Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam się, to trochę taki chwyt marketingowy. To pierwsze łóżeczko jest naprawdę wąskie. Moja też w nim takie pozycje robi, że wąpię, żeby starczyło jej miejsca, jak będzie starsza.
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Perl ja mam łóżeczko z ikei właśnie z takim wyjmowanym bokiem, kupując je w ogóle się tą opcją nie sugerowaliśmy
myślałam że z tego nie skorzystam ale z uwagi na chwilowy brak miejsca na normalny tapczanik jednak z tej opcji korzystamy
Syn jak miał 2 lata z kawałkiem to wyjęliśmy ten bok, zamontowalismy ochronną belkę i tak śpi do tej pory, mieści się bez problemu, nie obija (ma 3 lata i 2 m) planuję go gdzieś za 3 miesiące przenieść już na tapczanik a to ponownie zmontować dla malucha
Gdyby jednak syn miał swój pokój to na pewno zamiast tej opcji przejściowej od razu byśmy go przenieśli z maluszkowego na tapczanik
Ale na działce nadal śpi w pełnym szczebelkowym, na wyjazdach w turystycznym a one mają takie same wymiary, ja mam kompaktowe dziecko -
JA tylko ostrzegam przed lozeczkami z ruchomymi szczebelkami - chyba juz takich nie robia ale w razie co
chodzi o takie co szczebelek jest okrągly i tylko jest bez zadnego kleju wkladany w otwór i sobie bez problemu sie obraca ... moje dziecko takie lozeczko ma i w nocy jak sie wierci to strasznie hałasuje bo to drewno trze o drewno i ten dzwiek czesto go wybudza...
Jestem na etapie kupowania lozeczka zarowno dla niego jak i nowego dziecka.
Fajna opcja sa te zwyjmowanymi 2 szczebelkami , daje to mozliwosc wchodzenia w ciagu dnia swobodnego dziecka
Kurcze moj jeszcze za maly zeby dac go na tapczanik a szkoda bo bym juz nie inw. w lozeczko.
Ja czuje juz ruchy malenstwa od kilku dniale nie codziennie . Czasem jak łaskotki a czasem jak pukniecia w brzuchu
juz zapomnialam jakie to fajne.
Izieth lubi tę wiadomość
-
Haha
Ale tak jak mówię nie brałabym tej opcji jako priorytet
Pomyśl ile masz miejsca czy dziecko będzie miało swój pokój czy i kiedy planujesz kolejne dziecko
Jeśli dziecko ma swój pokój to w ogóle nie brałabym tej opcji pod uwagę bo takiego 2 latka spokojnie przerzucasz na tapczanik i masz spokój z łóżkiem na kolejne lata
Chciałam tylko obalić mit że 3 latek się nie zmieścino chyba że trafi ci się mocno wyrośnięty egzemplarz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 22:19
milky way lubi tę wiadomość
-
Ja mam na oku dwa modele i też myślałam o takim tapczaniku.
Cena nie jest wygórowana a zdejmowany bok to zawsze jakaś dodatkowa opcja.
lub takie
obydwa w granicach 300zł już z materacem.
Skłaniam sie ku temu z szufladą, zawsze to dodatkowy schowek3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Chyba zaczynam czuć ruchy malucha. Na początku wydawało mi się, że to jelita, ale dzisiaj rano nie miałam wątpliwości. Maluszek pukał w brzuch, aż lekko drżał
A za 2h wizyta! Połówkowepolkosia, Barcia, guerretenshi, milky way, Nulka, makalotia, Izieth lubią tę wiadomość
-
Guerretenshi naprawdę fajnie wygląda ten wózek.
Dla mnie minusem jest kubełkowe siedzenie spacerówki, ale to rzecz względna.
Bardzo funkcjonalny, trochę ciężki ale w normie.
Nie pisze tez czy da się na nim zamontować fotelik maxi cosi.
Nie ufałabym temu fotelikowi z zestawu.
Brak niestety opinii w internecie3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Mieszkam na parterze, poruszać się będę komunikacja więc tutaj waga raczej nie będzie grała wielkiej roli. Tak mysle. Co do fotelika to wgl się nie znam.
Boże. Jak sobie z tym wszystkim poradzić. Chcę już mieć te ciężkie wybory za sobą i cieszyć się dzieckiem -
No z wózkiem jak z kupowaniem samochodu.
Nie ma ideałów,bo ciężko np o wózek ze świetną amortyzacją i jednocześnie lekki.
Trzeba jak najlepiej dostosować do swoich potrzeb.
Ja mieszkam na 4tym piętrze więc waga gra rolę.
Mam mały samochód więc musi być mały po złożeniu.
Jednocześnie musi być taki by dało się z nim biegać
Co do fotelików to trzeba wybrać taki który ma wszelkie atesty.
Jeśli chodzi o niemowlaki to maxi cosi jest liderem i chyba nie ma co tutaj eksperymentować3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Perl wrote:Dziewczyny mam pytanie. Rozglądam się za łóżeczkami dla dziecka. Są widzę łóżeczka z opcja tapczanika, czyli że ściąga się jakby przednią część ze szczebelkami i wtedy robi się tapczanik dla dziecka. Moje pytanie, czy któraś z was będzie coś takiego kupować?? Szukam łóżeczka, ale dużo wzorów które mi się podobają nie ma tej opcji i zastanawiam się czy lepiej wybrać wygląd łóżeczka czy opcje tapczanika. Mam wątpliwości takie czy w czasie kiedy dziecko będzie już na tle duże żeby mogło spać na tapczaniku to jeszcze się zmieści w wymiary łóżeczka?? Żeby nie było że kupie łóżeczko-tapczanik a moje dziecko nim dorośnie do opcji tapczanika będzie już na nie gabarytowo za duże.Cco o tym myślicie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 09:45
-
Mój 5 latek to ledwo ma 100cm ale on jest drobniutki. Do trzech lat spokojnie spał w standardowym łóżeczku 120x60
Co do wózków weźcie tez pod uwagę gdzie będziecie nim jeździć i na podstawie tego zdecydować skrętne koła, czy lepsza amortyzacja na wahaczach (klasyczny stelaż)milky way, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
A ja się witam w 17 tygodniu:) Weekend intensywny, od samego rana duuuo spacerów, nóg dzisiaj nie czuję. Moje maleństwo chyba zostanie piłkarzem, tak kopie podczas meczów,że teraz po skończonym Euro będę musiała śledzić każdy mecz,żeby dostarczyć mu emocji
Szwagierka chce mi oddać dokładnie taki wózek
http://allegro.pl/wozek-jedo-fyn-4ds-2w1-gondola-spacerowka-akcesori-i6310924943.html#thumb/5
Czy ktoś się zna na wózkach i może się wypowiedzieć na jego temat, bo ja jestem zielona w tym temacie. Gdzie kupujecie ciuszki ciązowe oprócz h&m?Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość