Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ za mało krwinek czerwonych to ponoć też objaw początku anemii. Wizytę u mojego giną mam dopiero 3.08 ale w czwartek mam połówkowe to najwyżej się podpytam co i jak

Okciakowa, Nel@ lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio niskie leukocyty ale gin powiedziała ,że to może od tego ,że następnego dnia po badaniach dopadło mnie przeziębienie i teraz zobaczę jakie mi wyjdą następne wyniki.

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słodyczy to ja mogłabym jeść zamiast śniadania, obiadu i kolacji :))) dzień bez słodkiego dniem straconym ;)

Jak coś nie tak z wynikami krwi to najlepiej od razu do gina się zgłosić żeby od razu zadziałać. Ja miałam niską hemoglobine, mimo że normalnie jeszcze w normie i gin od razu żelazo mi przepisał.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazal brac "zelazek" to jest zelazo z witamina C bez recepty :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Baranosia, to samo u mnie. Kazała mi iść z tarczycą bo to może od niej.
    Krakuska, poproszę o przepis :D
    Dziewczyny..ucięło mi pół wypowiedzi, co myślicie o farbowaniu włosów w naszym stanie?
    Ja na swoją przyszłą teściową nie mogę narzekać, jest Kochana. Gorzej z moją mamą ale jak jesteśmy daleko od siebie to jest bardzo dobrze ;)
    Ja farbuje co 4-5 tygodni, łącznie z dekoloryzacją w pierwszym trymestrze. W pierwszej ciąży tez farbowałam. Nie ma żadnych przeciwwskazań :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś bzdura z tym pęcherzem :) zawsze sikam jeszcze ostatni raz przed samym USG..nie daloby rady wytrzymać takiego badania ;)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytalam ze niby z pelnym pecherzem ale bym chyba na prenatalnym wybuchnela z pelnym pecherzem bo lekarz mi strasznie pod pepkiem naciskal przy badaniu a jeszcze mial godzine opoznienia to sobie nie wyobrazam tyle z moczem na niego czekac

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet przed kazda zwykla wizyta jak jestem juz w gabinecie i ide sie do lazienki rozebrac to jeszcze korzystam z wc bo przed usg mam badanie na fotelu ktore nie byloby przyjemne z pelnym pecherzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 17:28

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.siepomaga.pl/madzialena

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na parenting piszą, że na usg dowcipne trzeba mieć pusty pęcherz a na brzuszne nie ma znaczenia, więc też lepiej z pustym na luzie :)
    ja włosy farbuję i też fryzjerka mówi, że te nowe farby nie szkodzą

ale jestem jakaś rozanielona po połówkowych> do tej pory to było "ono", a teraz jest Hania i zrobiła się nagle taka rzeczywista, jakby bardziej do mnie dotarło, stało się takie namacalne, a przecież już kilka razy miałam usg i widziałam dzidzię, ale po dzisiejszym jakoś inaczej - no i w dodatku wszystko prawidłowe, zdrowe i piękne - śliczny nosek wykształcony, piękne stópki z paluszkami, cudny profil, no i te długie nogi - przy HC 171,8, kość udowa 37,3-sprawdzałam siatki centylowe to rzeczywiście długie. Modelka mi rośnie. Mamy chłopców, możecie już ustawiać się w kolejce do piękności mojej małej.
    Ależ mnie dopadła fala uczuć, masakra, kocham, kocham, kocham :)

Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, zarębinka, cudek2, Nulka, palma, polkosia, Izieth, Chamomilla lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Basia79 - szczegolnie, ze z tego co pamietam to Ty wlasnie marzylas o córeczce, wiec szczescie podwojne:)

Szczęśliwa Mamusia, polkosia, Basia79 lubią tę wiadomość

• RedLady Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowa ciąży osiągnięta! :) Mała rośnie, ma 360g. Łożysko się podniosło i oddaliło od ujścia szyjki, więc idealnie a nakazy oszczędzania oddalone. A za 2 tyg połówkowe :D

Kamilam8, Martusiazabka, cudek2, baranosia, guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, polkosia, Izieth, Koska 88, Chamomilla lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    Połowa ciąży osiągnięta! :) Mała rośnie, ma 360g. Łożysko się podniosło i oddaliło od ujścia szyjki, więc idealnie a nakazy oszczędzania oddalone. A za 2 tyg połówkowe :D

Kochana a jak blisko szyjki macicy miałaś łożysko? Ile czasu się odsuwało?

ih9kcbx.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana a jak blisko szyjki macicy miałaś łożysko? Ile czasu się odsuwało?
    3 tygodnie temu było jakieś 2,8 cm od ujścia. Dziś już prawie 6cm i gin powiedział, że to już dobra i bezpieczna odległość.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    3 tygodnie temu było jakieś 2,8 cm od ujścia. Dziś już prawie 6cm i gin powiedział, że to już dobra i bezpieczna odległość.

Ja tydzień temu miałam 13 mm od ujścia a to już 21 tc. Mam nadzieję, że się podniesie.

ih9kcbx.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze dzis takie udane wizyty. Jutro ktos wizytuje ?:)

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ja :)
    Wieczorem idziemy świętować mamy imieniny i przy okazji wnuka albo wnuczki :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki:)

j36regz209hdv9cb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Ja tydzień temu miałam 13 mm od ujścia a to już 21 tc. Mam nadzieję, że się podniesie.
    Trzymam kciuki, żeby się jeszcze podniosło :*

Kamilam8 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę pakowania bo zawsze mam wrażenie że czegoś jeszcze nie spakowałam.

Walizkę ledwo domknęłam mąż na mnie krzyczy czyli norma przy wyjazdach na wakacje :D

Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ