Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj geniusz caly dzien odswiezal dzis strone z errorem. To z ktora z Was przybic piatke ??
U nas byl pogrzeb dziadka a trzy dni pozniej slub kuzyna (wnuka). Bylo milo, najblizsza rodzina bawila sie bez szalenstw. Tyle co tata z bratem upili sie za dziadka. Sama bym chciala zeby po mojej smierci najblizsi nie zalamywali sie i wciaz cieszyli zyciem
Ja mam wozek latina coto baby. Jutro wszystko wypiore zeby moglo wyschnac na letnim powietrzu. A z ubrankami to skupiam sie na 62, choc szczerze to wszystko biore "na oko" bo co firma to inaczej. Brat zabronil kupowac mi wiecej rzeczy bo wszystko po swoim mlodym mi przywiezie. A to sa rzeczy bardziej z gornej polki to nie marudze
Czas spac. Ostatnia noc opieki nad babcia. Jutro w koncu sie wyspieSzczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Dziewczyny które macie dzieci błagam poratujcie radą. Planujemy chrzest na luty/ marzec i zastanawiam się jaki rozmiar będzie bardziej prawdopodobny na takie dziecko 68 czy 74 (wiem że to trochę loteria). Chodzi mi o koszulę, spodnie, kamizelkę i kurteczkę
i do tego, moja po urodzeniu mala nie byla bo szybko w rozm 62 weszla ale szybko zaczela chodzic i w czasie gdy jej rowiesnicy nabierali mase to ona juz spalala kalorie chodzac ☺
-
dotty, z ta lista to mam podobnie. wiele rzeczy sie nie sprawdzilo. chociaz wkladek laktacyjnych dlugo uzywalam. na laktacje mialam bociane ale glownie femaltiker pilam. pyszny i dzialal. rozek sie przydal, podgrzewacz tez mimo ze ja kp. otulacza nie mialam, zawsze mozna zawinac w kocyk, pieluszke itp (harvey karp na yt pokazuje co i jak). sterylizatora nie mialam, tylko takie worki do mikrofali - szybkie w uzyciu, tanie i na troche starcza. kupilam 5 workow kazdy na 20 uzyc i jeszcze teraz mam 3 nieykniete. poza tym z czasem juz sie tyle nie sterylizuje tylko myje w cieplej wodzie z plynem. ale to jak kto czuje.
sutki na poczatku bola i wtedy pomaga wlasne mleko na to. oslonek nie mialam ale moja 3 doby spedzila w inkubatorze (od3 do 5doby) wiec moje sutki zdazyly sie zregenerowac. odciagalam recznie pokarm po kropelce bo laktator na poczatek nic nie wycisnal i bolal.
karuzela dopiero z czasem byla w uzyciu.
-
ogolnie mysle ze warto z wieloma zakupami sie wstrzymac, ale na wszelki wypadek miec wybrane. jak bedzie potrzebne to tylko sie kliknie i poczeka na paczke lub meza wysle. bo np szkoda troche kupowac e,ektryczny laktator medeli za pare stow jak sie okaze ze oboje z dzieckiem kochacie sie karmic piersia i odciac bedziecie od wielkiego dzwonu. lub np bedzie problem z laktacja, dziecko nie bedzie chcialo ssac lub z braku odpowiedniego wsparcia otoczenia nie uda sie kp. po prostu mysle ze warto pewne zakupy przemyslec a promovje sa co chwile
-
Spam jest dobry. Kazda rada, dla nas - mam po raz pierwszy - liczy sie ogromnie
Dzien dobry kochanie. Fikamy sobie od rana. Damian chce zabrac mi samochod i uziemic z babcia. A ja musze jechac do domu posprzatac po malowaniu i zrobic pranie. Ale oczywiscie - z posciela stad i ubraniami mam sie targac autobusem. Czuje klotnie. -
Hej kochane;)!!
Polkosia to supwr, żeby się tak wydluzyla i to bez wspomagaczy!! Oby tak dalej
tutaj w niemczech w ogóle nie uznają za bardzo lekarstw wiec pewnie dlatego kazał odstawić, tak samo jak zastrzyki clexane. Niestety nie rozumie, że jestem po dwóch poronieniach i najzwyczajniej w świecie się boje odstawić,dlatego nie mowie mu już, że je stosuje - a czuje się z nimi dwa razy bezpieczniej. Kiedy masz teraz kontrolę szyjki?
Powiem Wam, że super jest ta sprawa ze stroną "wyprawka". Dla mnie - jest naprawde mega pomocna i o połowie rzeczy nie miałam pojęcia;)!
Ja jeszcze mam pytanie do doświadczonych mamusJaki materacyk do lozeczka? Wypatrzylam sobie łóżeczko i w zestawie był materac "pianka+kokos+gryka" ale słyszałam opinie, że jest bardzo nieciekawy,ze zbiera się w nim same dziadostwo i ze najlepszy to materac lateksowy.
Co myślicie;)?emilkazozz lubi tę wiadomość
-
Kushina wrote:A kupujecie monitor oddechu? Już nie wiem czy lepiej monitor czy wideonianię.
Ja uważam, że monitor oddechu przy zdrowym dziecku (bez zdiagnozowanych problemów np. z serduszkien jest niepotrzebnyPrzyznaję, że zaraz po porodzie tez spałam z zapalonym światłem i zerkałam często czy mała oddycha, ale szybko mi to minęło i potem juz byłam spokojniejsza
Dla mnie takie non stop monitorowanie, sprawdzanie, nasłuchiwałem nie pozwala się w pełni cieszyć macierzyństwem - oczywiście to moje zdanie
Jeśli chodzi o nianię elektryczną, to juz zupełnie inna sprawaTo chyba mój najbardziej ulubiony zakup z całej wyprawki! Sprawdza się na wyjazdach, podczas drzemek i w nocy (mogliśmy zostawić Hanię śpiąca w domku i siedzieć sobie np przy grillu, albo ma tarasie. Odkąd przenieśliśmy ją do jej pokoju (6m-cy) nianię używamy do podglądania np gdy zapłacze - wtedy widzimy czy trzeba już interweniować, czy moze był to tylko zły sen i juz zasypia
My mamy Luviona i mega polecam! Duży zasięg i fajne opcje
Kushina, -em-- lubią tę wiadomość
-
Jestem w laboratorium juz wyilsm tą nie dobrą glukozę i mała sie uaktyenila. Teraz pozostaje wytrzymać 2 godziny
dla zabicia czasu rozwiązuje sudoku
Baranosiu jak wrócę to sprawdzę jaki był wtedy duży -
polkosia wrote:Kaftaników to bym nie kupiła żadnego
Dla mnie zmora
Ilości Ci nie powiem, bo nie pamiętam w ogóle ile miałam... Bodziaków to na pewno miałam ze 20. Pajaców kilka grubszych i kilka cienkich, ale ile?
Zgadzam się! Miałam kilka kaftaników i żadnego nie uzyłam
Co do wyprawki - w pełni się zgadzam z tym co napisałaś - każda mama jest inna, każde dziecko jest inne i każda z nas będzie miała inne preferencje i metody, dlatego przydadzą się inne rzeczy
MOJA LISTA JEST W 100% SUBIEKTYWNA, podobnie jak komentarze co u nas było "wypałem" a co niewypałem
Madziula87, polkosia lubią tę wiadomość
-
-em-- wrote:z tym ulewaniem to roznie bywa. moja nienulewala wcale a kp do jej pierwszychnurodzin.mogolnie moze ze 3 razy puscila pawia. mialam 6-8mkompletow i wystarczalo z zapasem. czasem bodziaka zakladalam na drugi dzien bo to ani nie oblane, ani spocone, po prostu pachnace bobasem. ale ale jak kilka razy kupka wyciekla z pieluszki to ubranka szly
ps: takie moje spostrzezenie ze jak nie wywinrlam na zew takich falbanek przy pieluszce to kupka zawsze wyciekla ☺
Moja też nie ulewała wogóle. A córka szwagra rzygała do pierwszych urodzin po każdym karmieniu.. -
Nie uwierzycie ale wieczorem rozmawialam z kolezanka z pracy przez tel umawialysmy sie na lody . Mala tylko tak troszke sie ruszala . Nie wiem moze mi sie wydawalo ale jak uslyszala o lodach to nagle tak sie zaczela wiercic a jeszcze jak sie maz jej pytal jakie by chciala lody to juz wogole zaczela taniec.
Nulka, Szczęśliwa Mamusia, zarębinka lubią tę wiadomość
-
Hey Wam. U nas kolejny dzień z rzędu deszcz,zimno,jesień chyba przyszła o ponad miesiąc wcześniej. Moja kochana,wstała dzisiaj równo z mamusią i od razu zabrała się za skopanie brzuszka aż do trzęsienia. Dziewczyny ile wasze dziewczynki ważyły na usg,zastanawiam się czy moje szczęście nie jest za malutkir,380 gr?
-
Moja w 19+3 ważyła 300 g, a Hania na tym etapie w 19+5 ważyła 364g
Ale każde dziecko rośnie inaczej, a poza tym pomiary są tylko szacunkowe, wystarczy kilka milimatrów różnicy i już masz parę gram +/-
Na pewno waży odpowiednioMadziula87 lubi tę wiadomość
-
Dotty, no jasne
Dlatego napisałam, że mi akurat te rzeczy się przydały
No właśnie, Em, moja ulewała i większość dzieci koleżanek też, no akurat takie nam przypadki się trafiły
Madziula, moja 333 ważyła w tym terminie, a teraz idę na połówkowe dużo później, więc nie będę miała porównania. Dodam, że u mnie była malutka do 9 miesiąca cały czas, a potem nagle +1,5 kgNel@ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn