Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ruchy jeszcze słabo wyczuwalne, wczoraj na przykład 2x pukanie, a przez ostatnie kilka dni nic, ale jeszcze wcześnie
Ale nie powiem, jak poczuję, to jest taka ulga, że tam wszystko OK
Madziula87, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A jeszcze teraz jest promocja 3za2 + -10% na HM na bawełniane rzeczy dla maluchów i jest fajna opcja z bodziakami na długi rękaw. To są 6-paki, więc jak się weźmie 3x to mamy 18 bodziaków za 143 zł = niecałe 8 zł od sztuki. A są naprawdę dobre jakościowo. Miałam je już i prałam, prałam i nic
Nie są rozciągniete czy zmechacone. A piorę na 95 stopni. Zamówiłam dla Klementynki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:39
emilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzien dobry
A ja zauwazylam ze moj maly jest laskawy i kopie delikatnie czasem niezauwazalnie. Wtedy sie martwie ze za malo sie ruszaale dzis zwrocilam uwage ze mimo ze czesto nie czuje ruchpw malego ale jak patrze na brzuch to je widac
i jak przyloze reke to czuje. Wiec moze po prostu nie zauwazam jak sie wierci?
tez tak mialyscie? Czy to faktycznie lozysko z przodu tak amortyzuje odczucie ruchow?
Biore sie za sprzatanie mieszkania bo zarosne brudemmilego dnia wszystkim
-
polkosia wrote:A jeszcze teraz jest promocja 3za2 + -10% na HM na bawełniane rzeczy dla maluchów i jest fajna opcja z bodziakami na długi rękaw. To są 6-paki, więc jak się weźmie 3x to mamy 18 bodziaków za 143 zł = niecałe 8 zł od sztuki. A są naprawdę dobre jakościowo. Miałam je już i prałam, prałam i nic
Nie są rozciągniete czy zmechacone. A piorę na 95 stopni. Zamówiłam dla Klementynki.
też zamówiłamdziś mi przyszły
zakupiłam 56 i 62
polkosia lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Czesc, widziałam prośbę żeby wrzucić listę wyprawkową na pierwszą stronę? Wszystkie się zgadzają??
Czy coś jeszcze trzeba poprawić tam?
Ja po śniadanku, pgoda się u mnie dziś popsuła więc będzie raczej senny dzien ;/Krakuska, emilkazozz lubią tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Wiem, że każde maleństwo na tym etapie waży już indywidualnie, ale jak przypomninam sobie, że były już u nas maluszki, co prawda chyba chłopcy po ponad 500 g to trochę się przeraziłam, a mąż do mnie od razu żebym więcej jadła
jak ja jem i jem, soki swiężo wyciskane codziennie już od 3 miesięcy przed ciążą, dieta zbilansowana, dużo warzyw owoców, mięsko też wcinam, a i słodkie uwielbiam
Także wszystko jest co trzeba
Ale szczerze my też nie za wielcy jesteśmy także chyba nie ma się co spodziewać, że bedzię duża.
Ja robiłąm rozeznanie, od dzisiaj ruszam z wyprawką, nienawidzę różowego także będę miała utrudnione zadanie z ubrankami, bo dla dziewczynek widzę większość w tym kolorze -
Mój miał 691g, ale w 23t0d. Ogólnie wymiary typu obwód brzuszka i głowy były nawet mniejsze niż 23tc (wychodziły np 22t4d i 22t5d), ale kość udowa wyszła bardzo długa (27tc) i stąd taka waga
Oboje z narzeczonym jesteśmy wysocy i ja również urodziłam się długa i szczupła, więc podejrzewam, że tak będzie i w jego przypadku. Dlatego kombinezon kupię 62. Najwyżej będę go podwijać, ale przecież będzie go nosił może nawet do marca, więc to 4 miesiące (Nulka, dzięki za wrzucenie wymiarów, mam przynajmniej porównanie).
Madziula87 lubi tę wiadomość
-
Lady Highlander wrote:Czesc, widziałam prośbę żeby wrzucić listę wyprawkową na pierwszą stronę? Wszystkie się zgadzają??
Ja po śniadanku, pgoda się u mnie dziś popsuła więc będzie raczej senny dzien ;/
Może też wrzuć tą naszą liste na której same się uzupełniamy, bo ja ją już zgubiłam -
Tez czasem ruchow nie czuje ale je widac lub pod dlonia czuc. Cos za cos. Sa miejsca nieczule i miejsca gdzie jak dostane to az pisne z bolu :p
Zrobilam spore zakupy, ogarniam powoli mieszkanie, wstawilam juz druga pralke, wozek rozebrany i czeka na swoje wypranie. I uziemil mnie bol szyjkileze poki co i drocze sie z mlodym. Chyba zbyt szalone tempo sprzatania narzucam. Najchetnjej to spac bym poszla :p
I prawda, juz 25 tcWerix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
kalina123 wrote:Mówicie że w hm taka promocja, chyba zaraz wejdę i coś kupię na poprawę humoru w taką pogodę
A dziś po pracy wyciągam wszystkie ubranka syna i mamy razem przeglądać, nie może się doczekać żeby zobaczyć jaki był mały
właśnie vbyłam ale chyba wszystko wykupione z tej promo 3za2 bo zostały tylko rozm50 ubranko granatowe dla chłopca. -
dotty i znow sie z toba zgadzam. monitoru oddechu nie mialam, jak dla mnie za duza pokusa zeby caly czas kontrolowac. oszalalabym ☺ niani tez nie mialam ale dlatego ze mieszkalam na 40m. teraz mam 3 razy wieksza powierzchnie wiec zainwestuje w nianie el.
polkosia masz racje, kazde dziecko inne i mama tez.dlatego nie ma co przesadzac z zakupami na start tylko miec wybrane i jak potrzeba to szybko dokupic.
kafatniki niestety u nas byly czesto w uzyciu, ale to przez szelkimpawlika, ktore mala nosila od 3tyg do prawie 3 mca i zdejmowac je moglismy tylko do kapieli. a ze lato bylo to sam kaftanik byl ok.
werix tak mi sie przypomnialo, ty pytalas o pieluszki wielorazowe. mialam calynzestaw i niestety u nas sie nie sprawdzily. kupilam z lovela i grivia. dobre firmy, ale niestety pupa byla ciagle odparzona a zmienialam czesto. w koncu odpuscilam i przeszlismy na pampki. od tego czasu pupa bez zarzutu.
-
Perl wrote:właśnie vbyłam ale chyba wszystko wykupione z tej promo 3za2 bo zostały tylko rozm50 ubranko granatowe dla chłopca.
To muszą być w pełnych cenach, nie z wyprzedażyWczoraj jeszcze dokupowałam spodenki, to były wszystkie.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Lady Highlander wrote:Czesc, widziałam prośbę żeby wrzucić listę wyprawkową na pierwszą stronę? Wszystkie się zgadzają??
Ja po śniadanku, pgoda się u mnie dziś popsuła więc będzie raczej senny dzien ;/
Lady, może lepiej wrzucić na pierwszą stronę na razie linka do tego dokumentu, będziemy uzupełniać na bieżąco -
madzia, na tym etapie dzieci rosna w swoim tempie. moj synek mial teraz ok 550g w 20+0.
ale niedawno kuzynowi urodzil sie syn 2480 i szwagrowi syn 4440. oba maluchy w terminie, donoszone i zdrowe. wiec wiesz, no stres ☺Madziula87 lubi tę wiadomość