X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja jestem załamana zachowaniem mojego ginekologa - już byłego. Może zacznę od początku, na dzisiejszą wizytę poszłam z mężem - bo chciał zobaczyć dziecko, gdyż nigdy nie dostaję jakiegokolwiek zdjęcia. Był na badaniu, ginekolog nic mu nie pokazał, nic nawet mi nie mówił tylko sapał non stop. Oczywiście płci dalej nie znam - bo nie chce mu się szukać, miał do mnie pretensje że moja ciąża jest młodsza o tydzień niżby to wynikało z miesiączki i że za szybko jest na wizytę połówkową - jakbym to ja ją umawiała...

Do szczupłych nie należę, ale jestem normalnej budowy. Ważę 90 kilogramów, ale też jestem wysoka i tak tego nie widać, ale po każdej wizycie u niego czuję się jak słoń który nie ma prawa w ogóle mieć dziecka. Ciągle słyszę (co wizyta) że jestem za gruba, że mam strasznie dużo tkanki tłuszczowej i mam ekstremalnie trudne warunki do badania. Mało tego płacę za to 150 zł. Dziś po wizycie nie dowiedziałam się nic, ani o płci, ani o wielkości dziecka - tyle że jest zdrowe. A ja jestem słoniem, który tylko chodzi i tlen marnuje.... Jestem załamana, przeryczałam już całe południe i już mi się wszystkiego odechciało. A tak się cieszyłam na tą wizytę ...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam wszystkim, dziś TEN dzień połówkowych, ale najpierw odbiorę wyniki krwi ze szpitala :) miałam dzisiaj jakieś nieprzyjemne sny, których już nawet nie pamiętam, ale to pewnie przez stres.

Olcia, jak dla mnie super imię, sama nad nim myślałam, ale ostatecznie zdecydowałam się na Nikosia :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to zawsze ile ludzi tyle opinii. Dla mnie ważne żeby podobało się rodzicom i żeby pasowało do nazwiska :)
    A i tak zawsze znajdzie się ktoś kto powie że imię jest brzydkie- takie życie ;)

Barcia, Nulka, polkosia, milky way lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, co proszę? Tak traktować nie tylko pacjentkę, ale na dodatek kobietę w ciąży? :/ nie płacz, bo naprawdę nie warto, jakiś debil a nie lekarz. Jak mnie to denerwuje, że tacy ludzie pracują na takich stanowiskach... To ja mam wizyty na NFZ i mój nigdy nic niemiłego do mnie nie powiedział a i USG normalnie mi robi. Przykro się czyta to co piszesz :(

f5ecb90bd2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia brak słów... Na Twoim miejscu znalazłabym jak najszybciej innego lekarza i zapisała się jeszcze raz na połówkowe bo to faktycznie za szybko.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Co do imion to zawsze ile ludzi tyle opinii. Dla mnie ważne żeby podobało się rodzicom i żeby pasowało do nazwiska :)
    A i tak zawsze znajdzie się ktoś kto powie że imię jest brzydkie- takie życie ;)

Ano właśnie
    dlatego pytanie o opinię na temat imienia na forach gdzie zaglądają dziesiątki kobiet jest mocno dyskusyjne a jeśli ktoś już pyta to musi się liczyć z różnym zdaniem :)

Szczęśliwa Mamusia, baranosia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pierwszy raz poczułam prawdziwe kopniaki Antka <3
    Tak mnie kopał że aż laptop się ruszał :D
    A ja siedziałam i ryczałam jak głupia bo do tej pory to były takie delikatne muśnięcia a dziś kopnięcia jak Lewandowskiego hehe ;)

Szczęśliwa Mamusia, sylwia92, Madziula87, Nel@, Martusiazabka, Nulka, polkosia, Isia86, guerretenshi, makalotia, Izieth, Olcia..89, milky way lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia teraz wiem, ze za szybko ale on sam mi tak wizytę wyliczył a dziś miał pretensje że moja ciąża jest młodsza o tydzień, aż się wszystkiego odechciewa ... Zapisałam się na wizytę do innego lekarza na 11 sierpnia. Powiem jak wygląda sytuacja, nie ja pierwsza w moim mieście odchodzę od tego lekarza.

To jest chore po prostu - płacę 150 zł za wizytę i jeszcze daję się obrażać przez tego człowieka ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:57

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia o rany co za pajac :/ poczekaj ze 2 tyg i zapisz się gdzie indziej

Martusiazabka, milky way lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obsmaruj go w Internecie gdzie się da. I informację w miasto też puść będzie miał dupek za swoje!

Szczęśliwa Mamusia, Isia86, milky way lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odechciewa się wszystkiego spotykając na swojej drodze takich prostaków. Zero szacunku dla kobiet - tym bardziej dla ciężarnych. Nie chcę mieć z tym człowiekiem nigdy więcej nic wspólnego.

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, polkosia, Barcia, milky way lubią tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo to przykre....ale nie pozwól by taki piiiiiii...odebrał ci radość oczekiwania na maleństwo. Moje zdanie znasz- na temat służby zdrowia- ja takich chamow i burakow często na swojej drodze spotykałam. W ciąży takie podejście do pacjentki to tym bardziej nie do przyjęcia. Mam nadzieję że trafisz na kompetentnego, miłego, empatycznego i z mężem obejrzyjcie dokładnie wasze serce a ta dzisiejsza wizyta wymarze ci się z pamięci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 13:14

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Barcia lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati dzięki bo książek jest masę ale najlepiej wybrać coś polecanego ;)

Sylwia co za burak, niestety z własnego doświadczenia wiem ,że grubsza osoba idąc do lekarza często słyszy uwagi o swoim wyglądzie ale głowa do góry zmień lekarza i tyle.

• cati Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja nie ma problemu :) to jedyna ksiazka ktora chcialo mi sie czytac ! byla pelna rad i problemow taich lwansie jak mnie potykaly do tego swietny grafik jak karmic malenstwo - co ola bolga bylo dla mnie nie lada wyzwaniem :D

obecnie czytam w oczekiwaniu na dziecko - ale jakos wszystko juz znam .. to i czytac mi sie nie chce :P

Sylwia zmien lekarza ! absolutnie do nie go nie wracaj , malo tego tak jak dziewczyny piszą nie przejmuj sie idiota i daj mu popsuc twojego blogoslawnionego stanu :) innny cie przyjmie z otwartymi ramionami i jeszcze w raczke pocałuje ! buziaczki :* nie martw sie na stoo procent jestes sliczna mama i to lekarz ma problem nie ty !

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za lekarz. Dziwi mnie, że tacy jeszcze istnieją.. chyba nie zależy mu na pacjentkach. Nie przejmuj się :) dobrze, że go zmieniłaś. Teraz już będzie dobrze.:)

Ja nie przełożyłam jednak wizyty bo zadzwoniłam tam i powiedziałam, że chcę przełożyć, ale powiedziałam jej, że dziecko z ostatniego usg większe o tydzień to powiedziała, że 11.08 to za późno i że ten termin co mam jest najlepszy... Nie wiem jak ona to sobie wyliczyła, ale ok. Najwyżej będzie na nią. ;P

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zalatana bo wieczorem przyjeżdża teściowa choć miała być w sobotę, wiec latam po domu i ogarniam bo mój M. ma w d. a przecież to jego rodzina nie moja :P (nie przepadamy z teściową za sobą).Już mam dość do tego moja mama panikuje jakby przyjeżdżała co najmniej królowa Bona :P
    Na obiad zrobilam racuchy z jabłkami <3 mniam
    Sylwia nie przejmuj się pajacem choć ja bym mu za wizytę chyba nie zapłaciła :D

milky way lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ty taka komputerowa jesteś, nie dałoby rady jakoś zahasłować tego naszego arkusza w googlu tak żeby nikt obcy tam nie zajrzał? Tylko my miałybyśmy hasło

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grrrr. wydrapałabym oczy takiemu, nagadała a Damian musiałby mnie siłą odciągać. no po prostu beszczel i cham jeden. złóż skargę. ot co. i obsmaruj go w internetach - to ma ogromną siłę.
    rodzice pojechali, pierwszy raz nie usłyszałam, że mam syf w domu. cud normalnie! do tego rodzice zachwyceni brzuchem. teraz idziemy spać.
    dziś na kolacje sushi, a co mi tam <3
    chociaż nie powiem Szczęśliwa, wprosiłabym Ci się na obiad :*

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu połówkowego, po tym co piszecie zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie za szybko poszłam. Tylko że lekarka sama powiedziała, żeby przyjść pomiędzy 18 a 20 tygodniem, byłam w 19, a dziecko było trochę większe. Podobno oni tam mają jakieś super wypasione usg, jedno z najdokładniejszych w Krakowie i niby dlatego. Na badanie trzeciego trym też kazała przyjść wcześnie - w skończonym 27 tygodniu... No nic już nie zrobię, trudno.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • palma Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jakiem terminem sie sugerować. Według OM wychodzi 3.12, ale wedlug USG zrobionym w 10tyg i według wymiarow dziecka wychodzi 30.11

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ