X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, a jakiej długości jest ten kombinezon 56? Bo ja mam takie wymiary przy 62/68:
    szer.między paszkami 2x 30cm
    szer.biodra 2x 33cm
    dł.rekawka od ramienia 19cm
    dł.rekawka od pachy 14cm
    dł.od kroku 44cm
    długość 56cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 21:19

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix a no można zwariować :D Nulka to intensywna noc,wiadomo zawsze lepiej ciut za wiecęj :) Polkosia ja to od miesiąca chodzę niedożywiona ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    jak w szpitalu stwierdzili że powinno być ok to mam nadzieje że się nic nie zrobi złego... lepiej żeby jakieś stany zapalne czy zakażenia nie mieć.

byłam dziś w sklepie popatrzeć jakie wózki się dobrze prowadzi i mam wytypowanych sześć narazie...
    Anex sport
    Bexa line
    Adbor otis
    Amelis
    Adamex barletta

ze względu na to że nie znam się na wózkach to szczerze mówiąc nie zapamiętałam czy któryś z nich byl tu już omawiany, ale jak coś któraś na temat jakiegoś wózeczka ma do powiedzenia to będe wdzięczna :)

Perl ja właśnie choruję na Amelis <3

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    A kupujecie monitor oddechu? Już nie wiem czy lepiej monitor czy wideonianię.
    Ja mam nianie angelcare ac401 właśnie z monitorem oddechu i ruchu. Ale raczej się nie przydał. chyba bardziej przy wczesniaku to sie przydaje. Teraz wolałabym wideonianie

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    WYPRAWKA
    dopisujcie tutaj swoje pomysły, a każda z nas sobie zweryfikuje co jej potrzebne i pod siebie dopasuje. Ale wspólnymi siłami lepiej, bo mniejsze szanse, że o czymś się zapomni

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V5qtb6VbfxTk7KpF5hfORBuASADfon5klzbiy8rQwrk/edit#gid=0

Dziewczyny, świetny pomysł z tą wyprawką. Myślę, źe powinno się to znaleźć na pierwszej stronie naszego wątku, bo zaraz post znowu zginie, a większość z nas będzie o to pytać coraz częściej. Jak możemy to wrzucić na pierwsza stronę? Np. W poście z listą grudniowek.

Madziula87, baranosia, polkosia, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, a czy Wy też ciągle jesteście tak głodne? :P Bo ja to co 1-2h muszę jeść, no dramat...

Pisałam o tym parę dni temu ale po 2-3 dniach mi przeszło i jak coś zjem to nie czuję za chwilę wilczego głodu jak wtedy ;p

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spędziłam cały dzień na wyborze z mężem narożnika i sukces mamy zgodę i w końcu wybraliśmy <3

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, a czy Wy też ciągle jesteście tak głodne? :P Bo ja to co 1-2h muszę jeść, no dramat...
    Tak, co 2 h muszę jeść. Około 5 rano wstaję z głodu na pierwsze śniadanie, potem o 8 kolejne. 11.30 mały obiad, jakaś zupa najczęściej i o 14 duży obiad. Potem jogurty, owoce itd a wieczorem kolacja. Choć od dwóch dni nie mam apetytu, denerwuję się przed wyjazdem. Przytyłam 8 kg od początku ciąży, ale nawet mi dobrze tak, bo bardzo szczupła byłam. Za szczupła. ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które macie dzieci błagam poratujcie radą. Planujemy chrzest na luty/ marzec i zastanawiam się jaki rozmiar będzie bardziej prawdopodobny na takie dziecko 68 czy 74 (wiem że to trochę loteria). Chodzi mi o koszulę, spodnie, kamizelkę i kurteczkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 21:36

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem 68. Baranosia, Klementynka niektóre nadal nosi 74... A już 10 miesięcy lada chwila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 21:58

emilkazozz, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cati Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia - ja bym na twoim miejscu wstrzymała sie z kupnem ciuszkow az do urodzenia . Nie dlatego ze to loteria tylko dlatego ze ja tez kupilam za wczesnie i maly wygladal jak w ciuszkach starszego brata ;/ na zdjeciach niestety to widac. W styczniu i lutym i tak maluszek zostanie w beciku/kombinezonie to nie wiem , ale ja rodzilam w lipcu i chrzcilam jak mial 5 miesiecy byl swiadomy wszystkiego itd... usmiechal sie a nie slinil :D czasem to plus czasem minus... Sama zdecydujesz . Ale co do ciuszkow patrz moj mial 53 cm jak sie urodzil , inni maja 58 - czyli juz 56 za male na start... a skolei 60 za duze dla tego 1 ... itd.itd.. :) przemysl to , ubranka ci nie uciekną .

emilkazozz, -em--, Isia86 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dobrze gada. Polać jej ;)
    68 to inaczej 3-6 miesięcy. ja pewnie bym się wstrzymała z zakupem chociaż do stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:05

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    WYPRAWKA
    dopisujcie tutaj swoje pomysły, a każda z nas sobie zweryfikuje co jej potrzebne i pod siebie dopasuje. Ale wspólnymi siłami lepiej, bo mniejsze szanse, że o czymś się zapomni

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V5qtb6VbfxTk7KpF5hfORBuASADfon5klzbiy8rQwrk/edit#gid=0

Ale to fajne :)

Szczęśliwa Mamusia, emilkazozz lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny :)

Ale podejmę ryzyko najwyżej sprzedam bo kompletny strój za 35zł to grzech nie brać :)

Szczęśliwa Mamusia, emilkazozz lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Nulka, a jakiej długości jest ten kombinezon 56? Bo ja mam takie wymiary przy 62/68:
    szer.między paszkami 2x 30cm
    szer.biodra 2x 33cm
    dł.rekawka od ramienia 19cm
    dł.rekawka od pachy 14cm
    dł.od kroku 44cm
    długość 56cm
    Weix ja mam taki http://olx.pl/oferta/spiworek-zimowy-coccodrillo-rozm-56-2-ocieplane-pajacyki-rozm-62-CID88-IDcRGW3.html#e47aacdede
    szer. miedzy paszkami 30cm
    dł rekawa od ramienia 19
    od pachy 11,5
    dł całkowita ok 52 cm (od ramienia)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Ja mam problem od tej rwy kulszowej ze jak sie przesile to ona sie odzywa i w nocy mi promieniuje do nogi tak przez 2-3dni. Oprocz tego bola nogi. Przed ciaza raz miesiacu bralam na to aspargin bo ma magnez i potas i jak reka odjal a teraz nie wiem czy to moge brac musze lekarki na wizycie zapytac jak ona to widzi.
    w pierwszej ciazy bralam aspargin a pozniej magnez tylko od ok 26 tyg do 38. mozna to brac ale wiadomo, zawsze lepiej pogadac z gin. u mnie w wyniku stresu pojawily sie skurcze i skrocila mi sie szyjka (zbyt intensywny kontakt z tesciem). ale mysle ze tez przez ten magnez od tego czasu nie mialam zadnych skurczy, nawet na porodowce nie mialam swoich skurczy i skonczylo sie na oxy. tych B-H tez nie mialam, wiec jesli ktoras potrafi opisac jak to sie rozpoznaje to bede wdzieczna

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Kochane mam pytanie takie z innej beczki :-P , 27 sierpnia mamy ślub w rodzinie mojego męża już potwierdziłam że przyjdziemy , siostry mówią aby zadzwonić i powiedzieć że jednak nie przyjdziemy że względu na żałobę , z jednej strony chcę iść bo nie byłam na żadnym ślubie czy weselu z drugiej strony ani bawić się nie będę ani tańczyć , najeść też się nie najem bo wokół dzieci trzeba chodzić i nie wiem , mój mąż mówi że trzabyło się wstrzymać teraz tak nie wypada , bo oni już kasę za każdego dali bo to od osoby i chcieć nie chcieć trzeba iść jak sądzicie wiem że decyzja należy do mnie ale ja nie wiem co sądzić.
    na naszym slubie moj kuzyn mial zalobe po tacie ale juz kilka mies minelo. byli, bawili sie sympatycznie ale nie tanczyli. i bylo ok. mysle ze jak sie masz zle ztym czuc to nie idz na wesele. idzi do kosciola czy do urzedu, daj koperte zeby mlodzi nie poczuli sie stratni i olani i bedzie git.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny które macie dzieci błagam poratujcie radą. Planujemy chrzest na luty/ marzec i zastanawiam się jaki rozmiar będzie bardziej prawdopodobny na takie dziecko 68 czy 74 (wiem że to trochę loteria). Chodzi mi o koszulę, spodnie, kamizelkę i kurteczkę
    Maćka chrzciliśmy w czerwcu i miał 68...

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka ile miał wtedy czasu?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Madziula, zawsze możesz kupić 62 i podwijać rękawki, chociaż dla mnie to niewygodne, ale znam mamy, które takie metody stosują z powodzeniem. Ja tam miałam sporo 56, a i tak nieraz zabrakło... Dziecko dużo ulewa na początku, trzeba przebierać kilka razy dziennie (zazwyczaj). Czytałam wielokrotnie o suszeniu suszarką i zakładaniu ponownie, ale dla mnie to obrzydliwe :P Szczególnie, że nieraz to mleko pachnie kwaśnie i po prostu to nieprzyjemne. U nas 56 cm urodzeniowa, a ten rozmiar był dobry ponad miesiąc :)
    z tym ulewaniem to roznie bywa. moja nienulewala wcale a kp do jej pierwszychnurodzin.mogolnie moze ze 3 razy puscila pawia. mialam 6-8mkompletow i wystarczalo z zapasem. czasem bodziaka zakladalam na drugi dzien bo to ani nie oblane, ani spocone, po prostu pachnace bobasem. ale ale jak kilka razy kupka wyciekla z pieluszki to ubranka szly

ps: takie moje spostrzezenie ze jak nie wywinrlam na zew takich falbanek przy pieluszce to kupka zawsze wyciekla ☺

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ