X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ za mało krwinek czerwonych to ponoć też objaw początku anemii. Wizytę u mojego giną mam dopiero 3.08 ale w czwartek mam połówkowe to najwyżej się podpytam co i jak

Okciakowa, Nel@ lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio niskie leukocyty ale gin powiedziała ,że to może od tego ,że następnego dnia po badaniach dopadło mnie przeziębienie i teraz zobaczę jakie mi wyjdą następne wyniki.

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słodyczy to ja mogłabym jeść zamiast śniadania, obiadu i kolacji :))) dzień bez słodkiego dniem straconym ;)

Jak coś nie tak z wynikami krwi to najlepiej od razu do gina się zgłosić żeby od razu zadziałać. Ja miałam niską hemoglobine, mimo że normalnie jeszcze w normie i gin od razu żelazo mi przepisał.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazal brac "zelazek" to jest zelazo z witamina C bez recepty :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Baranosia, to samo u mnie. Kazała mi iść z tarczycą bo to może od niej.
    Krakuska, poproszę o przepis :D
    Dziewczyny..ucięło mi pół wypowiedzi, co myślicie o farbowaniu włosów w naszym stanie?
    Ja na swoją przyszłą teściową nie mogę narzekać, jest Kochana. Gorzej z moją mamą ale jak jesteśmy daleko od siebie to jest bardzo dobrze ;)
    Ja farbuje co 4-5 tygodni, łącznie z dekoloryzacją w pierwszym trymestrze. W pierwszej ciąży tez farbowałam. Nie ma żadnych przeciwwskazań :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś bzdura z tym pęcherzem :) zawsze sikam jeszcze ostatni raz przed samym USG..nie daloby rady wytrzymać takiego badania ;)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytalam ze niby z pelnym pecherzem ale bym chyba na prenatalnym wybuchnela z pelnym pecherzem bo lekarz mi strasznie pod pepkiem naciskal przy badaniu a jeszcze mial godzine opoznienia to sobie nie wyobrazam tyle z moczem na niego czekac

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet przed kazda zwykla wizyta jak jestem juz w gabinecie i ide sie do lazienki rozebrac to jeszcze korzystam z wc bo przed usg mam badanie na fotelu ktore nie byloby przyjemne z pelnym pecherzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 17:28

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.siepomaga.pl/madzialena

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na parenting piszą, że na usg dowcipne trzeba mieć pusty pęcherz a na brzuszne nie ma znaczenia, więc też lepiej z pustym na luzie :)
    ja włosy farbuję i też fryzjerka mówi, że te nowe farby nie szkodzą

ale jestem jakaś rozanielona po połówkowych> do tej pory to było "ono", a teraz jest Hania i zrobiła się nagle taka rzeczywista, jakby bardziej do mnie dotarło, stało się takie namacalne, a przecież już kilka razy miałam usg i widziałam dzidzię, ale po dzisiejszym jakoś inaczej - no i w dodatku wszystko prawidłowe, zdrowe i piękne - śliczny nosek wykształcony, piękne stópki z paluszkami, cudny profil, no i te długie nogi - przy HC 171,8, kość udowa 37,3-sprawdzałam siatki centylowe to rzeczywiście długie. Modelka mi rośnie. Mamy chłopców, możecie już ustawiać się w kolejce do piękności mojej małej.
    Ależ mnie dopadła fala uczuć, masakra, kocham, kocham, kocham :)

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, zarębinka, cudek2, Nulka, palma, polkosia, Izieth, Chamomilla lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Basia79 - szczegolnie, ze z tego co pamietam to Ty wlasnie marzylas o córeczce, wiec szczescie podwojne:)

Szczęśliwa Mamusia, polkosia, Basia79 lubią tę wiadomość

• RedLady Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowa ciąży osiągnięta! :) Mała rośnie, ma 360g. Łożysko się podniosło i oddaliło od ujścia szyjki, więc idealnie a nakazy oszczędzania oddalone. A za 2 tyg połówkowe :D

Kamilam8, Martusiazabka, cudek2, baranosia, guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, polkosia, Izieth, Koska 88, Chamomilla lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    Połowa ciąży osiągnięta! :) Mała rośnie, ma 360g. Łożysko się podniosło i oddaliło od ujścia szyjki, więc idealnie a nakazy oszczędzania oddalone. A za 2 tyg połówkowe :D

Kochana a jak blisko szyjki macicy miałaś łożysko? Ile czasu się odsuwało?

ih9kcbx.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana a jak blisko szyjki macicy miałaś łożysko? Ile czasu się odsuwało?
    3 tygodnie temu było jakieś 2,8 cm od ujścia. Dziś już prawie 6cm i gin powiedział, że to już dobra i bezpieczna odległość.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    3 tygodnie temu było jakieś 2,8 cm od ujścia. Dziś już prawie 6cm i gin powiedział, że to już dobra i bezpieczna odległość.

Ja tydzień temu miałam 13 mm od ujścia a to już 21 tc. Mam nadzieję, że się podniesie.

ih9kcbx.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze dzis takie udane wizyty. Jutro ktos wizytuje ?:)

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ja :)
    Wieczorem idziemy świętować mamy imieniny i przy okazji wnuka albo wnuczki :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki:)

j36regz209hdv9cb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Ja tydzień temu miałam 13 mm od ujścia a to już 21 tc. Mam nadzieję, że się podniesie.
    Trzymam kciuki, żeby się jeszcze podniosło :*

Kamilam8 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę pakowania bo zawsze mam wrażenie że czegoś jeszcze nie spakowałam.

Walizkę ledwo domknęłam mąż na mnie krzyczy czyli norma przy wyjazdach na wakacje :D

Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ