X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, a szuka tak na powaznie nowej roboty, czy narazie mysli bardziej?
    Dobrze by bylo zrobic wszystko,zeby z tamtej firmy uciekac, to zwykle wykorzystywanie!

Natomiast co do rodzenstwa.... moim zdaniem nic nie mozesz zrobic, badz przy swoich rodzicach jak trzeba, ale to wszystko, nie mozesz odpowiadac za rodzenstwo, nie masz na to wplywu, co robi brat i nikt nie moze oczekiwac, ze bedziesz ratowac rodzinne więzy za kogoś. Jak brat nie bedzie chcial, to nic sie nie da zrobic.

emilkazozz lubi tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobi prawko c+e i spada stamtąd. Znaczy. Zostanie w kurierce, ale przerzuci się na linie międzymiastowe. Tesknie na samą myśl że go nie bedzie, ale nie mam serca odmawiac mu spelniania marzeń. No ale jest skazany na tego szefa póki prawka nie zrobi oraz okres wypowiedzenia.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam okazje kupić kombinezon dla dziecka w okazyjnej cenie tylko nie wiem czy wziac rozmiar 50-56 czy wiekszy. Co o tym sadzicie, biorac pod uwage ze urodzi sie pod koniec grudnia? Wiadomo, że na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie przewidziec czy dziecko bedzie wieksze czy mniejsze po urodzeniu, ale chodzi mi orientacyjnie jak to wyglada od strony praktycznej. Nie chciałabym dwóch kupować na zime (koniec grudnia, styczen, luty, marzec) ;/

f2wle6ydyez5rsng.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas szykowanie i pakowanie na jutrzejsze zawody.
    Po ostatnim wypadku męża brata jestem dziwnie niespokojna, błagałam męża żeby pamiętał że nie jesteśmy już sami i żeby był ostrożny.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla nie jestem doświadczona w tym temacie ale sądzę że będzie za mały. Wiadomo pod kombinezon trzeba dziecko ubrać i ja bym szukała większego żeby dziecko trochę ponosiło

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia też tak sądzę, ale nie chciałabym zeby dziecko pływalo w tym kombinezonie a ktos tutaj kiedys pisal ze te rozmiary 56 starczaja w sumie do 3 miesiaca ale to chodzilo o ubranka, a jak jest z kombinezonami...? czy ich rozmiar 56 bierze pod uwage ze pod spodem jeszcze beda ubrania? :)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że rozmiar rozmiarowi nie jest równy. Zależy od firmy.
    Ale ja urodziłam córkę w czerwcu - 3800 i 58 cm i na zimę kupiłam Jej 68 i był dużo za duży. Więc ja poszukam dla drugiej dzidzi na allegro jakiejś używki 56 i ewentualnie 62 aby mieć w cenie Jednego nowego dwa używane

Chamomilla lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, np HM jak dla mnie, nie rowna sie np Smykowi. Moim zdaniem jest większy. Ale ogolnie bralabym 62, bo do marca nie da rady na 56. Z kolei ten 62 bedzie za duzy na poczatek.
    Jeszcze zalezy co chcialabys kupic. Czy taki ze kazda nozka jest osobno, czyctaki jakby spiworek ze dwie nozki razem? Ja bede kupowac 2 nozki razem, mysle ze bedzie przyjemniej małej i cieplej niz kazda nozka osobno. Pamietac tylko trzeba zeby bylo takie rozpięcie na pasy do fotelika samochodowego w razie czego, bo bez sensu inaczej. Na dlugie trasy wiadomo ze wyjmiesz ze spiworka ale na krotkie to tylko odpiąć.

Chcialam tylko dodac, ze to moim zdaniem.

Edit- zobacz np na allegro z hm, tam rozmiarowka jest chyba 56/62. I to napeenovwystarczy, ja bede celowac wlasnie w takie cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 22:20

Chamomilla lubi tę wiadomość

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o takim gdzie dwie nóżki razem - dzięki, że zwróciłaś mi uwagę na to rozpięcie do pasów, bo nie pomyślałam o tym, a ten który mam na oku tego nie ma ;/ on jest w takim razie taki typowo do wozka.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wybiorę taki z osobnymi nogawkami bo praktyczniejszy a w naszym foteliku pasy idą w taki sposób że taki śpiworkowy z dziurą może się nie zapiąć
    Widziałam kiedyś gdzieś taki że miał tak wszyte suwaki że można było w zależności od potrzeby zapiąć albo 2 osobne nogawki albo jako śpiworek, chyba w kappahlu

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak, a potem dlatego mamy 10 roznych spiworkow, ten do auta, ten na spacery, gorzej jak spacer gdzie najpierw trzeba dojechac ;D

Te z hm sa w ogole super, mieciutkie, przyjemne i wygladaja na cieplutkie. Tez nie bedziemy godzinami w styczniu lazic z wozkiem, pewnie raz dwa spacerek i do domku ;)
    Ja sobie obiecywalam ze codziennie na spacer bede chodzic chyba zeby lało, ale rzeczywistosc mnie dopadla i jak bylo zimno bardzo, to poprostu nie chcialo mi sie wychodzic ;) mi to wiecznie zimno jest.
    W Smyku tez byly takie spiworki wlasnie, tez z odpinaniem na pasy. Mysle ze na allegro sie pojawia w okolicy pazdziernika, listopada... nawet uzywki.. ilez takie malenstwo wychodzi w tym spiworku... nawet chyba specjalnie sie zmechacic nie da ;D bo sie malo co rusza ;D

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a jeszcze tak jak rozmawiamy o tych soiworkach z nogawkami osobnymi. To zwroccie uwage, czy odpinaja sie dwie nózki, czy tez jedna tylko.
    Jak jedna, czyli zamek idzie od szyji, przez tułow a pozniej skreca do jednej nogawki, sa beeeeeznadzieeeejneeeee.... nie zwrocilam uwagi i taki kupilam poprzednio, i co, wciaz walka zeby ta druga nozke wsadzic w nogawke. Dziecię ubrane, czapka szalik, ten spiwor, a ja z nogawką walcze. Taka niby glupota a tak wkkkkk...a... ;)
    Duzo lepsze sa takie, ze ida dwa zamki obok siebie. Kazdy dp osobnej nogawki. Klade dziecko, ciach ciach,zapięte.

polkosia, Chamomilla lubią tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka śpiwór mam grubaśny więc muszę mieć cieńszy samochodowy, pewnie takiego miśka pluszowego kupię :) dla synka taki miałam, rewelacyjny był
    Do auta wystarczał a na spacer ładowałam go w miśka i w ten wózkowy śpiwór i wystarczało

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów od listopada do lutego wychodziłam codziennie, przy temperaturach do -5 na 2h, a jak zimniej to wiadomo, na krócej. Może dzięki temu Tysia nie miała nawet kataru od urodzenia. Teraz nie wiem jak będzie, bo nie będę kupować podwójnego wózka, więc nie wiem co z Klementynką, ale najwyżej będę wystawiać na podwórko. Też na co najmniej 1h dziennie.

I też nienawidzę jakichkolwiek ubrań, czy to pajac czy kombinezon, zapinanych przez 1 nogę. DRAMAT.

Jeśli chodzi o śpiwory czy kombinezony, to ja miałam lekki, przejściowy kombinezon welurowy, nie ocieplany, a do wózka kupiłam super ciepły śpiwór od La Millou. Naprawdę rewelacyjna sprawa. Ten przejściowy miałam na początek 56 i też dość długo, bo pierwszy miesiąc, to był za duży. A dodam, że noworodek normalnych rozmiarów, nie jakiś mały ;) Potem zmieniłam śpiwór na kołderkę i dalej jeździłam w kombinezonie welurowym, ale już 62. Miałam też gruby, ocieplany kombinezon ortalionowy, ale jego użyłam może ze 3-4x przy temperaturach -15. Ale zawsze można dać gruby kombinezon, bez śpiworka, a przykryć kocem. Zależy jaka pogoda, wiadomo :) I jak komu wygodnie.

Wytrzymaliśmy na weselu do 21:30 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 03:51

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też córkę w zimę wystawialam do spania na dwie godzinki na dwór. Ale ona miała wtedy pół roku - nie wiem jeszcze jak będzie z noworodkiem /niemowlakiem jeśli chodzi o długość "wietrzenia ":) wyjdzie w praniu. A za kominezonem już się zaczynam rozglądać powoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 06:23

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh już przeżywam motocross i nie mogłam spać w nocy :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jeszcze jakaś abstrakcja z tymi śpiworkami, kombinezonami, nawet nie mam pomysłu co kupić, nie mam pojęcia jak będę ubierała dziecko. Nie wiem jak się ubiera takie maleńkie dzieci, żeby nie zmarzły i żeby jednocześnie się nie przegrzały...

Baranosia, trzymam kciuki za Twojego męża, wszystko będzie w porządku :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth - zasada jest mniej więcej taka, że dziecko musi mieć jedna warstwę więcej niż ty. Ale wyjdzie w praniu ;)

milky way, Izieth lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia nie moglby Twoj mąż odpuscic motocross? Troche to ryzykowne, a juz nie jestescie w dwójkę...

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, szybko sie zorientujesz napewno, nie martw sie!

Izieth lubi tę wiadomość

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ