Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Highlander wrote:Cześć dziewczyny, przepraszam ze się nie odzywałam ale wylądowałam w szpitalu:( tydzien temu w te upały dostałam ataku kolki nerkowej.. nigdy w życiu nie miałam problemu z nerkami ani z układem moczowym... lekarz stwierdził że się odwodniłam w upał stąd ten atak, także dziewczyny pijcie wodę naprawdę w dużych ilościach bo naprawdę największemu wrogowi nie życzę tego co przeszłam... wisiała już nade mną wizja podawania dolarganu bo traciłam z bólu przytomność ale pamiętam że krzyczałam że wytrzymam. Nafaszerowali mnie nospą i papaweryną i porządnie przepłukali i nawodnili organizm i póki co przeszło - mam nadzieję że na zawsze.
Oj to niedobrze.dbaj o siebie. A już jesteś w domku?14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Mnie się też super Tako z wyglądu podobają, tylko przeszkadza mi w nich jedna rzecz, mianowicie ta "półokrągła" podpórka na nóżki w spacerówce. Jakoś tak intuicyjnie wydaje mi się, że dla pasażera wygodniejsza byłaby płaska plastikowa, i lepsza do czyszczenia. Ale widzę, że mnóstwo modeli wykorzystuje półokrągłą podpórkę, mowa o tym:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a5a4ea91e2c.jpg -
O kurczę masz rację...ten co ja bym chciała też tak ma
// ja natomiast zwróciłam uwagę na to, że w spacerowce nie można regulować tego palaka na rączki,np.góra/dół...tylko na sztywno ma jedną wysokość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Mnie się ostatnio spodobała spacerówka mutsy Evo
ale nie wiem czy sobie pozwole na tak drogi wózek
Chyba przy spacerówce pomyślę o czymś bardziej kompaktowym
-
Isia86 wrote:O kurczę masz rację...ten co ja bym chciała też tak ma
// ja natomiast zwróciłam uwagę na to, że w spacerowce nie można regulować tego palaka na rączki,np.góra/dół...tylko na sztywno ma jedną wysokość
-
To ja jutro wizyta (a z tego co pamiętam jutro trochę osób idzie) a po jutrze połówkowe
guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Lady, wypoczywajcie i nabierajcie siły. Dobrze, że już po wszystkim.
ja wózek widziałam tyle co na zdjęciu na fb
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/13178515_1767221053512294_1793077166887383127_n.jpg?oh=0da0f3191acb86875f2d0e0c3fbb6715&oe=582734EC&__gda__=1477463387_6910e644a1a4df979898f0e044887490
wiec nawet nie wiem co to za modelale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.
pędzę do sklepu po kopytka (tak wiem, leniwa jestem), kurczaka i zabieram się za obiadSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Nulka wrote:Mnie się ostatnio spodobała spacerówka mutsy Evo
Ja jakiś czas "chorowałam" na ten wózek. Jest absolutnie genialny z wyglądu. Ale ponoc jak na swoją cenę ma kilka poważnych problemów. Np. Kosz jest za nisko i ziemia sie wsypuje, czy inne paprochy, jak sie wjeżdża na krawężnik. I jest mały. Gondola do najwiekszych nie należy, a my grudniowki - wiadomo - potrzebujemy raczej dużej, bo śpiworki, kocyki itd. -
Nulka wrote:a mnie zaraz coś strzeli z ta kolorystyką
U nas wnętrze w kolorach biały, szary/grafit i sonoma (chciałam jakies drewno, a że ten kolor w modzie to łatwiej wszystko dobrać)...
pomyślałam o czymś takim:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dda927398b37.jpg
niestety ten program robi cos ciemne te wizualizacje...
albo cos w ten deseń (może nie koniecznie te srebrne cokoły)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8cceb7bc64f.jpg
tylko sie boje czy nie bedzie za dużo tej bieli - za zimno
A moze w tej drugiej wizualizacji blat w drewno wlasnie sonoma czy cos podobnego? Wtedy ociepli troszke kuchnie.
Wiem z wlasnego bledu ze jak blat to nigdy wiecej w jednolitym kolorze bo widac paluchy, zacieki i szybko sie rysuje. Ale mądry polak po szkodzie;))Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Te gondole niektóre tylko sprawiają wrażenie małych a tak naprawdę to wszystkie są podobnej wielkości i spokojnie mieszczą się do nich dzieci do 6 miesiąca, potem to już strach wozić w gondoli
a te nasze grudniowe kurczaki to i w kombinezonach będą mieć tam luz a po 3-4 miesiącach kombinezony pójdą precz więc znowu luz się zrobi mimo że dziecko większe już będzie
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Nulka wrote:Mnie się ostatnio spodobała spacerówka mutsy Evo
Połowa ceny a czasem jeszcze rok na gwarancji.
Gdybym miała wybierać sama spacerówkę z mutsy wziełabym NEXO.
Ma wielka bude i kosz i rozkłada się całkiem na płasko a prowadzi się jak marzenie.
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Co do gondoli to córka znajomych ma 5 miesięcy i juz nie chce w gondoli jeździc.
Podnosi główke bo chce obserwować.
Koleżanka wozi ja na razie w nosidełku ale pewnie zaraz przesiądą się na spacerówkę3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
a się wkurwiłam!!!! szef Damiana jest takim dupkiem, że co miesiąc wymyśla nowe rzeczy aby uciąć mu pensje. w tym uznał, że wystawi note, bo Damian nie pojechał autem na przegląd, kiedy to nie jest w jego obowiązkach. jego zadaniem jest tyle żeby rozwozić paczki i nie rozwalić auta. ba, nawet nie ma w umowie niczego o odpowiedzialności za auto. jestem ciekawa ile chce potrącić, bo w tym miesiącu udało się zrobić prawie 1000 zł ekstra na wyjazdach poza miastowych... nienawidzę typa, no po prostu rozwaliłabym mu coś na głowie najchętniej! dwa miesiące temu potrącił Damianowi 900 zł....
-
sylwia92 wrote:Polikosia ale masz cudowną córeczkę, jest taka śliczna
A powiedz mi miałaś jakieś objawy mogące świadczyć o skracaniu szyjki? Bo ja już świruję
Dziękujemy za wszystkie komplementy
Co do objawów, to właśnie nie miałam specjalnie. Teraz mam trochę dolegliwości, ale nie wiem czy mają związek z szyjką. Zobaczymy w czwartek.
Posiew ujemnyMogę zakładać pessar bez obaw.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Isia86 wrote:Dzień dobry śpiochy
A propo magnezu, mi gin na ostatniej wizycie kazał brać przez tydzień 2 tabletki 3x dziennie,a pozniej po jednej,bo miałam problem z twardniejacym brzuchem. Magnez magne B6 czy jakoś tak nazwa. A w razie boli jak na okres to nospe. No i muszę powiedzieć,że już jest lepiej
To ja mam pytanko a propo karmienia, a konkretnie o laktatory. Ręczny czy elektroniczny? Jakiej firmy? Powoli chcę już organizować wyprawkę żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę, bo ja z tych co wcześniej muszą mieć żeby później się nie stresować niepotrzebnie
Miłego dnia))
Zdecydowanie polecam elektryczny, jeśli wogóle planujesz odciągać większe ilości np na zapas...Generalnie na ręcznym strasznie trzeba się namachać
No chyba, że chcesz miec tylko po to, żeby czasem sobie ulżyć podczas nawału...
Ja chciałam trochę wolności mieć, więc odciągałam codziennie po 2-3 porcje mleka, zreszta pierwsze 2 miesiące głównie karmiłyśmy się butlą, bo Hania nie umiała złapać piersi na początku, potem miałam jakieś przeboje z ogromną bolesnością (nie wiadomo czym wywołaną, podejrzewali grzybicę) W styczniu nagle przeszło i potem już jechałyśmy do 7 miesiąca tylko na cycu (pod koniec znowu weszła butelka przy odstawianiu)
Ja akurat miałam Aventa i bardzo byłam zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 14:22
-
Coś tam faktycznie widać. Jakiś drugi kresol
ciekawe jak beta. Mój pierwszy test ciążowy 12 dni po zapłodnieniu wyglądał podobnie.
Ja na początku chciałam mutsy evo, ale teraz myślę o baby design husky.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 14:13
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość