Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziula87 wrote:Słyszałyście o kocyku Minky, co o nim sądzicie?
Polkosia też coś pisała na ten temat,
chyba, że szybko traci miękkość po praniu.
Madziula87 lubi tę wiadomość
-
Basia79 wrote:cześć
ja dziś byłam na krzywej cukrzycowej
no i wyszło za wysoko, ale chyba tragedii nie ma, mam nadzieję
na czczo 88 - ok
po godzinie 205 (norma 160)
po 2 h 180 (norma 140)
i co teraz?
wizytę mam dopiero 23.08, nie wiem czy mam spokojnie czekać czy iść z tymi wynikami
ja z kolei miałam na czczo 100 a później w normie, będę u lekarze dziś- ciekawe co powie
ale Ty masz do wizyty jeszcze 2 tygodnie, więc chyba lepiej skonsultować- nawet na początek z położną chociaż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 12:51
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Od wczoraj okropnie się martwię, ale nie mogłam tutaj nic napisać bo forum odmawiało mi posłuszeństwa...Od poniedziałku, wieczorem mam jakieś dziwne skurcze...Brzuch cały twardnieje, czuje jak mięśnie kurczą mi się i zaraz znów rozluźniają. Wczoraj najpierw poleciało mi okropnie dużo śluzu, wyglądało jakbym się posikała, ale pęcherz miałam pusty bo chwilę wcześniej go opróżniłam. Wizytę mam dopiero w piątek..Mały ciągle się rusza, ale dzisiaj np jest bardzo nisko i tylko raz czułam takie delikatne smyranie jak wtedy gdy czułam takie pierwsze ruchy, a ostatnio był naprawde bardzo aktywny, śmiałam sie nawet że śpi tylko wtedy kiedy ja śpię bo tylko wtedy nie czuje jego ruchów, a dzisiaj nic.. -
Lady Highlander wrote:Ja zamówiłam ten kombinezon 56, bo już sama zgłupiałam jakie te rozmiary, w rozmiarze 62 zechce zamówić już taki ala puchowy
Perl już uzupełniamJak coś chcecie mieć na pierwszej stronie jeszcze to piszcie, może mało się udzielam ale staram się Was czytać na bieżąco
Proszę o wpisanie mnie na listę mam, termin 28.12 -
Basia79 wrote:cześć
ja dziś byłam na krzywej cukrzycowej
no i wyszło za wysoko, ale chyba tragedii nie ma, mam nadzieję
na czczo 88 - ok
po godzinie 205 (norma 160)
po 2 h 180 (norma 140)
i co teraz?
wizytę mam dopiero 23.08, nie wiem czy mam spokojnie czekać czy iść z tymi wynikami
skontaktuj się z lekarzem bo to wysokie wyniki -
sylwia92 wrote:Ja już jeden kocyk minky mam, z jednej strony 100% bawełna, a z drugiej właśnie minky. Kocyk jest bardzo ciepły i miły w dotyku, a jaki będzie po praniu - zobaczymy
Też mam taki i też nówka sztuka więc nie wiem co będzie po praniu. -
Krakuska, kiedyś czytałam o tym, że dziecko nabywa przyzwyczajeń między 3 a 6 miesiącem i po tym okresie jest już coraz ciężej zmienić jego nawyki (np. spanie z rodzicami). Dlatego najlepiej w tym okresie uczyć dziecko spać we własnym łóżeczku. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu.
Alexxis, ktoś musi cię zbadać (przede wszystkim, czy nie masz rozwarcia, jeśli badałaś szyjkę w trakcie starania o ciążę możesz spróbować zrobić to sama, ale i tak udałabym się do szpitala). Mogą to być np. sączące się wody płodowe, jeśli faktycznie jest tego tak sporo. Ja zaczęła odczuwać więcej wydzieliny niż przed ciążą, ale nie jest jej tak dużo i do tego nie mam skurczy. Czy te skurcze są regularne? Ja miałam tylko dwa razy skurcze przepowiadające i to pojedyncze.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Werix nigdy szyjki nie badałam, jakoś nie umiałam tego wyczuć..Też mam dużo śluzu od kiedy jestem w ciąży, ale to było takie nagłe jakbym sie normalnie posiusiała. Siedziałam i nagle poczułam jak coś ze mnie leci, poleciałam szybko do łazienki a tam całe majtki mokre od śluzu i jakby wody..Od kilku dni też mam taką przeźroczystą galaretkę..Mały uderzał mi w pęcherz przez cały dzień główką i rączką, a wtedy nic nie poleciało(nawet gdy miałam pełny pęcherz) więc myślę, ze tym bardziej nie powinnam popuścić skoro akurat wtedy leżał spokojnie. Te skurcze średnio trwają godzinę, ale nie są regularne, czasem są co 10 minut czasem co 20 a czasem co 5...Póki co leżę i się nie ruszam z łóżka, teraz nic mnie nie boli, ale mam bardzo nisko brzuch..Wcześniej miałam taką piłeczkę, a teraz ewidentnie brzuch schodzi mi w dół
-
Może to tyko skurcze przepowiadające, najważniejsze, żeby nie przybierały na częstotliwości i żeby nie bolały. Ale rzeczywiście, lepiej żeby Cię ktoś juz dzisiaj obejrzał - zadzwoń do gina. Ja raz miałam taki epizod, że sporo "wody" się ze mnie wylało, ale okazało się, ze to była ta zwykła ciążowa wydzielina.
-
Z glukoza poszło o dziwo lepiej jak w pierwszej ciąży
może dlatego że Marcysia spala i nie kopala mi w żołądek w przeciwieństwie do jej starszego brata
Kupiłam jej dzisiaj kilka rzeczy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdc322c1af3b.jpg
Baanosiu Maciuś w czerwcu ważył 7850g i mierzyl 69cmSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
A ja wczoraj kupiłam piękny kombinezon! Niby używany, ale nic nie widać, wygląda zupełnie jak nowy!
Pewnie będzie za duży bo jest na 68, ale stwierdziłam, że to tylko kombinezon do wózka i nawet jeśli będzie za duży to nic nie szkodzi bo pod niego zawsze pewnie coś grubszego założę małemuJest w idealnym stanie i kosztował mnie jedynie 35zł!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f376a644c59e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d196512c152.jpgSzczęśliwa Mamusia, Kamilam8, Isia86, Nulka, Polarisa90, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość
-
U mnie w mieście otworzyli komis z rzeczami dla dzieci, ostatnio tam się przeszłam i właśnie kupiłam ten kombinezon, jak widać jest biały wiec gdyby był mocno znoszony byłoby widać, ale nie mam problemu z kupowaniem używanych rzeczy dla dziecka. Takie małe rzeczy są praktycznie jak nowe, póki dziecko tak naprawdę sie nie rusza i nie je nic poza mlekiem, nie ma szans żeby bardzo zniszczyć ubranko, a można naprawdę zaoszczędzić sporo kasy
Widziałam tam też wózek z maxi cosi 2w1 i nie zgadniecie ile kosztuje..150zł! Ciągle zastanawiam się co z nim nie tak haha, niby go sprawdzałam i było wszystko okej, ale serio ktoś sprzedawałby za tyle wózek? Jeszcze w naprawdę dobrym stanie! Aż mnie kusi żeby go kupić, ale my wózek dostaniemy od mamy Dominika wiec nie wiem...ahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 14:50
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Właśnie dlatego zastanawiam się nad kupnem jako taki zapasowy wózek, bo on ma z tyłu jedno koło a mój Dominik jest całkowicie temu przeciwny, a mi się właśnie takie podobają!
Do tego jest naprawdę lekki, zdecydowanie bardziej niż bebetto który na dzień dzisiejszy planujemy zakupić
-
nick nieaktualnyAlexxis Musisz męża ładnie poprosić
, i go przekonać
, ja jak czegoś chcę to zawsze tak robię , mój mąż od razu z mostu jakbym czegoś nie chciała to bym nie przychodziła , takie podchody robię
, nie zawsze jest tak ale przeważnie , mi udaje się go przekonać
.
Alexxis lubi tę wiadomość