X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytylam w tydzien 3 kg. Bylam nad morzem ten tydzien i mimo ze codziennie chodzilam ok 10 km to przybralam 3 kg.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapominajmy że w ciąży TRZEBA nabrać kg i cm ;)

polkosia, Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ten czas leci. Nie dawno chwalilysmy sie kreskami na testach. Pozniej badaniami prenatalnymi. Teraz kazda z nas po kolei idzie na polowkowe a za chwile test obciazenia glukoza i nim sie obejrzymy bedziemy juz przy koncu roku.

Szczęśliwa Mamusia, Kokardka44, Izieth lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przybrałam 2 kg względem najniższej wagi (a to chyba w ciągu ostatnich 2-3 tyg). Generalnie jeszcze i tak jestem 3 kg do tyłu. Brzuszka nie mierzę ale chyba muszę zacząć. W końcu mi się pojawił :) Strasznie mnie ciągnie teraz do słodyczy i słodkich napojów. Jak mi takie tempo tycia się utrzyma to będę musiała się zacząć zastanawiać nad ograniczaniem. Chwilowo sobie folgowałam skoro i tak nie przybierałam :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    20+5, jeszcze tydzien <3
    wozek wybrany - zestaw tako dalga.
    http://www.bobowozki.com.pl/wozki-klasyczne/3w1-z-fotelikiem/p/tako-2016-dalga-classic-3w1-wozek-gleboko-spacerowy-fotelik-samochodowy-torba-pielegnacyjna-gratis-5853.php
    w stanie prawie ze idealnym za tysiaka kupie.

co bierzecie na pecherz? nie chce isc po antybiotyk, a czuje ze jakas infekcja chce mnie dopasc.
    O jak fajnie, że nie ja jedna na klasycznym stelażu :D My mamy Roana Marite i przy Macieju sprawdził się świetnie i nadal jest jak nowy ;) Choć niestety tez ciężki (15kg) ale teraz nam odejdzie wspinanie się z nim na 1 piętro :)
    Ja na połówkowe dopiero się jutro będę umawiać :P a dziś witam 20tc <3 Jutro zaś wizyta :D Może się w końcu maleństwo ujawni...

Wczoraj się fatalnie czułam: zawroty głowy, senność, ciśnienie 106/63 i wymioty :/ ale dziś już na szczęście lepiej

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie 4 kg na plusie. Najbardziej mnie dziwi,ze narazie idzie mi bardziej w biodra niż w brzuch. Też Wam rosną bioderka?

tb738ribfs156aj0.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chyba ponad 5 kg na plusie. Z Maciejem przytyłam 12kg, aż sie boje jak to sie tym razem skończy :P
    Co do obwodu brzucha - idąc do porodu miałam 100cm :P

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi biodra poszły ogromnie w szerz. A do tego towarzyszy mi od paru dni ból w spojeniu łonowym (wraz z tym zaobserwowalam podniesienie się macicy bo wybilo mnie ladnie)
    Nulka akurat nic ciekawego nie powiem o tym wózku ale nie raz go prowadziłam przez piachy krzywe chodniki i park. I naprawde przyjemna latwa jazda. Lekki nie jest ale u mnie to zbyt roli nie gra. A jest solidnie wykonany więc nie będzie mi żal jeździć po stopach gburow w tramwajach i autobusach, którzy nie robią miejsca na wózek :p a za tysiaczka to wszystkie dzieciaki w nim przewoże :D

Mój mnie denerwuje bo wychodzą jeszcze większe problemy u niego w pracy, a nie ma jaj żeby sie postawic szefowi. Z jednej strony go rozumiem z drugiej jestem wściekła.
    Muszę wyjść z domu bo zwariuje w nim. Nie mam co robić. Wczoraj było mi tak smutno i źle ze az się poplakalam. A Damian nie chcę mnie wziąć w trasę bo dla niego to mam siedzieć, gotować, robić pranie i sprzatac. I oczywiście odpoczywać i się nie stresowac. Powodzenia kurde.

Nulka lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stwierdziłam, że wózek kupię używkę, a już spacerówkę kupię nową, bo musi starczyć na dłużej.
    A dziś się okazało, że moja koleżanka ze Szczecina dowiedziała się, że jestem w ciąży i powiedziała, że da mi wszystko co ma po pierwszym dziecku włącznie z wózkiem (urodzone rok temu), a potem jej oddam, bo w przyszłym roku oni będą się starać o drugie. To pewnie ja jej oddam wtedy wszystko co mam :)
    więc chyba mi się spore oszczędności szykują, chociaż na ten pierwszy okres :)

Nulka, emilkazozz, Izieth lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi nasz to wszędzie śmigał nawet piasek na plaży mu niestraszny :P No z taka amortyzacją to rzeczywiście bez wyrzutów po tych gburowatych nogach jeździć bo dziecko nawet nie odczuje :P

guerretenshi lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do fryzjera czas podciąć i pomalować włosy żeby wyglądać jak człowiek ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też po wizycie z dzieckiem wszystko ok chociaż nie chciało współpracować i nie udało się potwierdzić czy to chłopak a szkoda. Dowiedziałam się chociaż ,że te skurcze jelit co mnie dręczą to kolka jelitowa i dostałam na to lekarstwo. Co do wagi to ostatnio u mnie taka sama od miesiąca i od początku ciąży +2,5kg.

Gratuluję udanych wizyt ;)

Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Werix, Nel@, RedLady lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesadziłam z zakupami. Trzy ogromne i ciężkie torby zarcia, a tylko 130 zł. Jestem z siebie ogromnie dumna. I na poprawę humoru kupiłam dla babla skarpetki i czapeczki w h&m. Były wyprzedaże ślicznych ubranek po 10 czy 20 zł. Ale albo rozmiar za duży albo bodziaki, a ich już mam wystarczająco. Jak za tydzień potwierdze płeć to się rzucę w zakupowy szal <3

Lecę robić łazanki. Facet okazał się być łaskawym i zabiera mnie wieczorem w trasę nad morze

Szczęśliwa Mamusia, polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, można do Was dołączyć? :)
    Termin mam na 31.12.2016, wyczekiwany i najlepszy prezent może bardziej noworoczny, ale wiadomo termin porodu jest ruchomy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 14:10

Szczęśliwa Mamusia, Werix, Nel@, AniaKami, polkosia, baranosia, Dotty84, Nulka, Martusiazabka, cudek2, RedLady, Izieth lubią tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spotkałam wczoraj znajomą, która w kwietniu urodziła. Ale mnie poirytowała
    Witaminy biorę nie takie, bo mają za mało DHA (biorę Femibion 2 a Ona Mama DHA)
    oburzona, że do pracy to wogóle jeszcze chodzę? minę miała jakby coś złego zrobiła. Ona poszła w 10 tyg ale mi nic do tego - widocznie miała powód, ale do mnie się wtrąca
    no i mówię, że ruchów jeszcze nie czuję, więc dała mi do zrozumienia dość obcesowo, że z moim tłuszczykiem, to jeszcze długo nie poczuję. Minę przy wszystkim miała taką skwaszoną, że już miałam na koncu języka pytanie, czy dziecko nie płacze jak ją widzi, ale ugryzłam się
    a wieczorem moje maleństwo do mnie zapukało kilka razy:) z całą pewnością to ono, bo sprawdzałam tętno detektorem 10 minut wcześniej i dokładnie tam było serduszko:)
    więc od razu z rana wysłałam jej smsa, że moje maleństwo to jakiś super-man, bo miało tyle siły, że się przebiło przez ten tłuszcz :)

Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi, milky way, Nulka, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Julia Natalia - u nas miejsca dostatek, witamy :)

Julia--natalia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Julia Natalia czym nas więcej to fajniej :)

Julia--natalia lubi tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę już wgl witamin. Źle się czuje po prenatalu. I co. Wątpię żeby były przez to jakieś problemy.

Zjadłam ogromny talerz lazanek że smazona kapusta. Zapomniałam ja wypłukać i kwas jak cholera. Ale urok ciąży kazał mi tam dodać majonezu. Pychota!!!

Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obronie - magister na 5 :)

baranosia, zarębinka, Dotty84, Szczęśliwa Mamusia, Basia79, kalina123, Nulka, Nel@, Martusiazabka, Polarisa90, Krakuska, Kokardka44, polkosia, milky way, cudek2, Koska 88, RedLady, AniaKami, Izieth, guerretenshi, Chamomilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - gratulacje !!! :)

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ