Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty, Nela Ty sie nie smiej :) tylko wachaj wkładki :D
    Żarttttt!!!

Polkosia dobrze gadasz dzis skocze popytac o szkole rodzenia tralal laaaa :)

Ps. Zdrzemnęłam się dwie godzinki. Miau :)

No i na grzyby dziś. YEAH! :D

Nel@, milky way lubią tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Ja tez dostalam skierowanie na obciążenie glukozą i teraz moje pytanie. Ten soczek ja musze kupic czy w przychodni go dostaj?? Jak to w ogóle wygląda? ;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w aptece sie go kupuje

palma lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Dzień dobry;)
    Ja tez dostalam skierowanie na obciążenie glukozą i teraz moje pytanie. Ten soczek ja musze kupic czy w przychodni go dostaj?? Jak to w ogóle wygląda? ;)
    Chyba najlepiej zadzwonić i się spytać. U mnie np dają ale niekiedy trzeba samemu kupić

palma lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cati Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jak wody wypływają, to zabarwiają się na ciemno, zazwyczaj jest skala razem z nimi :) My dostaliśmy na szkole rodzenia.
    hmm ciekawe :D musze sie zaopatrzyc w nie jak bede w pl , moga byc pomocne :)

oj tak polecam wszelkie szkoly rodzenia ! :) bylam i swietna sprawa od parcia , przez karmienie i pielegnacje :) warto wydac na to .

palma = Glukoze kupisz w aptece , wez ze soba tez sok z cytryny :D mozna dodac go do plynu :) latwiej sie to pije. Nie wiem od czego to zalezy ze jedne przychodnie maja glukoze swoja a inne nie i wymagaja od ciebie bys kupila. Musisz spytac tam gdzie pobieraja krew czy maja .

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to są zwykłe paski badające ph - inaczej zwane papierki uniwersalne lub papierki lakmusowe. Wody płodowe mają ph zasadowe i barwią papierek na odcienie niebieskiego, normalna wydzielina z pochwy ma ph w granicach 3,5-4,5 i wtedy papierek pozostaje zółty, zresztą zawsze jest dołączona skala. Sama sobie zamówiłam je ostatnio bo też miałam zwiększone upławy i mnie uspkoiły :)

Z glukozą bywa różnie - w jednych laboratoriach dają swoją w innych trzeba sbie kupic wczesniej w aptece. Najlepiej zadzwonić i zapytać :)

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Ledwo żyję. Nasz młody zabkuje na całego. Jeszcze w czwartek szczepienie 6w1. Był na nurofenie. Wczoraj spalam 1,5h. Ale noc dziś to kuźwa przejdzie do historii.
    Zasnal o 19:30 i....
    O północy- pielucha
    Od północy do 1 - kręcenie się (rozbieranie,drapanie)
    O 1 ryk- do nas do łóżka (był po nurofenie)
    Zamiana miejscami(śpię normalnie nie od ściany,żeby łazić w nocy sikac, jak Szymon u nas, to muszę od ściany,bo on do mnie zawsze pleckami się przytula, a ja na lewym boku i uważam żeby mnie nie kopnal niechcący w brzuch- 1:15 kołdrą strącam kwiatek z parapetu- dupny storczyk podlany wieczorem:/, który ląduje z hukiem na podłodze. Rozbita doniczka, brudna ściana.
    On wierci się do 2. O 2 pielucha,bo przesikany i ryk. Mąż go nosi.
    Po 2:40 zasypia- prawie. Cisza 5 min i nagle słyszymy jakieś bobrowanie- mysz, która obgryza coś w garderobie(moje obcasy :0. Wstajemy. Mąż ja znajduje w moich butach. Chce jej przywalic- bo jesteśmy już u kresu wytrzymałości- wcześniej robiąc jej wykład, że my naprawdę kochamy zwierzęta, ale przesadza już drugi tydzień wchodząc do Kosza pod zlewem,srajac gdzie popadnie itd - bierze mojego buta na koturnie i... nie trafia(jestem pewna ze specjalnie; bo by się zaplakal ja z resztą też,chociaż byłam tak wyczerpana,że mogłabym chyba wtedy na żywca wyrwać jej ze złości ogon - Polowanie do 3:30.ucieka między ścianę a szafę. Mąż świeci tam latarka, idzie szukać łapki do której ma wejść i nic ma jej nie być, Szymon skacze po łóżku i się śmieje. W końcu gryzoń wchodzi do tej łapki humanitarnej i zostaje wystawiony na taras z zamiarem porannego wypuszczenia na wolność. Idiotka o mało jej czapeczki nie robiłam na drutach bo przecież zmarznie?!
    Ja już nie mam sił. Invision-Board-France-256.gif
    wstaje sikac. Szymi się śmieje. Po 4 - leżymy. Komar. Pół godziny z głowy. Przed 5 Szymi ryk, wrzask itd. Amok totalny. Camille na zęby. Szaleje przez 40 min. Zasypia koło 6. Zaczynają ryja dreć ptaki na dworze. Zasypiamy. O 6:15 budzik mąż wstaje. Praca. Ja sikanie. Szymon budzi się z wrzaskiem nie do opanowania przed 7. Borys podskoczyl w brzuchu.

Boli mnir glowa i kregoslup. Nie. Poprawka. Wszystko mnie boli !!!

Mlody wypija mleko. I rozbiera się aktualnie- po raz 5 w ciągu 15 min. Koniec opowieści. Aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

wsciekly3.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:49

zarębinka, milky way, Martusiazabka, guerretenshi, Julia--natalia, Nel@, baranosia, AniaKami, Szczęśliwa Mamusia, Barcia, Chamomilla, Izieth lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrze na szkołę rodzenia w szpitalu najbliżej mnie i można się zapisać od 26tc i jest 8 spotkań, jejku jeszcze tyle czasu :)

Ciekawe co piszecie o tych paskach nie wiedziałam ,że do takich celów też mogą służyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek :) przepraszam, ale popłakałam się ze śmiechu czytając Twoją opowieść nocy minionej :/ :D

Odpoczywaj kochana w miarę możliwości.

Ps. Jakie są dalsze losy myszy? ;)

milky way, Szczęśliwa Mamusia, Barcia lubią tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej skontaktuj się z przychodnią i zapytaj. Ja teraz w sobotę robiłam to wszystko dostałam na miejscu. Pierwsze słyszę żeby na własną rękę trzeba było glukozę kupować.
    Poszłam na badanie, pani pobrała mi krew, potem rozrobiła tą glukozę w ciepłej wodzie i dała cały kubeczek do wypicia. Godzina czekania, pobranie krwi. Godzina czekania, pobranie krwi. Mnie się w sumie 3 razy wkuwała w tą samą żyłę, bo tylko ta jedna się nadaje. Potem mnie ręka bolała jak diabli, ale pani pielęgniarka powiedziała żeby robić zimne okłady i pomogło. Napewno się naszykuj na to ze będziesz tam siedzieć 2 godziny. Powtarzam siedzieć, bo chodzić nie wolno. Napić się wody ani nic zjeść nie wolno. I zwymiotowac tez nie wolno :-) masz tylko siedzieć, wiec weź sobie jakąś książkę albo tableta bo się wynudzisz :-P

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarebinla, nie za dobrze Ci, przepraszam bardzo?

zarębinka lubi tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka wrote:
    Cudek :) przepraszam, ale popłakałam się ze śmiechu czytając Twoją opowieść nocy minionej :/ :D

Odpoczywaj kochana w miarę możliwości.

Ps. Jakie są dalsze losy myszy? ;)

Nie gniewam się haha! Sama bym ryła ze śmiechu i niedowierzania, że w ciągu 1 nocy tyle rzeczy może się wydarzyć w jedym dom. Mąż mi mówi teraz przez tel że o tej 6 rano to wcale by się nie zdziwił, gdyby w wannie spal tygrys bengalski;)
    Oczywiście polowanie uwiecznione, bo ja się śmiałam przez łzy a Szymi miał atrakcje

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b047df53b323.jpg

Chyba zainwestujemy w kota.. albo nie. W trzy
    PS mysz wypuszczona na wolność. Ale jak tu wróci.... to już taka miła nie będę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 11:07

zarębinka, Szczęśliwa Mamusia, Izieth lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, bywało lepiej ale tak też nie jest źle :D

Cos sie wydarzy zlego bo humor mam tak dobry ze chyba nigdy wczesniej tak dobrego nie miałam.
    I tak jak sie teraz zasmiewam do łez tak pewnie za niedlugo bede sie smiala-baranim głosem. No bo prwnie cos sie po drodze spie****i :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa umarłam :D :D :D

Cudek :D

cudek2 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, współczuję... U nas była plaga myszy, miałam sprzątania i mycia kuchni na 3 dni, a myszy złapaliśmy prawie 20... Ale już wypleniłam siksy. Zaczęłam zauważać, że są, dopiero jak mi na blacie srały i to było za późno. Dramat. Teraz walczę z kur... owocówkami. Następna plaga... U nas na kilogramy idą owoce, a Tysia jak je, to są wszędzie, łącznie z sufitem, więc wystarczy 1 kawałek czereśni i znów się mnożą. Wczoraj nie wytrzymałam i dom nasprejowałam Rajdem. Na razie chyba padły, ale muszę uważać, żeby znów nie wróciły...

No tak, lakmusowe, takie jak na chemii w szkole :P O nich pisałam. Dzięki nim zorientowałam się w dniu porodu, że sączą mi się wody, bo nie było to takie spektakularne, jak na filmach. Dobrze, że je miałam wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 11:30

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarębinka wrote:
    Aaaaaaa umarłam :D :D :D

Cudek :D

No nie umieraj! Proszę.lollol360.gif

Sprawę zakupu kota muszę poważnie przemyśleć- tylko, co z nim zrobią nasze dwa psiaki?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 11:31

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, koty mam dwa, a i tak którejś nocy wstaję na siku do łazienki, a tam 3 myszy się rozbiegły w kąty...

cudek2 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokochają <3 zamiast sprzątać zrobiłam sobie drzemkę. a teraz zajadam się grzankami z nutella i bananem. pysznosc przekosmiczna. pojde sie wykapac i chyba zrobie dlugi spacer do lekarza przy okazji polapie pokemony :p
    polkosia, gdybym ja miala w domu myszy to pewnie jeszcze bym je dokarmiala XD za to ostatnio jakos u ludzi jest plaga karaluchow i sie modle zeby mi do domu nie wlazly, dzieki bogu za ok 3 tygodnie odswiezamy mieszkanie wiec bedzie wysprzatane w kazdym kacie. moja mama tak sie napalila na ogromne sprzatanie, ze nie odmowie jej tej przyjemnosci :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zadzwonię do przychodni i zapytam;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koty są humanitarne u Polkosi :D

Moje pchlarze to mordercy. Co dzien mam w domu martwe myszy, szczury, nornice, krety, ptaki, wazki, motyle, pasikoniki etc.
    Cudek może wyśle Ci jednego z moich? Albo nie, bo jak na psie szyje sie rzucą? Oo :D

cudek2, polkosia lubią tę wiadomość

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ