn