X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie cos :( Obudzilam sie i czuje, ze mam taki twardy brzuch, bardziej po prawej stronie. Slyszalam o skurczach Braxtona-Higgsa, ale u mnie chyba troche za wczesnie na to. Martwie sie i zastanawiam sie czy nie isc do lekarza.

• makalotia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jestem już całkiem spokojna:)))
    Kushina też miałam te twardnienia już z 3 razy do tej pory, ale chyba od 18 tyg to może się zdarzać.

Ja mam dylemat z połówkowym. Zapisałam się na 29.07 bo lekarz mówił mi na ostatnim usg że dziecko duże, ponad tydzień większe. Jednak dzieci teraz przecież rosną swoim tempem i zastanawiam się czy jednak nie zapisać się po 10 sierpnia? Bo wcześniej jestem na urlopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 06:59

Kushina, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest wcale za wcześnie. To już właśnie ten czas... :-) ale nie koniecznie to skurcze. Może maluch się akurat ułożył po tej stronie brzucha. Ja czasem tak mam ze z po jednej stronie nic a po drugiej taka twarda gulka. Wystarczy pomasować chwilkę brzuch, maluch wtedy zmienia pozycję i gulki juz nie ma :-)
    Z resztą nawet jeśli to nie dziecko tylko te skurcze to tez po chwili mija i nie jest to nic groźnego. Sama natura :-) będzie się to zdarzać coraz częściej...
    Chyba ze to się utrzymuje juz dłuższy czas? Jeśli tak to może skontaktuj się z lekarzem. Najważniejsze to bez stresu :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Kushina lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez nospe, magnez i polez. Nie wien czy na skurcze nie za wczesnie. Ja bardzo malo kiedy je poczuje... jak nospa i magnez nie pomoga to lekarz.
    Czesc i czolem. Marze o wyspaniu sie. Damian nie jest laskawy robiac mi pobudki o 6. Do tego mam dzis gosci wiec musze ogarnac dom i cos slodkiego przygotowac. Glupota urodzin -.-"
    Od paru tygodni nie moze mi sie odbic i dobija mnie zgaga. Wczoraj nad morzem (weszlam do wody do pepka zeby Piotr mogl lepiej posluchac :D) zjadlam zapiekanke z musztarda. I odbilo mi sie mimowolnie po godzinie wraz z zawartoscia zoladka. Brrrrr. W koncu wiem czym jest rzyg niekotnrolowany :/
    Mi czop sie zdarzyl bardzo dawno temu i tez panikowalam. Ale wszystko jest oki. Tak samo jak u mnie stresem jest ten maly nosek. Ale przeziernosc mialam 0.9mm wiec powodzenia ze przy tak malym wymiarze moj babelek mialby byc chory. Po prostu bedzie cudowny. A mama D wyslala mi zdjecie usg jak on byl w brzuchu to ten nosek byl o wiele mniejszy a jakos mam zdrowego tylko niskiego chlopa :D

Milego dnia kochane. I nie stresowac sie :*

Kushina, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia moze miec racje ze tez mlody Ci psikusa robi. Ja sie dowiedzialam we wtorek na usg ze moj sobie upodobal wciskanie sie w okolice miednicy. Dlatego czesto mnie tam boli piecze i kuje. A tu wystarczy pare razy delikatnie podskoczyc zeby tylko zmienil pozycje :p

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, uspokoilyscie mnie :) Brzuch już jest normalny, wiec nie bede panikowac. Niestety poleżeć nie poleżę, bo dzisiaj cały dzień w pracy, ale moze jutro wezmę urlop na żądanie, a co mi tam :P

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nie mogę spać obudzę się przed 5 i koniec spania ;/

Dziewczyny wiem ,że kiedyś już była rozmowa na ten temat ale postanowiłam się doszkolić i poczytać coś wartościowego o pielęgnacji niemowlaka. Polecacie może coś dla kogoś zielonego w tym temacie ?

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, a to twoje urodziny? Jeśli tak to wszystkie NAJlepszego kochana! :-)

Fajnie masz ze wypoczywasz nad morzem. Ja właśnie jadę do pracy. Autobusem, przez samo centrum śmierdzącego miasta :-/ ech... Marzy mi się juz chyba jakaś chwila wypoczynku. Gdzieś nad jakąś wodą, na plaży, albo pojechać do zoo do Wrocławia. Ech... Cokolwiek :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) moj Damian jest kurierem i po normalnej pracy czasem udaje mu sie zlapac robote ekstra, a ze teraz sezon to idzie duzo tzw "specjali" nad morze. To jade z nim zeby nie siedziec w nocy i troche jodu powdychac. W tym roku widzialam morze wiecej razy niz przez cale zycie :p

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ale masz fajnie :-) nie chcecie zabrać mnie ze sobą? :-D
    To miłe ze tak razem jezdzicie i nie musisz sama w domu siedzieć. Nie nudzisz się, nie martwisz o niego, a i zobaczysz to i tamto. Podróże męczące, ale spędzacie czas razem i napewno chwila na relaks się znajdzie :-) rewelacja, zazdroszczę :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo chetnie, zapraszamy :D on niechetnie mnie zabiera ale i tak mu jest lepiej ze jestem obok. W weekendy nie mam co na niego liczyc bo jest zjechany po tygodniu. Tyle mojego. Jeszcze za czasow kiedy tylko sie przyjaznilismy to ciagle w trasie bylismy. Kochamy to. Po prostu jechac przed siebie. Nie mozemy doczekac sie az kupimy auto i bedziemy we trojke zwiedzac swiat :D

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie uspokoilyscie z tym czopem bo ja jakies 3 dni temu tez mialam maly kawaleczek galaretki ale jakos sie tym nie przejelam az zaczelam czytac posty. Nic nie wiedzialam do tej pory o czopie.

j36regz209hdv9cb.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zadam jeszcze raz to pytanie bo męczy mnie i nie wiem czy zmienić datę wizyty czy zostawić. 18t 6 d jestem zapisana na polowkowe. Teraz zastanawiam się czy nie zmienić na 20 t 6 d. Lekarz mówił że dziecko ponad tydzień większe niż z pierwszych usg dlatego zdecydowałam się na pierwszy termin, a teraz boję się ze to za wcześniej.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia ja zawsze zapisuje sie tak jak lekarz radzi

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje polowkowe bede miala w 23 tygodniu.Tak mi wyznaczyli termin to tak ide.

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka kazala przyjsc miedzy 20 a 22 tygodniem nie wczesniej. Bylam 20+6 i widok naprawde piekny. A w ok 19 to pewnie jeszcze maly kosmita na 4d sie pojawia :p

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz wedlug badania prenatalnego to dziecko jest starsze o 5 dni.

j36regz209hdv9cb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    To zadam jeszcze raz to pytanie bo męczy mnie i nie wiem czy zmienić datę wizyty czy zostawić. 18t 6 d jestem zapisana na polowkowe. Teraz zastanawiam się czy nie zmienić na 20 t 6 d. Lekarz mówił że dziecko ponad tydzień większe niż z pierwszych usg dlatego zdecydowałam się na pierwszy termin, a teraz boję się ze to za wcześniej.
    Malkotia ja bym chyba zmieniła. Byłam 20+2 wg OM i wszystko juz było widać ale idę jeszcze na NFZ za 2 tygodnie. Podobno lepiej iść pod koniec tych widełek. I pomimo tego, ze w prenatalnych wyszło, ze niby dziecko zgadza sie z okresem (a wiem ze owulacje miałam pózniej) to teraz juz na połówkowych było 19+5. Lekarz mojej siostry ciotecznej który jej wypatrzył rozczep kręgosłupa u dziecka powiedział, ze przed 22 tygodniem nie miałby szans tego zobaczyć (ale to dlatego ze na szczescie rozszczep był mały i na ostatnim kręgu ). Ja poszłam tak wcześnie prywatnie tylko dlatego, żeby mój J miał szanse jeszcze Kulkę przed wyjazdem zobaczyć.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chyba zmieniła na późniejszy choć rozumiem że ciężko tak cierpliwie czekać ;)

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was wygląda sprawa z łożyskiem? Moje jest nisko, ok 13 mm od ujścia macicy. Podobno może się jeszcze podnieść ale mimo to martwie się.

ih9kcbx.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ