X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek
    Mogłam od razu dodać linka do swojego profilu, bo ja się chyba na fb nie wyświetlam ale nie dodałam a drugiej wiadomości chyba nie mogę ci wysłać dopóki mnie nie zaakceptujesz

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Szczesliwa gratulacje !! ❤️❤️❤️

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam pierwszy raz leczo i to tak na czuja kompletnie. Wyszlo taj dobre ze oboje z Damianem uwierzyc nie mozemy. Do tego sa pierwsze rozstepy na biuscie ale podspodem.
    Teraz jak tak sie zastanawiam to moze to dziwne uczucie bolu przebiegajace na dole macicy to skurcze a nie mlody. Bo az tak bolesnie z jego strony nie bylo, a do przyjemnych to uczucie wlasnie jakby skurczy nie nalezy. I potrafi tak falami mnie trzymac do 15 minut. Hmmm

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi, skurcz 15 minutowy to trochę długo. Jeśli faktycznie to skurcz, to skonsultuj to z lekarzem, bo chyba te przepowiadające trwają kilkadziesiąt sek.- zaczynają się od dna macicy (czyli od góry ) i dążą ku dołowi jakby.
    Chociaż, co ja się znam, jak w poprzedniej ciąży nie miałam nawet jednego;)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    chodziłam normalnie, jednak pani z zakładu pogrzebowego powiedziała mi (moja gin również), aby nie dotykać ciała

Pomijając fakt, że w życiu bym nie dotknęła nikogo zmarłego, ba! nie rozumiem idei otwierania trumien i żegnania się...To czemu ginekolog nie kazała Ci dotykać ciała? Jestem bardzo ciekawa tej teorii :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80474db902b7.jpg

Dzis doszla przytulanka sensoryczna z bebiprogram.

Szczęśliwa Mamusia, Izieth, palma lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeden ale parenascie. Dosc upierdliwe uczucie jakby ktos mnie pradem traktowal :p

cudek2 lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, co myślicie o pójściu na pogrzeb w ciąży? Bo niby zabobony, że nie powinno się, a mi prababcia zmarła...
    Ja słyszałam ze się za konduktem nie idzie ale mi na pocztaku ciąży zmarł dziadek. Nie moglam nie iść. Szłam z mamą zaraz za trumną i jakoś nic nam nie jest.

Guerretenshi ja wczoraj wciągnęłm z 5 pączków z czekolada i w dodatku polanych czekoladą <3

Zrobiłam dzisiaj Maciusiowy wycieczkę i pojechaliśmy pociagiem do Poznania i poszlismy do starego Zoo był zachwycony :) ale ja padam :P Kupiłam mu dzisiaj w lidlu fajna bluzę ale ludzi tyle że sie balam o mój brzuszek. ..

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na etapie wyboru szkoły rodzenia. Czy można chodzić do dwóch? Jedną przy szpitalu, w którym chcę rodzić, tam jest mniej spotkań i nawet planu nie znam, ale poznam szpital i położne (mam nadzieję). Druga blisko zamieszkania, więcej spotkań, gimnastyka i w ogóle bardziej mi się podoba.
    Czy jest sens chodzić do dwóch?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Pomijając fakt, że w życiu bym nie dotknęła nikogo zmarłego, ba! nie rozumiem idei otwierania trumien i żegnania się...To czemu ginekolog nie kazała Ci dotykać ciała? Jestem bardzo ciekawa tej teorii :)

Też nie kumam tej idei i w życiu bym nie weszła nigdzie oglądać otwartej trumny nieważne kto by to był ani w ciąży ani bez
    A co do samego pogrzebu to jakoś w połowie pierwszej ciąży byłam na pogrzebie swojego szefa, nawet mi do głowy nie przyszło że ciąża może mieć jakiś związek z pogrzebem :/

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa gratulacje! <3 Nudnej ciąży :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, aż parsknęłam śmiechem jak przeczytałam o Twojej kupie na porodówce :D A co tam kupa! Myślę, że położne są przyzwyczajone do takich widoków. W Anglii lewatyw nie robią a kupy są codziennością. W sumie to ja bym się tej lewatywy bardziej bała.

Dziewczyny doświadczone, może te, które mają już dziecko, poradźcie. Co polecacie bardziej: łóżeczko dla noworodka czy kosz Mojżesza? Łóżeczko dostaliśmy za darmo, używane, ale w idealnym stanie, stoi na razie w kącie złożone. Ale widziałam bardzo piękny kosz Mojżesza, z materacem i prześcieradłami. Sama nie wiem co lepsze, a moja mama mi głowę truje, że łóżeczka są niebezpieczne, bo dziecko może nóżkę między szczebelki wkładać i się poobijać. A ja ciemna masa pod tym względem kompletnie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Też nie kumam tej idei i w życiu bym nie weszła nigdzie oglądać otwartej trumny nieważne kto by to był ani w ciąży ani bez
    A co do samego pogrzebu to jakoś w połowie pierwszej ciąży byłam na pogrzebie swojego szefa, nawet mi do głowy nie przyszło że ciąża może mieć jakiś związek z pogrzebem :/
    A propo dotykania ciała - wydziela się jad trupi czy coś takiego. Tak mi powiedziała pani z zakładu pogrzebowego a później potwierdziła to gin.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Źle oznaczyłam - post wyżej masz wyjaśnienie. Wydaje mi się że to raczej nie jest teoria a raczej chodzi o zachowanie ostrożności

Dotty84 lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam że pisałyście o miejscu odczuwaniu ruchów, po tych opisach jestem już prawie pewna że moje dziecię znowu siedzi na tyłku :)
    Nawet nie wiedziałam że na tym etapie można już je czuć koło żeber :D w szoku jestem
    Ja cały czas czuję na dole nad spojeniem, jakby mi skakało po pęcherzu, czasem coś delikatnie pod pępkiem, nigdy wyżej nie czułam :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, gratuluje :) Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze :)

Po połówkowych wszystko dobrze, 490g zdrowej dziewczyny :D Wszystko co trzeba jest na swoim miejscu :)

Szczęśliwa Mamusia, kalina123, Nel@, zarębinka, polkosia, Koska 88, Krakuska, baranosia, Martusiazabka, Dotty84, cudek2, palma, paradise, Izieth, Werix, AniaKami, Chamomilla lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po usg.A więc okazuje się,że mąż ma kobiecą intuicje,nie ja ;) W brzuszku zamieszkuje Rozalka,ma 380 g i jeszcze więcej charakteru,za nic nie chciała pokazać twarzyczki,z profilu jedynie było widać jak pokazuje język i ciagle ziewa,bardzo ruchliwa co chwila uciekała lekarzowi,a co najważniejsze cała zdrowa :D Czas zacząć coś kupować,bo kompetnie nic dla niej jeszcze nie mam.

Szczęśliwa Mamusia, kalina123, zarębinka, RedLady, polkosia, Koska 88, Krakuska, baranosia, Martusiazabka, cudek2, paradise, Izieth, Werix, AniaKami, Chamomilla lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa z całego serca Ci gratuluję i życzę nudnej ciąży :))

Gratuluję również udanych wizyt :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, szok! Gratulacje :)

Nita, ja mam kołyskę i używałam jej codziennie praktycznie, także dla mnie zdecydowanie kosze i kołyski górą. W łóżeczku do tej pory spać nie chce. Za to kotka moja jak najbardziej ;D Co do kupy, to nie byłam wzruszona już, bo chciałam jak najszybciej wyprzeć dziecko, ale pamiętam, że przed partymi kazała mi się wysikać, a ja panikowałam, że się zesram, na co ona: "No i co z tego?!" :D Mąż mówił, że tak szybko zawinęła w papier i wyrzuciła, że sam się ledwo zorientował.

Jednak jedziemy na pogrzeb, mnie to jakoś specjalnie nie stresuje, ale mąż ma jakieś jazdy. I tak nie będziemy w kościele, idziemy tylko na cmentarz, bo my niewierzący. Także ile to potrwa, 20-30 min i po sprawie. Z resztą Klementynka w kościele też by nie wytrzymała. Nigdy nie oglądałam nikogo w trumnie, koszmarne :P Nie wiem po co ludzie to robią.

Izieth, jak masz czas i siłę, to chodź na dwie :) Albo na zmianę.

emilkazozz, Martusiazabka, Izieth, Werix, zarębinka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ