Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Perl koleżanka kupiła Anex Sport i mówiła, że jest bardzo zadowolona;) tez sie nad nim zastanawiam i jeszcze nad "tako junama carbon", ktoś coś o nim wie;)?
Szczęśliwa gratuluję Ci z całego serduszka;)!!
Mój mąż ma tydzień zwolnienia,bo chory i powiem Wam ze nie nadążam z czytaniem
Dzisiaj jestem po polowkowych w niemczech;) synuś duży i zdrowy, a moja szyjka na szczęście się wydluzyla do 4,5 cm
Wieczorkiem.na spokojnie Was doczytam;*!!
Miłego dnia kochane;)!Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość
-
Perl wrote:hej dziewczyny. byłam dziś w sklepie z wózkami. wpadł mi w oko i całkiem poręcznie się prowadził Anex sport. czy któraś ma jakieś opinie na jego temat??
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c69fffcdc42.jpg
Anex ma generalnie bardzo dobre opinie.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Herbatka na laktację ruszyła mi mleko w kilka godzin
Także ja polecam Bociana. Nakładki na sutki są wg mnie niemal niezbędne, bo jak się karmi co 2h, to na początku okropnie bolą, a dzięki nakładkom można się ratować co któreś karmienie, żeby ran sobie nie porobić... Bo jak pokaże się krew, to z całego karmienia mogą być nici. Ja używałam ich tylko kilka razy w szpitalu, jak już naprawdę wierzgałam nogami z bólu, ale dzięki temu sutki miałam całe. Koleżanka nie miała i popękały jej do krwi... Kilka dni walczyła potem z ranami. Rożek u nas sprawdził się także w 100%, ale wombie już kompletnie nie. Chusty też nie polecam na początek... Chyba, że ktoś już ma złamaną i wykochaną. Ja kupiłam nową i nie ogarniałam... Dociąganie było męką, a Klementynka i tak wytrzymywała tylko kilka minut bez płaczu.
Podgrzewacza i sterylizatora nie użyłam, stoją nowe, zapakowaneWszystko zależy od determinacji przy kp.
Niani też używamy codziennie, ale mamy wideonianię. Często kręci się bezszelestnie, więc zdążę zauważyć i dolulać, a jak już zacznie płakać, to koniecemilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Nulka Ja to na czarno chodzę to był bardzo bliski mi wujek , bardzo go kochałam , na ślub chyba nie wypada w czarnej sukience iść , też takie zdanie słyszałam już kochane sama nie wiem co zrobić nie czuję się za dobrze aby na weselu się bawić z czego mam się cieszyć , jestem szczęśliwa że brat cioteczny mojego męża i jego przyszła żona się pobierają i życzę im jak najlepiej , ciężko mi kochane tak iść .
Na kilku weselach byłam w czarnej sukience, mimo że nie miałam żałoby, po prostu dobrze czuję się w czerni. Nikt mi nic nie powiedział, ja się dobrze bawiłam, goście dobrze się bawili, nikomu zabawy nie zepsułamJak masz żałobę, to tym bardziej Ci wypada
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Reasumując - to, co jednej się nie przyda, dla innej może być niezbędne, więc nie odradzałabym ani nie zachęcała specjalnie do zakupu jakichś konkretnych rzeczy
Dla mnie laktator to wydatek jak psu w dupę
A dla innej mamy będzie zakupem roku
Olcia, jak to zrobiłaś! Moja miała 38 mm po 10 dniach kontroli, ale znów mało się oszczędzam...No nie ma jak przy dziecku. Kto posprząta, ugotuje, upierze? Dzieckiem się zajmie? Eh... Mam nadzieję, że nie skróci się znów tak szybko...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Madziula, zawsze możesz kupić 62 i podwijać rękawki, chociaż dla mnie to niewygodne, ale znam mamy, które takie metody stosują z powodzeniem. Ja tam miałam sporo 56, a i tak nieraz zabrakło... Dziecko dużo ulewa na początku, trzeba przebierać kilka razy dziennie (zazwyczaj). Czytałam wielokrotnie o suszeniu suszarką i zakładaniu ponownie, ale dla mnie to obrzydliwe
Szczególnie, że nieraz to mleko pachnie kwaśnie i po prostu to nieprzyjemne. U nas 56 cm urodzeniowa, a ten rozmiar był dobry ponad miesiąc
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia u mnie z 2,7 cm wydluzyla się do 3,2 w dwa tygodnie (dupek trzy razy dziennie), a dzisiaj minęło 8 dni i sprawdzał inny ginekolog w niemczech i powiedział, ze ma 4,5 cm;) kazał odstawić dupka, powiedział, że magnez wystarczy ale ja mam 6 opakowan dupka i jednak będę go dalej brała, najwyżej powoli będę zmniejszala dawkę. No i sporo odpoczywalam, bo się bałam
3mam kciuki żeby Twoja tez się wydluzyla!
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Polkosiu suszenie suszarka nie wchodzi w grę
Znowu żeby wisiało na córce ubranko też nie za bardzo chcę.A jeszcze kluczowe pytanie,ile takich śpioszków pajacyków kaftaników trzeba na dzień dobry,zeby swobodnie starczyło,nie mam w ogóle pojęcia,wszystko to czarna magia.
-
Kaftaników to bym nie kupiła żadnego
Dla mnie zmora
Ilości Ci nie powiem, bo nie pamiętam w ogóle ile miałam... Bodziaków to na pewno miałam ze 20. Pajaców kilka grubszych i kilka cienkich, ale ile?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 20:37
Madziula87 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Madziula87 wrote:Polkosiu suszenie suszarka nie wchodzi w grę
Znowu żeby wisiało na córce ubranko też nie za bardzo chcę.A jeszcze kluczowe pytanie,ile takich śpioszków pajacyków kaftaników trzeba na dzień dobry,zeby swobodnie starczyło,nie mam w ogóle pojęcia,wszystko to czarna magia.
emilkazozz, polkosia, Madziula87, cudek2 lubią tę wiadomość
-
WYPRAWKA
dopisujcie tutaj swoje pomysły, a każda z nas sobie zweryfikuje co jej potrzebne i pod siebie dopasuje. Ale wspólnymi siłami lepiej, bo mniejsze szanse, że o czymś się zapomni
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V5qtb6VbfxTk7KpF5hfORBuASADfon5klzbiy8rQwrk/edit#gid=0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 20:43
polkosia, Madziula87, Nel@, Izieth lubią tę wiadomość
-
Werix wrote:Ja zastanawiam się nad kupnem kombinezonu zimowego. W jakim rozmiarze? Na aukcji mam napisane rozmiar 62/68 i zastanawiam się, czy nie będzie za duży, ale za to 50/56 to już chyba za mały... Zwariować można...
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny