Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie cos :( Obudzilam sie i czuje, ze mam taki twardy brzuch, bardziej po prawej stronie. Slyszalam o skurczach Braxtona-Higgsa, ale u mnie chyba troche za wczesnie na to. Martwie sie i zastanawiam sie czy nie isc do lekarza.

• makalotia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jestem już całkiem spokojna:)))
    Kushina też miałam te twardnienia już z 3 razy do tej pory, ale chyba od 18 tyg to może się zdarzać.

Ja mam dylemat z połówkowym. Zapisałam się na 29.07 bo lekarz mówił mi na ostatnim usg że dziecko duże, ponad tydzień większe. Jednak dzieci teraz przecież rosną swoim tempem i zastanawiam się czy jednak nie zapisać się po 10 sierpnia? Bo wcześniej jestem na urlopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 06:59

Kushina, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest wcale za wcześnie. To już właśnie ten czas... :-) ale nie koniecznie to skurcze. Może maluch się akurat ułożył po tej stronie brzucha. Ja czasem tak mam ze z po jednej stronie nic a po drugiej taka twarda gulka. Wystarczy pomasować chwilkę brzuch, maluch wtedy zmienia pozycję i gulki juz nie ma :-)
    Z resztą nawet jeśli to nie dziecko tylko te skurcze to tez po chwili mija i nie jest to nic groźnego. Sama natura :-) będzie się to zdarzać coraz częściej...
    Chyba ze to się utrzymuje juz dłuższy czas? Jeśli tak to może skontaktuj się z lekarzem. Najważniejsze to bez stresu :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Kushina lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez nospe, magnez i polez. Nie wien czy na skurcze nie za wczesnie. Ja bardzo malo kiedy je poczuje... jak nospa i magnez nie pomoga to lekarz.
    Czesc i czolem. Marze o wyspaniu sie. Damian nie jest laskawy robiac mi pobudki o 6. Do tego mam dzis gosci wiec musze ogarnac dom i cos slodkiego przygotowac. Glupota urodzin -.-"
    Od paru tygodni nie moze mi sie odbic i dobija mnie zgaga. Wczoraj nad morzem (weszlam do wody do pepka zeby Piotr mogl lepiej posluchac :D) zjadlam zapiekanke z musztarda. I odbilo mi sie mimowolnie po godzinie wraz z zawartoscia zoladka. Brrrrr. W koncu wiem czym jest rzyg niekotnrolowany :/
    Mi czop sie zdarzyl bardzo dawno temu i tez panikowalam. Ale wszystko jest oki. Tak samo jak u mnie stresem jest ten maly nosek. Ale przeziernosc mialam 0.9mm wiec powodzenia ze przy tak malym wymiarze moj babelek mialby byc chory. Po prostu bedzie cudowny. A mama D wyslala mi zdjecie usg jak on byl w brzuchu to ten nosek byl o wiele mniejszy a jakos mam zdrowego tylko niskiego chlopa :D

Milego dnia kochane. I nie stresowac sie :*

Kushina, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia moze miec racje ze tez mlody Ci psikusa robi. Ja sie dowiedzialam we wtorek na usg ze moj sobie upodobal wciskanie sie w okolice miednicy. Dlatego czesto mnie tam boli piecze i kuje. A tu wystarczy pare razy delikatnie podskoczyc zeby tylko zmienil pozycje :p

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, uspokoilyscie mnie :) Brzuch już jest normalny, wiec nie bede panikowac. Niestety poleżeć nie poleżę, bo dzisiaj cały dzień w pracy, ale moze jutro wezmę urlop na żądanie, a co mi tam :P

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nie mogę spać obudzę się przed 5 i koniec spania ;/

Dziewczyny wiem ,że kiedyś już była rozmowa na ten temat ale postanowiłam się doszkolić i poczytać coś wartościowego o pielęgnacji niemowlaka. Polecacie może coś dla kogoś zielonego w tym temacie ?

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, a to twoje urodziny? Jeśli tak to wszystkie NAJlepszego kochana! :-)

Fajnie masz ze wypoczywasz nad morzem. Ja właśnie jadę do pracy. Autobusem, przez samo centrum śmierdzącego miasta :-/ ech... Marzy mi się juz chyba jakaś chwila wypoczynku. Gdzieś nad jakąś wodą, na plaży, albo pojechać do zoo do Wrocławia. Ech... Cokolwiek :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) moj Damian jest kurierem i po normalnej pracy czasem udaje mu sie zlapac robote ekstra, a ze teraz sezon to idzie duzo tzw "specjali" nad morze. To jade z nim zeby nie siedziec w nocy i troche jodu powdychac. W tym roku widzialam morze wiecej razy niz przez cale zycie :p

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ale masz fajnie :-) nie chcecie zabrać mnie ze sobą? :-D
    To miłe ze tak razem jezdzicie i nie musisz sama w domu siedzieć. Nie nudzisz się, nie martwisz o niego, a i zobaczysz to i tamto. Podróże męczące, ale spędzacie czas razem i napewno chwila na relaks się znajdzie :-) rewelacja, zazdroszczę :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo chetnie, zapraszamy :D on niechetnie mnie zabiera ale i tak mu jest lepiej ze jestem obok. W weekendy nie mam co na niego liczyc bo jest zjechany po tygodniu. Tyle mojego. Jeszcze za czasow kiedy tylko sie przyjaznilismy to ciagle w trasie bylismy. Kochamy to. Po prostu jechac przed siebie. Nie mozemy doczekac sie az kupimy auto i bedziemy we trojke zwiedzac swiat :D

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie uspokoilyscie z tym czopem bo ja jakies 3 dni temu tez mialam maly kawaleczek galaretki ale jakos sie tym nie przejelam az zaczelam czytac posty. Nic nie wiedzialam do tej pory o czopie.

j36regz209hdv9cb.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zadam jeszcze raz to pytanie bo męczy mnie i nie wiem czy zmienić datę wizyty czy zostawić. 18t 6 d jestem zapisana na polowkowe. Teraz zastanawiam się czy nie zmienić na 20 t 6 d. Lekarz mówił że dziecko ponad tydzień większe niż z pierwszych usg dlatego zdecydowałam się na pierwszy termin, a teraz boję się ze to za wcześniej.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia ja zawsze zapisuje sie tak jak lekarz radzi

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje polowkowe bede miala w 23 tygodniu.Tak mi wyznaczyli termin to tak ide.

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka kazala przyjsc miedzy 20 a 22 tygodniem nie wczesniej. Bylam 20+6 i widok naprawde piekny. A w ok 19 to pewnie jeszcze maly kosmita na 4d sie pojawia :p

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz wedlug badania prenatalnego to dziecko jest starsze o 5 dni.

j36regz209hdv9cb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    To zadam jeszcze raz to pytanie bo męczy mnie i nie wiem czy zmienić datę wizyty czy zostawić. 18t 6 d jestem zapisana na polowkowe. Teraz zastanawiam się czy nie zmienić na 20 t 6 d. Lekarz mówił że dziecko ponad tydzień większe niż z pierwszych usg dlatego zdecydowałam się na pierwszy termin, a teraz boję się ze to za wcześniej.
    Malkotia ja bym chyba zmieniła. Byłam 20+2 wg OM i wszystko juz było widać ale idę jeszcze na NFZ za 2 tygodnie. Podobno lepiej iść pod koniec tych widełek. I pomimo tego, ze w prenatalnych wyszło, ze niby dziecko zgadza sie z okresem (a wiem ze owulacje miałam pózniej) to teraz juz na połówkowych było 19+5. Lekarz mojej siostry ciotecznej który jej wypatrzył rozczep kręgosłupa u dziecka powiedział, ze przed 22 tygodniem nie miałby szans tego zobaczyć (ale to dlatego ze na szczescie rozszczep był mały i na ostatnim kręgu ). Ja poszłam tak wcześnie prywatnie tylko dlatego, żeby mój J miał szanse jeszcze Kulkę przed wyjazdem zobaczyć.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chyba zmieniła na późniejszy choć rozumiem że ciężko tak cierpliwie czekać ;)

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was wygląda sprawa z łożyskiem? Moje jest nisko, ok 13 mm od ujścia macicy. Podobno może się jeszcze podnieść ale mimo to martwie się.

ih9kcbx.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ