X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wracam powoli z zaświatów hihi ten remont mnie tak pochłonął, że ni zaglądałam tu chyba z tydzień. Ścianka już stoi, ściany pomalowane, jeszcze tylko drzwi za 5tygodni przyjdą. I jest pokoik :-)
    Ostatnią wizytę miałam 14.06, ale głównie formalności. Usg szybkie, żeby tylko sprawdzić czy serce bije. Trochę byłam zawiedziona, bo liczyłam na jakieś określenie płci, jakiekolwiek zdjecie, ale lekarz powiedział, że to na badaniu polowkowym. Walczę z brakiem cierpliwości :-P
    Kupiłam sobie strój na basen dla kobiet w ciąży, w Decathlonie (czarny z różowym paskiem pod biustem - nabaji czy jakoś tak, bardzo wygodny). Dziś zaliczylam pierwsze pływanie i czułam się wspaniale. Generalnie wszelkie dolegliwości mi przeszły, apetyt wrócił ze zdwojoną siłą hehe i mam energię że mogę góry przenosić.
    Nie zdążę chyba nadrobić tego tygodnia, mam nadzieję, że Was wszystko dobrze i czujecie się coraz lepiej :-)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla, dobrze, że przytomny mąż i tak szybko złapał! Biedna :(

Izieth, jak wizyta?

Moje dziecko ząbkuje. Sranie jak siemasz, ból dziąseł, płacz, brak apetytu, aż mi schudła już :( Nocki zarwane, a ja bezsilna, nic nie działa...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co stosujesz?

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, my tako zwlazny zestaw mamy- wcieram dentinox, a jak jest juz serio kiepsko to daje Camilie.
    Naprawde pomaga, a juz mamy 10 ząbkow za sobą!

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raju powinnam to wszystko przeczytać zanim zaszłam w tą ciążę, zapomniałam już o tych "przyjemnościach" wieku niemowlęcego :D

Nulka lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za kciuki, wszystko jest w porządku :) Lekarka nadal obstawia dziewczynkę, napisała nawet w karcie "prawidłowe żeńskie narządy płciowe" :)
    Dużo pomiarów robiła, ale nie wiem ile dzieciątko mierzy, a waży 175g :)

Poczułam wielką ulgę widząc jak mała się rusza, na jakiś czas mam spokój, zanim znów zacznę się stresować ;)

Następne badanie 3.08 - drugie prenatalne :)

polkosia, kalina123, cudek2, RedLady, Chamomilla, Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Polkosia, my tako zwlazny zestaw mamy- wcieram dentinox, a jak jest juz serio kiepsko to daje Camilie.
    Naprawde pomaga, a juz mamy 10 ząbkow za sobą!

Dopiero zamowiłam dzisiaj oba specyfiki, bo mam tylko Calgel :/ A on daje ukojenie na kilka minut tylko...

Dzisiaj pierwszy raz dałam Paracetamol, ale bez efektu. Mam jeszcze Viburcol, zobaczę jak nocka...

Izieth, cudownie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 21:29

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakiś dobry sposób na ból głowy? Okropnie boli mnie tył głowy i czasem przód, mam wrażenie ze to od ciśnienia, mierzyłam sobie przed chwila i mam 105 na 61...wiec nie wiem :( juz rady nie daje tak boli

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcieram sobie amol na bol glowy i ide sie na troche polozyc, zawsze pomaga :)

f5ecb90bd2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaniepokoiła dziś pępowina, która jest koło szyi dziecka. Oczywiście będę teraz umierać na zawał czy się nią nie okręci...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, Calgel slaby, to po Dentinoxie powinno byc lepiej. My Camilie dawalismy na noc, bo sie krecil po lozeczku, ok 20, pozniej jak sie obudzil to ok 1. Mozna chyba z 6 na dobe dac ale nigdy takiej potrzeby nie bylo, pare razy dalam po 2 razy.
    No i rozne szorstkie ciastka do jedzenia i sucharki takie z Holle. Szorowal sobie nimi dziasla. Aha mam tez taka szczoteczke do zebow, taka chyba Jordan, z taka pkragla rączką. Sawalam mu do zabawy i wpychal ja sobie włosiem do buzki.

Alexix, albo paracetamol, no albo kawa, bardzo mocna z duza iloscia cukru. Ja miewam czasem ok 90/70 puls ok 40 i jak mam taki zjazd to zaden paracetamol nie da rady, wtedy taka siekiera pomaga. Niedobra ;D

polkosia lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, na tym etapie dzidziuś jest taki mały i tak fika, że wokół pępowiny ciągle skacze :) raz jest koło szyi, a za sekundę już nie :) Nic się złego nie stanie :)

baranosia, polkosia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najsilniejszy jest Bobodent Polkosia :)

polkosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj też głowa bolała, łyknęłam od razu apap żeby się nie męczyć i nie wkurzać, po 30min inna jakość życia :)

ja pamiętam że synowi też smarowałam dentinoxem, chyba coś działało

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia- ale to normalne, dziecko sie kręci wokol pepowiny. Zakreca sie, odkreca, bawi sie nią. Ale jest na tyle gruba i spręzysta, ze nie udusi się, naprawde.
    Malo tego, im bardziej zaawansowana ciaza, tym mu sie gorzej odkręcic. No i finalnie moze tak byc, ze i jest gdzies niedaleko szyji albo wrecz gdzies na szyji. I nadal nie jest to wskazanie do cc. Po to ktg przypięte do rodzącej pacjentki, zeby monitorować tetno dziecka i dopiero w raziw draki reagowac.
    A skad wiem- bo moj synek taki zartownis, całą ciaze robil mi takie numery ;D na koniec byl dosc zaplątany i to nic, odplątal sie. Oczywoscoe zrobilam ogromny research w tym temacie plus zamęczalam gina i wszyscy mowią to, co napisalam Ci powyzej ;D

baranosia lubi tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam pokazać zdjęcia moich prac, ale nie chcą się wgrać :( No nic jutro jeszcze raz spróbuje...
    Co do mieszkania z rodzicami - my mieszkamy i jest ciężko no ale jeszcze trochę ;) Mamy w trójkę jeden pokój i nie jest tragicznie, ale i tak czekam na przeprowadzkę
    USG 4d robiłam 23 tyg i ładnie było wszystko widać choć ponoć kilka tyg później byłoby lepiej - nie narzekam, a kosztowało mnie to 220

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się te USG nie podoba , dziecko wychodzi jak jakiś kosmita a nie człowiek nic w tym fajnego.

katek88 lubi tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Ja właśnie zamówiłam na allegro masę różnych ciuszków oczywiście uniwersalnych i kocyk minky ocieplany :) teraz tylko czekać na kuriera :)
    Kupiłam ten kocyk i do tego kojec. Boski

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bezsensu, obejrzalam Kolekcjonera i spac teraz nie mogę ;DDDD

michaela lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2h snu i marudzenie, marudzenie, dwa cycki zjedzone i marudzenie... Ale powoli zasypia, jak bujam. Biedna. Strasznie męczący czas. A przy dolnych jedynkach było tak pięknie, bezobjawowo.

Jutro czwartek, mam nadzieję, że zadzwonią z wynikami, bo już tak mi się dłuży...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ