X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek o rety współczuję nocy ale z opisu też się uśmiałam :D

umarłabym chyba gdybym miała jakieś inne żyjące stworzenia w domu poza ludźmi i psem bleh
    Ja wszystko zabijam jak leci, najmniejszego pająka, robaka
    Myszy w domu sobie nie wyobrażam

cudek2 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam sie do szkoly rodzenia. Start 4 pazdziernika :) zaklepalam ostatnie miejsce. Tak to dopiero w polowie listopada nastepny turnus szkoleniowy :)
    Zajecia przez miesiac dwa razy w tygodniu od 17.00-18.30 mozna zabrac ze soba atrakcyjnego Kazimierza czyt. Partnera :)
    Zajecia prowadzone sa nieodpłatnie. Wow mamy bogaty powiat ;)

Chyba trza sie wziac za jaka robote. Zdjecia musze zrobic i dowod, prawo jazdy, paszport i dowod rejestracyjny wymienić. Przeciez ja od prawie trzech miesiecy inne nazwisko mam.

Ide facjate pokolorowac i jechac zdjecia zrobic :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek,
    współczuje takiej nocy. Ale przyznamy że czytając Twój post moja wyobraźnia mocno zadziałała i nie mogłam powstrzymać się od śmiechu :)

Odpoczywaj i zbieraj siły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:12

cudek2 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarębinka, prawo jazdy moje od 4 lat nadal czeka na zmianę nazwiska ;D

guerretenshi, zarębinka, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, jedna mysz to jeszcze nie tragedia, ale jak zorientowałam się, że mam kilka (a finalnie kilkanaście), a pod szafkami w kuchni nasrane po horyzont i musiałam wszystko demontować i dezynfekować, to... Teraz nawet jednej na oczy nie chcę widzieć. Obrzydliwe.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam fajną promocję w euro rtv agd na detektor tętna. Ja sobie zamówiłam i podobno ma być na jutro (to była najtańsza opcja dostawy) wiec jutro będę odbierać. Może jeszcze komuś podpasuje to podaje link

http://m.euro.com.pl/sondy-i-pulsoksymetry/angelsounds-jpd-100s4.bhtml

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ogarnęłam obiad na dwa dni. Zrobiłam bitki w sosie własnym i kaszę. Miała być surówka z kiszonej kapusty ale baba w sklepie chyba nie rozpoznaje świeżej od śmierdzącej - ma szczęście że nie chce mi się jechać do sklepu bo zrobiłabym raban pytałam jak człowiek czy świeża to się oburzyła że starej by nie trzymali. No nic będą pomidory ze śmietaną i cebulką.

zarębinka, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A walczyłam ostatnio z molami spożywczymi te dziady wszędzie wchodzą musiałam wszystko wypieprzyć bo nawet w mące były.

U mnie dzisiaj na obiad zupa z soczewicy i pierogi z jagodami :)

Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczorajsze zeberka duszone z bebulka w sosie wlasnym plus puree ziemniaczane plusss salata z zodkiewka i szczypiorkiem. Yami :) aaaa jeszcze sałatke wielowarzywna zazyczyla sobie Latorosl a mnie sue chce karpatki. I slowo cualem sie stanie :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja daj przepis na tą zupę! Uwielbiam soczewicę :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pichce mlode ziemniaczki ze schaboszczakiem i kapusta :D

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mam zupę szczawiową a potem na deser gofry <3 :D

Martusiazabka, zarębinka lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gulasz z dzika z kopytkami i mizerią, a na deser tarta z malinami :)

Martusiazabka, Nel@ lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj serwuje pieczonego kurczaka z młodą kapustką i ziemniaczkami :)

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Nel@ lubią tę wiadomość

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka wrote:
    Chyba trza sie wziac za jaka robote. Zdjecia musze zrobic i dowod, prawo jazdy, paszport i dowod rejestracyjny wymienić. Przeciez ja od prawie trzech miesiecy inne nazwisko mam.

Ide facjate pokolorowac i jechac zdjecia zrobic :)
    Ja prawo jazdy od roku mam na złe nazwisko, tzn. panieńskie ;) a już nie wspomnę o adresie, który jest nieaktualny od 5 lat :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ale macie smaczne obiadki ;> Jej... Właśnie mi dałyście do zrozumienia która godzina, a ja zaczęłam jeść drugie śniadanie i jeszcze się do końca nie ogarnęłam ;D Dziś mam dzień wolny więc poszalałam. Spałam prawie do 10.
    Aaa.. bo ja Wam nie pisałam. Chodzę na praktyki, ale mam taką kierowniczkę, że jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to każe mi więcej siedzieć w domu niż bywać na tych praktykach ;D bardzo opiekuńcza Pani.
    Kupiłabym sobie ten detektor tym bardziej , że cena kusi, ale mój Mąż stwierdzi, że przesadzam. Na szczęście dziecko jest tak ruchliwe, że nie daje mi zapomnieć na długo o sobie ;)
    To i ja się pochwalę brzuchem. :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3211317c52a.jpg

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, zarębinka, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Fuksja daj przepis na tą zupę! Uwielbiam soczewicę :)

Dzisiaj gotuję z tego przepisu :) https://zakateksmaku.wordpress.com/2013/10/14/zupa-z-zielonej-soczewicy/

• makalotia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh.. teraz w ciąży uwielbiam zapach smażonej na masełku cebulki. mmmmm... na samą myśl ślinka cieknie Ale samą to trochę słabo jeść. Tak wpadłam teraz na pomysł pierogów ruskich. Narobić i pomrozić. Ma któraś z Was jakiś dobry sprawdzony przepis? :)))

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Cudek, współczuję... U nas była plaga myszy, miałam sprzątania i mycia kuchni na 3 dni, a myszy złapaliśmy prawie 20... Ale już wypleniłam siksy. Zaczęłam zauważać, że są, dopiero jak mi na blacie srały i to było za późno. Dramat. Teraz walczę z kur... owocówkami. Następna plaga... U nas na kilogramy idą owoce, a Tysia jak je, to są wszędzie, łącznie z sufitem, więc wystarczy 1 kawałek czereśni i znów się mnożą. Wczoraj nie wytrzymałam i dom nasprejowałam Rajdem. Na razie chyba padły, ale muszę uważać, żeby znów nie wróciły...

No tak, lakmusowe, takie jak na chemii w szkole :P O nich pisałam. Dzięki nim zorientowałam się w dniu porodu, że sączą mi się wody, bo nie było to takie spektakularne, jak na filmach. Dobrze, że je miałam wtedy.

Na te małe muszki owocówki mam sprawdzony sposób - nalej do np butelki / słoika - wodę + sok (sporo) + ocet. Przykryj np folią strech, zrób w niej kilka małych dziurek np wykałaczką i postaw obok owoców. Wyłapie Ci wszystkie muszki :) Bardzo skuteczne, choć trochę obrzydliwie wygląda, więc nie stawiaj na widoku :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa pocieszenia.
    Położyłam małego teraz. Spi. Boże... niech to trwa przynajmniej 2 godziny!!!jak się tak chwalicie brzuchami to i ja... a co!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e1488e0327d.jpg

Nel@, Szczęśliwa Mamusia, Julia--natalia, polkosia, baranosia, Madziula87, cati, zarębinka, Isia86, Nulka, Chamomilla, Izieth, Olcia..89 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ