X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) moje drogie miłego weekendu życzę :) nie sprzątajcie za dużo,mimo że dziś sobota, bo jak widać sprzątanie ciężarnym nie służy ;) sama też się już o tym przekonałam.

A co do mojego siersciucha, to ja uwielbiam świnki morskie, mogłabym mieć hodowlę swinek :))) ahhh

Oto mój prosiaszek:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a935f8a836b6.jpg

Leżakowanie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba81de692333.jpg

Hm...co by tu dziś na siebie włożyć...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3af1fee194cc.jpg

:)))

Co do chorób roznoszonych przez zwierzaki,w tym głównie chodzi o koty, to uważam i zresztą moj gin mi to też powiedział,że jest niebezpiecznie jak się nie dba odpowiednio o higienę.zarówno zwierzaka,jak i później swoją.wiadomo,że trzeba po wymianie siana, żwirku czy trocin porządnie ręce wyszorować, a nie z brudnymi zasiąść do jedzenia...gin też mówił,że toxo można się zarazić w naprawdę skrajnych przypadkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 06:50

Krakuska, Izieth, Okciakowa, cudek2, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna, ja mam Maine Coon, dachowca, 5 psów (jork, pomeranian, 2 husky, berneńczyk) i 16 papug (2 wielkie Ary i 14 żako) i dziecku żadne krzywdy nie zrobiło i nie zamierza zrobić. Psa, kota, ciągnie za sierść, a one nic (no, jork potrafi warknąć ostrzegawczo, ale to już musi go naprawdę szarpać, czego wiadomo unikamy), papugi bardziej boją się jej niż ona ich, a kot potrafi przyjść do niej i spać w jej nogach ;) Daj na luz, nie słuchaj tych farmazonów. Małe psy śpią z nami w łóżku, koty nieraz też i wszyscy sobie żyją w pełnej harmonii :) A Tysia koty kocha najbardziej.

Isia86, Martusiazabka, Krakuska, zarębinka, Izieth, cudek2, Werix, Szczęśliwa Mamusia, cindi88, Nel@, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia normalnie mini zoo :))) super :)

polkosia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd się urodziłam w domu były i są koty i jakoś i ja i brat żyjemy :)

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, cudny proś, nawiasem mówiąc nie myślałam, ze spotkam tu jeszcze innego świiniopasa :D ja tez jestem wielka wielbicielka prosiaczkow, praktycznie od zawsze :)) a oto moje futrzaki: Świnek i Neron (Neron jest długowłosy)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b73539951b41.jpg

Świnek jest bardzo oswojony i kontaktowy, natomiast Neronek jest niestety typem dzikuska, choć mamy go od maluszka. A Świnek to tak naprawdę Świnka (mąż wybierał to wyszukane imię) ale to długa historia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 08:30

Martusiazabka, cati, milky way, Izieth, Isia86, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Chyba nam się robi przewaga chłopaków, choć trudno stwierdzić bo nie wszyscy uzupełniają tabelkę...
    niektórzy nawet do niej nigdy nie zajrzeli :P nie mowiąc o uzupelnianiu .

Nulka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam już mojego przyjaciela, przeżywam to strasznie do dnia dzisiejszego i ciągle po nim plączę. W lutym odszedł mój kochany Dinko, w marcu miałby 13 lat. Położył się i zasnął :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna ja od kuedy siegam pamiecia w donu byly koty. Ja due z kotami wychowywalam, moje rodzenstwo i w ogole moja rodzina jest jakas kocia bo w przewazajacej wiekszosci domach mieszkaja koty :) mam syna 8mio letniego ktory jak sie urodzil to akurat maine coon z Nami mieszkal. Zadnego zagrozenia nie bylo z jego strony. Wrecz przeciwnie. Spal w wozkowym koszu na zakupy i pilnowal Tobiaszka jak pies. Teraz jestem w ciazy i mieszka z Nami mama Pusia i jej cztery trzymiesieczne kocieta :) wszyscy w donu, zeby nie bylo ze w piwnicy czy komorce. Koty maja swoje miejsca w domu i jakos sie dogadujemy :) o zaduszenizch, podgryzieniach krtani slyszalam od ludzi i z sieci ale nigdy nie byly to historie navtylevwiarygodne bym stracila zaufanie do kotow. Oczywiscie to tylko zwierze i nalezy zachowac ostroznosc i czujnosc ale nie popadac w paranoje i czarnowidztwo :) ja tam nie zamierzam pozbywac sie ktoregokolwiek ze zwierzakow z obawy ze wyrządzi krzywde maluchowi. Ufam, ze bedziemy sobie zyc w ekosystemie przyjaznym dla kazdego z gatunkow :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w niedzielę jadę po dachowca dla mamy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de4b3db617fa.jpg

Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1281f76cc7a71a79med.jpg

:)

Krakuska, Nulka, cati, Izieth, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Barcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizys wybaczcie rozmiar zdjecia :D tytuł Matka Polka Karmiąca :) :) :)

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chce mieć bardziej rozumnego zwierzaka niż moje dwa chomiki. miałam myszy,ale mój ex je zabił własną głupota. A z chomików to jeden jest miły i lubi być glaskany oraz tulony, drugi ma motorek w dupie i potrafi cała noc na kołowrotku smigac, ale ludzi boi się panicznie :( uznalam że jak mi dziecko podrośnie, to zaadoptujemy psa, kota lub świnkę aby od małego zaszczepić miłość do zwierzat i odpowiedzialność za żywe stworzenie :)
    Macie piękne te zwierzaki. Ja zaraz jadę do teściowej po auto i kierunek Kostrzyn. Oby pogoda dopisała <3!

Krakuska, polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się uśmiałam z mojej teściowej jakiś czas temu. Mamy kotke, ale nie w domu tylko biega sobie u nas po polu i śpi w drewutni... Kiedyś (jak już w ciąży byłam) siadłam na tarasie a nasza kotka siadła naprzeciwko mnie i zaczęła się myć, a moja teściowa wpada na taras z okrzykiem "nie patrz na nią!". Sobie myślę "o co chodzi??". A ona mi mówi że patrząc kotu w oczy zły urok łapiemy... Dziewczyny, niektórzy ludzie co do zabobonów i zwierząt z dziećmi zawsze będą mieli jakieś ale... Ja w domu zwierzaków nie lubie bo mi się to wydaje mało higieniczne, ale na podwórku biegają nam i psy i koty i nigdy nic żadnemu dziecku się nie stało :)

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarebinka :D i jeden czarny sie uchowal widze :D fajnie ! duze juz te kociaczki chyba ? :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krzyzowke rosyjsiego niebieskiego z dachwcem. Katka w tym roku skończyła 10 lat jak sie urodził Maciej to miała 5. Choć charakterek to ona ma to małemu nie zrobiła krzywdy, a nawet go pilnowala czasem nawet spala u niego w nogach w łóżeczku ;) Ja słyszę te zabobony o kotach mordercach to mnie trzęsie. .. też się tego na słuchałam i miałam w głębokim poważaniu
    Super niania w akcji :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d40c0b16a14.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 14:23

Okciakowa, Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu cudną 11-letnią sunię Lili <3 Jest mega rozpieszczona i na pewno będzie zazdrosna o dziecko, ale myślę że się dogadają :) Nie boję się zarazków, czy czego tam jeszcze, uważam że zwierzę w domu jest dobre dla rozwoju dziecka :)

Chciałam wrócić do tematu nazwiska, który krótko się przewinął, dlaczego uważacie, że nadanie własnego nazwiska dziecku jest czymś złym? My nie mamy ślubu i wolałabym mieć, żeby moje dziecko miało takie nazwisko jak ja. Kochamy się oczywiście, ale za dużo w życiu widziałam, żeby ślepo wierzyć, że zawsze będziemy razem. Oczywiście mam taką nadzieję, ale różnie może być i gdybym miała zostać sama, wolałabym, mieć takie samo nazwisko, jak moje dziecko. Co w tym złego?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to wszystko zależy od sytuacji. A nadawanie nazwiska ojca mimo wszystko bo tak wypada i bo co ludzie powiedzą jest chore.

Izieth, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izieth, a slubu nie planujecie?

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, chyba nie chodzi o to, że ktoś uważa, że nadanie dziecku własnego nazwiska jest czymś złym ;) kontekst był nieco inny. Ja osobiście wolałabym nadać własne, bo jest ładne i rzadkie - kontra nazwisko męża, które jest jednym z najbardziej powszechnych ;) ale po ślubie mam podwójne, które jest dośc długie, więc ze względów praktycznych postanowiliśmy, że będzie to nazwisko męża. Osobiście uważam, że powinno się kierować względami praktycznymi, wybrać ładniejsze, bardziej pasujące do imienia.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, tak ta czarna bestia to Chanel jedna z trzech dziewczynek i jeden kocurek zwany Batmanem :D sa jeszcze Kropka to najmniejsze z kociat i Ksiezniczka dostojna i nietykalna dama :)

Okciakowa lubi tę wiadomość

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ