Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja licze od dnoa zaplodnienia miesiace. I tak wirm ze owulacje mialam 14 marca i 14 lipca zaczelam 5 miesiac. A porod 14 marca plus 9 miesiecy to 14 grudnia. A wg ginekologa termin porodu to 8 grudnia. Wydaje mi sie ze bardziej sie sprawdzi data porodu wylicsona przeze mnie bo wg usg wychodzi 12 grudnia.4
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny! Wracamy juz z Psich Glow. Duzo grillowania, slonce bylo schowane za delikatna wartstwa chmur dzieki czemu nie musialam sie martwic o spalenie. Wracam objedzona i zmeczona bo tak naprawde mam 2 noce w plecy przez to imprezowanie. Pozniej dorzuce Wam hit wyjazdu :p
Kazdy dziwnie nad jeziorem gapil sie na moj brzuch, cycki wyskakiwaly ze stanika. Ale o 10 pierwsza kapiel cudowna i o 13 nastepna, w zimniejszym jeziorze. A ze plywanie niezbyt mi idzie to na plecach lub rece na materacu i majtamy nozkamiale ciesze sie ogromnie ze wiecej ruchu mialam
Co do mlodego to poszedl mi do gory, malo go juz czuje. Warstwa tluszczyku amurtyzuje a do tego tak chodze zalatana ze nie mam czasu pamietac o tym ze powinien kopac. Tylko w nocy tak sie upomina ze spac nie mozna.
Sutki bola jak cholera. Ale jeszcze nic nie leci. A na dole wciaz czuje sie pokopana. A teraz sikajac w locie (wychodek na zewnatrz) nie moglam do konca wszystkiego wydusic i cierpie. Jutro ide po urosept czy cos takiego...
Po tym weekendzie czuje ze jestesmy z Damianem jeszcze bllizej. Mimo ze wciaz bedzie doprowadzal mnie do szalu, to jestem spelniona przy nim. Jest mezczyzna przy ktorym chce sie spedzic zycie.Krakuska, Martusiazabka, Julia--natalia, WróżkaZielona, Izieth, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Jeny, dziewczyny, nie panikujecie trochę? Ledwo co połowa ciąży, a Wy sobie wkręcacie brak pokarmu, bo siara nie leci, nie wiadomo co z dzieckiem, bo kopniaków nie czuć. Kopniaki to się czuje po 30 tc. Teraz to co najwyżej jakieś delikatne ruchy. Wyluzujcie się! Dzieciaki mają ledwo po 10 cm, jak tu ma być je czuć codziennie. Poza tym i tak teraz większość czasu śpią
Ja do 22 tc nie czułam ruchów w pierwszej ciąży, ale nie wkręcałam sobie nie wiadomo czego
Siary też praktycznie nie miałam, a pokarmu po porodzie aż nadto. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę. Jedne mają siarę w 16 tc, a inne wcale do 36 tc. Jedne czują prędzej ruchy, a inne nie. Nie porównujcie się tak ciągle, bo naprawdę może to Wam niepotrzebnie narobić stresu. Na wszystkie "dolegliwości" naprawdę jest jeszcze czas. O kopniakach to pogadamy za 2 miesiące, a teraz to...
Żeby mnie nikt tylko źle nie zrozumiał.
Polkosia, dzięki za głos rozsądkuAż mam ochotę wydrukować Twoją wypowiedź, żeby przy następnym ataku paniki się uspokoić
Szczęśliwa Mamusia, Isia86, Nel@, polkosia, Krakuska lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ba2bbd47dd7.jpg
Przedstawiam najnowszy szyk mody - dresy wpierdolki i antygwalty. Moj Damian stal sie w sobote nietykalny :p trzeci raz w zyciu poplakalam sie ze smiechu
U mnie od rana kosiarki pod oknem wiec jestem bliska mordu. Do tego rodzice wpadaja robic porzadek w piwnicy wiec mam ich na glowie od 10. Za co... no nic.
Baranosia, Tobie to kochana dobrzeale wypocznijcie tam ile sie da :*
Szczęśliwa Mamusia, Julia--natalia, Martusiazabka, Okciakowa, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem tak zmęczona ze nie mogę nawet spać... Wczoraj przez cały dzien leżałam, oszczędzałam się jak tylko mogłam. Jak zawsze pod wieczór przyjęłam kolejną "porcję" leków, poszłam do toalety i.. znowu chlusnęła ze mnie jasnoczerwona krew
(( Boże, dziewczyny dobrze ze mój mąż zachował spokój i pojechaliśmy szybko do szpitala. Cała się trzęsłam i nie mogałam się uspokoić... dlaczego? ... Co z naszym synkiem?...
Tym razem na usg lekarz znalazła prawdopodobnie miejsce po krwiaku który się opróżnił, tak jest w wypisie. Z maluszkiem wszystko dobrze!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Brzuch w nocy mnie bolał i nie mogłam spać, cały czas czuje taki ból jak na okres. Teraz mam plamienia ale juz ciemno zabarwione.
Dziewczyny jestem tak psychicznie zmęczona i cały czas w strachu ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 08:39
Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Julia--natalia wrote:Ja jestem tak zmęczona ze nie mogę nawet spać... Wczoraj przez cały dzien leżałam, oszczędzałam się jak tylko mogłam. Jak zawsze pod wieczór przyjęłam kolejną "porcję" leków, poszłam do toalety i.. znowu chlusnęła ze mnie jasnoczerwona krew
(( Boże, dziewczyny dobrze ze mój mąż zachował spokój i pojechaliśmy szybko do szpitala. Cała się trzęsłam i nie mogałam się uspokoić... dlaczego? ... Co z naszym synkiem?...
Tym razem na usg lekarz znalazła prawdopodobnie miejsce po krwiaku który się opróżnił, tak jest w wypisie. Z maluszkiem wszystko dobrze!!!
Brzuch w nocy mnie bolał i nie mogłam spać, cały czas czuje taki ból jak na okres. Teraz mam plamienia ale juz ciemno zabarwione.
Dziewczyny jestem tak psychicznie zmęczona i cały czas w strachu ...
Kochana krwiak się oczyścił- musisz być dobrej myśli. Mój krwiak miał 7 cm i podobnie jak u Ciebie pękł. Zalało mnie w nocy krwią. Mimo to kolejne kilka tygodni miałam bardzo duże plamienia ale już brązową krwią- to też oczyszczanie. Teraz jestem w 21 tc i jest ok. U Ciebie też tak będzie! Krwiaki niestety to częsty kłopot.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 08:40
Julia--natalia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Julia, będzie dobrze, maluszek pewnie tego nawet nie odczuł. A odczuwa hormony stresu, dlatego postaraj się uspokoić
uważaj teraz na siebie i wszystko będzie dobrze :*
Julia--natalia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Mnie chyba nie twardnieje, albo nie wiem, że to to. Czasami czuję lekkie bólowe napięcie brzucha trwające kilka sekund (trochę jak ból menstruacyjny, ale słabiutki), ale podobno twardnienie miało być bezbolesne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 09:09
-
guerretenshi wrote:Ja też nie wiem czy to to. Mi się wieczorami robi piłka od gazów a rano jest milusi. Czujecie to jakoś? Bo może i twardnieje ale nawet nie bardzo go dotykam w ciągu dnia. Ot co zapominam :p
Ja poczułam trochę ból, trochę drętwienie. I jak dotknęłam to pod pępkiem poczułam takie stwardnienie dziwne. -
Jeśli jednak może towarzyszyć temu niewielki ból, to ja to chyba mam, tylko jakoś nie czuję samej twardości. Zaczęło się jakieś 10 dni temu i przypomina leciutki krótki skurcz miesiączkowy, tak raz dziennie się zdarza.