Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak ten czas leci. Nie dawno chwalilysmy sie kreskami na testach. Pozniej badaniami prenatalnymi. Teraz kazda z nas po kolei idzie na polowkowe a za chwile test obciazenia glukoza i nim sie obejrzymy bedziemy juz przy koncu roku.
Szczęśliwa Mamusia, Kokardka44, Izieth lubią tę wiadomość
-
Ja przybrałam 2 kg względem najniższej wagi (a to chyba w ciągu ostatnich 2-3 tyg). Generalnie jeszcze i tak jestem 3 kg do tyłu. Brzuszka nie mierzę ale chyba muszę zacząć. W końcu mi się pojawił
Strasznie mnie ciągnie teraz do słodyczy i słodkich napojów. Jak mi takie tempo tycia się utrzyma to będę musiała się zacząć zastanawiać nad ograniczaniem. Chwilowo sobie folgowałam skoro i tak nie przybierałam
-
guerretenshi wrote:20+5, jeszcze tydzien
wozek wybrany - zestaw tako dalga.
http://www.bobowozki.com.pl/wozki-klasyczne/3w1-z-fotelikiem/p/tako-2016-dalga-classic-3w1-wozek-gleboko-spacerowy-fotelik-samochodowy-torba-pielegnacyjna-gratis-5853.php
w stanie prawie ze idealnym za tysiaka kupie.
co bierzecie na pecherz? nie chce isc po antybiotyk, a czuje ze jakas infekcja chce mnie dopasc.My mamy Roana Marite i przy Macieju sprawdził się świetnie i nadal jest jak nowy
Choć niestety tez ciężki (15kg) ale teraz nam odejdzie wspinanie się z nim na 1 piętro
Ja na połówkowe dopiero się jutro będę umawiaća dziś witam 20tc
Jutro zaś wizyta
Może się w końcu maleństwo ujawni...
Wczoraj się fatalnie czułam: zawroty głowy, senność, ciśnienie 106/63 i wymiotyale dziś już na szczęście lepiej
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja juz chyba ponad 5 kg na plusie. Z Maciejem przytyłam 12kg, aż sie boje jak to sie tym razem skończy
Co do obwodu brzucha - idąc do porodu miałam 100cm -
Mi biodra poszły ogromnie w szerz. A do tego towarzyszy mi od paru dni ból w spojeniu łonowym (wraz z tym zaobserwowalam podniesienie się macicy bo wybilo mnie ladnie)
Nulka akurat nic ciekawego nie powiem o tym wózku ale nie raz go prowadziłam przez piachy krzywe chodniki i park. I naprawde przyjemna latwa jazda. Lekki nie jest ale u mnie to zbyt roli nie gra. A jest solidnie wykonany więc nie będzie mi żal jeździć po stopach gburow w tramwajach i autobusach, którzy nie robią miejsca na wózek :p a za tysiaczka to wszystkie dzieciaki w nim przewoże
Mój mnie denerwuje bo wychodzą jeszcze większe problemy u niego w pracy, a nie ma jaj żeby sie postawic szefowi. Z jednej strony go rozumiem z drugiej jestem wściekła.
Muszę wyjść z domu bo zwariuje w nim. Nie mam co robić. Wczoraj było mi tak smutno i źle ze az się poplakalam. A Damian nie chcę mnie wziąć w trasę bo dla niego to mam siedzieć, gotować, robić pranie i sprzatac. I oczywiście odpoczywać i się nie stresowac. Powodzenia kurde.Nulka lubi tę wiadomość
-
ja stwierdziłam, że wózek kupię używkę, a już spacerówkę kupię nową, bo musi starczyć na dłużej.
A dziś się okazało, że moja koleżanka ze Szczecina dowiedziała się, że jestem w ciąży i powiedziała, że da mi wszystko co ma po pierwszym dziecku włącznie z wózkiem (urodzone rok temu), a potem jej oddam, bo w przyszłym roku oni będą się starać o drugie. To pewnie ja jej oddam wtedy wszystko co mam
więc chyba mi się spore oszczędności szykują, chociaż na ten pierwszy okresNulka, emilkazozz, Izieth lubią tę wiadomość
-
guerretenshi nasz to wszędzie śmigał nawet piasek na plaży mu niestraszny
No z taka amortyzacją to rzeczywiście bez wyrzutów po tych gburowatych nogach jeździć bo dziecko nawet nie odczuje
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też po wizycie z dzieckiem wszystko ok chociaż nie chciało współpracować i nie udało się potwierdzić czy to chłopak a szkoda. Dowiedziałam się chociaż ,że te skurcze jelit co mnie dręczą to kolka jelitowa i dostałam na to lekarstwo. Co do wagi to ostatnio u mnie taka sama od miesiąca i od początku ciąży +2,5kg.
Gratuluję udanych wizytSzczęśliwa Mamusia, Nulka, Werix, Nel@, RedLady lubią tę wiadomość
-
Przesadziłam z zakupami. Trzy ogromne i ciężkie torby zarcia, a tylko 130 zł. Jestem z siebie ogromnie dumna. I na poprawę humoru kupiłam dla babla skarpetki i czapeczki w h&m. Były wyprzedaże ślicznych ubranek po 10 czy 20 zł. Ale albo rozmiar za duży albo bodziaki, a ich już mam wystarczająco. Jak za tydzień potwierdze płeć to się rzucę w zakupowy szal
Lecę robić łazanki. Facet okazał się być łaskawym i zabiera mnie wieczorem w trasę nad morzeSzczęśliwa Mamusia, polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Cześć, można do Was dołączyć?
Termin mam na 31.12.2016, wyczekiwany i najlepszy prezent może bardziej noworoczny, ale wiadomo termin porodu jest ruchomyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 14:10
Szczęśliwa Mamusia, Werix, Nel@, AniaKami, polkosia, baranosia, Dotty84, Nulka, Martusiazabka, cudek2, RedLady, Izieth lubią tę wiadomość
-
spotkałam wczoraj znajomą, która w kwietniu urodziła. Ale mnie poirytowała
Witaminy biorę nie takie, bo mają za mało DHA (biorę Femibion 2 a Ona Mama DHA)
oburzona, że do pracy to wogóle jeszcze chodzę? minę miała jakby coś złego zrobiła. Ona poszła w 10 tyg ale mi nic do tego - widocznie miała powód, ale do mnie się wtrąca
no i mówię, że ruchów jeszcze nie czuję, więc dała mi do zrozumienia dość obcesowo, że z moim tłuszczykiem, to jeszcze długo nie poczuję. Minę przy wszystkim miała taką skwaszoną, że już miałam na koncu języka pytanie, czy dziecko nie płacze jak ją widzi, ale ugryzłam się
a wieczorem moje maleństwo do mnie zapukało kilka razy:) z całą pewnością to ono, bo sprawdzałam tętno detektorem 10 minut wcześniej i dokładnie tam było serduszko:)
więc od razu z rana wysłałam jej smsa, że moje maleństwo to jakiś super-man, bo miało tyle siły, że się przebiło przez ten tłuszczSzczęśliwa Mamusia, guerretenshi, milky way, Nulka, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość
-
Ja nie biorę już wgl witamin. Źle się czuje po prenatalu. I co. Wątpię żeby były przez to jakieś problemy.
Zjadłam ogromny talerz lazanek że smazona kapusta. Zapomniałam ja wypłukać i kwas jak cholera. Ale urok ciąży kazał mi tam dodać majonezu. Pychota!!!Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już po obronie - magister na 5
baranosia, zarębinka, Dotty84, Szczęśliwa Mamusia, Basia79, kalina123, Nulka, Nel@, Martusiazabka, Polarisa90, Krakuska, Kokardka44, polkosia, milky way, cudek2, Koska 88, RedLady, AniaKami, Izieth, guerretenshi, Chamomilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny