X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz powinnam spac ale sie nie da:)

j36regz209hdv9cb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :) Ja sobie jeszcze poczekam ;) Jutro wesele. Była któraś z Was z niemowlakiem? Na początku byłam zajarana, bo to pierwsze, większe wyjście, a teraz nie mam chęci iść, bo mam wrażenie, że będzie płacz i lament...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja odpuscilam... bylismy na dwoch, ale malego zostawilismy u babci, z dwoch zrezygnowalismy, bo trzeba by go brac ze soba, a mysle, ze by sie namęczył. Glosno, duzo ludzi, swiateł, ja to mysle, ze to nie jest miejsce dla niemowlaczka...ale to ja... bo generalnie to widze ze ludzoe chodza z maluszkami i one spią w tym jazgocie, ja nie mam pojecia jak :F

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też swoją córkę podrzucam dziadkom /znajomym na takie wyjścia. szkoda męczyć dziecko - no i siebie samego. A jeszcze ta ciąża ;)

milky way lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam specjalne słuchawki dla niemowlaków, wyciszające. Dostałam od koleżanki. Ponoć jej syn przespał w wózku całe wesele w nich :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na weselach Państwo młodzi zazwyczaj informują czy brać czy nie. Jeśli tak to czy trzeba nad nimi czuwać za dnia i nocy, czy tez opiekę sami organizują.
    Witam się weekendowo. Dziś matki Boskiej pieniężnej, więc będzie można w końcu zaszalec.
    Zazdroszczę Wam domow. Ja nie chcę spędzić życia w kamienicy. Brak ogrodu, balkonu, mieszkam na parterze a zimą trzeba chodzić 6 pięter wyżej na strych z praniem bo w domu to 5 dni się suszy. Ta zima naprawdę będzie wyzwaniem.
    Przegrzebie dziś olx i Allegro za jakimiś okazjami. Dziewczyny na grupie na fb znajdują tyle rzeczy po taniosci że im ogromnie zazdroszczę. A mi przyjaciółka chce sprzedać mate i bujaczek za 230 zł, gdzie sama dostała w prezencie. Powodzenia jej zycze.
    Ja do tej pory jako tako czasem się posmarowalam balsamem lub oliwka. Ale pora zacząć regularnie. I pójdę w tym celu w końcu po olej kokosowy. Postawie na naturę. U dziecka też. Nie chcę faszerowac go chemia od dzień dobry.

Odpoczywajcie i miłego weekendu. Lecę jeść jajka na twardo z majonezem i keczupem <3

Kokardka44, Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, nadrobiłam, a myślałam, że to niemożliwe ;)

Witam nowe mamusie, dużo nas :)

Ja po czytaniu Sroki zdecydowałam się na balsam Babydream i dokupiłam oliwkę w promocji za 1grosz, mimo że oliwki nie polecała przez olej sojowy w składzie. I jednym i drugim fajnie mi się smaruje i podoba mi się zapach :) Ogólnie mam duży problem z kosmetykami odkąd wpadłam na stronę Sroki, wszędzie jakieś świństwa w składzie, muszę kupić jakiś żel pod prysznic - kiedyś wystarczył ładny zapach, a teraz kupno żelu zajmie mi chyba z 2 tygodnie ;)

Od jakichś 2 tygodni puchnie mi lewa noga, po południu jest ok. 2-3 cm grubsza, niż rano i trochę boli :( Może jakieś skrzepy mi się zrobiły? Mam nadzieję, że takie coś nie zagraża dziecku. 19. lipca mam wizytę u chirurga, to się dowiem co to.

Miłej soboty wszystkim :)

katek88 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zaproszenie z dzieckiem, ale wiadomo, że opiekę ja będę sprawować ;) Może dla starszych robią jakieś kąciki. Nie mogę jej zostawić z nikim, bo jest na cycku, to będzie pora spania, więc nikt sobie nie da rady z nią. Nie chcę, żeby płakała.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a nie możesz załatwić pokoju i wziąć kogoś żeby był z małą w pokoju a Ty byś dochodziła karmić?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u mnie szwagierka chce nas poprosić ;) a na moim weselu Maluszek brata miał dopiero 4 miesiące i leżał sobie grzecznie w wózku albo szli z nim do pokoju :)

polkosia lubi tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, problem w tym, że do pokoju mam 5-7 min drogi (to cały kompleks hotelowy), a ona potrafi się obudzić po 20 min jak i po 2h ;) I nie wiem właśnie jak to zorganizować... Bo zanim dolecę, to ona całkiem się obudzi i usypianie od początku. Mamy pokój i moich rodziców w rezerwie, ale nie wiem czy potrzebnie, bo tak myślę, że chyba jednak o 22-23 się zawiniemy do domu i tyle. Do tej pory może jakoś wytrzyma?

Elcia89 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ;) znowu chłodny dzień, dziwna ta pogoda jak na lipiec, takich zimnych dni dawno nie było;/
    ja dziś idę dokładnie oglądać mieszkanie które mamy wynajmować, żeby ustalić co będziemy remontować no i ogólnie ustalić wszystkie szczegóły, ciesze się ale tez się boje.

oczywiście humor mam kiepski od rana przez mojego D, zamiast docenić to że chce pomóc jemu ogarnąć wiele spraw, przypominam mu o tym co ważnego jest do załatwienia to on dziękuję mi tak ze się wydziera na mnie, no kur*a już nie mam sił do niego! nie będę w niczym mu pomagać jak tak ma być..niech spada na drzewo

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Baranosia, problem w tym, że do pokoju mam 5-7 min drogi (to cały kompleks hotelowy), a ona potrafi się obudzić po 20 min jak i po 2h ;) I nie wiem właśnie jak to zorganizować... Bo zanim dolecę, to ona całkiem się obudzi i usypianie od początku. Mamy pokój i moich rodziców w rezerwie, ale nie wiem czy potrzebnie, bo tak myślę, że chyba jednak o 22-23 się zawiniemy do domu i tyle. Do tej pory może jakoś wytrzyma?
    myślę, że to najlepsze rozwiązanie- być tyle ile wytrzyma dziecko w takim wypadku. Przecież nikt nie będzie miał ci za złe- do tego jeszcze w ciąży. Najlepiej robić tak aby dla was było najwygodniej- nie musicie przecież nikogo "uszczęśliwiać". A może córa wytrzyma dłużej? Miłej zabawy:)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, jak sie wscieknie, to pojedziecie do domu i tyle!

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

My z mężem tak bardzo nie przepadamy za weselami, że bez dzieci i bez ciąży zmywamy się o 22-24 :p no stress!

polkosia, emilkazozz lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dziś weny na gotowanie więc na szybko popełniłam naleśniki z parówką i serem dla mnie i z dżemem dla męża :D

paradise lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mega dola. U mnie w rodzinie cyrki, rodzice załamani i jestem jedynym dzieckiem, które chce z nimi utrzymywać kontakt (bratu siadl komornik, a mieszka z nimi. Po 3 miesiącach powiedziałam o tym mamie. Jakby już jej połowy życia nie zrujnował byciem chu*em). U Damiana w rodzinie też chore kwasy. Do tego nie możemy odzyskać ponad 1000 zl. Jeszcze w gratisie jego szef ucina mu pensje chuj wie za co, a do tego Damian w soboty musi siedzieć u szefa na warsztacie i odrabiać ze ktoś w niego wjechał (a szkodę pokryło ubezpieczenie). Jest mi niedobrze od ciągłego myslenia i kombinowania. Czuję się bezużyteczna bo nic nie mogę zrobic. A nagadalabym wszystkim tak że z kapci by wypadli. Żadna z tych spraw nie dotyczy mnie bezpośrednio ale obrywam porządnie.
    Damian odszedł by od tego frajera. Ale kto wie w ile uda mu się znaleźć pracę gdzie nawet po upierdoleniu jakieś kwoty przez szefa przynosi do domu te 2tysiace . A nie chcę prosić rodziców o pomoc lub ruszać pieniędzy przeznaczonych na babla i remont.

Musiałam gdzieś się wygadac. Nie wiem co ze sobą zrobić.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz kochana dziś nastały takie czasy że pracodawcy wykorzystują swoich pracowników bo wiedzą jak ciężko jest znaleźć dobrze płatną pracę...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damian chodzi do pracy tak przemęczony ze czasem mu towarzysze aby pilnować by nie usnął za kierownica. W pracy mówią na niego "człowiek od misji niemożliwych" a i tak burak tego nie docenia :/

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny, tak zrobimy :) Pokój i rodziców odwołałam, wrócimy w zależności jak z Tysią wyjdzie, chociaż szkoda mi, bo to mój najlepszy kumpel się hajta, chciałam zobaczyć oczepiny i w ogóle :P No, ale :D Priorytety.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ