Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, jutro mam wizytę, ale bez USG. Mam nadzieję, że na połówkowych za 2 tygodnie mi zmierzy, bo nie chcę znów 220 zł płacić prywatnie dla jednego pomiaru :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy jeszcze słabo wyczuwalne, wczoraj na przykład 2x pukanie, a przez ostatnie kilka dni nic, ale jeszcze wcześnie :) Ale nie powiem, jak poczuję, to jest taka ulga, że tam wszystko OK :)

Madziula87, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze teraz jest promocja 3za2 + -10% na HM na bawełniane rzeczy dla maluchów i jest fajna opcja z bodziakami na długi rękaw. To są 6-paki, więc jak się weźmie 3x to mamy 18 bodziaków za 143 zł = niecałe 8 zł od sztuki. A są naprawdę dobre jakościowo. Miałam je już i prałam, prałam i nic :) Nie są rozciągniete czy zmechacone. A piorę na 95 stopni. Zamówiłam dla Klementynki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:39

emilkazozz lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    A ja zauwazylam ze moj maly jest laskawy i kopie delikatnie czasem niezauwazalnie. Wtedy sie martwie ze za malo sie rusza :( ale dzis zwrocilam uwage ze mimo ze czesto nie czuje ruchpw malego ale jak patrze na brzuch to je widac :) i jak przyloze reke to czuje. Wiec moze po prostu nie zauwazam jak sie wierci? :) tez tak mialyscie? Czy to faktycznie lozysko z przodu tak amortyzuje odczucie ruchow?

Biore sie za sprzatanie mieszkania bo zarosne brudem :P milego dnia wszystkim :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o kosmetyki dla maluszka to dostałam na ostatniej wizycie u położnej taką ściągę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c639543c63ad.jpg

Madziula87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A jeszcze teraz jest promocja 3za2 + -10% na HM na bawełniane rzeczy dla maluchów i jest fajna opcja z bodziakami na długi rękaw. To są 6-paki, więc jak się weźmie 3x to mamy 18 bodziaków za 143 zł = niecałe 8 zł od sztuki. A są naprawdę dobre jakościowo. Miałam je już i prałam, prałam i nic :) Nie są rozciągniete czy zmechacone. A piorę na 95 stopni. Zamówiłam dla Klementynki.

też zamówiłam :) dziś mi przyszły :) zakupiłam 56 i 62 :)

polkosia lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, widziałam prośbę żeby wrzucić listę wyprawkową na pierwszą stronę? Wszystkie się zgadzają?? :) Czy coś jeszcze trzeba poprawić tam?

Ja po śniadanku, pgoda się u mnie dziś popsuła więc będzie raczej senny dzien ;/

Krakuska, emilkazozz lubią tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że każde maleństwo na tym etapie waży już indywidualnie, ale jak przypomninam sobie, że były już u nas maluszki, co prawda chyba chłopcy po ponad 500 g to trochę się przeraziłam, a mąż do mnie od razu żebym więcej jadła :D jak ja jem i jem, soki swiężo wyciskane codziennie już od 3 miesięcy przed ciążą, dieta zbilansowana, dużo warzyw owoców, mięsko też wcinam, a i słodkie uwielbiam :D Także wszystko jest co trzeba :) Ale szczerze my też nie za wielcy jesteśmy także chyba nie ma się co spodziewać, że bedzię duża.

Ja robiłąm rozeznanie, od dzisiaj ruszam z wyprawką, nienawidzę różowego także będę miała utrudnione zadanie z ubrankami, bo dla dziewczynek widzę większość w tym kolorze :D

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, też nienawidziłam... A teraz sama noszę ;D

Madziula87 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał 691g, ale w 23t0d. Ogólnie wymiary typu obwód brzuszka i głowy były nawet mniejsze niż 23tc (wychodziły np 22t4d i 22t5d), ale kość udowa wyszła bardzo długa (27tc) i stąd taka waga :) Oboje z narzeczonym jesteśmy wysocy i ja również urodziłam się długa i szczupła, więc podejrzewam, że tak będzie i w jego przypadku. Dlatego kombinezon kupię 62. Najwyżej będę go podwijać, ale przecież będzie go nosił może nawet do marca, więc to 4 miesiące (Nulka, dzięki za wrzucenie wymiarów, mam przynajmniej porównanie).

17u9ha00otchcgqb.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Czesc, widziałam prośbę żeby wrzucić listę wyprawkową na pierwszą stronę? Wszystkie się zgadzają?? :) Czy coś jeszcze trzeba poprawić tam?

Ja po śniadanku, pgoda się u mnie dziś popsuła więc będzie raczej senny dzien ;/

Może też wrzuć tą naszą liste na której same się uzupełniamy, bo ja ją już zgubiłam :)

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czasem ruchow nie czuje ale je widac lub pod dlonia czuc. Cos za cos. Sa miejsca nieczule i miejsca gdzie jak dostane to az pisne z bolu :p
    Zrobilam spore zakupy, ogarniam powoli mieszkanie, wstawilam juz druga pralke, wozek rozebrany i czeka na swoje wypranie. I uziemil mnie bol szyjki :/ leze poki co i drocze sie z mlodym. Chyba zbyt szalone tempo sprzatania narzucam. Najchetnjej to spac bym poszla :p
    I prawda, juz 25 tc <3

Werix, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swojej szafie nie mam nic różowego :D

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie że w hm taka promocja, chyba zaraz wejdę i coś kupię na poprawę humoru w taką pogodę :)
    A dziś po pracy wyciągam wszystkie ubranka syna i mamy razem przeglądać, nie może się doczekać żeby zobaczyć jaki był mały :D

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A różowy lubię i noszę, zwłaszcza takie mocniejsze odcienie, więc i córka będzie nosić :) mój mąż też ma kilka ciuchów różowych ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Mówicie że w hm taka promocja, chyba zaraz wejdę i coś kupię na poprawę humoru w taką pogodę :)
    A dziś po pracy wyciągam wszystkie ubranka syna i mamy razem przeglądać, nie może się doczekać żeby zobaczyć jaki był mały :D

właśnie vbyłam ale chyba wszystko wykupione z tej promo 3za2 bo zostały tylko rozm50 ubranko granatowe dla chłopca.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotty i znow sie z toba zgadzam. monitoru oddechu nie mialam, jak dla mnie za duza pokusa zeby caly czas kontrolowac. oszalalabym ☺ niani tez nie mialam ale dlatego ze mieszkalam na 40m. teraz mam 3 razy wieksza powierzchnie wiec zainwestuje w nianie el.

polkosia masz racje, kazde dziecko inne i mama tez.dlatego nie ma co przesadzac z zakupami na start tylko miec wybrane i jak potrzeba to szybko dokupic.
    kafatniki niestety u nas byly czesto w uzyciu, ale to przez szelkimpawlika, ktore mala nosila od 3tyg do prawie 3 mca i zdejmowac je moglismy tylko do kapieli. a ze lato bylo to sam kaftanik byl ok.

werix tak mi sie przypomnialo, ty pytalas o pieluszki wielorazowe. mialam calynzestaw i niestety u nas sie nie sprawdzily. kupilam z lovela i grivia. dobre firmy, ale niestety pupa byla ciagle odparzona a zmienialam czesto. w koncu odpuscilam i przeszlismy na pampki. od tego czasu pupa bez zarzutu.

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    właśnie vbyłam ale chyba wszystko wykupione z tej promo 3za2 bo zostały tylko rozm50 ubranko granatowe dla chłopca.

To muszą być w pełnych cenach, nie z wyprzedaży :) Wczoraj jeszcze dokupowałam spodenki, to były wszystkie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:

Lady, może lepiej wrzucić na pierwszą stronę na razie linka do tego dokumentu, będziemy uzupełniać na bieżąco :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia, na tym etapie dzieci rosna w swoim tempie. moj synek mial teraz ok 550g w 20+0.
    ale niedawno kuzynowi urodzil sie syn 2480 i szwagrowi syn 4440. oba maluchy w terminie, donoszone i zdrowe. wiec wiesz, no stres ☺

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ