Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalina123 wrote:Kaczorek jeśli musisz mieć wózek do biegania to szukaj w tej kategorii bo żaden zwykły wózek do biegania się nie nadaje
Ja nie biegam jakoś wyczynowo i w miarę wolnym tempem.
Myslę że jak wózek będzie miał pompowane w miarę duże koła ( a ten mój upatrzony ma dwie opcje kół) to dla mnie wystarczy.
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Dziewczyny zwroćcie tez uwagę na to jaki serwis ma wózek.
Czy są łatwo dostępne części zamienne.Część firm ma gwarancję door to door, czasem nawet zostawiają wózek w zastępstwie jak się coś zepsuje.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
I po połówkowych:) chłopak waży 280g i wszystko z nim ok
nawet babcia go zobaczyła :p ale jak usłyszał że babcia idzie od razu zakrył się nogami
Krakuska, kalina123, Szczęśliwa Mamusia, cati, milky way, emilkazozz, palma, Kaczorek, polkosia, RedLady, Martusiazabka, Barcia, guerretenshi, Nel@, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość
-
A który bugaboo?
Cameleon podobno super tylko ta gondola przy samej ziemi jakieś nieporozumienie.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Gratulacje synka Werix, widzę że Ty też zrobilas takie raczej wcześniejsze połówkowe
ja mam jutro, ale doktor powiedziała mi zeby przy umawianiu kierować sie wiekiem ciąży wg USG, wiec moj powinien miec juz koło 20 tygodni.
Werix lubi tę wiadomość
-
Wlasnie, dokladnie, mi tam nie zalezalo, zeby wozek miec high topowy, zwyczajnie szkoda mi bylo pieniedzy na nowy, po co na tak krotko, tyle tysi... no tak mam, ze nauczylam sie nie wywalac pieniedzy, jak nie musze... na drzewach nie rosną, mozna wydac na cos innego, albo zwyczajnie je mieć. Tym bardziej ze wiedzialam, ze spacerowke kupie i tak osobną, bo duzo jezdzimy i nie chcialo mi sie z klamotem szarpać i wpychac do bagaznika. Ale bylam bardzo zadowolona z Jedo. Pewnie moglby byc lepszy, ale najwazniejsze ze nie przeklinalam go wychodzac na spacer.
A jak ktos musi znosic wozek, to sluchajcie nie wiem... no ciezko, przeciez to tyle wazy, a jeszcze gdzie torba i dziecko pod pachą... a jeszcze zimą, o retyyyy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 15:38
-
Kaczorek uwazaj tylko przy wyboeze, jesli oczywiscie moge cos powiedziec bez wymadrzania sie, ale czy nie besziesz zahaczac o połaczenie kółek? Wiesz....to z tylu wozka jak patrzymy na wozek. Moim zdaniem nie ubiegniesz zbyt daleko bo poprostu bedziesz w niego kopać. Chyba lepiej jakbys wybrala taki gdzie kolka sa polaczone ze stelazem z boku, a nie sa zlaczone ze sobą jakby z tylu... nie wiem czy wiesz co chce powiedziec.
To tak moim zdaniem. -
Milky Way sprawdziłam z ciekawości na filmikach i te wózki trójkołowe do biegania mają złączone koła z tyłu i babki z nimi biegaja i jest ok.
To chyba bardziej kwestia odpowiedniej pozycji do biegania i wyprostowanych rak.
Będę musiała to opanować3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Kaczorek ale one maja je wysuniete jakby bardziej do przodu, musialabys spr w sklepie i sie przebiec. Calosc wozka jest przesunieta do przodu, zebycsie zmiescily nogi. Inaczej bedziesz biegac cala pochylona do przodu i sie wsciekniesz i tyle bedzoe z biegania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:33
polkosia lubi tę wiadomość
-
Krakuska wrote:Wiecie jak to jest, wszystkie te wózki do 1500-2000 pewnie maja podobne drobne wady, nie słyszałam narzekań chyba tylko na temat bugaboo, ale cena 4k, więc nie dziwota
a w sumie to mi się nawet niespecjalnie podoba
Ja mam Bugaboo i jestem BARDZO niezadowolona... Cameleona 3 mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:45
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Po 1. Nie ma dostępu do miski (nazywam tak koszyk) jak jeździ się gondolą. Ledwo dasz radę włożyć rękę, żeby coś wyjąć, a co dopiero mówić o schowaniu jakichś zakupów.
Po 2. Hamulca nie odblokujemy jedną ręką, tzn. tak, ale jedną jest ciężko (trzeba na dwie ręce) = jak musisz zrobić to szybko, to się wk...
Po 3. Rdzewieją przednie (małe) kółka, a raczej bolce, na których są mocowane i zaczynają skrzypieć. Zarówno ja, jak i koleżanka, reklamowałyśmy je już raz. Owszem, dali nowe, ale co z tego, jak znów rdza...
Po 4. Nie można nim "pobujać", bo jest bardzo sztywny i dość mocno trzęsie. Amortyzatory działają dopiero przy cięższym dziecku, noworodka rzuca na dołach, a ja jeżdżę po leśnych ścieżkach.
Po 5. Mam czarną ramę, na której widać nawet drobne zarysowania, a była droższa o 200 zł, że niby malowana piaskowo czy jakoś, że nic nie będzie widać.
Po 6. Spacerówki nie rozłożysz na płasko. Są tylko 3 opcje regulacji. Jak położysz w poziomie, to dziecko nadal jest w pozycji siedzącej i nie bardzo jest to dobre do spania.
Po 7. Jak przerzucisz rączkę, to masz przed nogami te małe kółka, przednie, które są na niższej ramie i ciągle w nie kopiesz, bo rączka ma tylko regulację na wysokość, a na przód/tył już nie.
Niestety też zajarana opiniami innych mam kupiłam go. Teraz bym go nie wzięła za nic, a co dopiero za 5 tysięcy (a nawet ponad, bo dokupowaliśmy różne dodatki typu: tacka, torba, etc.).Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A największy minus to taki, że rama od spacerówki i gondoli jest wspólna = nie możesz mieć na stałe rozłożonej ani gondoli ani spacerówki, za każdym razem musisz uzbrajać całą ramę od nowa. No dramat...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No to rzeczywiście beznadzieja za takie pieniądze jeszcze.
Nie myslałaś żeby go sprzedać i kupić co innego?
Myslę że sprzedałby się w mig3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Za duża strata chyba... Pewnie nie wzięłabym więcej niż 3-3,5 tysiąca, a w drodze drugie dziecko... Jakoś się przemeczę raczej. Mąż chce sprzedać, ale z drugiej strony za rok wezmę prawie tyle samo kasy, a będzie po dwójce, to może nie ma sensu. Z resztą chwilowo i adaptery do fotelika mam pasujące tylko do niego, więc kolejne koszty by doszły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 17:39
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia bo spacerówka bugaboo to typowy kubełek, więc wiadomo że dziecko się nie wyciągnie ani nie obróci na bok, brzuch
Ja też mam kubełkowe siedzisko ale mojemu to akurat zupełnie w spaniu nie przeszkadzało podobnie jak brak amortyzacji (spał jak zabity)
Ja nawyku bujania w ogóle nie mam a nawet jak bym miała to nie chciałabym dziecka przyzwyczajać