X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    w którym tygodniu robicie usg połówkowe? Kurcze zadzwoniłam, żeby się umówić i jedyny wolny termin był za 4 tygodnie a to będzie u mnie równo 22 tydzień skończony. I się tak zastanawiam czy trochę nie za późno...

Ja na swoim polowkowym tez bede miala 22 tydzien skonczony. Przy rejestrowaniy pytali w ktorym obecnie bylam tygodniu i to obliczali

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Guerretenshi mi lekarz na wyzbycie się bakterii dość licznych w moczu i ogólnie na układ moczowy przepisał mi Furoxin na bazie żurawiny i pokrzywy.
    ulotka mowi "Nie jest wskazane przyjmowanie preparatu w czasie ciąży oraz w okresie karmienia piersią. "

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zwykły, ziołowy Urosept? A z naturalnych sposobów, to szklanka z soku z cytryny przez 2-3 dni i jesteś jak nowa :) Bakterie w moczu nie lubią kwasu, a lubią cukier. Jak jesz słodycze, to odstaw też na kilka dni.

Sylwia, trzymamy :)

Martusiazabka, guerretenshi, katek88, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    ulotka mowi "Nie jest wskazane przyjmowanie preparatuNa w czasie ciąży oraz w okresie karmienia piersią. "

Na mojej jest napisane "Kobiety w ciąży przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem". Myślę,że lekarz wie co robi. Ale może faktycznie bez porady nie brać.

tb738ribfs156aj0.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina123 tak- sa adaptery do maxi cosi. Wpina je sie w stelaz i kladzie na to fotelik.
    Wlasnie mi sie przypomnialo ile roboty z tymi gondolami stelazami i innymi gadzetami, no ale co zrobic... chyba kazdy wozek z gondolą albo wiekszosc, jest taka ...

• milky way Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barcia, paracetamol jedynie... chyba ze jestes przeziebiona to mpze inhalacje..
    Albo najlepiej to idz spac..

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Może zwykły, ziołowy Urosept? A z naturalnych sposobów, to szklanka z soku z cytryny przez 2-3 dni i jesteś jak nowa :) Bakterie w moczu nie lubią kwasu, a lubią cukier. Jak jesz słodycze, to odstaw też na kilka dni.

Sylwia, trzymamy :)
    Zanim przeczytałam wypilam ogromny kubek czekolady :p ale faktycznie odstawie póki co słodycze i popije wodę z cytryną. Gdyby nie to delikatne nietrzymanie moczu to bylo by wszystko ok. Az zapytam lekarki jak temu zaradzic.
    Dziękuję za radę :) czas spac. Młody fika. A Damian wciąż nie czuję :\

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problemy z pęcherzem od niemowlaka, więc mam już swoje sprawdzone patenty ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Kalina123 tak- sa adaptery do maxi cosi. Wpina je sie w stelaz i kladzie na to fotelik.
    Wlasnie mi sie przypomnialo ile roboty z tymi gondolami stelazami i innymi gadzetami, no ale co zrobic... chyba kazdy wozek z gondolą albo wiekszosc, jest taka ...

To chyba nie do mnie :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihihhih przepraszam !
    Basia79 ! Do Ciebie ;D

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zinhalowałam, wzięłam swoje leki i idę zaraz spać ale gardło mnie drapie masakrycznie i ten kaszel...
    W poprzedniej ciąży tylko raz byłam chora a to przecież był sezon zimowy a teraz co chwilę jakieś kilkudniowe osłabienia, do dupy :/
    Wow ale u nas burza i ulewa

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam w czwartek i będzie to 20+1 :)
    U mnie tylko słychac burze gdzies w oddali :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o trzymanie kciuków o 15:40. Połówkowe!

guerretenshi, palma, kalina123, polkosia, emilkazozz, baranosia, Werix, Nel@, Nulka, cati, Izieth lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi mnie też własnie dopadło, ale sok z żurawiny plus urosept i probiotyk pomogły po 1 dniu:)

f2w343r8au6frwux.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje połówkowe dopiero 29 lipca... To będzie 20+3, w pierwszej ciąży robiłam w 20+5 i wszystko było ok :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piątym miesiącu! Od kilku dni Helenka już co jakiś czas skrobie mnie w dole brzuszka - na zewnątrz jeszcze nic nie czuć.
    Niestety coraz bardziej dokucza mi rwa kulszowa :/ zupełnie mi blokuje prawą stronę, od pośladka po kostkę...W pierwszej ciąży miałam to samo...po ciąży nie zabrałam się za siebie i teraz mam :/

Kciuki za wszystkie połówkowe!!!

guerretenshi lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poprzedni wózek mieliśmy 3w1 i uważam, że to nie ma sensu jak się prowadzi taki tryb życia jak my prowadzimy, czyli częste dłuższe i krótsze podróże autem.
    O ile gondola - ok, 6 miesiący można się przemęczyć wrzucając ciężką gondolę i potem ciężki stelaż do bagażnika, to tak później korzystanie ze spacerówki na tym stelażu było już zbyt męczące...Niestety waga robi swoje...do tego to ciągłe rozkładanie i składanie...Praktycznie wogóle nie korzystaliśmy ze spacerówki z kompletu, zakupiliśmy dodatkowo Baby joggera i ta spacerówka sprawdziła się super - lekka, świetnie się składa!

Jedyny problem w tym, że nie można kupić samej gondoli na stelażu (no chyba, że z tych "fą fą" za 4000 PLN za samą gondolę)...

Teraz rozważamy zakup własnie spacerówki Baby Jogger albo Britax i do nich dokupić na kilka miesięcy gondolę...

milky way, cudek2 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    My poprzedni wózek mieliśmy 3w1 i uważam, że to nie ma sensu jak się prowadzi taki tryb życia jak my prowadzimy, czyli częste dłuższe i krótsze podróże autem.
    O ile gondola - ok, 6 miesiący można się przemęczyć wrzucając ciężką gondolę i potem ciężki stelaż do bagażnika, to tak później korzystanie ze spacerówki na tym stelażu było już zbyt męczące...Niestety waga robi swoje...do tego to ciągłe rozkładanie i składanie...Praktycznie wogóle nie korzystaliśmy ze spacerówki z kompletu, zakupiliśmy dodatkowo Baby joggera i ta spacerówka sprawdziła się super - lekka, świetnie się składa!

Jedyny problem w tym, że nie można kupić samej gondoli na stelażu (no chyba, że z tych "fą fą" za 4000 PLN za samą gondolę)...

Teraz rozważamy zakup własnie spacerówki Baby Jogger albo Britax i do nich dokupić na kilka miesięcy gondolę...

można kupić samą gondole, oglądałam ostatnio w sklepie-jak sobie przypomnę jakiej firmy to powiem- koszt między 700 a 800zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 08:15

f2w3vfxms6mp9lea.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy myslicie o kupieniu wozka nowego czy raczej uzywanego ?

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam tylko dwa wymogi. Musi sie lekko prowadzic i miec ta raczke regulowana bo ja niska jestem.

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ