X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, możesz kupić wkładki laktacyjne :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, a nie cierpisz może na nadkrwistość? Bo czasem u kobiet są takie mimowolne krwawienia jak jest po prostu już za dużo krwi w organiźmie. A może w tym czasie miałabyś okres?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia właśnie nie wiedziałam jak to się nazywa ;)

Jak ktoś jest zainteresowany to tu są fajnie opisane
    http://madagene.pl/2015/09/jakie-wybrac-wkladki-laktacyjne/

• Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia juz straciłam rachubę kiedy i czy w tym terminie miałaby wystąpić miesiączka.
    A jak sprawdzić czy nie choruje na nadkrwistość? Wspomnę o tym lekarzowi na najbliższej wizycie za tydzień.
    Ogólnie badania krwi mam książkowe.

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie raz właśnie, z tego co wyczytałam, krew leci z nosa właśnie z nadmiaru krwi teraz w ciąży.
    A z krwawieniem miałam taką samą sytuację jak Ty Julia, ale to w 5 tygodniu. Też nie było wiadomo czemu. Od tego czasu aż do teraz sprawdzam papier jak głupia po poddawaniu moczu :P

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia--natalia wrote:
    Dziewczyny moja noc tez nie należała do przyjemnych. Wczoraj wieczorem zaczęłam krwawić i bardzo bolał mnie brzuch jak na okres. Wzięłam nospę i szybko na pogotowie. Jezuuu znowu ten strach czy z maleństwem wszystko dobrze jak przy krwotoku w 6 tygodniu!!! Usłyszałam bicie serduszka i łzy mi popłynęły... Dziękuje Bogu!!!
    Nie wiedza skąd krwawienie i dlaczego. Zalecone leki rozkurczowe, przeciwbólowe i czopki. I leżeć, leżeć, leżeć.
    Tak bardzo sie boje o nasze maleństwo.

Może idź na jakieś dobre usg? Z doświadczenia wiem, że dobry sprzęt i specjalista są niezastąpieni. Jakaś przyczyna musi być.

ih9kcbx.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę się dołączyć do dzisiejszej ciężkiej nocy, nie dość, że nie mogłam zasnąć to śniło mi się potem, że dotknęłam kołdry i coś z pod niej uciekło i się tak przestraszyłam, że się obudziłam taka szarpnięta wszystkimi mięśniami pewnie znacie to, powiedziałam tylko JEZUSMARIA aż się mój mąż obudził i mnie przytulił a dziecko zaczęło mnie kopać, co za sen, nie wspominając, że nad ranem śniło mi się, że mój tata sprowadził do domu obcą babę i byłam taka wściekła na niego w tym śnie, że się aż obudziłam :P

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z 2h spaceru po lesie, zbierałam jagody i kurki, pięknie dziś jest :) a teraz kawka i lody z jagodami :D

milky way, Julia--natalia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Może idź na jakieś dobre usg? Z doświadczenia wiem, że dobry sprzęt i specjalista są niezastąpieni. Jakaś przyczyna musi być.

W następny wtorek idę do swojego lekarza tam jest pierwszorzędny sprzęt i lekarz z certyfikatem. Rozmawiałam z nim dzisiaj i trochę mnie uspokoił.

Barcia, mam to samo od 6 tyg kiedy miałam pierwszy krwotok. Za każdym razem w toalecie sprawdzałam czy wszystko w porządku.

Kamilam8, Martusiazabka, Barcia lubią tę wiadomość

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sprawdzaniem mam dokładnie to samo.

My po dzisiejszym USG mamy 250g człowieczka, prawdopodobnie dziewczynka.
    Profesor 2 już raz tak obstawił :)

5go połówkowe i kolejny stres.

Julia--natalia, milky way, Martusiazabka, cudek2, polkosia, RedLady, Izieth, Okciakowa, Nulka, Chamomilla lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc koszmarna. Mały znowu nie spal od 1 do 5:40. Potem padł, ale z wrzaskiem obudził się o 7.
    Bori aż kopnal. Potem wpadła do pokoju mucha i to dopiero była jazda. Fobia normalnie. Tak się bal, że szok. A ja nie mogłam jej zabić , bo trzymał się mojej nogi i ryczal. Kopnelam w drzwi i poleciała do drugiego pokoju. Potem ja dobiłam. Mąż wrócił z pracy. Ja na zakupy. Potem obiad co zajęło mi 1,5h. Pranie sprzątanie. Teraz chłopaki pojechali na rower. Nakarmilam psy. Zrobiłam porządek po powstałym w ciągu dnia bajzlu i w końcu usiadłam na d....
    Popłakałam się ze zmęczenia w Lidlu- idiotka. Jeszze między mrożonkami a mielonym. ... :/

Spokojnego wieczoru.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, wiecie,ze juz sie KWIETNIÓWKI pojawiły?

Jak będą wrzesniowe mamusie, to my rodzimy juz chyba, nie ?

zarębinka lubi tę wiadomość

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, mnie wzięło wtedy na ulicy, zupełnie bezboleśnie, ale nadal pamiętam tę czarną krew, już myślałam, że to koniec :( ale jest też możliwość, że to z przemęczenia. A ja wtedy miałam problemy ze snem, bo tak się przejęłam tym, że jestem w ciąży i 3 noce z rzędu miałam problem usnąć. Może faktycznie u Ciebie jest podobnie, najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko ok :)

Julia--natalia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza :) Faktycznie, już kwietniówki są, ale ten czas szybko leci :) Mnie dzisiaj mała cały dzień kopie i po raz pierwszy tak mocno, że aż widać na brzuchu <3 Mąż się śmiał, że karate trenuje :)

Julia--natalia, Martusiazabka, zarębinka lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:

No właśnie też widziałam, nieźle czas zasuwa

Ja się objadłam grillem, na deser poprawiłam bananem z grilla z sosem malinowym i pękam uff chyba zaraz czas na miętę :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

U mnie są goście więc nadrabiam Was wieczorami.
    Mnie dziś cały dzień łapie dziwny i nagły ból sutków i gdy w tej samej chwili odchylę biustonosz normalnie leje mi się z sutków woda. Siara co jakiś czas lekko mi się sączyła już od 12tc. Ale teraz to jest aż ból i leci bezbarwny płyn

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:

Dla mnie to "rodzimy" dalej brzmi tak abstrakcyjnie, jakby mi ktoś powiedział, że w grudniu lecę na Marsa :P

Barcia, milky way, Julia--natalia, Martusiazabka, guerretenshi, Nulka, Chamomilla lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu spać nie mogę, tym razem przez refluks. Nawiasem mówiąc, od kilku tygodni mam bardzo dziwną zgagę, nie spotkałam się z tym u nikogo i nie mogę żadnej informacji znaleźć na ten temat. Czuję refluksowe pieczenie oprócz mostka - pod lewą pachą. Autentycznie. Nie jest to nic od serca, na 200% zgaga, tak samo piecze i tylko w chwili zjedzenia czegoś. Dziwne, żołądek się przesunął na lewo czy jak. Jak ktoś tak jeszcze miał to pisać :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ciągle mi ten brzuch twardnieje, co ciekawe najbardziej jak leżę na plecach. Mam nadzieję, że nie skraca mi się szyjka (naczytałam się oczywiście internetów:P). A wizyta dopiero 03.08.

• Izieth Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te wasze kopniaczki zaczynam się coraz bardziej stresować, wizyta dopiero 3.08, nie czuję codziennie takich wyraźnych kopniaków, raczej delikatnie i bardziej się domyślam, niż wiem na pewno że to TO. Już zaczynam sobie wkręcać, że coś jest nie tak...

Ja od początku ciąży sprawdzam papier toaletowy, czy czasem jakaś plamka się nie pojawia. Stres będzie do samego końca.

Też często czuję, że mam taki twardy, napięty brzuch, ale to chyba od nadmiaru gazów. Od zawsze miałam z tym problem, a w ciąży się nasiliło.

Ja z moim mężczyzną nie musiałam się docierać, jakoś tak naturalnie nam się zamieszkało razem. Okazało się nawet, że lepiej się dogadujemy, niż jak mieszkaliśmy osobno. Ja jestem czuła na wszelkie oznaki braku szacunku, jak facet nie szanuje, trzeba powiedzieć "wypad", bo będzie coraz gorzej. Ja mam bardzo cierpliwy i wyrozumiały egzemplarz, inny miałby problem, żeby ze mną wytrzymać ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ