Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny. Jestem już całkiem spokojna:)))
Kushina też miałam te twardnienia już z 3 razy do tej pory, ale chyba od 18 tyg to może się zdarzać.
Ja mam dylemat z połówkowym. Zapisałam się na 29.07 bo lekarz mówił mi na ostatnim usg że dziecko duże, ponad tydzień większe. Jednak dzieci teraz przecież rosną swoim tempem i zastanawiam się czy jednak nie zapisać się po 10 sierpnia? Bo wcześniej jestem na urlopie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 06:59
Kushina, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Nie jest wcale za wcześnie. To już właśnie ten czas...
ale nie koniecznie to skurcze. Może maluch się akurat ułożył po tej stronie brzucha. Ja czasem tak mam ze z po jednej stronie nic a po drugiej taka twarda gulka. Wystarczy pomasować chwilkę brzuch, maluch wtedy zmienia pozycję i gulki juz nie ma
Z resztą nawet jeśli to nie dziecko tylko te skurcze to tez po chwili mija i nie jest to nic groźnego. Sama naturabędzie się to zdarzać coraz częściej...
Chyba ze to się utrzymuje juz dłuższy czas? Jeśli tak to może skontaktuj się z lekarzem. Najważniejsze to bez stresu
Kushina lubi tę wiadomość
-
Wez nospe, magnez i polez. Nie wien czy na skurcze nie za wczesnie. Ja bardzo malo kiedy je poczuje... jak nospa i magnez nie pomoga to lekarz.
Czesc i czolem. Marze o wyspaniu sie. Damian nie jest laskawy robiac mi pobudki o 6. Do tego mam dzis gosci wiec musze ogarnac dom i cos slodkiego przygotowac. Glupota urodzin -.-"
Od paru tygodni nie moze mi sie odbic i dobija mnie zgaga. Wczoraj nad morzem (weszlam do wody do pepka zeby Piotr mogl lepiej posluchac) zjadlam zapiekanke z musztarda. I odbilo mi sie mimowolnie po godzinie wraz z zawartoscia zoladka. Brrrrr. W koncu wiem czym jest rzyg niekotnrolowany
Mi czop sie zdarzyl bardzo dawno temu i tez panikowalam. Ale wszystko jest oki. Tak samo jak u mnie stresem jest ten maly nosek. Ale przeziernosc mialam 0.9mm wiec powodzenia ze przy tak malym wymiarze moj babelek mialby byc chory. Po prostu bedzie cudowny. A mama D wyslala mi zdjecie usg jak on byl w brzuchu to ten nosek byl o wiele mniejszy a jakos mam zdrowego tylko niskiego chlopa
Milego dnia kochane. I nie stresowac sie :*Kushina, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Martusia moze miec racje ze tez mlody Ci psikusa robi. Ja sie dowiedzialam we wtorek na usg ze moj sobie upodobal wciskanie sie w okolice miednicy. Dlatego czesto mnie tam boli piecze i kuje. A tu wystarczy pare razy delikatnie podskoczyc zeby tylko zmienil pozycje :p
Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Znowu nie mogę spać obudzę się przed 5 i koniec spania ;/
Dziewczyny wiem ,że kiedyś już była rozmowa na ten temat ale postanowiłam się doszkolić i poczytać coś wartościowego o pielęgnacji niemowlaka. Polecacie może coś dla kogoś zielonego w tym temacie ? -
Guerretenshi, a to twoje urodziny? Jeśli tak to wszystkie NAJlepszego kochana!
Fajnie masz ze wypoczywasz nad morzem. Ja właśnie jadę do pracy. Autobusem, przez samo centrum śmierdzącego miastaech... Marzy mi się juz chyba jakaś chwila wypoczynku. Gdzieś nad jakąś wodą, na plaży, albo pojechać do zoo do Wrocławia. Ech... Cokolwiek
-
Dziekuje
moj Damian jest kurierem i po normalnej pracy czasem udaje mu sie zlapac robote ekstra, a ze teraz sezon to idzie duzo tzw "specjali" nad morze. To jade z nim zeby nie siedziec w nocy i troche jodu powdychac. W tym roku widzialam morze wiecej razy niz przez cale zycie :p
-
Heh, ale masz fajnie
nie chcecie zabrać mnie ze sobą?
To miłe ze tak razem jezdzicie i nie musisz sama w domu siedzieć. Nie nudzisz się, nie martwisz o niego, a i zobaczysz to i tamto. Podróże męczące, ale spędzacie czas razem i napewno chwila na relaks się znajdzierewelacja, zazdroszczę
-
Bardzo chetnie, zapraszamy
on niechetnie mnie zabiera ale i tak mu jest lepiej ze jestem obok. W weekendy nie mam co na niego liczyc bo jest zjechany po tygodniu. Tyle mojego. Jeszcze za czasow kiedy tylko sie przyjaznilismy to ciagle w trasie bylismy. Kochamy to. Po prostu jechac przed siebie. Nie mozemy doczekac sie az kupimy auto i bedziemy we trojke zwiedzac swiat
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
To zadam jeszcze raz to pytanie bo męczy mnie i nie wiem czy zmienić datę wizyty czy zostawić. 18t 6 d jestem zapisana na polowkowe. Teraz zastanawiam się czy nie zmienić na 20 t 6 d. Lekarz mówił że dziecko ponad tydzień większe niż z pierwszych usg dlatego zdecydowałam się na pierwszy termin, a teraz boję się ze to za wcześniej.
-
makalotia wrote:To zadam jeszcze raz to pytanie bo męczy mnie i nie wiem czy zmienić datę wizyty czy zostawić. 18t 6 d jestem zapisana na polowkowe. Teraz zastanawiam się czy nie zmienić na 20 t 6 d. Lekarz mówił że dziecko ponad tydzień większe niż z pierwszych usg dlatego zdecydowałam się na pierwszy termin, a teraz boję się ze to za wcześniej.