X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż 3 ja szczęśliwa on wściekły bo przegrał o pół sekundy :)

Izieth lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez znieczulenia, ale szybko, bo tylko 3,5h, więc nie zdążyłam w sumie się nacierpieć :)

milky way, zarębinka, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z rodzących naturalnie koleżanek mogłaby mi odpowiedzieć na takie pytanie: Czy jest to wysiłek tego typu, że tętno ci skacze jakbyś biegła maraton / grała w squasha? Ja mam zaburzenia rytmu serca, tachykardię, bardzo wysokie tętno przy wysiłku cardio typu bieganie (potrafi odiągać 200 uderzeń/min :/) i zastanawiam się czy to nie jest przeszkoda w rodzeniu naturalnym. Od zawsze, taki typ. Gdybym wiedziała, że jest to całkowicie bezpieczne to bym wolała spróbować naturalnie, ale ryzykować się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 16:51

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wczoraj tak się na chodzilam i wybawilam ze dziś ledwo żyję.dopiero jako tako mogę chodzić. Dotarło też do mnie że mój chomik jest juz stary i niedługo odejdzie. Smutno mi bardzo. Jak odeszły myszy to płakałam jak dziecko.
    We wtorek wbilam sobie nachosa w dziąsło i od tamtej pory mam napuchniete. Chyba czas przestać to ignorowac.

Polkosia Ty miałaś problemy ze spojeniem łonowym prawda? Jak one się objwialy? Bo ja od 2 tygodni chodzę jakby ktoś mi dawał codziennie serie kopniakow. :\

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też spojenie boli, ale tylko jak podnoszę nogi, np. zakładam buta.

Dzisiaj narzeczony pierwszy raz poczuł ruchy swoje synka i pytam go: i jak? A on na to: nic specjalnego... Eh... chyba muszę przyzwyczaić się do myśli że pokocha go dopiero po narodzinach.

Co do ruchów to zawsze czuję małego rano po przebudzeniu jak jeszcze sobie poleżę, a poza tym nie ma reguły, czasem ok 14, czasem wieczorem przed snem. Różnie.

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, ja gram w squasha bardzo czesto (chyba lepiej powiedziec gralam, chwilowo nie gram) i nie jest to ani yroche wysilkowo jak squash (wiem o co chodzi, jaki to typ wysylku :). To jalby pomnozyc squash razy sto, to mamy sn :D jezeli chodzi o wysilek. Ciezko to porownac, ale taki hardcorowy squash jak na turnieju to jest nic. Za to adrenalina taka duza, ze cos niesamowitego ;D

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, nie pocieszasz :D

milky way lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, spojenie mnie boli praktycznie od początku... :( Najbardziej jak leżę i jak podnoszę nogę (na przykład przy zakładaniu spodni)... W dzień jak rozchodzę, to zapominam, chociaż czasem zarwie, ale najgorzej jest z na wieczór, w nocy i z rana...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie spojenie boli jak wstaję. Wy tez jak podnosicie sie z lozka to bokiem?

guerretenshi lubi tę wiadomość

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje bokiem juz od jakiegos czasu :) mnie bardzo czesto boli kosc ogonowa. Jak dluzej posiedze. A o siezeniu na twardym nie ma mowy bo w momencie mnie boli no i wtedy jak sie poloze to tylko wstawanie bokiem wchodzi w gre.

zarębinka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam piłeczke - 94 cm oO

guerretenshi, milky way lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bokiem było by jeszcze spoko, ja sie szybko na brzuch przerwacam, pozycja na kota i dopiero jakoś wstaje :P chyba ze Damian jest w domu, to mnie podciąga do góry :D
    we wtorek w końcu usg, ostatni raz widziałam maleństwo 24 maja. podpytam od razu czy jest jakiś sposób na to nietrzymanie moczu, bo mi całe życie z równowagi wytrąca.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kota :) wyprubuje, moze wtedy nie bede tak sapac.
    Na nietrzymanie moczu to chyba miesnie Kegla? Gdzies tam czytalam zeby systematycznie 3xdziennie napinac je maksymalnie przez 10 sekund przy jednoczesnym swobodnym oddychaniu. Mnie pomaga. Zdarza mi sie popuscic jeszcze kiedy kicham z pelnym pecherzem.

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie tyle nie trzymanie pełnego pęcherza, co nie moc załatwienia się do końca i po chwili chodzenia jakby schodzi. co prawda, jak czuje parcie na pęcherz to mam z 5 min żeby znaleźć toaletę w pobliżu, dlatego zaczęłam chodzić regularnie jak czuję, że zaraz mi się zachce mocniej. no ale albo spędzę pół godziny wyciskając z siebie wszystko, albo po wyprostowaniu się i chwili chodzenia cieknie ze mnie. bywa, że dostanę kopniaka, to poczuję awarię. ale najgorzej jest podczas zbliżeń, bo już chwilę przed panikuję, że w chwili zapomnienia po prostu popuszczę. i się odechciewa, a D chodzi naburmuszony, że nagle robię się sztywna i apatyczna. rozumie, że czuje się mega niekomfortowo, ale uważa, że jemu to nie przeszkadza. tylko, że ja nie potrafię się przełamać :/
    podziwiam osoby, które twierdzą, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety. zakładam, że albo odbył się bez dolegliwości, albo ta osoba była facetem... chce już macierzyństwo.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, ale to było miliard razy bardziej zajebiste od turnieju squasha!
    Jak schodzilo znieczulenie, to no boli,no kurcze boli nic sie nie poradzi...za to jest taka adrenalina, ze to wszystko dzieje sie jakby troche obok.
    A poznoej dostajesz to wyczekane malenstwo, takie piękne, Twoje, takie cieplutkie, malutkie, tulisz i sie smiejesz i mowisz- dzien dobry kruszynko, w koncu jestes z nami ;)

guerretenshi, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego wlasnie chciałam rodzic naturalnie, nie boję się samego bólu... Tylko serio sie boję czy serducho wytrzyma :( nie wiem czy oni kontrolują też tętno matki, czy w razie czego mogą zareagować. oczywiście idę przed porodem na holtera do kardiologa, więc sama decyzji nie podejmę. Tak czy siak, nie mogę się już doczekać grudnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 18:59

milky way lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    We wtorek wbilam sobie nachosa w dziąsło i od tamtej pory mam napuchniete. Chyba czas przestać to ignorowac.

Proponuję płukać naparem z szałwii. Działa lagodzaco i sciagajaco, mi zawsze pomaga jak coś sobie z dziaslem zrobię lub gdy gardło boli.

guerretenshi lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • milky way Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gueretenshi, no, nie wiem czy mozna nazwac najpiekniejszym... ale napewno niepowtarzalnym, tylko Twoim, niesamowitym, pięknym, niezwyklym :)

Zdarza się tylko raz/dwa/kilka razy w zyciu ;) ja dlatego czuje sie wyjątkowo i tak tez daje sie traktowac ;) ja-zosia samosia ;)
    Bliskim widze, ze sprawia to ogromna przyjemnosc ;) mama podrzuci obiad, sąsiadka rogaliki (akurat dzisiaj rano, jak uspilam malego na drzemke i zrobilam sobie pyszną latte ;D jakie wyczucie!), facet na rękach prawie nosi i spelnia jakies dziwne zachcianki ;) nawet nie przewraca oczami,jak wymyslam niestworzone rzeczy, pani w rossmannie skasuje zakupy bez kolejki :)
    Wszyscy mili, zeby nie wkurzać ciężarnej ;D
    To co tam, rozne niedogodnosci jakos mozna przełknąć ;D po pozniej na pierwsz miejscu jest ta malutka istotka i juz wcale nie jestes taka super najwazniejsza ;D

Krakuska, Isia86, polkosia, AniaKami, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Krakuska tak wiesz... mi tam raz polozna zmierzyla na przedporodowej wyszedl jakis odjechany wynik, objechała mnie z usmiechem, ze po co sie tak denerwuje, i pozniej raz na porodowej i tyle. Napewno kazda ma w cholere wysokie ;D
    Wiec decyzja kardiologa czy cc czy sn, zeby pozniej nie bylo niespodzianek, musisz sprawe jasno mu przedstawic.

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isia, tak zrobie, dzieki :*
    milky, masz rację z tym skakaniem w koło. ale niektórzy potrafią przesadzić. moja mama i teściowa nie krępują się na mnie lub na Damiana krzyczeć. dziś poszła zjebka, że wczoraj prowadziłam auto, bo chciałam, żeby Damian w końcu się napił :D
    baranosiu, jak tam motocross? :)

milky way, Isia86, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ