Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
milky way wrote:Baranosia nie moglby Twoj mąż odpuscic motocross? Troche to ryzykowne, a juz nie jestescie w dwójkę...
milky way, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość
-
Co do kombinezonu już się w sumie kilka razy wypowiedziałam, ale powtórzę
Zdecydowanie polecam śpiworkowe. Raz ciepło. Dwa wygodnie.
Co do rozmiaru my mamy Cocodrillo 56 i mały cała zime w nim przepekał (urodzony 28.11) a i córeczka kuzyna urodzona w sierpniu sie na zime do niego zmieściła, także chyba po prostu duże wypadają...
Edit: jak ktoś zainteresowany to tu jest link do używanegoWłaśnie taki sam wzór mamy http://olx.pl/oferta/spiworek-zimowy-coccodrillo-rozm-56-2-ocieplane-pajacyki-rozm-62-CID88-IDcRGW3.html#e47aacdede
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 09:32
-
DZISIAJ ABSOLUTORIUM
Wczoraj za to aktywny dzień na świeżym powietrzu i nie wiem kto był bardziej zmęczony ja czy MaciuśM. za to szaleje w domu z podwieszaniem sufitów
-
Izieth wrote:Dla mnie to jeszcze jakaś abstrakcja z tymi śpiworkami, kombinezonami, nawet nie mam pomysłu co kupić, nie mam pojęcia jak będę ubierała dziecko. Nie wiem jak się ubiera takie maleńkie dzieci, żeby nie zmarzły i żeby jednocześnie się nie przegrzały...
Baranosia, trzymam kciuki za Twojego męża, wszystko będzie w porządkuDla mnie to wszystko to też totalna abstrakcja. Wózki, śpiworki, kombinezony, no o niczym nie mam zielonego pojęcia
Izieth lubi tę wiadomość
-
Nie przejmujcie się, ja też się jeszcze nie orientuję
Nie odróżniam body od śpiochów
zacznę kompletować wyprawkę koło 7 miesiąca. Może po połówkowych skuszę się na kupno jakiegoś uroczego ciuszka, ale to bardziej dla siebie jako...namacalny dowód, że to wszystko się dzieje naprawdę i że w grudniu pojawi się nowy lokator
Nulka, Martusiazabka, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
u mnie miał 4 miesiace jak zaczely sie tu mrozy takie po -10'C ale od lata byl przyzwyczajony spac w gondoli na dworze wiec czy to zima czy to lato nie bylo wiekszego znaczenia
kupilam w Polsce spiowór do wózka podszywany prawdziwą owcą i do tego "wełniany pajac i bielizna " Bylo super i dziecko mi sie nie przegrzewało i nie wyziebiało . Czasem jeszcze kocyk albo owiewka jak jakies wiatr byl mocny . Bardzo ubolewam nad tym ze w PL nie moge kupic welnianych pajacykow , bielizny itd... Zdarzają sie ... ale sporadycznie . A to naprawde super ciuchy - cienkie (czyli dziecko nie jest skrepowane i nie wyglada jak mishelin
) a do tego pieknie trzymaja temp.
Ale oczywiscie kazdy ma swoj gust i preferencje co do ubioruja znam takie , moze przy 2 dziecku bede probowac czegos innego ?
Aaa kupilam kiedys kombinezon z Wójcika - taki puchowy to w PL go w to ubieralamsprawdzil sie moze z 3-4 razy fajny bo cienki , ale cos bylo nie tak z suwakiem bo po zasunieciu dziecko mialo az za brodą koncówke. nie wiem moze taki krój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 11:11
-
cudek2 wrote:Z Fiberya- mają stronę. 34 zł.
ostatnio nawet myslalam o jakiejs , twoja mi sie podoba bo nie smieszna tylko taka
z sercem !
Fuksja ja bralam i biore bo jakos ciagle czuje sie jak bym byla wzdęta. pytalam lekarza nie ma problemu z braniem go.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 12:56
-
Dziewczyny mam pytanie. Rozglądam się za łóżeczkami dla dziecka. Są widzę łóżeczka z opcja tapczanika, czyli że ściąga się jakby przednią część ze szczebelkami i wtedy robi się tapczanik dla dziecka. Moje pytanie, czy któraś z was będzie coś takiego kupować?? Szukam łóżeczka, ale dużo wzorów które mi się podobają nie ma tej opcji i zastanawiam się czy lepiej wybrać wygląd łóżeczka czy opcje tapczanika. Mam wątpliwości takie czy w czasie kiedy dziecko będzie już na tle duże żeby mogło spać na tapczaniku to jeszcze się zmieści w wymiary łóżeczka?? Żeby nie było że kupie łóżeczko-tapczanik a moje dziecko nim dorośnie do opcji tapczanika będzie już na nie gabarytowo za duże.Cco o tym myślicie??
-
Perl, mi sie wydaje, ze nie ma co kupowac lozeczka z myślą, ze ono posluzy duzo dluzej niz powiedzmy dwa czy dwa i pol roku... Z wielu powodow.
Do tego czasu ten bobas moze byc juz starszym bratem czy siostrą i odda swoje lozeczko a sam dostanie dla starszaka, a moze bedziesz chciala przearanzowac pokoj i juz taki klamot nie bedzie pasowal, a moze mala ksiezniczka, albo maly rycerz zażyczy sobie rozowe lozeczko z koroną, albo łozko-smoka albo lozko-autko i co? A ja dzisiaj w Ikei ogladalam wlasnie lozeczka dla starszakow. Mozna tez wybrac opcje ze rosnie razem z dzieckiem.
A poza tym, to sobie nie wyobrazam mojego synka za rok w lozeczku dla bobasa, on juz teraz jakos tak lezy na srodku i w poprzek, wyciagnięty jak żaba, duzo tego miejsca mu nie zostalo...
Powtarzam, moim zdaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 21:24
polkosia, emilkazozz lubią tę wiadomość