X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cały dzień boli mnie podbrzusze i nie wiem od czego bo się obijam :P

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka jak ładnie :) zgrabniutki masz ten brzuszek :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę coś zjeść to urośnie :P

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie spojrzałam na swój suwaczek - połowa za mną, szoook :D

Isia86, milky way, Nulka, Szczęśliwa Mamusia, Izieth lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93315862d910.jpg

Jak wszystkie to wszystkie :P a to moja kochana spanielka :) juz 7 lat spi z nami :P kupa siersci do przytulania :)

milky way, Nulka, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Kushina, Martusiazabka, Krakuska, Izieth, cudek2, karolajna88 lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam takiego tylko ze moj ma juz 17 lat

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nazwisk to myślę ,że dobrym rozwiązaniem jeżeli dzieci mają różnych ojców jest to jak zrobiła mama mojego kolegi. Jego ojciec przykładowo Nowak zginął młodo i potem ona ponownie wyszła za mąż i z tym powiedzmy Kowalskim miała drugiego syna. Chłopcy mieli nazwiska po swoich ojcach więc ona żeby właśnie nie tłumaczyć się wiecznie kim jest dla nich nazywa się Nowak-Kowalska i wszystko jasne ;)

milky way, Martusiazabka, Izieth, guerretenshi lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też bym nie mogła żyć bez ślubu. Coś mi nie gra w związku, gdzie facet tego nie chce. 7 lat zmarnowałam z takim jednym dupkiem, który miał niby być jedyny, ja nalegałam na ślub, a on nie chciał, bo po co i w ogóle. Okazało się, że wcale mnie nie kochał. A mój mąż oświadczył się po 3 miesiącach od poznania jakoś ;) Leci nam już 5 rok razem <3 Także z mojego doświadczenia wynika, że dojrzałemu, zakochanemu facetowi ślub w niczym nie wadzi, a nawet sam go chce :)

Szczęśliwa Mamusia, milky way, Nulka, Martusiazabka, Izieth, Isia86, cudek2 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Polkosie jeżeli chce się być razem to ślub jest najlepszym rozwiązaniem bo co to za życie gdy ludzie po zwykłej sprzeczce rozstają się jakby nic ich nie łączyło gdyż nie podpisali papierka.

emilkazozz lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w tym roku stuknie 9lat bycia razem i dopiero rok po ślubie ;)

Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna sprawa, ze ludzie rozwodzą się na potęgę. Powiem Wam ze ja jestem fanką rozwodów. Po co sie męczyć z kims, kto okazal sie inna osobą,a slub juz wzięty? ;)
    Dobrze, ze ludzie maja wiecej odwagi niz nasi rodzice- wiekszosc tkwiła/tkwi w zwiazkach w ktotych zyją obok siebie. Tez smutne.

polkosia, Martusiazabka, Nel@, Izieth lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Milky way. Moi rodzice rozstali się gdy miałam 19lat była to dla mnie tragedia bo nagle córeczka tatusia musiała zostać ze złą matką. Ale teraz z biegiem czasu wiem że to była dobra decyzja i już nie wyobrażam sobie innego życia

milky way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka rozstaje się ze swoim partnerem średnio co pół roku. On się wyprowadza na kilka dni po awanturze, którą zazwyczaj ona robi... Chłopak zapracowany, po 12h nie ma go w domu, żeby im dogodzić, a ta siedzi na wychowawczym i ma mu za złe, że "cały dom na jej głowie", a mają mieszkanie 50m2 i żadnego zwierzaka. Fakt, dziecko ojca prawie nie zna... Śmiać mi się chce też, bo ja mam 3x większy dom, pełno trzody, zwierzaków, dodatkowo podwórko i tak sobie myślę, co ona może wiedzieć o ogarnianiu domu :P A co najlepsze, to uprawiają seks 2x w miesiącu w dni płodne, bo starają się o drugie dziecko. Zastanawiam się tylko po co... On też ślubu nie chce, a jak kiedyś mówiłam mu, że jej się marzy pierścionek i wesele, to mnie wyśmiał... Nie mogłabym żyć z takim facetem.

EDIT:

Teraz tak mi przyszło do głowy, że pewnie on nie chce, bo ona ciągle ma pretensje do niego. No to może faktycznie woli pracować, niż z nią siedzieć i słuchać tego marudzenia? To wtedy się nie dziwię, że nie jest pewien...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 22:41

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, jeśli ludzie będą mieli się rozstać to się rozstaną bez względu na to czy papierek jest czy go nie ma. Poprostu jeśli nie ma ślubu to jest łatwiej bo mniej formalności. Ale przecież jeśli coś się nie układa, nie chce się być ze sobą, czy próbować to poskładać do kupy to trzeba się rozejść i tyle. Czasem tak jest ze ludzie są szczęśliwsi jak są osobno.
    U nas ten papierek to akurat tylko formalność. Nie jeden kryzys mamy za sobą, ale oboje dobrze wiemy ze chcemy być ze sobą na dobre i złe. Razem jakoś ze wszystkim sobie poradzimy. Do ślubu jakoś nam było nie po drodze. Parcia na to nie mieliśmy. Teraz sytuacja się trochę zmieniła. Ja uważam że jeśli udało nam się wreszcie stworzyć nowe życie to warto się postarać. Dać mu normalny dom i rodzinę. Po co komu tłumaczyć czemu mamusia i tatuś mają inne nazwiska. A może to wcale nie tatuś tylko jakiś nowy gach puszczalskiej mamusi? Żyjemy w takich czasach ze tak właśnie ludzie widzą niezalegalizowane związki. Ja akurat musiałam wyciągnąć ciężkie argumenty :-) ale mój M widać przemyślał to co mu powiedziałam bo na reakcję nie musiałam długo czekać :-) ślub mamy 20.08 ;-)

oar8skjo4squlk4t.png

milky way, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dla wszystkich ślub to tylko formalność, papierek.

milky way, Nulka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda czasu marnowac zycie, na beznadzieje...
    Polkosia ja na miejscu tego goscia to bym uciekła, a drugie dziecko.....po co..?

Ja sama nie bylam pewba mojego ex. Cale szczescie, ze odeszlam, bo bylabym cale zycie nieszczesliwa. Co z tego, ze sympatyczny, przystojny, mądry itd....skoro poprostu nie dla mnie?
    Nie dalabym rady z humorzastym facetem, z nosem w komputerze... poprostu z boegiem lat nasze oczekiwania sie pozmienialy, drogi rozeszly, po co ciagnac cos takiego...z przyzwyczajenia? Eee...

polkosia, Martusiazabka, karolajna88 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że są ze sobą głównie ze względu na dziecko, ale z drugiej strony, to może gdyby byli po ślubie, to lepiej im by się ułożyło? Bo ona mu truje o tym ślubie, a on się wk..., bo ma dość gadania i kółko się zamyka. Może, gdyby się oświadczył, ona by miała "pewność, deklarację" (w końcu niektórym jest to bardzo potrzebne), to dałaby mu spokój i lepiej go traktowała ;) Ciężki przypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 23:01

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda!

• milky way Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....aaaaalbooo by sie wsciekla do reszty, ze go w chacie nie ma, a przeciez teraz ma rodzine! Przysiegal przed Bogiem, albo urzednikiem!
    :D
    Duze ryzyko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 23:10

Nulka, polkosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to, że facet się sam z siebie nie oświadcza nie musi automatycznie znaczyć, że nie kocha i mu nie zależy. Dla większości facetów ślub po prostu nie jest tak istotny jak dla nas. Fajnie jak się sam oświadczy w romantycznych okolicznościach, ale niektórym niestety trzeba wylać kubeł zimnej wody na głowę, bo po prostu nie zdają sobie sprawy, że dla nas to jest takie ważne. Ja jak bym miała biernie czekać, aż się sam oświadczy to pewnie bym do tej pory czekała, a znamy się już 12 lat :P Nawet się dzisiaj śmialiśmy, że mąż został tylko poinformowany kiedy ma się stawić na ślub i gdzie, resztę załatwiałam ja :P Po prostu taki typ, co nie znaczy, że jest złym mężem ;)

polkosia, milky way, Izieth, Martusiazabka lubią tę wiadomość

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ