X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka jak ja Ci zazdroszczę takiego dżentelmena w domu :) :D

Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się hamuję z jedzeniem
    jem tyle aby nie czuć głodu bo gdzieś tam jeszcze resztki rozsądku się odzywają ;) gdyby nie to to bym wsuwała 2 razy większe porcje, czasem przedobrzę i wtedy mam wrażenie że ten brzuch waży ze 100kg i zaraz pęknie :D no ale podjadam te cholerne słodycze i to mnie wkurza grr już mi uda przytyły a to znak że przesadzam z żarciem ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobietki za dobre rady ;)
    Flaszkę już wypili nie jedną, a co do rozmowy ja z nim nie umiem tak wprost rozmawiać bo to jest człowiek który zawsze ma rację i nic do niego nie dociera i jeszcze teraz będzie tak ,że uda ,że nic się nie stało.

• Perl Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec pierwszego trymestru miałam tak że w ciągu dnia potrafiłam sama zjeść cały gar zupy ugotowany dla czteroosobowej rodziny na dwa dni... taka byłam ciągle głodna. a teraz znowu nie mam ochoty na jedzenie. na śniadanie zjadłam dwie kromki chleba, potem pół miski rosołu i jednego gołąbka. i myśle że kolacje to zjem żeby zjeść,a nie dlatego że głodna będe... A potem się dziwić że mam mały przyrost wagi... Ale ja uważam że gdyby mój organizm potrzebował więcej to by wołał tak jak wcześniej...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustaliłam dzis z szefem że pracuję do 16.09 czyli jeszcze tylko 33 dni robocze, zaczynam odliczanie :D

Nulka, guerretenshi, Kushina, Izieth lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam dziś paczuszkę z termoforkiem z bebiklubu za zarejestrowanie się. już myślałam że nie dotrze bo rejestrowałam się 2 lipca... cały miesiąc.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na moją z Bebiprogram

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    My dzisiaj według usg zaczynamy 23 tydzień! Jak ten czas szybko leci...Zanim się obejrzymy każda z nas będzie trzymała swoje maleństwo w ramionach <3
    Mój synek daje nieźle czadu! Kopie, wierci się i chyba nigdy nie śpi haha! No może teraz :) Kilka razy wyczułam już u niego czkawkę, śmieszne uczucie :D
    Wstawiłabym tutaj filmik jak mój mały kopie, ale nie mam pojęcia jak to zrobić :(
    Jeśli ktoś ma ochotę to tutaj krótki filmik małych kopniaczków mojego bąbelka <3
    https://www.instagram.com/p/BIkcyTzBPBO/?taken-by=aleksandrarutka

Szczęśliwa Mamusia, AniaKami, Nulka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bebiprogram też czekam, ale zapisałam się 14 lipca więc jeszcze ze dwa tygodnie może minąć zanim dotrze :)

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam paczkę z HIPP, na resztę jeszcze czekam :-)

Dziewczyny doradźcie mi bo ja nie mam zielonego pojęcia, jakie kosmetyki kupić dla maluszka. Myślałam o serii ziajka, ale po przeczytaniu opinii na blogu sroka o, zdecydowanie zrezygnowałam. Zaciekawiła mnie za to seria kosmetyków rossmannowskich babydream - fajny, prosty skład bez udziwnień. Co sądzicie?

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis, jak dobrze, że się odzywasz! już się martwiłam!
    widzę, że nie tylko ja mam owłosiony brzuszek :D do tego powoli zaczyna pojawiać się kreska nad pępkiem. pod nim mam od zawsze :p

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko w porzadku, ale czas na wczasach leci zupełnie inaczej i nie miałam kompletnie czasu na zaglądanie tutaj! :D
    Oj tak...jestem ciemna wiec zawsze miałam widoczne włoski, ale to ile teraz mi na brzuchu wyrosło to juz przegięcie hahaha :D
    Za to na nogach mi nie rosną! Nie mam pojecia jakim cudem haha!
    Ja cos czuje, ze jeszcze sobie na ta kreskę poczekam, ale jestem cierpliwa <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo mam z brzuszkiem :P dzisiaj wlasnie tez próbowałam nagrać serię puknięć, ale oczywiście skończyły się dokładnie w momencie włączenia nagrywania :D i też zauważyłam, że jestem dużo bardziej owłosiona na brzuchu niż byłam.

Krechę też mam już nad pępkiem i sie wydłuża :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Ja dziś dostałam paczkę z HIPP, na resztę jeszcze czekam :-)

Dziewczyny doradźcie mi bo ja nie mam zielonego pojęcia, jakie kosmetyki kupić dla maluszka. Myślałam o serii ziajka, ale po przeczytaniu opinii na blogu sroka o, zdecydowanie zrezygnowałam. Zaciekawiła mnie za to seria kosmetyków rossmannowskich babydream - fajny, prosty skład bez udziwnień. Co sądzicie?

Ja zamierzam wlasnie kupic oliwkę Babydream na rozstępy, nie ma tej całej chemii w sobie. Teraz używam Johnson's baby, bo tylko taka była w sklepie, ale czytałam ze to straszne zło, sama chemia :(

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak rossmanowski babydream jest bardzo fajny i zapach też ma fajny
    Jeszcze hipp biały z zieloną nakrętką jest fajny :)

sylwia92 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oliwkę na rozstępy dla ciężarnych i nie powiem chwalę sobie :) dzięki dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 19:43

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam balsamu z Babydream i fajny jest ;)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam większości kosmetyków Dermedic i jestem bardzo zadowolona :) Nie mamy suchej skóry, nie było nawrotów ciemieniuchy, żadnych uczuleń etc. I też mają dobry skład. Jedynie na zimę krem odpada, bo nie powinien mieć wody w składzie, a ich ma na pierwszym miejscu. Najlepsze są na bazie wazeliny. Mi Babydream nie podszedł, kupiłam z filtrem, ale zapach jakiś nie bardzo i w ogóle. Szybko się wchłonął i miałam wrażenie, że słabo chroni. Innych nie używałam.

Werix, chętnie pomogę, przeszłam już tyle na cycku i tyle książek o kp przeczytałam, że na pewno coś poradzę :P

Perl, a wiesz, że miałam to samo. Gotowałam zupę na 2 dni, a wieczorem jak się dosiadłam do niej, to wciągałam do dna. I to tylko zupy.

Werix lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któąś z Was boli czasem brzuch jak na okres? Już dawno nie miałam takich bólów, ale teraz wróciły.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie dziś tak bolał i to kilka razy, a na dodatek miałam jakieś twardnienia :( A cały dzień leżałam... Mam nadzieję, że szyjka trzyma :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ