Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi lekarz dwa tygodnie temu powiedzial, ze brzuch moze twardniec kilka razy w ciagu dnia i moze temu towarzyszyc bol ale nie musi. Wszystko z Wami jest dobrze kobietki
Krakuska, milky way, Kamilam8, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Mi też twardnieje brzuch kilka razy w ciagu dnia , a najbardziej jak leżę na płasko.
Upał dziś niesamowity
My od dzis powoli zaczynamy szykowac sie nad morze bo jedziemy w niedzielę w nocy. A w czwartek juz wizyta. W koncu zobaczę małą w 3/4D . Mam nadzieję że się pokaże a nie tak jak ostatnio ;p
Kamilam8, Szczęśliwa Mamusia, Nel@, Julia--natalia, baranosia, Okciakowa lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
A mi twardn8eje ale to jest spowodowane u mnie tym ze dzidzous sie wystawia. Czuje ze cos mi sie rusza w brzuchu tak jak przestawia pozniej czuje ze cls wybrzusza i w miejscu tego wybrzuszenia dotykam a tam cos mega twardego jakby czaszka, raz poczulam male kosteczki.
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Babeczki
Ależ Wy dużo piszecieale nadrobilam tadam!
Jakoś straciłam werwę.
Kalina ja też słabo czuję ruchy a to moja druga ciąża. W srode rano mam polowkowe, mam nadzieje uslyszec same dobre wiadomosci.
Z sut nic mi nie wycieka ale sa bardzo wrazliwe. W ogole piersi jeszcze mi urosly. Dzis lub jutro pojde zdjac miare na biustonosz wyczailam, ze u nas we wsi jest taki sklep z bielizna gdzie szyja na miare biustonosze
Taki sklepowy to mnie uwiera, dokucza a w sportowym staniku to wygladam jak krowa. Wiec pojde i sobie uszyje. To znaczy mam nadzieje, ze mi uszyja
Spadam juz bo nie chce Wam marudzic.
Spokojnego dnia. I chlodnego
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Cześć
Ale się rozpisałyście. U mnie sutki są strasznie wrażliwe ostatnio ale wydzieliny widze najwyżej odrobinę zaschniętej. Twardnienie brzucha mam zwykle wieczorem jak już jestem zmęczona. Wczoraj miałam ciężki dzień. Rozbolały mnie plecy na wysokości nerki, a że miałam już problem z nerkami to złapałam stresa, że znowu jakiś kamień czy piasek idzie. Zawsze profilaktycznie się piwem leczyłam a tu nie ma. Wypiłam rumianek bo też podobno moczopędny i nasmarowałam się amolem. Nic nie pomagało więc babcia dała mi Ketonal maść. Na ulotce było napisane, że nie można w 3 trymestrze i przy karmieniu więc wcześniej niby można więc się posmarowałam. A potem przeczytałam w internecie, że jednak lepiej nie brać w ogóle. Zestresowałam się tym trochę. Tyle dobrego, że mi pomogło na jakieś 2 h więc już wiedziałam, że to mięśniowe a nie nerka i się trochę uspokoiłam. Potem został mi juz tylko amol do smarowania więc ciężko było w nocy z zaśnięciem, ale obudziłam się już bez bóluAle jestem zadowolona. Zwykle jak mnie coś takiego łapie to na kilka dni i bez maści to ciężko by mi było do pracy chodzić.
Masakryczne jest to, że jak zachorujemy to niczym właściwie nie możemy się leczyć -
witam
ja dziś miałam połówkowe
jest zupełnie wyluzowana zdrowa Hania
385g, Pani Doktor mówi, że długie nogibaranosia, Koska 88, Kamilam8, zarębinka, AniaKami, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, kalina123, guerretenshi, Martusiazabka, Nel@, Okciakowa, anna123, Julia--natalia, Dotty84, RedLady, Nulka, Izieth, Chamomilla lubią tę wiadomość
-
moja Hania wczoraj przez pół dnia urządzała sobie dyskotekę
dziś rano spokojna, więc napiłam się coli, ale i tak leżała spokojnie, nawet szturchanie nie pomagało. na szczęście wszystko udało się zbadać, chociaż cały czas rączką zasłaniała buzię i się uparła i przez pół godziny tej rączki nie zabrała. Pani doktor chciała zobaczyć usta, żeby wykluczyć rozszczep wargi, ale nie pokazała - ale mówi, że przy takim wykształconym nosku to na 99,9% rozszczepu też nie ma więc bez stresuSzczęśliwa Mamusia, Julia--natalia lubią tę wiadomość
-
A usg połówkowe miałyście przezbrzuszne? Ja do tej pory wszystkie usg miałam transwaginalne i nie wiem czy to tez takie będzie? Czy już normalne? Bo przed normalnym to chyba trzeba mieć pełny pęcherz? A to dowcipne to kazali mi się wysiusiac zawsze przed. Pytałam w rejestracji, ale nic nie wiedzieli
jak wyglądały wasze usg? I ile trwały?
-
Ja od 12 tygodnia mam wszystkie usg przez brzuch. Jedynie jak oglądała łożysko to transwaginalnie. Nie mówiła mi nic o przygotowaniu, jeśli chodzi o pęcherz. Badanie trwało ok pół godziny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 13:22
Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartusiazabka Kochana ja to miałam dowcipnie USG do pierwszego trymestru , potem już przez brzuch , czasami tak jest że i wcześniej robią USG przez brzuch , a to już chyba od lekarza zależy czy tak czy inaczej , mi to dopiero na USG Pani doktor mówiła jak czy przez brzuch czy dowcipnie , raz szłam właśnie na USG to były początki ciąży , a brzuszek miałam już duży więc się spodziewałam że przez brzuch , a ta Pani doktor do mnie w gabinecie no to ściągaj gacie , myślałam że śmiechu padnę
.Moje USG zawsze trało godzinę , lub czasami pół godziny
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 13:26
Martusiazabka lubi tę wiadomość