X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba ostatni raz zrobiłam sama żele u nóg. Antek się wkurza jak długo siedzę z podkulonymi nogami i mi samej ciężko. A co to będzie potem hehe

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz dwa tygodnie temu powiedzial, ze brzuch moze twardniec kilka razy w ciagu dnia i moze temu towarzyszyc bol ale nie musi. Wszystko z Wami jest dobrze kobietki :)

Krakuska, milky way, Kamilam8, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Mi też twardnieje brzuch kilka razy w ciagu dnia , a najbardziej jak leżę na płasko.
    Upał dziś niesamowity :D
    My od dzis powoli zaczynamy szykowac sie nad morze bo jedziemy w niedzielę w nocy. A w czwartek juz wizyta. W koncu zobaczę małą w 3/4D . Mam nadzieję że się pokaże a nie tak jak ostatnio ;p

Kamilam8, Szczęśliwa Mamusia, Nel@, Julia--natalia, baranosia, Okciakowa lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi twardn8eje ale to jest spowodowane u mnie tym ze dzidzous sie wystawia. Czuje ze cos mi sie rusza w brzuchu tak jak przestawia pozniej czuje ze cls wybrzusza i w miejscu tego wybrzuszenia dotykam a tam cos mega twardego jakby czaszka, raz poczulam male kosteczki.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia a testa robiłas? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 10:51

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa Mamusia oj no to czekamy na dobre wieści :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia trzymam kciuki :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nic nie napina i nie twardnieje na szczęście, w 1 ciąży też mi się nic takiego nie robiło, albo nie czułam :)
    No już prawie się doczekałam, już niecałe 37h do połówkowego :D czuję lekki stres bo dziecko nadal słabo wyczuwalne :/

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Babeczki :)

Ależ Wy dużo piszecie :) ale nadrobilam tadam!

Jakoś straciłam werwę.

Kalina ja też słabo czuję ruchy a to moja druga ciąża. W srode rano mam polowkowe, mam nadzieje uslyszec same dobre wiadomosci.

Z sut nic mi nie wycieka ale sa bardzo wrazliwe. W ogole piersi jeszcze mi urosly. Dzis lub jutro pojde zdjac miare na biustonosz wyczailam, ze u nas we wsi jest taki sklep z bielizna gdzie szyja na miare biustonosze :)
    Taki sklepowy to mnie uwiera, dokucza a w sportowym staniku to wygladam jak krowa. Wiec pojde i sobie uszyje. To znaczy mam nadzieje, ze mi uszyja :)

Spadam juz bo nie chce Wam marudzic.

Spokojnego dnia. I chlodnego :)

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ale się rozpisałyście. U mnie sutki są strasznie wrażliwe ostatnio ale wydzieliny widze najwyżej odrobinę zaschniętej. Twardnienie brzucha mam zwykle wieczorem jak już jestem zmęczona. Wczoraj miałam ciężki dzień. Rozbolały mnie plecy na wysokości nerki, a że miałam już problem z nerkami to złapałam stresa, że znowu jakiś kamień czy piasek idzie. Zawsze profilaktycznie się piwem leczyłam a tu nie ma. Wypiłam rumianek bo też podobno moczopędny i nasmarowałam się amolem. Nic nie pomagało więc babcia dała mi Ketonal maść. Na ulotce było napisane, że nie można w 3 trymestrze i przy karmieniu więc wcześniej niby można więc się posmarowałam. A potem przeczytałam w internecie, że jednak lepiej nie brać w ogóle. Zestresowałam się tym trochę. Tyle dobrego, że mi pomogło na jakieś 2 h więc już wiedziałam, że to mięśniowe a nie nerka i się trochę uspokoiłam. Potem został mi juz tylko amol do smarowania więc ciężko było w nocy z zaśnięciem, ale obudziłam się już bez bólu :) Ale jestem zadowolona. Zwykle jak mnie coś takiego łapie to na kilka dni i bez maści to ciężko by mi było do pracy chodzić.
    Masakryczne jest to, że jak zachorujemy to niczym właściwie nie możemy się leczyć :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    ja dziś miałam połówkowe
    jest zupełnie wyluzowana zdrowa Hania :)
    385g, Pani Doktor mówi, że długie nogi :)

baranosia, Koska 88, Kamilam8, zarębinka, AniaKami, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, kalina123, guerretenshi, Martusiazabka, Nel@, Okciakowa, anna123, Julia--natalia, Dotty84, RedLady, Nulka, Izieth, Chamomilla lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przed prenatalnym jadłyście coś słodkiego? Wiem że niektórzy lekarze zalecają gdy dziecko śpi lub jest źle ułożone i nie chce się przekręcić

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed każdym USG wciągam pączka ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nasmazylam caly talerz racuchow bananowych. Jestem w raju :)

Szczęśliwa Mamusia, polkosia, Okciakowa, Julia--natalia, Izieth lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem też zjem coś słodkiego :D nie będę ryzykować tak jak ostatnio ;p

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Hania wczoraj przez pół dnia urządzała sobie dyskotekę
    dziś rano spokojna, więc napiłam się coli, ale i tak leżała spokojnie, nawet szturchanie nie pomagało. na szczęście wszystko udało się zbadać, chociaż cały czas rączką zasłaniała buzię i się uparła i przez pół godziny tej rączki nie zabrała. Pani doktor chciała zobaczyć usta, żeby wykluczyć rozszczep wargi, ale nie pokazała - ale mówi, że przy takim wykształconym nosku to na 99,9% rozszczepu też nie ma więc bez stresu

Szczęśliwa Mamusia, Julia--natalia lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A usg połówkowe miałyście przezbrzuszne? Ja do tej pory wszystkie usg miałam transwaginalne i nie wiem czy to tez takie będzie? Czy już normalne? Bo przed normalnym to chyba trzeba mieć pełny pęcherz? A to dowcipne to kazali mi się wysiusiac zawsze przed. Pytałam w rejestracji, ale nic nie wiedzieli :-/ jak wyglądały wasze usg? I ile trwały?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 12 tygodnia mam wszystkie usg przez brzuch. Jedynie jak oglądała łożysko to transwaginalnie. Nie mówiła mi nic o przygotowaniu, jeśli chodzi o pęcherz. Badanie trwało ok pół godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 13:22

Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka Kochana ja to miałam dowcipnie USG do pierwszego trymestru , potem już przez brzuch , czasami tak jest że i wcześniej robią USG przez brzuch , a to już chyba od lekarza zależy czy tak czy inaczej , mi to dopiero na USG Pani doktor mówiła jak czy przez brzuch czy dowcipnie , raz szłam właśnie na USG to były początki ciąży , a brzuszek miałam już duży więc się spodziewałam że przez brzuch , a ta Pani doktor do mnie w gabinecie no to ściągaj gacie , myślałam że śmiechu padnę :-D .Moje USG zawsze trało godzinę , lub czasami pół godziny :-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 13:26

Martusiazabka lubi tę wiadomość

‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ