Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
postimage.org spróbuj Nulko,
polkosiu na dziąsła polecono mi jeszcze gryzak z korzenia irysu - podobno dzieci lubią rzuć i irys ma w sobie jakąś łagodzącą substancje - nie wypróbowaliśmy na "własnej skórze" bo za późno się o tym dowiedziałam. (to taki specjalnie wypreparowany korzeń http://naturalnamama.pl/p838,korzen-irysu-na-zabkowanie-premium.html) u nas najgorzej 4 i 5... ale to nie jest regułą, może wy przejdziecie akurat je łagodniej. Trzymam kciuki mocno za badania!
U nas uwaga uwaga bo sami w szoku jesteśmy - czujemy już ruchy dziecka przez brzuch. Przed wczoraj leżałam spokojnie na plecach i położyłam delikatnie dłoń ...a tu puk puk... pomyślałam że to niemożliwe, ale wczoraj wieczorem zaliczyliśmy powtórkę i mąż dostał kopniaka aż mu oczy wyszły z orbit - Faktycznie to nie może być nic innego! Jak to? Ale się wierci! (Poprzednio poczuł dopiero 20 - 21 tc jak już brzuch był duży, i dziecko silniejsze) Teraz to jeszcze taki mały człowiek i delikatny ale rusza się mocno i zdecydowanie...
Boże jak ja się dzisiejszej wizyty i usg połówkowego boje... co my zrobimy jak coś będzie jednak poważnie nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 07:24
Izieth lubi tę wiadomość
-
Fuksja90 wrote:A mnie się te USG nie podoba , dziecko wychodzi jak jakiś kosmita a nie człowiek nic w tym fajnego.
Jeszcze młoda tak smieznie ukladala rączki jak ją coś zaniepokoiło jedną przy uchu a drugą wzdłuż nosa. W tedy trafiłam na cytat z Karla Ove, genialnie opisał podobne odczucia po tym jak jemu urodziło się pierwsze dziecko. Magia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 07:23
Izieth lubi tę wiadomość
-
Też mam dziś wizytę, ale nie emocjonuję się, bo tylko u ginekologa. Oddałam też rano mocz do badania.
Nocka niezła, ale może dlatego, że podałam Paracetamol, bo nie mogła zasnąć. A po czopku spała jak zabita spokojnie. Dzisiaj rano to samo, obudziła się z płaczem i nic nie działało, dopiero paracetamol pomógł. To dopiero 3 czopek od urodzenia, mam nadzieję, że nie przesadziłam, ale tak się męczyła... Dzisiaj będę próbować z porem z lodówki za dnia, a jak nie da efektu, to spróbuję jeszcze ten korzeń. U nas gryzaki kiepsko się sprawdzają, mam wrażenie, że boli ją bardziej, jak dotyka tych dziąseł. Jak smarowałam jej żelem, to aż uciekała buzią.
U mnie zaczął się niedawno 2 trymestr, a mdłości mam ze zdwojoną siłą, dramat. W nocy musiałam wstać coś zjeść, bo mnie tak zemdliło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 08:16
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Rowerek biegowy jest super.
Ja kupiłam chrześniakowi w prezencie na chrzest a na razie jeździ na nim jego starsza siostra.
Jej z kolei na roczek kupiłam odkrywczy domek Kiddeland.
Rewelacja mały się nim ponoć też bawi
tu link do filmu naprawdę fajna zabawka
https://youtu.be/9x3nwaJhjz03 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Czesc, ja to nie ogarniam tych zabawek kompletnie. Nie mam w rodzinie w ogóle dzieci wiec nigdy sie tym nie interesowalam. ja jeszcze poleguje w łóżku ale za chwilę wstaję cos do jedzenia zrobić. Miłego dnia
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Lady ja też nie mam pojęcia zawsze patrze na forach zanim coś zakupię i zazwyczaj są to trafione prezenty.
Ostatnio siostrzenicy kupiłam taki gadżet drewniany gryzak, ponoć jest świetny.
Są też wersje od razu ze śliniaczkiem.
Fajna rzecz na niestandardowy prezent
michaela lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Ale numer. Druga linea negra zaczyna mi się teraz pojawiać dodatkowo POWYŻEJ pępka. Juz ze 4 cm widać.
Dalej nie czuję ruchów, ale po raz pierwszy poczułam / zobaczyłam dziś gdzie mniej więcej jest dziecko. Na czczo, leżąc na plecach, zauważyłam "gulę" bardziej z prawej strony, poniżej pępka, brzuch był bardziej napiety w tym miejscu. Po prostu było czuć, że coś tam jestW pewnym momencie poczułam po tej stronie, z boku, delikatny ból i myślę że tak na razie mogę odczuwać jego ruchy, żadne tam pyknięcia. Mam zespół jelita drażliwego i pewnie bedzie mi dawać niezle we znaki
Po kilkunastu minutach gula znalazła się po drugiej stronie brzucha
17 tydzień - complete!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:25
michaela lubi tę wiadomość
-
Zainteresuje, to jest hit wśród dzieciaków.
Poźniej może sie tym bawić jak domkiem dla lalek.
Ja mojej chrześnicy dokupiłam innym razem takie małe drewniane laleczki i super się to sprawdza.
A i od 3 lat jedzie na tych samych bateriach3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Zauważyłam właśnie, że moja dzidzia rusza się zawsze wtedy gdy jestem smutna, płaczę lub się zdenerwuje
Tak to jest spokojna, ale jak już coś się dzieje to wierci się jak nie wiem...Wczoraj miałam gorszy dzień i płakałam, leżałam wtedy z ręką na brzuchu i nagle poczułam takie puknięcie, noo i zaczęłam płakać ze szczęścia
Synek chyba chce pocieszyć mamusie
michaela, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, zarębinka, Nulka lubią tę wiadomość