Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ja dzis tez mialam w nocy sen z seri ze zaczelam krawawic a bylam w strasznej panice bo to sobota byla a wogole w jakis czasach sredniowiecza bylam. Jestem zmeczona tym snem a na dodatek po przebudzeniu rano nie moglam sobie polezec jak zawsze bo mala strasznie kopac zaczela,trzeba bylo isc cos zjesc.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki.Ja dzisiaj niespodziewanie wizytuję.
W związku z Dniami Młodziezy przeniesiono mi USG na dzisiaj z poniedziałku
Trzymajcie proszę kciukiMartusiazabka, Krakuska, milky way, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualnyJa tez miewam glupie sny... Np. że wkurzała mnie już moja praca, więc złożyłam wypowiedzenie, a potem wróciłam do domu i dotarło do mnie co ja zrobilam. Przecież i tak niedługo bym dostała L4 a potem roczny macierzynski, a tak to figa z makiem
A juz na pewno nikt nowy mnie nie zatrudni w zaawansowanej ciąży. Potem Wam, że jak się w końcu obudziłam to odetchnełam z ulgą i chętniej niż zwykle udałam się do pracy
-
Dziewczyny a co mogą mieć włosy dziecka w macicy do zgagi? Hihi, bzdura jakich mało
podobnie jak wróżenie płci z kształtu brzucha, dziewczynki odbierające urodę i inne tego typu cuda
Co do facetów...czemu niby miałybyśmy byc dla nich wyrozumiałe? Bo tak trzeba? A co to, jakieś święte krowy? Facet nie szanuje to niech spadaJak się go przyzwyczaja i akceptuje takie zachowania to za każdym razem pozwala sobie na odrobinę wiecej... Jestem absolutnie przeciwna!!! Mój nigdy na mnie nie krzyknął, ja ma niego tez nie...to nie znaczy, że się nie kłócimy - owszem, ale uważamy, że nawet w kłótni należy się drugiej osobie szacunek. Koniec kropka.
Stad prośba do mam chłopców, wychowujecie ich tak, żeby nie myśleli, że są bezkarni i mogą wszystko!
U nas od kilku dni Helenka juz szaleje w brzuszku, odzywa się praktycznie przez cały dzien co jakiś czas. Od kilku dni tez zaczynam niektóre szturchnięcia i kopniaczki czuć na zewnątrz
Połówkowe za tydzien w piątek...To bedzie 19+3, troche wcześnie ale chce iść po tygodniowe zwolnienie od początku sierpnia wiec musiałam wizytę umówić na 29 lipca...Najwyzej pójdę jeszcze raz pod koniec sierpnia
Zamierzałam pracować do 1 października, ale nie wiem czy nie ucieknę od początku września, praca mnie wykańcza, dodatkowo moja Hania chyba przechodzi bunt dwulatki, histerie w dzien, noce mie przespane...długo tak nie pociągnęmam nadzieje, że jej przejdzie do grudnia
a jeszcze chcę ją odsmoczkować przed narodzinami Helci
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 09:39
milky way, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Też miałam dzisiaj sen ,że jechaliśmy samochodem i nagle ktoś zajechał nam drogę w wyniku czego było ostre hamowanie i dzięki adapterowi do pasów nic się z dzieckiem nie stało.
Krakuska mnie na kolkę jelitową gin zaleciła Spasmoline 1 raz dziennie i na mnie działaKrakuska lubi tę wiadomość
-
Dotty, no zabobony, ale można sobie porozmawiać ;P My na szczęście smoczka pozbyliśmy się bezstresowo na skończone 6 miesięcy życia i to była świetna decyzja
Matyldzie też dam tylko na "trochę", bo nie chcę przyzwyczajać. Klementyna miała tylko do wózka i samochodu.
Dotty84 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Czesc dziewczyny. Czuje sie jak na kacu, a Damian go ma. Umieramy sobie w lozku a o 14 zbieramy sie na weekendowe jezioro
goraco Wam odradzam kielbasek z lidla tych grillowych (obrzydliwe) i pseudo piccolo z zabki (sam cukier). W zyciu mnie tak nie skrecalo i nie czyscilo.
Co do chlopow, to ja mam wybuchowy charakter. Damian pierw mial z tym problem, pozniej poznal lepiej moich rodzicow i sie smieje ze jakby widzial nas. Wie tez ze jestem po przejsciach i reaguje bardziej emocjonalnie na wszystko a on jest typem czlowieka co sie wycofuje i nie chce klocic. Wiec staramy sie mimo wszystko rozmawiac, choc i tak bardzo duzo krzycze i czasem zdarzy mi sie go zranic slowami, jednak nigdy nie jest to wuglarne ani na zlosc, tylko cos w stylu "smutnej prawdy". Ale mlodzi jestesmy, wszystko jeszcze przed nami, duzo juz za. A najwazniejsze to walkowac upierdliwy temat az do porzygania, byle znalezc rozwiazanie ktore jest dobre dla obu stronKrakuska, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny moja noc tez nie należała do przyjemnych. Wczoraj wieczorem zaczęłam krwawić i bardzo bolał mnie brzuch jak na okres. Wzięłam nospę i szybko na pogotowie. Jezuuu znowu ten strach czy z maleństwem wszystko dobrze jak przy krwotoku w 6 tygodniu!!! Usłyszałam bicie serduszka i łzy mi popłynęły... Dziękuje Bogu!!!
Nie wiedza skąd krwawienie i dlaczego. Zalecone leki rozkurczowe, przeciwbólowe i czopki. I leżeć, leżeć, leżeć.
Tak bardzo sie boje o nasze maleństwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 10:55
-
Dzien dobry kochane!
Moja noc była okropna...plecy okropnie mnie bolą, a do tego z lewego cycka leci mi siarka, na poczatku były tylko pojedyncze kropelki, ale teraz normalnie sika mi z tej piersi...nie wiem czy to normalne, ze leci az tyle juz teraz! Mam nadzieje, ze to nic złego..
-
Wiecie co, tyle się mówi, że ciąża to nie choroba... Faktycznie nie - na chorobę bierzesz leki i przechodzi, a my się musimy męczyć z naszymi dolegliwościami przez 9 miesięcy
Fuksja, dzięki za info! wypróbuję. Moja tylko zaleciła mi lactulozę na same wypróżnienia, i czopki glicerynowe. Ale oprócz problemu z zaparciami zdarzają mi się te cholerne kolki, na szczęście raz na jakiś czas.
Ja płynnej siary jeszcze nie miałam, ale na sutkach ciągle pojawia mi się odrobina zaschniętej mlecznej wydzieliny. -
Co do nocy, czy Wy tez zaczynacie coraz gorzej przesypiać?? U mnie raz, że boli mnie albo jeden albo drugi bok, dwa że żołądek ssie jak diabli, trzy - jakoś budzę się pobudzona i spać nie mogę. I wyczekuję puknięć, które to rzeczywiście mają miejsce najczęściej w nocy. Moze organizm zaczyna przygotowywać się na nieprzesypianie nocy?
-
A moj leniuch nadal wieksza czesc dnia spi. Ok 10 kopnie kilka razy na dzien dobry, pozniej jakos po obiedzie sie powierci i wieczorem cos tam kopnie. Wolalabym zeby byl wieksza wiercipieta bo mimo wszystko mysle czy nie jest za leniwy.
-
U mnie sie wcale nie sprawdzilo ze jesli bedzie dziewczynka to odbierze urode mamie. Fakt na poczatku pare pryszczy a teraz cera fajna jak nigdy.
Ja mialam tez noc ciezka i nawet teraz ze wzgledu na to ze znow glupia schody w domu mylam na kolanach zgieta a dzis jeszcze wlosy mylam nad wanna w pozycji gietej i rwa sie znow odezwala. Bol jak fiks najbardziej jak z lozka schodze w nocy do wc ale nie chce jeszcze brac paracetamolu. Sprobuje jakos to przetrwac. A u nas jeszcze co weekend domowe imprezy. -
nick nieaktualny
-
No ja mam nadzieje ze moj maly sie rozkreci
ostatnio dwa dni szala a teraz juz drugi dzien ma spokojny ze czasem laskawie mnie kopnie
EDIT: chociaz teraz juz drugi dzien mnie glowa boli w pulsie ze idzie sie pociaca czytalam gdzies ze jak mame cos boli to dziecko moze byc bardziej ruchliwe lub wlasnie ospale i sie mniej wiercic. To moze dlatego moj przesypia sobie spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 12:41
-
Krakuska wrote:Julia--natalia, biedactwo, musiałaś sie najeść strachu
dobrze, że już jest ok :* ale nic Ci nie powiedzieli? Nic z łożyskiem?
Na wypisie jest ze z łożyskiem wszystko dobrze, na ścianie przedniej bez cech odklejania i przodowania. Kanał szyjki 38 mm, ujście wewnętrzne zamknięte.
Na usg nie były widoczne żadne krwiaki, nie wiedzą skąd to krwawienie. Sądziłam ze zatrzymją mnie w szpitalu chociaż na dzien, dwa na obserwacje. Tym bardziej że to juz drugi raz takie krwawienie wystąpiło i każdy rozkłada ręce skąd...