X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, my mamy podwórko, więc chodzą, kiedy chcą. Husky mieszkają na dworzu cały czas, z własnego wyboru. Jakieś 2 lata mieszkały w domu, a potem pewnego dnia (zimowego) nie chciały wrócić i tak z dnia na dzień zamieszkały na dworzu. Dom to dla nich męczarnia, one ciągle się wściekają.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dzisiaj 19+2. Nie czuję jeszcze ruchów ani niczego w brzuchu. Czy powinnam się martwić?

ih9kcbx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Dziewczyny u mnie dzisiaj 19+2. Nie czuję jeszcze ruchów ani niczego w brzuchu. Czy powinnam się martwić?
    Spokojnie u mnie też jeszcze zero ruchów. Lekarz mówił że mogą pojawić się dopiero nawet ok 22tc

Kamilam8, polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinnaś się martwić. Możesz ruchy zacząć czuć nawet w 26 tygodniu. Bynajmniej tyle w teorii. Myślę że najlepiej będzie jak zapytasz.o to lekarza na najbliższej wizycie. Ale jeśli słyszysz serduszko, bądź widzisz jak się maluch rusza na usg to znaczy ze wszystko jest ok. Poprostu musisz uzbroić się w cierpliwość...

Co do ślubu, ja taki warunek postawiłam mojemu :-) jesteśmy ze sobą już ponad 9 lat. Z czego przestalismy się zabezpieczać jakieś 6 lat temu. Oboje bardzo chcieliśmy dziecka. Ale ślubu nie chciał. Powiedziałam krótko: dziecko będzie mieć moje nazwisko. Będę mieć panieńskie to dziecko też. Będę mieć jego, to dziecko też. Ja nie będę latać wszędzie i udowadniać wszystkim ze jestem matką. Jeśli ma ochotę to on niech nosi przy sobie akt urodzenia i się z tym męczy. Nie musiałam długo czekać na decyzje :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Kamilam8, milky way, cudek2, polkosia, Nulka, Isia86, Izieth, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka perfekt!
    Izieth zrob to samo!

zarębinka, Izieth, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ledwie was nadrobiłam a zrobiłam sobie przerwę tylko na 2 dni :) u nas potwierdziła sie zdrowa dziewczynka :) 321 gramów. Tatuś trochę niepocieszony ale przywyknie :) łożysko ma pierwszy stopień dojrzałości i umieszczone jest na tylnej ścianie macicy (a nie tak jak mówił mi lekarz na NFZ na przedniej) to dlatego pewnie mogłam tak wcześnie pierwsze ruch poczuć :) ja spędzam weekend u teściów. Właśnie kończymy pokój do którego przeprowadzę sie od października. Poskrecalismy wczoraj wszystkie meble :) pięknie sobie wszystko posprzątałam. Gorzej z reszta domu J ma jeszcze kupę roboty a za tydzień wyjeżdża....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 17:48

Nulka, RedLady, kalina123, cudek2, Izieth, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas po tych ulewach wyszła mokra plama na ścianie... w poniedziałek maja przyjść dekarze

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym nie chciala miec dziecka z facetem ktory nie chce slubu. Nie i koniec kropka. Niech spadaja takie tchorze a nie biora sie za robienie dzieci.

Nulka, polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Polkosia to wesoło macie ;) Tylko jak sobie radzicie z wyprowadzaniem tylu psów? Ja mam jedną sunię i już się zastanawiam jak to będzie chodzić w zimie na spacer z wózkiem + psem. No ale nie oddałabym jej nigdy. A oto moja córeczka:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78dd59e7bf38.jpg
    Kuźnia ja tez mam zamojeda :) i do tego dwa dachowce i nawet mi przez myśl nie przeszło ze mogą coś złego dziecku zrobić. Jak synek się urodził to miałam dobermankę, właściwie to męża była, nie moja wiec troche się bałam. Ale przyniosłam ze szpitala, pozwoliłam psu obwąchać i było ok. Pozwalała dziecku na wszystko. Oczywiście bakterie były- nie raz mu wylizała buzie nawet w środku ale organizm się przyzwyczaił do tych bakterii i nic się nie działo.

Kushina lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Autokorekta ;) mialo być
    Kushina ja tez mam Samojeda

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła dziś do mnie mama i jak zobaczyła mój ogród to stwierdziła że w przyszłym tygodniu musi przyjść mi opielić. A że ja z tych co nie lubią później gadania to się wzięłam i opieliłam wszystko sama. Antek mi się potem trochę buntował w brzuchu ale chociaż nie będę słuchać gadania

milky way, Nulka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chciałabym się nazywać inaczej niż dziecko. Jak urodziłam pierwsze to nie mieliśmy ślubu i dziecko miało nazwisko taty. pamietam jak poszłam na szczepienia i wyczytywali po kolei i mnie wyczytali po naziski dziecka a ja siedziałam jak głupia bo nie wiedziałam ze o mnie chodziło. Potem wzięliśmy ślub wiec juz się nazywałam tak samo. Za to jak się rozwodzilam to młody chodził juz do szkoły i nie chciałam dziwnych sytuacji z tłumaczeniem kto jest kto i dlaczego - wiecie jakie dzieci potrafią być- wiec nie wróciłam do panieńskiego. Teraz nie czułam potrzeby ślubu z Michałem. Ale jak pomyslałam ze mam rodzic dziecko jednemu facetowi nosząc nazwisko poprzedniego i w dodatku jakie nazwisko dać dziecku bo przecież w tej sytuacji nie moje ( po byłym) to biegiem zachciało mi się ślubu. Mój tez jest z tych co ślub niekoniecznie a może kiedyś, a wogole garnitur to nieeeeee. Ale jak mu powiedziałam ze bierzemy ślub i juz bo patologia z nazwiskami to się nawet sekundy nie wahał - także 06.08 ślub, dziś kupiliśmy garnitur i nawet stwierdził ze mu się podoba. Jak widać do wszystkiego można dorosnąć :)

milky way, Kushina, Izieth, kalina123, Nulka, Isia86, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, zarębinka lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79, faktycznie zawiła historia ;D
    Ale to super,ze tak sie fajnie ulozylo ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Kuźnia ja tez mam zamojeda :) i do tego dwa dachowce i nawet mi przez myśl nie przeszło ze mogą coś złego dziecku zrobić. Jak synek się urodził to miałam dobermankę, właściwie to męża była, nie moja wiec troche się bałam. Ale przyniosłam ze szpitala, pozwoliłam psu obwąchać i było ok. Pozwalała dziecku na wszystko. Oczywiście bakterie były- nie raz mu wylizała buzie nawet w środku ale organizm się przyzwyczaił do tych bakterii i nic się nie działo.

Ooo jaki zbieg okoliczności :D Bo ogólnie jest to raczej mało znana rasa. Ale za to jaka kochana <3 Moja to w ogóle uwielbia dzieci, na osiedlu ma koleżanki, które kopią jej piłeczkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Antek mi się potem trochę buntował w brzuchu ale chociaż nie będę słuchać gadania

To już wiadomo, że będzie chłopak? :) Jeśli już o tym pisałaś to przepraszam, może coś przegapiłam ;) Antek bardzo fajne imię.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Ha... Izieth...
    Wobec tego ja bym powiedziala, ze sloro slubu nie bedzie to dziecko bedzie mialo moje nazwislo.
    Dla mnie, skoro facet jest na NIE (obojetnie dlaczego bo skoro ma np zle doswiadczenia to co ja jestem temu winna), znaczy ze jest w związku jedną nogą. A drugą sie boi.
    Skoro tak, to moje dziecko obiema nogami bedzie mialo moje nazwisko.

Ciekawe czy sie mocno oburzy i czy to zmieni jego nastawienie.

No dokładnie tak samo myślę :) Liczę na to, że jednak coś mu się pozmienia :)
    A jak nie, to będziemy żyć sobie dalej bez ślubu, ale dziecko będzie miało moje nazwisko i tyle :)

milky way, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    To już wiadomo, że będzie chłopak? :) Jeśli już o tym pisałaś to przepraszam, może coś przegapiłam ;) Antek bardzo fajne imię.
    Na ostatnim usg byłam z mężem i mówię Maja to Maja tamto lekarz spojrzał na mnie na męża przybliżył nos do monitora i mówi "Pani Marleno nie chcę martwić ale ja tu widzę Michała" a ja byłam święcie przekonana że to dziewuszka i cała rodzina mówiła do brzucha Maja ;)

Kushina, cudek2, Nulka, milky way, emilkazozz, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to było "no patrze patrze i nic nie widzę więc dziewczyna" :D Baranosiu czyli jednak będzie mały motokrosowiec :P

milky way, Szczęśliwa Mamusia, cudek2 lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwale brzusiem - a co :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aba91fed9a1a.jpg
    Zaczęłam sobie robić zdjęcia tak jak z Maciusiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 20:58

Isia86, baranosia, emilkazozz, Kushina, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, AniaKami, Izieth, zarębinka, guerretenshi lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka chyba jednak tak ;) i nawet imię będzie miał po słynnym zawodniku idolu męża Antonio Cairoli haha :D

Nulka, milky way, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ