X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam przez brzuch, pierwsze prenatalne już też przez brzuch, badanie ok pół godziny, zależy jak maluch współpracuje, nie ma żadnych zaleceń co do pęcherza, ale wolałabym nie mieć pełnego, bo przy naciskaniu można popuścić :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was tez matki tak doprowadzaja do szalu? Moja przyjezdza i zaglada w kazdy kat i wszystko przestawia, nic jej sie nie podoba. Nawet jak wypucuje mieszkanie to zle i niedobrze ona zrobilaby lepiej. I jeszcze z tekstami ze jak nie bedzie po jej mysli to nam dziecko zabierze. Dobrze ze Damian na chwile z pracy przyjechal bo bym ja normalnie z domu wyrzucila. Jestem wsciekla. I smutna. Bo jeszcze moj chomik zdechl a dzis mielismy do weta jechac obejrzec jego nozki :( ale przynajmniej usnal w swoim kocyku.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama będzie pozwalała sobie na tyle na ile Ty jej pozwolisz
    moja teściowa też próbowała ustawiać mi dom, to od razu grzecznie acz zdecydowanie jej wytłumaczyłam, że mój dom, moje zasady, mój kurz
    ja w jej domu się nie rządzę, u mnie jest gościem, więc niech się zachowuje jak gość, usiądzie, wypije kawę i pogada, a nie kąty mi ogląda - dokładnie tak jej powiedziałam - minę miała nietęgą, ale dotarło błyskawicznie i więcej nigdy nic nie powiedziała

Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja za słodkim w ciąży nie przepadam ale przed badaniem chyba zjem żeby była pewność że Antek da się zbadać ;) a badanie mam już o 8 rano

Guerretenshi moja w kąty mi nie zagląda bo częściej to ja jestem u niej niż ona u mnie. Ale doprowadza mnie do szału ciągłym mówieniem jeździj wolno teraz już nie jesteś sama... Zawsze mam ochotę powiedzieć no co Ty nie powiesz nie widziałam...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z cycków dalej mi się leje masakra jakaś! Dziś to już chodzę z wkładkami w staniku

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, biorąc pod uwagę zainteresowania męża, to nie dziwię się, że zwraca uwagę akurat na wolną jazdę ;) Lepsze to, niż pouczanie i sprzątanie po Tobie. Moja zawsze patrzy czy mam okna czyste, a jak nie, to mówi, że okna to się myje. Ta?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 11 tygodnia już mam przez brzuch.
    Cudowne wieści z prenatalnych ;)
    Baranosia, udanego wypoczynku. Ja też odnjutra zaczynam dzień prania i prasowania na Czwartkowy wyjazd.
    Byłam u lekarki, wspomniałam o tych bólach i twardnieniach brzucha, powiedziała, że twardnienie jest normą ale te bóle ją trochę zaniepokoiły. Mam dalej brać magnez, z odstawienia lutki zrezygnowałyśmy i mam jak najwięcej leżeć. Mała pokopała Panią doktor i słuchałyśmy seduszka ❤.
    Mój dzisiaj wybrał się na kawalerski a ja mam wieczór dla siebie więc jadę do przyjaciółki.
    Guerretenshi, stylowe wdzianko przybrał Twój Damian :D niegwałty na pewno to są

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:24

Szczęśliwa Mamusia, Julia--natalia lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki. Glukoza w normie 82, ale w morfologii mam za dużo krwinek białych, a za mało czerwonych i niska hemoglobina i hematokryt

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrentenshi, przykro mi z powodu chomiczka :( a co do matek - tak, doprowadzają do szału najbardziej na świecie. Zwłaszcza jeśli mają podobny charakter :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pomyśleć że my kiedyś też będziemy takie zrzędliwe haha :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mogę jej gadać. Już nawet Damian zwraca jej uwagę że nie jest u siebie tylko wpadła na kawe i ogarnąć piwnice z której oni korzystają. ale wszędzie zdążyła zajrzeć i popsuć nasze humory.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego pomimo pierwotnej chęci posiadania córeczki nawet się cieszę, że będzie chłopczyk, bo moze chociaż z nim się nie będę kiedyś żreć, jak to ja z moją mamą :P zdarza nam się rzadko bo może raz-dwa do roku, ale jak już do tego dochodzi, to jest dramat i histeria jak w Ukrytej Prawdzie xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:44

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm co do słodkiego to tak jak rzadko mam ochotę, od trzech dni chodzi za mną czekolada. Wczoraj zrobiłam lavacake z syropem pomarańczowym <3

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to samo u mnie. Kazała mi iść z tarczycą bo to może od niej.
    Krakuska, poproszę o przepis :D
    Dziewczyny..ucięło mi pół wypowiedzi, co myślicie o farbowaniu włosów w naszym stanie?
    Ja na swoją przyszłą teściową nie mogę narzekać, jest Kochana. Gorzej z moją mamą ale jak jesteśmy daleko od siebie to jest bardzo dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:55

3i49roeq4sgexhrq.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa ja nic nie myślę, chodzę do fryzjera tak jak do tej pory co 5-6 tyg.
    W tej ciąży już chyba 4 razy byłam

Okciakowa lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moja mama też przyjedzie i jest okno masz brudne, to zrób inaczej i tamto a ostatnio jej powiedziałam ,że ja zacznę u niej tak wypominać co ma źle to stwierdziła ,że trudno nie ma mocnych ale z drugiej strony zawsze pomoże jak potrzebuję :)

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, sam fondant z tej strony http://www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/fondant_czekoladowy/przepis.html , jednak podana ilośc składników starczyła u mnie na dwie babeczki, a nie 4 jak napisali. Można też spokojnie dać dużo mniej cukru, następnym razem nie dałabym w ogóle, bo syrop jest też słodki. I trzymałam trochę dłużej w piecu, zależy jak bardzo płynny środek chcemy mieć :)

a syrop pomarańczowy robiłam na oko: zagotowałam trochę soku pomarańczowego, dodałam troszkę brązowego cukru, miodu i redukcja kilkanaście minut. Można dodać samej pomarańczy, ja akurat nie miałam.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa malowałam włosy tydzień temu bo już miałam okropne odrosty. Fryzjerka mówiła że teraz farby nie są takie jak kiedyś i śmiało można farbować

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz farbowałam wlosy i niedługo znowu będę bo mam duże odrosty.
    Co do narzekania to mi mama nic nie mówi ale zobaczymy jak będzie później.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez farbuje wlosy, bo inaczej bym straszyla :P ale zrobilam sobie ombre takie delikatne wchodzace w moj kolor to nie musze tak czesto ich malowac :)

Niski hematokryt i hemoglobina to najczescie w ciazy poczatku anemii. Ja tak mialam i przyjmuje zelazo.
    Co do krwinek nie mam pojecia.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ