Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My sie zastanawiamy nad koszem mojzesza bo mlody ma wlasny pokoj. Badz ja sie przeniose na te pierwsze tygodnie do niego na maly tapczanik. Troche przeraza mnie zostawianie dziecka od razu samego na noce.
Polkosia, jesli moge zapytac, to Klementynka ma chrzest ? Bo my ciagle sie o to spieramy...Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Nie, my nawet kościelnego ślubu nie braliśmy. Ale była wojna straszna, nawet teściowa, która nie ma nic wspólnego z kościołem, namawiała nas na chrzest. Hipokrytka... A co najlepsze, mojego męża ochrzcili jak miał kilka lat dopiero, a sami nam dokuczali, że Klementynka bez chrztu. Po pół roku temat upadł, ale momentami było nieprzyjemnie.
kalina123, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Nel@, Krakuska lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
To jakieś kolejne dziwactwo, bo ja też od kilku osób którym z wiarą mocno nie po drodze słyszałam że dziecko powinno się ochrzcić...
Nie mam pojęcia po co mają to robić osoby niewierzące, dla mnie to robienie szopki i trochę obraza dla osób które rzeczywiście wierzą i ważne są dla nich sakramenty
na szczęście temat już dawno ucichł, mam nadzieję że przy drugim nie powrócipolkosia, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Werix, Dagn_, Nel@ lubią tę wiadomość
-
Ja jestem wierzaca i chce ochrzcic jak najszybciej. Planuje w lutym narazie. Jak dka mnie zycie bez Boga zawsze obraca sie przecuwko nam jak nie przeciwko nam to przeciwko naszym dzieciom.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 23:44
-
Ja jestem niewierzaca, Damian nie potrafi sie ogarnac ale zyje tak jak ja. Bardziej niz z wiary to raczej z jakiegos glupiego rozumowania "taka jest polska tradycja, co inne dzieci w szkole powiedza". Z tym ze nasze pokolenie juz nie chrzci z takim naciskiem. Ja bym chciala zeby moje dziecko samo podjelo decyzje czy wierzy, bo ja z rodzicami przezylam wieloletni koszmar "ochrzcilismy Cie to musisz to i tamto". Wbrew wlasnej woli i przekonaniom.
Dalej bede szukala sposobu zeby jakos wyjsc z tego z twarza, a jedyna mysla jest "ok, ale Ty bierzesz na siebie obowiazek wychowywania w wierze i odprawiania tego wszystkiego. Ja sie nie zmienie i musisz to uszanowac".
Bedzie zabawnie.Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Ja szczerze podziwiam wierzacych. Nie tylko katolikow, ale wszystkich od roznych Bogow. I tych wlasnie prawdziwie wierzacych a nie tylko na papierku lub od swieta.
Ja swieta obchodze ze wzgledu na rodzine- to jest jedyny moment gdzie mozemy wszyscy razem usiasc, czas nas nie goni i po prostu nacieszyc sie soba
No ale sama na sile nie bede w siebie wciskac tego uczucia i chce dac dziecku wybor.Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
My do tej pory też spotykaliśmy się na święta, ale o ile moja rodzina to traktuje jako kolację rodzinną (nie dzielimy się opłatkiem, nie śpiewamy kolęd i takie tam, po prostu spędzamy wspólnie czas jak na urodzinach czy imieninach), to u Marcina nie przejdzie tak. Ale w tym roku się zaprę i nie będziemy i tam dzielić się opłatkiem. Wkurza mnie to, tam tylko babcia do kościoła chodzi, a teściowie wielkich świętych zgrywają... Nie chcę uczyć dziecka od najmłodszych lat, że Boga nie ma, ale świętujemy jego narodzenie, bo inni tak chcą
Ale czuję, że będzie ciężko...
Martusiazabka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jeśli któraś planuje kupować pampersy to są fajne zestawy i korzystnie cenowo wychodzą te białe 1,2 i zielone 2
Najtaniej chyba na stronie smyka, na feedo.pl i na frisco.pl
http://www.pampers.pl/dlaczego-pampers/pieluchyichusteczki/artykul/zapas-pieluszek-na-miesiacWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 07:58
-
Szczęśliwa, a po co przyjmujecie księdza? I dlaczego ochrzciliście, skoro sami nie wierzycie? Ja się nie dziwię, że księża nie chcą dzieciom z małżeństw bez ślubu dawać chrztu. Przecież o to w tym chodzi, że się przyrzeka, że dziecko w wierze się będzie wychowywać czy coś tam. No dla mnie bez sensu.
BTW, znam dużo dzieci bez chrztu i myślę, że w szkole to już kilkadziesiąt procent dzieci nie będzie na religię chodziło, co mi osobiście bardzo się podobaMam nadzieję, że etyka będzie wtedy bardziej popularna. A może jakieś religioznawstwo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 08:00
Martusiazabka, Dagn_ lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kalina, no właśnie, czy pamiętasz może jak dlugo 1 używałaś? Zastanawiam się ile kupić. Pamiętam, że w samym szpitalu to mi niecałe 2 paczki (te najmniejsze po 22 sztuki) zeszły. Ale totalnie nie pamiętam jak długo ich używałam.
Aradia*** lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia jak odgrzebię swoje notatki ze ściąganiem mleka to pamiętam że tam sobie zanotowałam na przyszłość ile tych najmniejszych pieluch poszło
pamiętam że te białe wypadają na trochę większe niż zielone, biała1 to jak zielona2, wtedy nie było białych 0 więc w szpitalu miałam zielone 1 bo białe były za dużeja na codzień używałam zielonych a białe na noc i na spacer bo są bardziej chłonne wg mnie
Mój był chudy więc ja dość długo tych malutkich używałam, ale wiesz on miał prawie 3 lata i jak zdarzyło mi się na noc mu zakładać to 4, do większego rozm nie doszliśmy
-
Dziewczyny mam od kilku dni problem ze spaniem. Zasypiam na lewym boku ale po chwili strasznie drętwieje mi ręka i muszę się przekręcić, pośpię chwilę na prawym to robi mi się nie wygodnie więc przekręcam się na lewy drętwieje ręka i tak całą noc...
-
Ja mam problem od tej rwy kulszowej ze jak sie przesile to ona sie odzywa i w nocy mi promieniuje do nogi tak przez 2-3dni. Oprocz tego bola nogi. Przed ciaza raz miesiacu bralam na to aspargin bo ma magnez i potas i jak reka odjal a teraz nie wiem czy to moge brac musze lekarki na wizycie zapytac jak ona to widzi.
-
baranosia wrote:Dziewczyny mam od kilku dni problem ze spaniem. Zasypiam na lewym boku ale po chwili strasznie drętwieje mi ręka i muszę się przekręcić, pośpię chwilę na prawym to robi mi się nie wygodnie więc przekręcam się na lewy drętwieje ręka i tak całą noc...
Masz rogala do spania? Moze byloby Ci wygodniej. Ja spie jak zabita
-
nick nieaktualny