X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Piękne macie zwierzaczki :D
    Co do sprzątania.. ja też nie mam na nic siły niestety :( Staram się jak mogę ale przez prace jestem wiecznie zmęczona więc wracam do domu, zjem coś i idę spać.. Odechciewa mi się wszystkiego. Przez bóle brzucha budzę się co chwile w nocy więc potem rano zaś jestem niewyspana..
    Dodatkowo zastanawiam się czy nie mam za nisko brzucha.. Ma to jakiś wpływ zły?
    Macie zdjęcie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44affc68897c.jpg

P.S. Nie mam takiej grubej łapy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 10:41

zarębinka, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem tradycjonalistką wiec przyjelam i ja i dziecki nazwisko msza. Ilu ludzi tyle opinii. Istotne jestvto by to Nam bylo z wyborem dobrze, nie "sasiadowi" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msza=meza.
    Uwielbiam pisac z tele :/
    :D

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej chciałabym, żeby mała miała nazwisko mojego. Po ślubie nie jesteśmy, planujemy na kiedyś ale jak to wyjdzie to nie wiadomo ;) Dzisiaj doszłam do wniosku, ze wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie.. Jak ludzie po 20 latach potrafią się rozstać zamiast coś ratować to co dopiero po 2-3 latach.. Zawsze jak trafimy na tego jedynego to myślimy sobie, że to będzie ten jedyny do śmierci.. Ciekawe czemu nie może już tak zostać.
    Ale się zrobiłam nostalgiczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 10:52

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, na moje oko chyba jest w dobrym miejscu, macica jest jeszcze nisko :) łączę się z Tobą w bólu jeśli chodzi o permanentne zmęczenie, u mnie to samo ;) nic się praktycznie nie zmieniło od poczatku ciąży. Jeszcze do niedawna pracowałam 8h i po prostu nie wierzę w ten "zastrzyk energii" na pełnym etacie w ciąży. może ogranicz godziny pracy albo pora na L4?

Okciakowa, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Karolajna, ja mam Maine Coon, dachowca, 5 psów (jork, pomeranian, 2 husky, berneńczyk) i 16 papug (2 wielkie Ary i 14 żako) i dziecku żadne krzywdy nie zrobiło i nie zamierza zrobić. Psa, kota, ciągnie za sierść, a one nic (no, jork potrafi warknąć ostrzegawczo, ale to już musi go naprawdę szarpać, czego wiadomo unikamy), papugi bardziej boją się jej niż ona ich, a kot potrafi przyjść do niej i spać w jej nogach ;) Daj na luz, nie słuchaj tych farmazonów. Małe psy śpią z nami w łóżku, koty nieraz też i wszyscy sobie żyją w pełnej harmonii :) A Tysia koty kocha najbardziej.

Hahaha! Bajer. Przypomina mi się moje dzieciństwo. Dog, papuga nimfa, dwie świnki morskie, z których zrobiło się 7 sztuk, dwa chomiki- również ochoczo uprawiające sex ;) , szczurek, jeż - uratowany przed zagryzieniem przez psy i gołąb- synogarlica z przetracanym skrzydłem. I to wszystko na 3 piętrze w kamienicy. Oczywiście dog jeździł się wyszalec;)

Teraz mamy dwa. Suczka że schroniska i cocer. Uważam, że kontakt dziecka że zwierzakiem jest bezcenny. Nasze super podchodzą do małego, asekuruja i opiekują się jak szczeniakiem. Miłość odwzajemniona:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 14:42

zarębinka, Okciakowa, baranosia, polkosia, Isia86, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrzucilas zdjecie brzuszka i ja pobieglam zrobic sobie focie brzusia zeby porownac ze zdjeciem z 22 czerwca. No roznica jest :D a to dopiero polmetek ... wczoraj ciocia po wysluchaniu mojej odpowiedzi na zadane pytanie "jak sie czujesz?" stwierdzila, ze urodze slonia :/ skoro w polowie ciazy juz mi ciezko :) ach te ukochane ciocie ;)

cudek2, Okciakowa, Nulka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa ja też mam tak nisko to chyba na tym etapie normalne- bynajmniej tak mi się wydaje ;)

Okciakowa, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    izieth, a slubu nie planujecie?

No właśnie o to chodzi, że nie planujemy, mimo że chciałabym. Nie będę naciskać, bo takiego przymuszonego ślubu nie chcę, ale spróbuję jeszcze raz delikatnie podpytać w tym temacie. Wiadomo, po ślubie wszyscy mielibyśmy to samo nazwisko, z tym nie mam problemu, ale bez ślubu to już nie jest dla mnie takie oczywiste.

Okciakowa, dla mnie Twój brzuszek wygląda normalnie, nie pomyślałabym, że to jest nisko ;) Ja mam podobnie :)

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Okciakowa lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj pospałam do 10:30 :) U mnie w domu mam teraz 5 kotów, kotkę i 4 kocięta i uważam ,że zwierzęta w domu są potrzebne i od małego miałam jakieś zwierzę i jakoś żyję.
    Co do nazwiska to też uważam ,że najlepiej jak ma ojca ale są też sytuację jak u mojej sąsiadki która po rozwodzie chciała zmienić sobie nazwisko na panieńskie ale nie zrobiła tego ze względu na to ,że chciała mieć takie samo jak jej córka.

polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam koty i wszelkie zwierzaki, chociaż sama mam tylko kury, bo mój ukochany nie lubi zwierząt w domu... Jakoś nie dobraliśmy się w tej kwestii, ale obiecał mi, że za 10 lat będę mogła mieć kota. Za to 7 kotów ma moja mamusia, którą często odwiedzam i z którymi się wychowałam.

Z ukochanym jesteśmy zaręczeni, ale ślub planujemy za 3 lata, bo na razie całą kasę pożera nam budowa domu. Ja nazwiska po ślubie nie chcę zmieniać w ogóle, bo jest ładniejsze niż mojego, ale dziecko będzie miało jego nazwisko tylko dlatego, że mu i jego ojcu baaaardzo na tym zależy. Przedłużenie rodu i te sprawy... Ehh... Dziady...

Dzisiaj w nocy obudził mnie skurcz! Chyba zaczynam odczuwać skurcze Braxtona-Hicksa. Brzuch zrobił mi się twardy i okrągły jak piłka, a potem poczułam takie niewielkie ukłucie jakby prądu pod pępkiem, które powolutku schodziło w dół. Dziwne uczucie:) Niezbyt przyjemne, ale na szczęście też nie specjalnie bolesne.

17u9ha00otchcgqb.png
  • karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie szybkie zyly sobie podetnę niż kota oddam w końcu to moje pierwsze dziecko ;p

Werix, polkosia, zarębinka, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

hchy9n73gkndckeu.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha... Izieth...
    Wobec tego ja bym powiedziala, ze sloro slubu nie bedzie to dziecko bedzie mialo moje nazwislo.
    Dla mnie, skoro facet jest na NIE (obojetnie dlaczego bo skoro ma np zle doswiadczenia to co ja jestem temu winna), znaczy ze jest w związku jedną nogą. A drugą sie boi.
    Skoro tak, to moje dziecko obiema nogami bedzie mialo moje nazwisko.

Ciekawe czy sie mocno oburzy i czy to zmieni jego nastawienie.

polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Martusiazabka, Izieth, Olcia..89, guerretenshi, emilkazozz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky lubie czytac Twoja zasadniczosc :)

milky way lubi tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarębinka, chyba jestem juz poprostu za stara na jakies gierki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 14:25

Szczęśliwa Mamusia, Nulka, zarębinka lubią tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Okciakowa Masz cudny brzuszek , ślicznie wyglądasz kochana , a jakie ładne włosy masz ile bym dała żeby takie mieć , ja mam krótkie włosy , a bardzo ładnie mi się kręcą , mam jak sprężyny te końcówki włosów :) .

Izieth Co do nadania nazwiska to każda robi jak uważa , ja z moim mężem jak dziewczynki się urodziły też nie byliśmy małżeństwem , to była nasza wspólna decyzja , aby miały jego nazwisko bo jakoś nie śpieszno , mu było do ślubu nie poganialam go itp , sam stwierdzil że to tylko formalność , każdy już i tak traktował nas jakbyśmy byli małżeństwem , w końcu ja się doczekałam po 6 latach związku się pobraliśmy i życzę tego samego wam :).

Macie kochane cudne zwierzęta , my mamy tylko suczkę wabi się Aza i 6 kur , kotów nie mamy mieliśmy chyba z 8 kotów trzy umarły , jednego ktoś nam zabił , dwa chore były i też umarły mamy teraz psa , i to nam wystarczy to ostatnie zwierzę , nie chcemy więcej kotów ani psów , nasza , Aza ma juz 9 lat .

Dziś siostra do mnie dzwoniła o wujku mi mówiła ma dużo guzów w głowie , słaby jest , strasznie schudł , bierze nawet psychotropowe leki na ból głowy tak go to boli , ma przerzuty płakać mi się chce , już tyle bliskich mi osób rak zabrał , za dużo tego lekarze ręce rozkładają , mieli mu lasero - terapię robić, ale nic już to nie da , jest w bardzo złym stanie zdrowia :( , mój tata powiedział że to będzie cud jak do ślubu swojej córki dożyje, a już każdy wie że tak się nie stanie , życzę mu dużo sił , aby się nie poddawał i walczył , niestety nie zawsze , jest tak jakbyśmy chcieli .
    Dużo sił dla twojego wujka. Moja babcia rok przed moimi narodzinami dostała raka. Choć wtedy jeszcze o tym nie wiedziała. Było Boże Narodzenie i tak niby przeziebiona niby coś a sie okazało że ma raka płuc. Niestety gdy to odkryli miała już przerzuty na większość organów. Lekarze dawali jej ok 3 miesiace życia, gdy ten czas prawie minął zorientowała się że moja mama jest w ciąży. Tak na nią spojrzała i stwierdziła że to bedzie dziewczynka. Uparla się że ona musi poznać swoją jedyną wnusie (bo same chłopy w tej rodzinie ;) ciocia ma 3 synow a ja mam brata). I wiecie co doczekała. Dało jej to siłę i motywację by żyć. Gdy wyszliśmy ze szpitala zamiast do domu pojechaliśmy do niej. Wycalowala moje raczki nóżki nacieszyla sie ile mogła bo niestety jej stan już był kiepski. Dziadkowi kazała sie mną opiekować a 3 dni później odeszła, a ja wiem że ona cały czas nade mną czuwa :) Teraz juz razem z dziadkiem nas pilnują

Olcia..89, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Madziula87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój mąż oświadczył się po siedmiu latach :D Jesteśmy 10 lat razem, w tym dwa jako małżenstwo :)

tb738ribfs156aj0.png
  • Nulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się z chlopami cackać :P Choć mój nie miał problemu z zaangażowaniem. Ślub braliśmy po roku bycia ze sobą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 14:40

cudek2, polkosia, Izieth, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to wesoło macie ;) Tylko jak sobie radzicie z wyprowadzaniem tylu psów? Ja mam jedną sunię i już się zastanawiam jak to będzie chodzić w zimie na spacer z wózkiem + psem. No ale nie oddałabym jej nigdy. A oto moja córeczka:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78dd59e7bf38.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 14:47

polkosia, zarębinka, cudek2, Nulka, Izieth, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia,przykro mi bardzo :( wiem co czujesz.Mi tez odeszlo duzo osob w rodzinie na raka,szwagier 33 lata,ostatnio tesciowa wlasnie na 3 miesiace przwd slubem,odwolalismy wesele,zrobilismy tylko obiad dla najblizszym,maz chcial przelozyc slub na nastepny rok,ale dla mnie byl wazniejszy on niz zabawa i wzielismy slub w terminie,teraz moja mama tez jest chora,ale poki co jest po dwoch operacjach,radioterapii i jest dobrze,byl wczesnie wykryty wiec wierze,ze juz nie powroci.

tb738ribfs156aj0.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ