X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Szczęśliwa i dziewczyny wizytujące ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa gratulacje, oby tym razem wszystko dobrze się skończyło :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja miałam tylko łóżeczko, kołyski/kosza nawet nie rozważałam więc ciężko mi się wypowiedzieć jak się sprawdza, ale od wielu osób słyszałam dobre opinie :)
    Mi od początku zależało żeby nauczyć dziecko spać samodzielnie w swoim łóżeczku

82doroeqdnooy9dr.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam kołyski, ale miałam leżaczek bujaczek taki jak na zdjęciu. Bardzo się sprawdził- bardzo długo z niego korzystaliśmy. Teraz też będę używała. Oczywiście kołyska na pewno o niebo lepsza- rozważam zakup używanej.
    Chociaż w ciągu dnia córkę wsadzałam do leżaczka lub po prostu do wózka (gondoli).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33e46f55e0bd.jpg

Nel@, Izieth lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie taki lezaczek bujaczek dostalam ostatnio od znajomych. Dobrze wiedziec ze sie sprawdza i jest praktyczny :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewcz☺)yny. czyli opcja fb sie pojawila. to byla kwestia czasu, ale wiem ze dla wielu osob to jest super rozwiazanie. niestety ale nie dla mnie.. nie mam konta i nie mam czasu, dlatego wybaczcie ale nie dolacze. mimo wszystko mam nadzieje ze jednak ktos tu zostanie ☺

Szczesliwa mamusiu, tak bardzo sie ciesze.. bardzo mocno trzymam za was kciuki.

pogrzeb w ciazy. w zabobony nie wierze. poszlabym ale na dystans ze wzgl na trupi jad.

lozeczko mam, kolyski nie, ale mysle ze kolyska sprawdzi sie jak masz dom lub duze mieszkanie jako drugi sprzet. wydaje mi sie ze z kolyski szybko dziecko wyrosnie. poza tym istnieje ryzyko ze pprzyzwyczai sie do kolysania i nie bedzie spac bez bujania (np. moj maz taki byl☺). o szczebelki nie ma sie co bac, bo zwykle noworodki zawija sie w kokon i one nie maja jak sie rozbijac po lozeczku. a poza tym sa za male na wedrowanie po lozeczku. jak zacznie wedrowac to wystarczy zalozyc ochraniacz i po sprawie. mam nadzieje ze cos pomoglam.

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Szczęśliwa. gratulacje!! oby wszystko było dobrze :)

Co do pogrzebów to ja byłam wczoraj na pogrzebie wujka... nie mam pojęcia co niby złego jest w tym żeby kobietom w ciąży nie było wolno. chyba tylko emocje...

Co do chodzenia po drabinie i myciu okien przez ciężarne, to nie wiem o co chodzi ale jak leżałam w szpitalu z plamieniem koło 10 tyg. to mój gin mi powiedział "Pani Moniko, proszę zapomnieć o myciu okien, zmienianiu firanek i ścieraniu kurzu z szaf do końca ciąży, chyba że chce pani poronić..." także nie wiem o co chodzi ale jak lekarz kazał to słucham się go.

orzelka3000, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio teściowa mnie przestrzegała przed kołyskami bo dzieci często jak się nauczy bujać to już nie chcą spać w łóżeczku i myślę ,że ma to ręce i nogi.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 21:56

82doroeqdnooy9dr.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 15:54

emilkazozz lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też położna ostatnio nagadała żeby rozkładać pracę a nie wszystko naraz bo w ciąży łatwo przegiąć

emilkazozz, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, tak S.Z. To Paradise :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może dziecko faktycznie się przyzwyczaja do pewnych rzeczy, ale mimo wszystko - kiedy będziemy przytulać i kołysać nasze dzieci? Przecież, nie kiedy będą miały po 20 lat. Może mówię tak, bo miałam to szczęście, że jak mała miała pół roku, to sama zrezygnowała z "bujania" . Z dnia na dzień postanowiła zasypiać sama,
    z resztą bujanie wspomaga rozwój dziecka- m.in na równowagę oraz w późniejszym etapie rozwój motorki , z reszta nie będę się rozwodzić, jest na ten temat wiele artykułów i książek.
    Decyzja oczywiście należy do rodziców. No i myślę, że czasami wiele rzeczy zakładamy, a później życie weryfikuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 21:49

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabobonów, mnie po prostu śmieszą :) Dla mnie to bzdury jakich mało, absolutnie nie mające żadnego uzasadnienia :) Nawet jeśli komuś akurat coś się przytrafiło niby zgodnie z zabobonem, to na pewno było to w granicach statystycznego prawdopodobieństwa, nic wiecej :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty dzięki :) w takim razie akceptuję

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f37685ffefd.jpg

Pozdrawiamy wszystkie koleżanki i kolegów oraz ciocie grudniówki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 22:04

Madziula87, Koska 88, Izieth, Isia86, Werix, zarębinka, Szczęśliwa Mamusia, Olcia..89, Julia--natalia lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzis dostałam te prezenty z bebi programu :)))))

chyba dzis przegięłam z tymi pracami w mieszkaniu, dostałam biegunki :(
    jestem padnięta

jutro na pewno nie będę tyle robić

Martusiazabka lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecka nie można nauczyć bujania. Przez 9 miesięcy jest bujane w brzuchu, a nagle ma wyjść i zasypiać bez żadnego ruchu? ;) Jest do tego przyzwyczajone od poczęcia. Poza tym, zgadzam się z Emilką. Dzieci raz dwa rosną i zaraz nam zabraknie czułości. Trzeba wykorzystać ten czas, ale ja wyznaję zasadę rodzicielstwa bliskości, śpimy razem, dużo się tulimy, bujamy i nie przeszkadza mi to, a wręcz przeciwnie. Nie mogłabym spać z myślą, że się Klementynka obudzi z płaczem w nocy, przestraszona, że jest sama :) A tak ze mną, to nawet się nie wybudza, tylko cyc i dalej spać. Ostatnio to nawet zasypia bez piersi, tylko wtulona we mnie. A dzisiaj położyła głowę na moim brzuchu i zasnęła <3 Za kilka miesięcy zacznie sama chodzić i poznawać świat i inne rzeczy będą ciekawsze, a dopóki na razie ja jestem numer 1, to korzystam z tego ;)

Izieth, Martusiazabka, zarębinka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sprzątania, to też przesadziłam w sobotę - przez wizytą teściowej... Do dziś kręgosłup mnie boli... Ale ona jest taka czepialska...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz, bujanie w kolysce to nie nie przytulanie. rozumiem co masz na mysli. w bardzo wielu aspektach rodzicielstwo bliskosci to jest to co czuje i robie. z tym bujaniem w kolysce to mam na mysli to ze dziecko moze to polubic tak bardzo ze nie bedzie chcialo samo zrezygnowac. ale tulic kochac i okazywac milosc i czulosc to uwazam ze trzeba na kazdym etapie i bezbograniczen. np wkurza mnie jak wmawia sie mlodym matkom zevtulenie, noszenie i spanie z noworodkiem to cos zlego. jesli i mama i malec znajdujavw tym przyjemnosc i ukojenie (np. od kolek) to czemu tego nie robic. a na nauke samodzielnego spania czy zasypiania przyjdze jeszcze czas.
    ja do dzis moja corke tule przed snem na kolanach i tak sie razem kolyszemy na siedzaco az ona zmieknie i w polsnie ja odkladam do lozeczka.nrano ok 5 znow laduje u mnie i tak spimy do 7. moze to ktos zganic ale jak obie to lubimy to czemu nie???

emilkazozz, Izieth, Martusiazabka lubią tę wiadomość

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ