X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    w którym tygodniu robicie usg połówkowe? Kurcze zadzwoniłam, żeby się umówić i jedyny wolny termin był za 4 tygodnie a to będzie u mnie równo 22 tydzień skończony. I się tak zastanawiam czy trochę nie za późno...

Ja na swoim polowkowym tez bede miala 22 tydzien skonczony. Przy rejestrowaniy pytali w ktorym obecnie bylam tygodniu i to obliczali

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Guerretenshi mi lekarz na wyzbycie się bakterii dość licznych w moczu i ogólnie na układ moczowy przepisał mi Furoxin na bazie żurawiny i pokrzywy.
    ulotka mowi "Nie jest wskazane przyjmowanie preparatu w czasie ciąży oraz w okresie karmienia piersią. "

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zwykły, ziołowy Urosept? A z naturalnych sposobów, to szklanka z soku z cytryny przez 2-3 dni i jesteś jak nowa :) Bakterie w moczu nie lubią kwasu, a lubią cukier. Jak jesz słodycze, to odstaw też na kilka dni.

Sylwia, trzymamy :)

Martusiazabka, guerretenshi, katek88, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    ulotka mowi "Nie jest wskazane przyjmowanie preparatuNa w czasie ciąży oraz w okresie karmienia piersią. "

Na mojej jest napisane "Kobiety w ciąży przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem". Myślę,że lekarz wie co robi. Ale może faktycznie bez porady nie brać.

tb738ribfs156aj0.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina123 tak- sa adaptery do maxi cosi. Wpina je sie w stelaz i kladzie na to fotelik.
    Wlasnie mi sie przypomnialo ile roboty z tymi gondolami stelazami i innymi gadzetami, no ale co zrobic... chyba kazdy wozek z gondolą albo wiekszosc, jest taka ...

• milky way Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barcia, paracetamol jedynie... chyba ze jestes przeziebiona to mpze inhalacje..
    Albo najlepiej to idz spac..

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Może zwykły, ziołowy Urosept? A z naturalnych sposobów, to szklanka z soku z cytryny przez 2-3 dni i jesteś jak nowa :) Bakterie w moczu nie lubią kwasu, a lubią cukier. Jak jesz słodycze, to odstaw też na kilka dni.

Sylwia, trzymamy :)
    Zanim przeczytałam wypilam ogromny kubek czekolady :p ale faktycznie odstawie póki co słodycze i popije wodę z cytryną. Gdyby nie to delikatne nietrzymanie moczu to bylo by wszystko ok. Az zapytam lekarki jak temu zaradzic.
    Dziękuję za radę :) czas spac. Młody fika. A Damian wciąż nie czuję :\

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problemy z pęcherzem od niemowlaka, więc mam już swoje sprawdzone patenty ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Kalina123 tak- sa adaptery do maxi cosi. Wpina je sie w stelaz i kladzie na to fotelik.
    Wlasnie mi sie przypomnialo ile roboty z tymi gondolami stelazami i innymi gadzetami, no ale co zrobic... chyba kazdy wozek z gondolą albo wiekszosc, jest taka ...

To chyba nie do mnie :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihihhih przepraszam !
    Basia79 ! Do Ciebie ;D

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zinhalowałam, wzięłam swoje leki i idę zaraz spać ale gardło mnie drapie masakrycznie i ten kaszel...
    W poprzedniej ciąży tylko raz byłam chora a to przecież był sezon zimowy a teraz co chwilę jakieś kilkudniowe osłabienia, do dupy :/
    Wow ale u nas burza i ulewa

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam w czwartek i będzie to 20+1 :)
    U mnie tylko słychac burze gdzies w oddali :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o trzymanie kciuków o 15:40. Połówkowe!

guerretenshi, palma, kalina123, polkosia, emilkazozz, baranosia, Werix, Nel@, Nulka, cati, Izieth lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi mnie też własnie dopadło, ale sok z żurawiny plus urosept i probiotyk pomogły po 1 dniu:)

f2w343r8au6frwux.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje połówkowe dopiero 29 lipca... To będzie 20+3, w pierwszej ciąży robiłam w 20+5 i wszystko było ok :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piątym miesiącu! Od kilku dni Helenka już co jakiś czas skrobie mnie w dole brzuszka - na zewnątrz jeszcze nic nie czuć.
    Niestety coraz bardziej dokucza mi rwa kulszowa :/ zupełnie mi blokuje prawą stronę, od pośladka po kostkę...W pierwszej ciąży miałam to samo...po ciąży nie zabrałam się za siebie i teraz mam :/

Kciuki za wszystkie połówkowe!!!

guerretenshi lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poprzedni wózek mieliśmy 3w1 i uważam, że to nie ma sensu jak się prowadzi taki tryb życia jak my prowadzimy, czyli częste dłuższe i krótsze podróże autem.
    O ile gondola - ok, 6 miesiący można się przemęczyć wrzucając ciężką gondolę i potem ciężki stelaż do bagażnika, to tak później korzystanie ze spacerówki na tym stelażu było już zbyt męczące...Niestety waga robi swoje...do tego to ciągłe rozkładanie i składanie...Praktycznie wogóle nie korzystaliśmy ze spacerówki z kompletu, zakupiliśmy dodatkowo Baby joggera i ta spacerówka sprawdziła się super - lekka, świetnie się składa!

Jedyny problem w tym, że nie można kupić samej gondoli na stelażu (no chyba, że z tych "fą fą" za 4000 PLN za samą gondolę)...

Teraz rozważamy zakup własnie spacerówki Baby Jogger albo Britax i do nich dokupić na kilka miesięcy gondolę...

milky way, cudek2 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    My poprzedni wózek mieliśmy 3w1 i uważam, że to nie ma sensu jak się prowadzi taki tryb życia jak my prowadzimy, czyli częste dłuższe i krótsze podróże autem.
    O ile gondola - ok, 6 miesiący można się przemęczyć wrzucając ciężką gondolę i potem ciężki stelaż do bagażnika, to tak później korzystanie ze spacerówki na tym stelażu było już zbyt męczące...Niestety waga robi swoje...do tego to ciągłe rozkładanie i składanie...Praktycznie wogóle nie korzystaliśmy ze spacerówki z kompletu, zakupiliśmy dodatkowo Baby joggera i ta spacerówka sprawdziła się super - lekka, świetnie się składa!

Jedyny problem w tym, że nie można kupić samej gondoli na stelażu (no chyba, że z tych "fą fą" za 4000 PLN za samą gondolę)...

Teraz rozważamy zakup własnie spacerówki Baby Jogger albo Britax i do nich dokupić na kilka miesięcy gondolę...

można kupić samą gondole, oglądałam ostatnio w sklepie-jak sobie przypomnę jakiej firmy to powiem- koszt między 700 a 800zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 08:15

f2w3vfxms6mp9lea.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy myslicie o kupieniu wozka nowego czy raczej uzywanego ?

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam tylko dwa wymogi. Musi sie lekko prowadzic i miec ta raczke regulowana bo ja niska jestem.

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ